Ben de buzluğa çörek atmıştım eşim istedikçe çıkarıp fırında ısıtır getiririm Çayın önüne,onu da görmüş çıkarmış yemişti dünböyle rahat insanlar var malesef.
pasta börek yapınca buzluğa koyun herhalde buzluktan da çıkarıp yemez yani insaAllah
benim de arkadaşımın böyle bakıcısı vardı çocukların seviyor alışmış diye birşey demiyorum demişti.
ben olsam. maaşından keserim
Aracı olan kişiye yüzeysel anlatır lokmasını saymışım gibi anlatır diye çekiniyorum açıkçasıBen bakıcınızı uyarmaya niye çekindiğinizi anlamadım.
Sonuçta sizin eviniz onun işyeri.
Müdürü olduğum anaokulunda çocuklara -personele çıkan menünün dışında hiç bir şey yemem.
Oturup konuşmamız lazım deyin ve rahatsızlığınızı söyleyin.
Muhtemelen duygusal açlık sendromlu bir kadın bakıcınız.
Valla ben sana bir şey diyeyim mi, sen incinmesin diyorsun ama karşı taraf seni enayi olarak görüyor :) (genelleme yapıyorum, sen derken)
Seninki gibi bir bakıcı da bende vardı. Ama benimki daha vahimdi sanırım. Çünkü kendisi yiyor, çocuğun önüne bir kuru ekmek koyuyor, sonra da ay bu çocuk da yemiyor diyip kaldırıyordu!!!
Kendimi bildim bileli evden kahvaltı yapmadan çıkmam. Bakıcı varken de kahvaltı yapıp öyle çıkıyordum. O da tam kahvaltıya oturacağımız esnada geliyordu. Daha erken oturamıyorduk bir türlü. E kahvaltıyı gören kadına da yeme denmiyor, masaya oturuyor çocuğa yediriyor vs (başta böyleydi tabii). Eşim de biraz fazla düşüncelidir. Kadına ısrarla kahvaltı yapın diyordu. Sonuç ne oldu biliyor musun? Oğlumu 2 hafta aç bıraktı!!! (Kahvaltıda 18 aylık çocuğa yedirmesi gerekirken kendi tıkınıyordu, sonra da ay bu yemiyor diyip kaldırıyordu) Eve hediye gelen 1 kilo tatlıyı iki günde bitirdi (eşim tadına bile bakamadı), ben bir iki tane anca yiyebildim, oğluma aldığımız çikolatayı yemiş (ayda yılda bir eşimin alacağı tutmuş), ARKADAŞIMIN BANA HEDİYE YAPTIĞI, HABERİMİN BİLE OLMADIĞI TATLIYI AÇIP YEMİŞ. Görünce şok olmuştum. Baktım dolapta birazı yenmiş tatlı var. Bir de utanmadan ben yedim demişti soruncasonra da tatlıyı beğenmemiş ki bir daha ellemedi. Ama sevdiği bir yemek olursa hiç bize sormuyordu bile siz de yiyecek misiniz diye (o sadece çocuğa yemek yapıyordu, öğle yemeğine geliyorduk biz ve kendimiz yapıyorduk), yiyordu yiyebildiği kadar. Daha ne bileyim çok şey var.
Kısacası açgözlü insanla gerçekten çok zor. Bir şekilde uyarman lazım. Çöp öğütücü gibi her şeyi tıkınması çok büyük görgüsüzlük. İmkanın varsa eğer başka birini bulmaya çalış. Emin ol zaman geçtikçe çok çok daha kötü oluyor.
Hem işyerinde hem evde çalışanlarım var, çok iştahlıları da oldu, bir gün olsun kim ne yemiş hesabı yapmadım. Bana çok yanlış geliyor, nefistir canı çekmiştir yer, eğer ekonomik olarak kaldıramıyorsanız başka bir gerekçeyle işten çıkartın ama kimseye “az ye” demeyin, ne olursa olsun insan o da ve nefsi var unutmayın.
Balkonda içiyor o da günde 1 taneHarbiden sigara içen birine neden tazecik ciğerleri olan bebeklerinizi emanet ediyorsunuz
Evi tamtakır kuru bakır hale getirmesi mi daha rahatsız edici sizi etrafta anlatması mı?Aracı olan kişiye yüzeysel anlatır lokmasını saymışım gibi anlatır diye çekiniyorum açıkçası
Başlığı görüpte ayıplamaya gelenlerdendim taaa kii yazdıklarınızla bir insan evladı ne kadar yiyebilir soruma cevap olana kadar :)))Söylediğimi ayıplayacaklar da olacaktır ama ben çok garipsiyorum alışamıyorum ve ne yapmam lazım anlamadım...Kısaca anlatayım dert gibi değil aslında elhamdulillah ama takıldım biraz...Bakıcı tuttuk bu hafta 3. Haftası kahvaltı ve öğle yemeğini bizde yapar 2-3 kişilik yemek kahvaltı yapıyor yapılı ve yemeği seviyor belli,bunda sıkıntı yok sonuçta herkesin doyma eşiği aynı olamaz,ancak eşim için okuldan gelince hamur işi yaparım çayla yemeyi sever yaptığım bir tepsi tatlı kek veya börek her ne ise 3-4 gün yeter bize ama bu kız sayesinde ertesi gün bi daha yapıyorum ya da misal eşim abur cubur çerez vs sever (evde yemek yemez bari çay keyfi yapayım kafasında) kız bildiğiniz canavar gibi iki günde bizim aylık yetecek herşeyi yiyor.. bi örnek daha vereyim,geçen kola aldım yemekle içeriz diye düşündüm,yemeğe getirmedim unuttum,ertesi gün biz işe gittik akşam eve geldim kolayı da çıkarayım yemekte içeriz diye düşündüm dibinde bir çay bardağı kadar vardı dayanamadım sordum ertesi gün,kola çok zararlı o kadar içme nasıl içtin dedim ben su yerine içiyorum çok seviyorum dedi şaştım kaldım kırmadan nasıl söylerim...sonuçta çalışan bi insanım o hamur işlerini eşime yapıyorum günlerce yetsin diye hergün uğraşamam da bu bir tarafa da ben yemek konusundan mesulüm ekstralardan mesul değilim ki...Ama nasıl söylerim bilmiyorum
(Çocuklara tereyağı yumurta getiriyorum çalıştığım köyden,onlardan da yiyor ve normal yumurta ve kahvaltılık yağ da var dolapta) Hergün 3-4 yumurta kırıyor 2 somun ekmek yiyor iki akşam yetecek yemeğimi bitiriyor vs bunlara yine konuşamam çünkü karnını ancak doyuruyor demek ki diyorum ama ekstraları yemesi çok da anlaşılır gelmiyor,hadi nefistir baksın iki tane yesin de dibini görene kadar yemek nedir
İşten çikarırken dediniz inş. Bunları ay çok uyiz yaValla ben sana bir şey diyeyim mi, sen incinmesin diyorsun ama karşı taraf seni enayi olarak görüyor :) (genelleme yapıyorum, sen derken)
Seninki gibi bir bakıcı da bende vardı. Ama benimki daha vahimdi sanırım. Çünkü kendisi yiyor, çocuğun önüne bir kuru ekmek koyuyor, sonra da ay bu çocuk da yemiyor diyip kaldırıyordu!!!
Kendimi bildim bileli evden kahvaltı yapmadan çıkmam. Bakıcı varken de kahvaltı yapıp öyle çıkıyordum. O da tam kahvaltıya oturacağımız esnada geliyordu. Daha erken oturamıyorduk bir türlü. E kahvaltıyı gören kadına da yeme denmiyor, masaya oturuyor çocuğa yediriyor vs (başta böyleydi tabii). Eşim de biraz fazla düşüncelidir. Kadına ısrarla kahvaltı yapın diyordu. Sonuç ne oldu biliyor musun? Oğlumu 2 hafta aç bıraktı!!! (Kahvaltıda 18 aylık çocuğa yedirmesi gerekirken kendi tıkınıyordu, sonra da ay bu yemiyor diyip kaldırıyordu) Eve hediye gelen 1 kilo tatlıyı iki günde bitirdi (eşim tadına bile bakamadı), ben bir iki tane anca yiyebildim, oğluma aldığımız çikolatayı yemiş (ayda yılda bir eşimin alacağı tutmuş), ARKADAŞIMIN BANA HEDİYE YAPTIĞI, HABERİMİN BİLE OLMADIĞI TATLIYI AÇIP YEMİŞ. Görünce şok olmuştum. Baktım dolapta birazı yenmiş tatlı var. Bir de utanmadan ben yedim demişti soruncasonra da tatlıyı beğenmemiş ki bir daha ellemedi. Ama sevdiği bir yemek olursa hiç bize sormuyordu bile siz de yiyecek misiniz diye (o sadece çocuğa yemek yapıyordu, öğle yemeğine geliyorduk biz ve kendimiz yapıyorduk), yiyordu yiyebildiği kadar. Daha ne bileyim çok şey var.
Kısacası açgözlü insanla gerçekten çok zor. Bir şekilde uyarman lazım. Çöp öğütücü gibi her şeyi tıkınması çok büyük görgüsüzlük. İmkanın varsa eğer başka birini bulmaya çalış. Emin ol zaman geçtikçe çok çok daha kötü oluyor.
Yanlız bacım kocanda ne yiyor ya ne kadar şanslı hamur işleri börekler cörekler dikkat obez olmasınBen de buzluğa çörek atmıştım eşim istedikçe çıkarıp fırında ısıtır getiririm Çayın önüne,onu da görmüş çıkarmış yemişti dün
Ben dediğiniz gibi karnını doyurduğu şeylere söylenmiyorum ki gördüğü ne var ne yok dibine kadar yemesine sinirleniyorum,misal eşime dün yaptığım şekerpare tatlısının yarısını dün yemişti ben de saydım acaba yanlış mı hatırlıyorum diye,10 tane dün akşam kaldı eşim dün gece yemek istemedi getirmedim bugün okuldan geldim fırını açtım baktım yerinde yeller esiyorHem işyerinde hem evde çalışanlarım var, çok iştahlıları da oldu, bir gün olsun kim ne yemiş hesabı yapmadım. Bana çok yanlış geliyor, nefistir canı çekmiştir yer, eğer ekonomik olarak kaldıramıyorsanız başka bir gerekçeyle işten çıkartın ama kimseye “az ye” demeyin, ne olursa olsun insan o da ve nefsi var unutmayın.
Adam kahvaltı yemek hiçbir şey yemez Çayın yanında yiyor bişeyler o da bir iki lokma yani bir tepsi börek 1 hafta gider adamaYanlız bacım kocanda ne yiyor ya ne kadar şanslı hamir işleri börekler cörekler dikkat obez olmasın
Aracı olan kişiye anlatın ozaman o konuşsun gitsin canı ne istiyorsa alsın yapsın parasıyla hayret yawAracı olan kişiye yüzeysel anlatır lokmasını saymışım gibi anlatır diye çekiniyorum açıkçası
Yuhh bir gunde 13 tane sekerpare nasil yenir ? Bence evine goturuyor baska aciklamasi olamazBen dediğiniz gibi karnını doyurduğu şeylere söylenmiyorum ki gördüğü ne var ne yok dibine kadar yemesine sinirleniyorum,misal eşime dün yaptığım şekerpare tatlısının yarısını dün yemişti ben de saydım acaba yanlış mı hatırlıyorum diye,10 tane dün akşam kaldı eşim dün gece yemek istemedi getirmedim bugün okuldan geldim fırını açtım baktım yerinde yeller esiyor10 tansini ayrıca 3 tane de ayrı tabakta vardı hepsini yemiş 2-3-5 tane yese yine nefstir derim anlarım ama bitirene kadar yemesi kusura bakmayın abest.Sonuçta biz de yerden toplamıyoruz parayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?