arkadaslar bende dusuk kan sekeri var sizce ramazanda nasil beslenmeliyim fikri olan varmi 2 3 saat ac kalinca hemen bas donmesi ve titreme yasiyorum ...
bence orucun tehlikeye girmez, zaten sahuru da açlığımızı bastırmak için yapmıyor muyuz..hem Allah rızası için aç kalmanın ötesinde nefsimizi kırmak önemli, sadece midemize değil elimize, dilimize ruhumuza da oruç tutturmak önemli...ya kızlar ben akupunktur yaptırmaya karar verdim ramazanda.okul acılana kadar zayıflamak istiyorum ama nebilim aclığı bastırıyor ya acaba orucum tehlikeye girer mi ? yeride burası degil ama pek bilmiyorum forumu kullanmayı=(
kan sekerının dusmemesı ıcın protegın agırlıklı beslenmen lazım dıye bılıyorum bır meyve bıle yesen bu senın kan sekerını fırlatabılır bu yuzden yanında bır kase yagzs yogurt yıyıp dengelemelısn kan sekerını.sahurda sofranda domates salatalık peynır yogurt meyve ve kepek ya da cavdar ekmegı bulunmalı hamur ıslerınden uzak dur cunku kan sekerını daha cok yukseltır ve tok tutmaz ıkı saat sonra hihoyyyt
tesekkur ederim canim xxx
sahur
1 adet tost(40 gr kaşar)
1 bardak süt light
2 porsiyon meyve
iftar
1-2 bardak su
2 kepçe çorba
160 gr tavuk/balık ya da 120 gr et
salata
2 dil.ekmek
1 kase light yoğurt
aralarda
2 porsiyon meyve
1 galeta
Kızlar gr lar özellikle önemli.Ben diyetisyenimle
3 ayda 15 kilo vermiştim.Amaaa:kedi:kendi
iradesiliğimle 1 senede 10 kg geri aldım.İnş hedefim
ramazanda epey bir kilo vermek
canım cok saol paylasım ıcın not ettım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?