Ramazanda Kilo Vermek Yada Kilomuzu Korumak İçin Neler Yapıyoruz Paylaşalım mı???

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben iftarda az az yiyorum.çünkü o kadar susamış oluyorum ki su içmekten midem de yer kalmıyor. tabi yemeyince akşam 12 gibi acıkıyorum.ne yesem diye saldırıyorum mutfağa. eğer dişime göre meyve bulamadıysam o zaman kötü oluyor işte cokacimcoook
eve tatlı aldırmıyorum :) geçen sağolsun kardeşim bi kutu getirmişti ama çok şükür azyedim :dance:

ohh gözleme hıımm bu gecede ben yiycem kesin kaydirigubbakcemile3
akşama bende ne varsa yiycem azar azar tabi
Canım vallahi bende azim falan kalmadı ramazanın son günlerini batırmış durumdayım
Gerçi porsiyonlarımı az tutmaya çalışıyorum ve ekmeği bir dilim yiyerek her yemeğin
tadına bakıyorum ama arkasından bir porsiyon sütlü tatlı muhakkak yiyorum sonrasında
ise sadece çay içiyorum (şeker kullanmam zaten)
Bunun sebebi ise sahurda yiyememem sanırım sporuda bıraktım 3 günür sporda yok
neyse ya toparlarım bayramdan sonra artık​

QUOTE=bskn;9141586]ben iftarda az az yiyorum.çünkü o kadar susamış oluyorum ki su içmekten midem de yer kalmıyor. tabi yemeyince akşam 12 gibi acıkıyorum.ne yesem diye saldırıyorum mutfağa. eğer dişime göre meyve bulamadıysam o zaman kötü oluyor işte cokacimcoook
eve tatlı aldırmıyorum :) geçen sağolsun kardeşim bi kutu getirmişti ama çok şükür azyedim :dance:[/QUOTE]

aman canım ye gitsin şurda iki gün daha yiycez
sonra yine diyet malum tadını çıkar ramazanın boşver :jeyyar:
Açlıktan gözüm mü döndü ne kafamçokkarıştı

Eeeee arkadaşlar ,ramazan nasıl geçti kilo verebildiniz mi yoksa maalesef aldınız mı?..Ben aynı kilomda kaldım...Ya sizler?..

Son düzenleme:
...............

Son düzenleme:
konuyu çok arkalardan buldum getirdim.
ramazan yaklaşıyor,planlarınız varmı.

konuyu çok arkalardan buldum getirdim.
ramazan yaklaşıyor,planlarınız varmı.

Evet canım. Ben diyetisyene gitmeyi düşünüyorum Bu hafta içinde. Ramazanda kilo vermek için yada en azından bulunduğum kiloyu koruyabilmek için. Ama ben vermek için uğraşıcam inşallah Sana burdan yazarım diyetisyenin önerilerini İnşallah kilo verebiliriz yaa. Hatta birbirimizden destek alalım bakalım bu ramazanda nasıl olacak. Kilolarımızı haftalık olarak bildirelim olur mu? Bakalım başarılı olabilecekmiyiz canımkaydirigubbakcemile5

Bende diyetisyenden ramazan için bi diyet programı alıcam sadece şu kadarını biliyorum normalde 6 öğün olan listeyi ramazanda 4 öğün olarak ayarlıyo..

bizim çevremizdekilerin çoğu izne ayrılacak ramazanda burada yoklar taş çatlasın 6-7 kere iftara gideriz diğerleri evde olur diye düşünüyorum..kendimizi kontrol etmek daha kolay olur evde olursak.
burası sıcak olduğu için malum bide yaz iftarda sırf su içiyorum çorba içiyorum..kilo veririm gibi geliyor bana..yoğurtlamalar yaparım salata çeşitleri...çay saatinde meyev yerim 1 tane.
sahurda da kontrollü yerim bakalım etkisi olacakmı..merak ediyorum.

bu topic cook iyi oldu cok sevindim :) bende simdi 5 haftada 7.5 kilo verdim malum ramazan yaklasiyo ve diyetime devam edemiyecegim diye cok korkuyorum... gecen sene ramazanda kilo vermistim ama kac kilo bilmiyorum pantolonlarim bayaga bolarmisti o zaman aksamlari hic ekmek yemiyordum ve ne varsa 1 corba kasigi kadar yiyordum. Simdiki diyetim protein agirlikli oldugu icin iftarda makarna pilav bulgur yememeyi düsünüyorum. ufff bakalim ne olcak. ben kilo almak istemiyorum :sinifsinif:

bende ramazanda sahurda maden suyu ve elma yicem iftardada yine aynısını karpuzda olabilir 30gün böle deva m etcem kilo vermem lazım eşim çok rahatsız kilolarımdan boy 165 kilo 70 hedefim şimdilik 60...mafoldumben

bende ramazanda sahurda maden suyu ve elma yicem iftardada yine aynısını karpuzda olabilir 30gün böle deva m etcem kilo vermem lazım eşim çok rahatsız kilolarımdan boy 165 kilo 70 hedefim şimdilik 60...mafoldumben

direk yüzüne söylüyormu yani..çekinmeden:1shok:

ben ramazan başlamadan oruca başlayacağım ön hazırlık yapacağım..çok hafif beslenmeyi düşünüyorum..sahurda hafif bir kahvaltı.domates slatalık,peynir,maydonoz gibi şeyler yerim diyorum.2 günde 1 haşlanmış yumurta..
iftarda da çorba salata... 1 saat sonra 1 meyve..gece boyu bitki çayı soda içerim diyorum..bakalım uygulayabilecekmiyim ve kaç kilo vereceğim..:uhm:

ramazan ayını cok seviyorum ama genelde hep kilo alırım bu ayda=( iftar sofrası hazırlarken anneme yardım ediyorum genelde ezan okunana kadar nasıl dayanma gücü buluyorum bi ben bilirim.Allah'ın gücüne gitmesin.kan şekeri düşüklüğü var bende.ve açlık baş ağrısı yapıyor.her ramazan düzgün besleicem diye kendimi telkin ediyorum ama hiç uyamıyorum.(bu sene inşallah dikkat edebilirim.benim arkadasıma diyetisyeni iftarla sahur arası bölüştürmüş öğünleri.arkadasım sahura kadar uyumuyorda.yani iftarda corba sebze veya et yemegi salata vb. 2-3 saat sonra hafif bi tatlı yada meyve 2-3 saat sonra tekrar meyve veya tuzlu birşeyler sahurdada sebzeli omlet çeşitleri olabilir.kahvaltılıkv tabiki.birde hurmanın tok tutma ve kan şekerini düzenleme özelliği varmış.elimden geldigince tüketmeyi düşünüyorum.iftardan 2 saat sonrada yürüyüş bandnda yürüyüş yaparsam kilo almam sanırım =( çok dertliyim arkadaslar evde sıkıntıdan hebire yiyorum sonra pişman oluyorum ..hakim olamıyorum bogazıma

davetler çok olursa kilo almamak mümkün olmuyor malesef..ben özellikle memlekete gitmeyceğim bu ramazan..iznimizi önce kullandık ramazanı orda geçirmemek için..yoksa nerde akşam orda sabah sürekli yemeğe gidiliyor kilo alıyorum...burda çok çevremiz yok olanlarda burda yok kendi kendimişze olacağız yani..o yüzden kontrol edebilirim gibi geliyor..

bnde ramazanda kilo alıyorum sebebi açık az öğün yiyince vücut depo yapmaya kalkışıyor ... geçen ramazanda acayip kilolar almıştım ama bu ramazan vermeyi geçtim korumak istiyorum kilomu. bunun için sıvı gıdalar almayı daha az kalorili beslenmeyi tercih edeceğim örneğin sebze meyve su kepekli ekmek gibi ... umarım işe yarar ..

ben de hep ramazanlarda kilo alırım.İftardan sonra yürüsem bile yine de kilo almışımdır,iftarda ipin ucunu çok kaçırıyorum çünkü :) güzel bir ramazan diyet menüsü buldum inş kilo veririm,sizlerle de paylaşmak istedim

DİYET MENÜSÜ
Oruç tutarken sağlık şekilde kilo vermek isteyenler için

SAHUR: 1 su bardağı kadar az yağlı süt
1 kibrit kutusu kadar az yağlı peynir
2 dilim esmer ekmek
Domates, salatalık, biber
5 adet zeytin
1 porsiyon meyve
Su

İFTAR: 1 kâse çorba
Az yağlı bol salata
1 dilim esmer ekmek

1–2 SAAT SONRA:

120 gr. Et, tavuk, balık
4–5 yemek kaşığı az yağlı sebze yemeği
Yağsız salata
2 dilim ekmek veya 2 servis kaşığı bulgur pilavı
2 kaşık diyet yoğurt
Bitkisel çay

2 SAAT SONRA
2 porsiyon meyve
1 avuç içi kadar fındık

kizlar bu ramazan diyet menüleri cok iyi güzelde ama bence uygulamaya gelince biraz zor . Biz almanyada 9a dogru iftar acacagiz. Iftari aciktan 1 saat sonra yemek yesem 10 olur, ee 2 saat sonra meyve yesem etti 12. Sabah yine 4de kalkcam sahur icin yani acikcasi ben bu listeleri pek tutmuyorum. Ben aksamlari bi cesit yemek yanina ekmek yemeden yemeyi düsünüyorum. 1-2 saat snrada bir meyve. bakalim sonuc ne olacak

evet yurt dışındakiler için daha zor,ben de kendi kendime söz vermeye çlşyrm yapcam ramazanda bu diyeti die ama bakalım bna da zor glyr ama her şey kilo vermek için :))

kızlar ben bugün tutmaya başladım hem bir sürü borcum emzirme döneminden kalan..
ramazana hazırlık olur vücudum alışır dedim.

sahurda çay içmedim içmeyeceğimde artık vitaminleri emiyor bize bişey kalmıyor..
sahurda protein ağırlıklı besleneceğimki gün boyu tok tutsun..

bugün 1 yumurta,dilim ekmek,1 kase yoğurt,1 dilim peynir,domates maydonoz..

2 bardak önce 2 bardak sonra olmak üzere 4 bardak su içtim..henüz açlık susuzluk hissetmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…