Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Evet canım. Dr yönlendirir seni. Cvs yapılacaksa ki Arda bey ya onu ya amniyoyu önerecektir o zaman 2 li 4 lü gerek yok. ben 2li yaptırdım ve trizomi21, 20 binde bir çıktı ama 4 lü de 10 da 1. 4 lü testi keşke yaptırmasaydım zaten ben ne olursa olsun bebeğimi istiyorum ne güzel 2 lim de çok iyiydi ama biliyorsun ben pgt denedim ve 4 embriyomdan biri trizomi 21 di. Hastaneden çıkacağımız gün oldu bittiye geldi yapalım mı yapmayalım mı hiç konuşup düşünmemiştik aslında. Ama şu var bu risk nedeniyle Arda Bey artık tüm ölçümlerine çok daha dikkat edecektir... Şimdi bakıyorum da downlu bebeklerin 10 civarı bulgusu var anne karnında çok şükür hiç biri yok bende... Tek kafamı karıştıran bu sorun yüzde 5o anne karnında belirti vermezmiş. 4 lü test pek yaygın değil o yüzden pek 4 lüde riskli olup amniyo yaptıranları bilmiyorum ama 3 lü de 7 de bir çıkıp da normal sonuç alanlar var. Gerçi şu da var Allah ne yazdıysa o olur. Downlu melek anneleri topiğinde baktım br kısmının da testlerde hiç bir sorun çıkmamış ve bebekleri downlu çıkmış. Ve gerçekten büyük fedakar anneler onlar... Bebekleri de muhteşem... Hatta biri anı paylaşmış çok duygulandım: Downlu çocukların okuluna gitmiş bir gurup öğrenci bahçede imiş çocuklar birinin yanına gitmiş ağacı göstermiş çocuk onlara. Misafirler de onların zekalarında çok sorun olduğunu sanıyorlarmış. Downlu çocuğa aaaa ağaç demişler o da salaklar ben size ağacın altındaki karıncaları gösteriyorum demiş:))

Sonuçta hep şunu düşündüm Allah bana hasta çocuk verecekse doğduktan sonra da olabilir nitekim 25 haftalık oğlum yaşasaydı onda çok değişik sorunlar olabilirdi dr demişti erken doğdu diye...

Evet uzaklaşmak iyi geldi canım.
Hava çok sıcak, oturduğum yerde su gibi oluyorum
Allah sizlere kolaylık versin.

Valla öyle biz hep yatıyoruz sıcak çok fena azıcık karnım da var gece nasıl uyuyacağımı şaşırıyorum...

kızlar nihayet bebeğimi görebildim çok şükür yarabbimkalp atışlarınıda duydum nedense hiç heyecanlanmadım ama o inanılmaz duygu aynı içinde minicik kalp atıyor bu ne muhteşem bişeydir yarabbim. chnb canım drumna sordum rahim ağzı yetmezligi olabilirmi diye evet olabilir bundan sonra 15günde bir takip edicez dedi olmazsa serklaj yaparım dedi öncekinde niye etmedin takip etmedin diyemedim tabi idrar testi falan yapılmıycakmı dedim evet onlara baktıralım dedi tam kan vs hepsi öncekinde bunlarda yapılmamıştıkan sulandırıcı iğnem ve 4günde vurudugum iğne jel hepsi devam hatta kan sulandırıcı dozu arttı aman sağlıklı olsunda artsın işte böyle ALLAH a emanetiz hepimiz yavrularımızı bize bagışlasın.-

Canım malesef kayıp yaşamadan çoğu dr hatta proflar bile bakmıyor rahim ağzı uzunluğuna. Canım hatta 3 kayıp olmadan serklaj yapmam diyen de var... Bir de canım lütfen 12. haftanda bir de riskli gebelik dr sine görün...

Bebiş de hayırlı olsun dediğim topiğe de bak ara ara...

Kizlar merhaba ,

Ben hepinizi ozledim ve uzun zamandir giremedigim icin konulardan kendimi cok kopmus hissediyorum
Kime ne sorayim nerden baslayayim sasirdim inanin. Herkesin her seyimyolunda mi?

Chnb canim ,bebek iyi di mi, sen iyisin?
Mattika dogurmana ne kadar var ? Her sey yolunda mi?
Hazadecim bir kac mesaj okudum , seni umutsuz gordum, belli bir sebep var mi?

Hitucim gelyor mu hic, ounla da gorusemedik ne zamandir.
Sifacim. Mervecim. Aydancim. Ranacim sizlrr nasilsiniz?

Akasya canim se test sonucu bekliyorsun di mi? Neler yapiyorsun?
Incim simdi okudum Izmirdeymissin, buralardaysan hala goruselim arkadasim. Mesaj at bana .telefonlasalim.

laveque canım iyiyiz, kızların hepsi iyi bi yaramazlık yok topikte..
son 2 aya girdik biz de, inş sağ salim sona gelicez..

sen nasılsın, mevsim yaz olunca bi kopukluk oluyo ister istemez.

Laveciğim selam canım ;

Özletiyorsun kendini Çeşme'de tatildesin galiba. Valla çok kıskandım seni Ben izne çıkamadım. Sıcaklarla , İstanbul trafiği ile boğuşuyorum. Kısmetse ağustosta izne ayrılacağım. İznimi de ailemle geçirmeyi düşünüyorum. Ailemin yazlığında olacağım.Geçen sene Bodruma gitmiştim ama bence aile ile olan tatil daha güzel Test sonucum hala gelmedi tatlım Dün Cumhur Bey'e mail attım. Tekrar sordum. Bakalım eğer izinli değilse dönüş yapar. Bu arada eylül döneminde beraber yaptıracağız gibi kalmış aklımda Eylülde sen de başlayacaksın dimi ?

Ewet cnm ama cvs sonucu 1 ay amniyo 3 haftada çıkıomuş nasıl beklerim ben o zamana kdr 5 aylık oluo
Allah yardımcımız olsun hakikaten çok zor bir durum ne yaparım bilemiorum kafam karman çorman dengem bozuldu..
Ve yeditepe üniv. Oluş APİ cvs amniyodan daha riskli old. söledi off allahım bizlere yardım et yarrabbimmm

Canım elbeteki öle sonradanda sakat olabilir ama ne bilim bu karar zor bir karar

Maşallah cnm allah nazarlardan korusun sen daha önce rahim ağzı yetmezliğinden bebeginimi kaybettin (((
Allahım bebeğini sağlıkla huzurla kucagına almayı nasip etsin cnm benimmm
Canım şuan için sebebi yok ama kromozom sonuçlarımı gördükçe riskin yüksek old. düşünmekden alıkoyamıorum kendimi (((
sen nasılsın faceden gördüm hotelinize bayıldım ellerinize sağlık vallahiii bol kazançlar ..

Alllahımmmm hayırlısıyla eylülde hepiniz pozitifi görüceksiniz inşallahhh ben inanıorummmm herzaman dualarımdasınızz

Hazadem selam tatlım ;

İş arkadaşım amniyo yaptırmıştı. 2 günde yakın yaklaşık sonuç aldı. Diğer esas sonuç sonra alındı ama 2 gün içerisinde öğrendiği sonuç değişmedi. Sen de öyle yaptırabilirsin.

Öte yandan engelli bebek konusu çok çok hassas bir konu. Herkesin kendisi karar vermeli. Ama ben engelli biri olarak tavsiye edemiyorum tatlım Evet ben normal yaşadım. Hayatta olduğuma da mutluyum. Ama gerçekten zor. Bakana da zor bakılana da. Tabii ki bebeğin engelinin ne olduğu da önemli. Örneğin benim kemik hastalığım var. 12 yaşıma kadar 6-7 kere bacağım kırıldı. Alçılar , ameliyatlar.. Öte yandan toplumdaki gerizekalılar.. Bilirsin işte. O nedenle çok iyi düşünmek lazım.. Ben asla büyük konuşmak istemiyorum ama Allah'ım kimseyi evladı ile sınamasın..

HAZADEM BUNLARI YAZDIM AMA SENİN BU KARARI VERMENE GEREK YOK. BEBEĞİN SAĞLIKLI

Aaaa bu 2 günü bilmiodum çünkü 1 ay çok uzun bir zaman ( hadi beklemek bir yana bebek büyüyoo ...
Ewet cnm cok zor dediğin gibi toplumumuz bu konularda malesef bilgil değil o yüzden nasıl bir karar alırım bilemiorum çok endişeliyim zaman yaklaştıkça korkuorum sabahları elim karnımda uyanıorum Allahım nasıl bir sınamadır bu bize güç ver Yarabbim ...Hakkımızda hayırlısı neyse onu versin ne diyim

Çok şükür bugünümüze. İyiyim az önce troid sorunum da oluyor hamileyken benim kan verdim, bir de idrar kültürü ve tahlili yaptırdım. inşallah iyi çıkar dün dahiliyeci 2 ay önceki troid sonucumu beğenmedi. Bugün de iyi çıkmazsa endokrine gönderecekmiş...

Sen de moral ve enerji depola. benim yerime de tatil yap...

Canım geçen hafta dönmüş. Ben Ataşehirde sonucum trizomi 21, 10 da 1 çıkınca ertesi gün medipolde testi tekrarlattım bu sefer de 63 te 1 çıktı... Ben Cumhur beyin hep felaket tellallığı yapmadığını düşünmüşümdür onunla da konuşayım dedim. Telde görüştüm. Riski sordum amacım beni rahatlatacak sözler duymaktı. Pek de olumlu da diyemedi ben yalnızca gelen ürünü inceliyorum bilemem onu cihangir bey(oranın riskli gebelik dr si) Arda bey değerlendirir dedi. Amniyo dışında başka bir yöntem varmış aslında anneden kan alınıp yurt dışına gönderiliyormuş ama 2500 mü 1500 mü dolarmış neymiş. Bir de kendisi kanda çalışıyormuş ama henüz tasarı aşamasındaymış yeterli sayıda kişide denememiş henüz. Ben hiçbie şekilde sonlandırmayacağımı söyleyince de o kadar msasrafa gerek yok gibi şeyler söyledi. Bir daha da görüşmedik... Yani burada. Amma dolandırdım lafı...

Canım ben de cvs de riskin daha yüksek olduğunu duydu. Canım amniyodan 3 gün sonra çn sonuç geliyormuş ama burada önemli sorunlara bakılıyormuş. Genelde de sonra çıkacakla aynı çıkıyormuş. Ben amniyosentez topiğine epey baktım pembedana diye bir kullanıcının ön sonuç iyiyken asıl sonuç kötü çıkmış. Başka kimsede de görmedim.

Bu karar çok zor bir karar ve eşle birlikte verilmesi gereken bir karar. Allah kimseyi bu karara mecbur koymasın amin...
Senin pgt de embriyolarda ne sorunlar vardı hatırlıyor musun?

laveque canım iyiyiz, kızların hepsi iyi bi yaramazlık yok topikte..
son 2 aya girdik biz de, inş sağ salim sona gelicez..

sen nasılsın, mevsim yaz olunca bi kopukluk oluyo ister istemez.
az kalmıs canım senın de ... ınsallah canım sag salım alacaksınız bebeğınızı kucagınıza hepınız. ben iyiyim şükür. işlerle uğraşıyorum aklım pek tedavıde degıl o yuzden. ama yaz bitsin bir deneme daha yaparız herhalde.
Evet canım buradayım ama yarın sabah ayrılıyorum maalesef.
hay Allah ama ... neden gorusemedık kı ? sen gel buralara kadar , üzüldüm bak gerçekten şimdi

canım pek tatil sayılmaz. biz bir butik otel actık bu sene Cesmede. Onun açılış telaşı için Çeşmede idim. Şimdi bir kac gunlugune geldim Izmire, yine dönecegim. Tatil degil yani.

Istiyorum tabi bir tedavi daha ben ne kadar inancım olmasa da yapmak gerek. ama bu sefer Istanbulda kalmayı planlamıyorum. En son Aydan ıle konustugumuzda o ıkna ettı benı dış takıp olayına tekrar. muhtemelen oyle yapacagım.
Hazadecim kusura bakma cok uzak kaldıgım ıcın konuları toparlamakta zorlanıyorum.
sen amnıyo yaptırıp yaptırmamakta mı kararsızsın?

Canım burada olduğunu öğrenmem iyi oldu Henüz emaile dönüş yapmadı. Yoğun olduğunu düşünüyorum. Ya da Amerika'dan cevap bekliyor olabilir. Tel ile aramayı da pek istemiyorum. Ama biraz da panik oldum. Acaba kötü bir haber geldi de söyleyemiyor gibi Allah'ım bu süreçleri delirmeden atlatırsak çok iyi Psikopata bağladığımı düşünüyorum

Canımcım hayırlı olsun otelin.. Allah bol kazançlar versin. Yolum düşerse otelinde kalmak da isterim.. Benim anladığım sen eylül için start vermişsin Çoook sevindim.. Eylülde bayağı kişi tedavide olacak.. Hepimiz için hayırlısı olsun..

Canım benimkilere baktım da 2 tüpde ANÖPLOİD yazıo ...yani kromozom taşıma ....volkan beyde yaptıgımda ise ;Anuklear , haploidi, felan yazıo
Hazadecim kusura bakma cok uzak kaldıgım ıcın konuları toparlamakta zorlanıyorum.
sen amnıyo yaptırıp yaptırmamakta mı kararsızsın?

Canım hem riskinden korkuorum hemde ne bilim kötü bişey çıkmasından .((

Canım anükleeer incelememiş o embriyo demek. Benim de birinde böyleydi. Benimkinde 13, 18,21,vb. kromozom numaraları vardı 2,2,2 yazanlar benden ve eşimden birer tane gitmiş yani sağlıklı demek, trizomi 21 de 3 yazıyordu fazladan 1 tane fazla kromozom, birnde her değer 2 den farklı sayıda yazıyordu. Seninkisi gibi yazmıyordu...

cvs mi amniyo mu dr lerle enine boyuna tartışıp karar vermek lazım. Seçgin 24 sure ile hamile kaldı ikizlerine onun amniyosunda kızı normal oğlu translokasyonlu çıkmıştı... İnşallah en kötüsü tanslokasyonlu olsun. Simgenin de translokasyonluydu amniyo sonucu. o doğal hamileydi...

kızlarrr bana yardım edinnn yaaa:2:ayy çok kötüyüm mutfaga giremiyorum herşeyden tiksiniyorum çok açım ama yiyemiyorum kötü kötü şeyler geliyo aklımakuzumda içerde aç ne yapsam bilemedim 3 aydan sonra böle bişy olurmu 4.ayımın içindeyim yanlış bi zaman degilmi yemeklerden tiksinmem için şaftım kaydı iki gündür aç aç

Benimkinde kromozom sayısı hiç yazmıo hakan beyi bir arayacagım bakalım ne diycek (
Ay canım benim keşke seninde benimde bebegimiz sadece taşıyıcı çıksa Allahın izniyle adaklar adadık hemen kurban kesicem amniyo sonucunda yada cvs işde ..

Ahhh cnmm başladımıı ben 6 haftalıkdan bu yana çekiorumm ya inanılmaz bişeyy herşeyden tiksindim ilaçdan yemeklerden parfümden ay fecii bişey sabah uyanıorum direk banyoyaa (
Canım doktorum bana zofer verdi ben korktum hiç içmedim fakat sen bir sor istersen Allah yardımcın olsun

yaaa benm hiç yoktu şu bi kaç gündür başladı ama çok feci bişey hiç bişey yiyemiyorum.senn 6 haftalarda başlamış normalinternette 12. haftalarda biter diyor.benmde bu haftalarda başladı. inşallah bebegim vitaminiz kalmaz tam gelişme çagı çok korkuyorum vallao ilaç mide bulantıısı içinmi yoksa iştah açıcımı acaba?? sennki maşşalah bak 13 .haftasına girmiş kocaman olmuş gördnmü %80 saglıksızdan bahsediyorsun ya bunun içine taşıyıcıda dahilmi? taşıyıcıyı sağlıklı kısmındanmı sayıyorlar yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…