Pisboğaz bakıcı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tamam nefisde bi sise kolayi bitirmekle mi oluyor mu? bir bardak ictin hadi ikiyide ictin sise bitmis ama resmen.
 
Okurken doydum resmen ne bu. Ilk ön yargılı okumaya başlamıstım ama haklısıniz yani. Fazlasıyla arsız geldi bana. Ben başka bakıcı bulurdum. Soylemekle de olmaz . Kendisi biliyor olmali yani. Insan kendi evinde bile herseyi silip süpurmez o evdeki diger insanlara bırakir. Sizin bakicı süpürge misali. Kurtulun bence
 
2.5 yaşında ikizler
Ben oğlum o yaşlardayken ki çok uslu bir çocuktu yemek yemeye vakit bulamıyordum. Bir de ikizler ne ara çocuklara bakıyor ne ara yiyor. Bence hadi yemesi neyse helal olsun dersin de, çocuklarla ilgileniyor mu insan hantal olur o kadar yiyince, bir de çocukların yeme alışkanlığını etkileyebilir. Kendi gibi alıştırırsa kötü olur.
 
Ne alakası var konuyla kadın çocuk bakmaya mı geliyor nefsini doyurmaya mı
 
Diyetteyim ben gelim mi
 
Ne nefismiş arkadaş ya. Benim bildiğim nefis bir iki atıştırınca körelen bir şeydir. Sizin bakıcı evi damı yemiş. Buna pisboğazlık denir, nefis değil. Karnı açtır, doyursun tabi ama bu evde yaşayan insanlar var, onları da düşünmek lazım demeden abandığına göre, bunun tek açıklaması, bedava yemeğin çok tatlı olduğu. Olmadı cebine de doldursun, eve gidince de yer. Töğbeestt...
 
Bence açık açık soyle, sen haklı olduğun surece isteyen istediğini düşünsün, bi önemi olmamalı...Çünkü bana göre yaptığı görgüsüzlük...Hem uyarman onun için de iyi olabilir, belki kendini gözden geçirir
 
Bence uygun bir dille söyleyin ama söyleyin yani. Sonuçta mutfak erzakları için çalışıp çabalıyorsunuz . Çocuklarınızın rızkı yani aşırı bir tüketim varsa söyleyin uygun bir dille .
 
İşte herkesin maddi durumu sizinki kadar değildir

Zaten yemesin demiyorki normalin üstünde evde ne varsa silip süpürüyormuş konu sahibi akşam evde yemeğim var diye rahat ama bi bakıyo tencede boş biraz tuhaf değilmi insan biraz utanmaz mı ben herşeyi yedim ama kadının akşama yemeği yok demez mi çocuklar için aldığı yumurtaları da yiyiyormuş
 
Nasıl söyleyeceğim diye düşünmenize gerek yok, doğrudan söyleyin.Her şeyden evvel maddiyatı geçtim, çalışan bir kadınsınız emek veriyorsunuz, yediği şey sizin emeğiniz.Ayda yılda bir gelen misafir değil, her gün her gün nasıl baş edeceksiniz?Yemeğini ayırıp mutfakta masaya ya da dolaba bırakın, yemeğini ayırdım x şuraya koydum.Diğerlerini de eşim için yapıyorum, evimin bir düzeni var, düzen bozulmazsa iyi olur deyin olsun bitsin.

konunuzu okuyunca aklıma eşimin iş yerinde çalışan bir vatandaş vardı o geldi.İş yeri bir restoran ve bu arkadaş karısını kıskandığı için hergün iş yerine getiriyordu.Evde kalmasını istemiyormuş, karısı da keyifle geliyordu ve sabahtan akşama kadar iş yerinin bir köşesinde oturuyordu.Sabahtan akşama kadar da sürekli bir dakika bile ağzı durmadan ne varsa doldurup yiyip içiyormuş kadın, en sonunda adamı kapıya koymuşlardı.siz bakıcı deyip anlattıkça kadın gözümün önüne geldi.
 
Yemeklerin ustune not yapistirin
Belki utanir da yemez
 
Ben kola içmiyorum ondan mı bilmiyorum ama bir günde o kadar kola içmek mümkün değil gibi geldi. Bir de çocuklar uyurken içtiyse yani bir saatte falan içilir mi ya o kadar? Bedava buldum ne yiyip içsem kâr diye mi düşünüyor acaba.
 
Abur cuburlarınızı kilitli bi dolapta tutun. ona da ayrı yemek pişirin. Canım benim eşim herşeyi yemez onun yemeğini ayrı tutuyorum sen şu tencereden yesen de mesela.
Yada direk konuş evden yemek yemeni istemiyorum günlük yemek parasını bırakıyorum kendine sipariş ver diye. Sabahı sizden yiyemez yiyip gelmeli sizde öğle yemeği parasını bırakırsınız günlük 15 20 bilemiyorum artık. Çay kahve dışında mutfağınızdan biriey tüketmemesi için uyarın. Sonuçta orası bir iş yeri.
Markette çalışan biri sınırsız yeseydi markettekileri sormadan parasını ödemeden olur mu hiç? Buda aynı mantık neticede oda bir çalışan evinizde.
 
Evet bence de arkadaşların dediği gibi bu kadar görgüsüz aç gözlü bi insan çocuğunuza ne katacak, boşa para dökmeyin bu kadına
 
Ne söyleyebilirim hangi kelimelerle anlatırım bilmiyorum biz incinmesin diye düzgün kelimeleri seçelim diyoruz millet göbeğini bedava yemek bulmuşken şişirme derdinde anlamıyorum.


Valla ben sana bir şey diyeyim mi, sen incinmesin diyorsun ama karşı taraf seni enayi olarak görüyor :) (genelleme yapıyorum, sen derken)

Seninki gibi bir bakıcı da bende vardı. Ama benimki daha vahimdi sanırım. Çünkü kendisi yiyor, çocuğun önüne bir kuru ekmek koyuyor, sonra da ay bu çocuk da yemiyor diyip kaldırıyordu!!!

Kendimi bildim bileli evden kahvaltı yapmadan çıkmam. Bakıcı varken de kahvaltı yapıp öyle çıkıyordum. O da tam kahvaltıya oturacağımız esnada geliyordu. Daha erken oturamıyorduk bir türlü. E kahvaltıyı gören kadına da yeme denmiyor, masaya oturuyor çocuğa yediriyor vs (başta böyleydi tabii). Eşim de biraz fazla düşüncelidir. Kadına ısrarla kahvaltı yapın diyordu. Sonuç ne oldu biliyor musun? Oğlumu 2 hafta aç bıraktı!!! (Kahvaltıda 18 aylık çocuğa yedirmesi gerekirken kendi tıkınıyordu, sonra da ay bu yemiyor diyip kaldırıyordu) Eve hediye gelen 1 kilo tatlıyı iki günde bitirdi (eşim tadına bile bakamadı), ben bir iki tane anca yiyebildim, oğluma aldığımız çikolatayı yemiş (ayda yılda bir eşimin alacağı tutmuş), ARKADAŞIMIN BANA HEDİYE YAPTIĞI, HABERİMİN BİLE OLMADIĞI TATLIYI AÇIP YEMİŞ. Görünce şok olmuştum. Baktım dolapta birazı yenmiş tatlı var. Bir de utanmadan ben yedim demişti sorunca sonra da tatlıyı beğenmemiş ki bir daha ellemedi. Ama sevdiği bir yemek olursa hiç bize sormuyordu bile siz de yiyecek misiniz diye (o sadece çocuğa yemek yapıyordu, öğle yemeğine geliyorduk biz ve kendimiz yapıyorduk), yiyordu yiyebildiği kadar. Daha ne bileyim çok şey var.

Kısacası açgözlü insanla gerçekten çok zor. Bir şekilde uyarman lazım. Çöp öğütücü gibi her şeyi tıkınması çok büyük görgüsüzlük. İmkanın varsa eğer başka birini bulmaya çalış. Emin ol zaman geçtikçe çok çok daha kötü oluyor.
 
Başkasının evinde bu kadar rahat davranması çok itici, ya uyaracaksınız bakıcıyı söz dinleyecek ya da yolları ayiracaksınız
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…