Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Günaydın arkadaşlar.

Ben de rüyamda kaç kere bardak bardak kola içtim. Normalde de tüketmeyiz ama niye görüyorum böyle...

Her gece olduğu gibi dün gece de doğumla ilgili rüyalar gördüm. Bebeğin gelişimi için bayramda bir bayan dr ye gidiyormuşum. Dr nin eşi de profmuş. Seni artık ben takip edeyim diyor ben de ama beni Arda Bey takip ediyor diyorum:))

Bir de aylar sonra azaıcık balık yedim ve çıkarmadım şok oldum.

Mattika canım az kaldı çoğu gitti şükür ama dediğin gibi her aşaması farklı sıkıntı ve endişe oluyor malesef...

Hazadem canım bugün nasıl bulantılar?

Nazefsa senin düzeldi mi bulantılar?

İnci canım döndün mü eve yoksa başka yere mi gideceksin tatile?

Lave otelin hayırlı olsun canım...

Akasya aradın mı cumhur beyi?

Merve senin kist geçti mi? Korunmuyorsun di mi?

Diğer arkadaşlar nasılsınız?

Selam canım ;

Sıcaklardan için yanıyor galiba O yüzden kola görmüşsündür rüyanda. Bayan doktor görmen de belki bilinçaltında bayan doktorla daha rahat ederim düşüncesi olabilir. Hadi inşallah az kaldı. Sağlıkla gelecek oğluşun Seneye bu zamanlarda bebeklerimizi konuşacağız inşallah

Cumhur Bey'i aramadım canım. Mailime de dönüş yapmadı. Arasam mı bilemedim:26: Elim telefona gitmiyor. Korkuyorum sanki Kalbim sıkışıyor desem.. Allah sabır versin. Çok zor gerçekten. Daha şimdiden gerildim. Diğer işlemlerde nasıl arayacağım bilmiyorum.

Hazadem canım valla çökeceksin kız genç yaşta
Çokta odaklanma canım yazık sana
Ben senin yerinde olsaydım hiçbirini yaptırmazdım şahsen
Ne amniyoyu ne cvs'yi
Kafa kurcalayacak bir ton bişey

Kızlar vallahi akşam yine dayanamadım gittim 2 litre serum yedim ama eve girdigim an miğde bulantım başladıı:18:
çorba içtim hemen uyudum kalp aışlarına baktık çok şükür atıodu doktor hareketleri başlamış dedi ama biz göremedik

Hazadem maşallahhhh Bak gördün mü herşey yolunda Artık sen de biraz daha pozitif düşün.. İyi düşün.. Hem bildiğim kadarıyla sağlıksız olsaydı düşerdi. Bebeğin sımsıkı tutunuyor sana.. Kalbi atıyor. Hareketleri başlamış. Daha ne olsun

Akasya olabilir canım geçen devlet hastanesine rutin testleri yaptırmaya gittim dr erkekti vajinal sürüntü de aldı artık Arda Beyi benimsedim de bu böyle biraz huzursuz oldum. Belki ondan görmüşümdür...
İnşallah hepimiz alırız canım kucağımıza... Sen de ara bence...

Hazade nereye gittin serum aldın? Arada git bence hatta elinden çıkartmasaydın bradürü akşama yine taktırırdı serum...
Maşallah kuzuna sapasağlam annesi...

Delikız özlettin kendini... Hoş geldin... Bebeler nasıl?

merhaba chnb beni özlemene sevindim
bebişler iidirler inş. içerde en son iidiler
pazartesi doktora gideceğim inş.
bakalım nasıllar
ben artık 15 günde bir bi devlete bi kendi doktoruma gitmeye karar verdim çift dikiş daha ii olur diyorum
benim de 2li test vakti geldi ama ne 2li ne 3lü test yaptırmayacağım
ense ölçümü varmış o yeterli şimdilik sonra da ayrıntılı ultrasona girerim inş. diyorum
kendi dktoruma 2 hafta sonra gideceğim
inş. cinsiyetleri de o zaman belli olur
sabah yoldan geldim otobüsle geldik
çok şükür bir sıkıntı olmadı molalarda kalktım yürüdüm hep
biraz yorgunluk var tabi ama o da otobüs yorgunluğu yoksa kendimi ii hissediyorum
inş. bebişler de iidir içerde
sizleri de hep okudum çok şükür bir sıkıntı yok şimdilik kimsede
inş. hep böyle devam eder
bende bulantı hala yok
ama ağır şeyler yiyemiyorum
dün evlilik yıldönümüzdü eşimle denizkenarı güzel bi yere gittik ve tabiki et yedik

otobüse 2 saat sonra bindik ama yetmedi demekki et bozdu beni
biraz midem bulandı ama geçti sonra tuzlu filan yedim
bende de bulantı olarak sadece şöyle bir durum var
tavuk et balık yapılan yerlerde bulunursam o yapılırken o kokuyu çekersem yiyemiyorum
ama sonradan önüme getirilirse gayet güzel hpletiyorum
tatilde de annem tavuk yapmıştı mutfaktaydım ben de kokusu midemi aldı yiyemedim mesela
ama restaurantta koku olmadan önüme gelince yiyorum
durum bundan ibaret
bugün ilk kez oruca kalkılıyor
oruç tutmamayı düşünüyorum
ikiz de olunca iice zorlar diyrum
ramazan alışverişi yapacağız daha
yeni evimze eşya bakacağız yarın öbür gün
eşimin de burnundan kontrolü var
bunlardan dolayı erken döndük
pazartei iş başı inş.
uzun yoldan geldim pazartesi bi devlete gidip baktırayım diyorum kuzularıma
bu arada trabzona gitmeden orda özel bi hastane bulmuştum netten
sonra kontrole gittik
bayan doktor tabi
ALLAHIm doktor bu kadarmı tatlı olur tam istediğim gibiydi
bu kadar güleryüzlü ilgili
bebeklere ekrandan bi beş dakika baktık
elleri olları hareket edince ben başladım ağlamaya
doktor elimi tuttu yüzümü okşadı
canım benim yaaa ağlama ne güzel gözlerin var bebeklerin maş. sapasağlam annesi filan
ay bir hoşuma gitti
tüp bebek de olduğunu söylemiştim
bayıldım doktora
eşim diyork bu kadar hoşuna gittiyse her ay uçakla gel buna kntrole
dedim yok daha neler
ay kadın beni aşık etti kendine
bir anne gibi çok ilgilendi sağolsun

Maşallah Delikız ne güzel anlattın...

Bu kadar bulantın olması çok normal canım ben ilk kez dün akşam minik bir parça balık yedim:)) İnşallah hep böyle devam eder senin...

Dr de etkilemiş seni epey. İnsanın hoşuna gidiyor ilgi, sevgi...

Bebeler de iyiymiş maşallah...

İki dr ye gitmek en mantıklısı... 2 li teste filan bence de gerek yok senin için... Eşinin de inşallah iyidir durumu...

Rahim ağzı uzunluğunu ölçtür unutma canım herkese diyorum ben...

kısa özet geçtm dimi
bu arada bişeyi unuttum
kilo verdim sanırım
o kadar pisboğaz olmama ,tatilde giyeceğim diye bol pantolon almama rağmen pantolon popomdan düşmek üzere
bu kadar çok yiyip naısl kilo verdim anlamıyorum ama oldu bişeyler galiba
ben sonradan bi açlıp pir açılacağım bi 30 kilo alacağımya hadi hayırlısı
bol pantolonumla çok rahat gezdim ama iiki almışım üzerimde yok gibiydi
evet bu kadar da olsun dimi
ama ramazanda misafr ağırlayabilecekmiyim onu bilmiyorum çünkü yemeklerin bazılarını pişiremeyebilirim kokusundan
e ramazanda da etsiz tavuksuz olmuyor
deneyip göreceğim artık
biraz da sıcakların etkisi var sanırım hamile olmasam da belki yine de yiyemezdim herhalde ünkü trabzonda aşırı bir nem ve sıcak var ankaraya indim şükür dedim
insanın halinden anlayan biri olması çok önemli
yani sen ona anlattığında boş boş bakması değil de gerçekten yaşadığımız zorlukları bi parça hissttiğini görmen güzel bişey
ya bana zaten aysun hanım köydeki kadınlar gibi hiç doktora gitmeden doğurabilirsin testlere hiç gerek yok demişti
zaten ikizlerde belirleyici de değil durduk yere kafamı bulandırmayayım diyorum
ama ayrıntılı ultrason yaptıracağım inş. o aklımda ama sanırım o ileriki haftalarda oluyor
bir de 2 hafta sonra gittiğimde rahim ağzını ölçtüreceğim o da aklımda
ikizlerde daha da önemli sanırım iki tane taşıyor olacağım çünkü

bi de taşıyıcılktan bahsedlmiş
benim fishte hangi 9 kromozom hepsi kağıtta yazıyor karşılarında da 2 ve 3 yazıyordu
3 olanlar fazladan olanlar demek ben o zaman çözmüştüm ama taşıyıcılık da sağlam kabul ediliyor kısmı nasıl oluyor
bizde de oluyormu o taşıyıcılık ve taşıyıcı olan kişi ne oluyor yani o kısmını anlamadım

Canım bizde taşıyıcılık olmuyormuş. Cem bey demişti. Çünkü bizde sayı sorunu var. Mesela eşimde 47 xyy ve 48 xyy var.

46 XY yi buldu mu tamamdır onun sorunu çözülmüş olur.

Canım ben de tutmayacağım sıvı tüketimi az olursa enfeksiyon riski yükselir ve enfeksiyona neden olur seneye kaza ederiz inşallah... Ben de üzülüyorum... Benim 4. sınıftan beri tutmadığım ilk ramazanım olacak.Oğlumda da ramazanın 8. günü doğum yaptım 6 günü tutmuştum:))

Sende de 21 de 3 yazıyormuydu hiçbirinde?

iyi bari çünkü hiç bahsedilmedi bize taşıyıcılıktan da ilk defa duyunca şok oldum
ya evet sıvı kaybı çok önemli
iki tane de olunca tutmayayım diyorum zaten havalar da sıcak
ne yapalım RABBİM affetsin inş.
bi de benim tam dönemine denk geliyor 3.ve 4.aylar arası yani riskli sayılan bir dönem
evet bir tanesinde 21 de 3 yazıyor karşısında da triploidi diyor
13 ve 18 lerde 1 yazıyor karşısında da birden fazla kromozom çiftinde anormal sonuç diyor
bir tanesinde de 21 de 1 yazıyor onun karşısında da monozomi 21 -turner diyor
zaten toplamda 4 tanesi sağlıksızdı onlar da bunlar

Canım zaten Allah hamilelik ve emzirme durumunda izin vermiş kazaya bırakmaya hem 2 yaşına gelene kadar emziriyorsun diyelim 23 aylıkken bile tutmama hakkı vermiş ek gıda filan demeden yani...:)) Bence de tutma...

Benim üzüldüğüm şey ben hep 47 ve 48 xyy beklerken embriyolarda böyle farklı sorunlar çıkması demek o ay o yumurta ve sperm denk gelse doğalda ya düşecek ya da sorunlu gebelik olacak. Ama şunu da düşünüyorum her ay genelde o kadar yumurtanın içinden Allah genelde sağlıklıyı döllemeye hazırlıyor, spermlerden de genelde en sağlıklılar gidiyor yoksa şu an çok sayıda farklı sorunları olan insan doğardı diye düşünüyorum. Hem cumhur bey de sağlıklı insanlara pgt yapsak aynı sonuç çıkabilirdi benim yaş grubumda...

Canım zaten Allah hamilelik ve emzirme durumunda izin vermiş kazaya bırakmaya hem 2 yaşına gelene kadar emziriyorsun diyelim 23 aylıkken bile tutmama hakkı vermiş ek gıda filan demeden yani...:)) Bence de tutma...

Benim üzüldüğüm şey ben hep 47 ve 48 xyy beklerken embriyolarda böyle farklı sorunlar çıkması demek o ay o yumurta ve sperm denk gelse doğalda ya düşecek ya da sorunlu gebelik olacak. Ama şunu da düşünüyorum her ay genelde o kadar yumurtanın içinden Allah genelde sağlıklıyı döllemeye hazırlıyor, spermlerden de genelde en sağlıklılar gidiyor yoksa şu an çok sayıda farklı sorunları olan insan doğardı diye düşünüyorum. Hem cumhur bey de sağlıklı insanlara pgt yapsak aynı sonuç çıkabilirdi benim yaş grubumda...

Hamilelere öyle olurmuş ya abla ayy sanada olmuş bak
Gerçekten içmiş gibi olmuşsundur:)
Bilmiyorumki herhalde geçmiştir ilaç felan kullanmıştım
Kontrolede gitmedim
4 Ay oldu korunmayı bırakalı hadi bir ayı saymıyorum
Çünkü kist için ilaç kullanmıştım
3 aY Dİyelim vardır bundada bir hayır bakalım bekliyoruz

Hazade canım bu çok iyi bir haberr
Demek kımıl kımıl etmeye başlamış haa maşallah bebeğimizee

Hazadem canım bebeğin buradayım anne üzülmeyi bırak artık beni de kendini de üzme diyor
Allah'ım ikinizini de korusun.

chnb canım memleketten sonra eve döneceğiz inş. Bu sene pek tatil yok maalesef.

delikız hoşgeldin. Maşallah yavrularına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…