resmen kandırıyorum herkesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yav zaten kadında vicdan, merhamet olsa annelik içgüdüsü olsa en başından böyle bir şeyi kabul eder mi şimdi de haliyle yavrusunun değil elalemin derdine düşecek özne burada çocuk değil ki bu kadın için hiç bir zaman amaç evlilik yapıp paçayı kurtarmak rahat bir yaşam sürmek.

2. evliliğin olmadan da hayata tutunabilirdin. Sadece oğlunla.

Seni koruyan bir ailen olmadıysa sen oğluna sahip çıksaydın. Oğlun kendini annesi tarafından fazlalık görülen kenara atılmış bir eşya gibi görüyor bence.. Yarın obür gün o da hatalar yaptıgında bu laflara sıgınır artık. Benim beni kollayan sahiplenen okuldan eve geldiğimde önüme yemeğimi koyan bir annem olmadı. Ne yapmamı bekliyordunuz der. Kaç yaşındaydı ilk oğlunuz?

Eşinle huzurun kaçmasın diye de oğlunu görme isteğini dile getiremiyosun bile. Tek isteğin ilk evliliğini bir hata olarak görüp tamamen hayatından çıkarıp hiçbir şey yokmuş gibi davranmak. Kv de ilk evliliğinden olan çocugunla görüşme gibi bir durum olmasın diye söylemiş o yalanları. Kız oğlan kız aldık falan hikaye.

Şuanki evliliğin o kadar mükemmel değil canım. Üzülerek söylüyorum. Eve ekmek getiriyor. Başka kadınlara gitmiyor. Gece hayatı yok diye bir adam iyi olmaz.

Huzurun kaçmasın diye ne kadar uğraşsan boş. O evladın annesiz büyüdükçe onun vebali seni bırakmaz. İki yakan da bir araya gelmez. Geçmişimize sahip çıkmaz zorundayız.

Çok sert konuştum farkındayım. Seni daha fazla üzmek istemiyorum ama oğluna çooook üzüldüm. İlk eşin berbat lanet bir insan olabilir. Ama o yavrunun bi kabahati yok..

benim bir arkadaşım vardı. kızın annesiyle babası kız daha 1 yaşındayken boşanmış. ablasıda var bu kızın. anne bunlarıı babada bırakıyor.almanyaya gidiyor evleniyor. izi yok
çok yeni anneyi bulmuşlardı tanıştığımda. telefonunu falan. anlattığı şu. ablasıyla aramışlar.
kadından şöyle bir cevap geliyor. beni bir daha aramayın. benim tek çocuğum var. buradaki eşimden olan oğlum. beni rahatsız etmeyin. ve telefonu kapatıyor.

anne olmak o çocuğu doğurmaktan öte bir şey. o annelik duygusu her anne olanda olamıyor maalesef.

Son düzenleme:
öncelikle üzülmeyin siz bile bile kendi rızanızla yalan söylememişsiniz ki.. hayat.. insanın başına hersey gelebilir öyleki bazen susup içimzde büyüttüklerimizi haykırmak isteriz ama yapamayız.. siz eşinizle mutlu musunuz ? huzurunuz var mı? önemli olan bunlar.. a kişisi b kişisi değil ne söylediğiniz değil.. eğer kayınvalideniz size bu tarz bu dayatmayla sakın söyleme çaktırma demeseydi siz saklayacakmıydınız 2.evliliğinizi yaptığınızı ? yoksa zorunluluk mu sizi susturan... elbette haklısınız önce eşinizden çocugunuz da var, siz hayatınızı mutlu huzurlu geçirmeye bakın bence herkesin herseyi bilmesine gerek yok zaten.. siz kendinizi biliyorsunuz ya Allah içinizi biliyor ya.. gerisi teferruat üzülmeyin..

Umarım konu sahibimiz de yarın öbür gün çocugu gelebilecek kadar büyüdüğünde ve annesini görme talebi oldugunda yine huzuru kaçıcak diye böyle tepkiler vermez...

Emin ol,benide layığınca koruyup kollayanım olmadı ailemde..Koruyup,kolladıklarını sanarken mundar ettiler..
Bizimde parasız günlerimiz olmuştur bacı,hepimizin aynıyız hemen hemen haa.
Çocuğuna sahip çıkan her 'anne' villalarda,katlarda,yatlarda,bir eli yağda,bir eli balda yaşamıyor bacı.
Dünya yı verseler,bebeğim bir yana,dünya bir yana..
Paha biçilmez tek şey çocuğumdur benim ..Sonra eşim..
Hiç bir bahane çocuğumun nefesinden,bebek bakışlarından ayrı geçirmeme neden olamaz!
Nefes aldığım sürece çocuğumun ensesinde,nefesinde,kalbindeyim..

Mesleğim yok,düz lise mezunuyum..Haylaz takıldık okumadık ..
Anlayacağın,benimde imkanlarım yok ha..
Allah korusun,eşimle ayrılsam(Allah KORUSUN)sıfırdan başlangıç yapacağım anlayacağın..
Açta kalırım yeri gelir,ama evladım için çalışırım..limon satarım hiç olmadı Allah şahidim bacı..

Yok öyle birine metres olmak,o...pu olmak..
Mantığın o yönde ilerliyorsa elbet evladını 5.plana atarsın bacı..
Kocadan ayrılan her kadın o...pu olmuyor,metreste olmuyor ha...

Bu kadar sıkıntılı biri,konu komşudan konu açacak gücü bulamaz kendinde..
Hiç inandırıcı değilsin,sabahlara kadar çocuğu için ağlayan bir anne,bilinç altındaki sorunları konu komşu ile yansıtmaz millete..
Direkt 'benim bi evladım var,ona nasıl kavuşabilirim' gibi şeyler söyler...Ee,ne alaka şimdi?

Vicdansızsın!

Son düzenleme:
senin gibi insanları anlayamıyorum. hayatımın sonuna kadar da anlayamayacağım. bunu sakın iyi birşey sanma. evladın, canın ciğerin senden mahrum büyüyor.neden biliyor musun? senin bencilliğin yüzünden. hiç üzüldüğünü, ağladığını, çaren olmadığını söyleme. eğer öyle olsaydı açtığın konular feyans seçimi, koca ilgisizliği, komşularına karşı duyduğun vicdan! azabı değil, yıllardır görmediğin oğlun olurdu.

annesi hayatta olduğu halde annesiz büyüyen çocukların hali ne acı..

bu ne yaa demekki isteyince tamam dedirtebiliyormuşsunuz. Siz aman eşim küser kavga olur ara bozulur diye konuyu bile açmamışsınız adama ki bunuda yazmıssınız burda. Adamda suç yok siz çocuğum diye yakasına yapışmazsanız adam da banane elin çocuğundan der.

Herkes yaşadığını bilir, çektiği acıyı bilir

Herkes çok kuvvetli, dirayetli olamaz

Artık senin gibilere kızamıyorum, çünkü bir tanede bizim ailede var

İçim yanıyor diyor ama evladından vazgeçiyor, düşünüyorum düşünüyorum çıkamıyorum işin içinden

Ben anne değilim ama sokakta gördüğüm kediden köpekten bile vazgeçemedim bu güne dek, bana ihtiyacı olan kimseden geçemedim

Dünya imtihan, Allah'a isyanım hiç olmadı her işte bir bildiği mutlak vardır ama bazen anlamak istiyorum, neden bizler anne değiliz de sizler annesiniz ?

Ben dört evladıyla yeri gelmiş aç kalmış, yeri gelmiş evinden eşyasını satmış, ailesinden ömrü boyu bir dilim ekmek görmemiş bir annenin çocuğuyum. Bizleri adam etsin diye ömrünün tek günü bir rahat uykusu bile olmamıştır annemin o yüzden sizi anlamam mümkün değil. Benim annemden gördüğüm bu değil; konu sahibi yaşın çok genç, benim en küçük kardeşimden bile küçüksün, hatanın neresinden dönülürse kardır. Evladına varlığını hissettir, anasızlık bir şeye benzemiyor, huzurunda kaçsa, evliliğin zora da girse evladının hayatında bir yerden varol, seni hissetsin. Bu dünyada yerin üstü kadar altı da var asla unutma

benim merak ettigim çocugunuz neden yanınızda degil
o çocugu nasıl bırakıp evlendinizi
hiçmi özleyip merak etmiyorsunuz
ben çocugumu uyurken bile özlüyorum ya

Sevgili konu sahibi arkadaşım, gördüğün gibi burda da konu deşildikçe deşiliyor, eski evliliği saklama konun evladını neden görmüyorsun? nasıl onu bırakıp evlendin?'e doğru kaymış, Biz insanoğlu meraklıyız, lafta hepimiz özel hayat deriz ama elimize geçtimi de didik didik eder, bize göre doğru neyse onu savunur karşımızdakini acımasızca eleştiririz, bu sanal ortamda böyleyken gerçek yaşamda kaç katıdır sen düşün senin konuna gelirsek, eşime söylemedim ama söylersem onlara ne der gibisinden yazmışsın bende eşine katılıyorum ,bu senin özel hayatın en yakın arkadaşın can arkadaşın bile olsa nasıl ki yatak odanı anlatmıyorsun bunu da anlatmamalısın,utandığın için değil keza utanılacak birşeyde yok ama kimsenin ağzı torbada değil, bugün iyi niyetle biliyormusun bu benim 2. evliliğim dersin, karşındaki üzülür ah vah eder , nasıl oldu noldu vs.. sonra bir bakmışsın ki o canım dediğin arkadaşın düşman olmuş sağda solda senin dedikodunu yapıyor bine bin katarak,..buna hazırmısın? düşünsene kardeşim dediğin kadının bir gün arkandan zaten 2. evliliği bide çocuğu varmış iyi biri olsa çocuğu bırakmaz dediğini duysan ne hissedersin?sanki seninle o günleri yaşamış gibi sanki çekilenleri o çekmiş gibi kolayca acımasız vijdansız ilan edilsen?? bence hiç gereği yok ,bazı şeyler bizim özelimizdir öyle de kalmalı diye düşünüyorum,eşin ve ailesi biliyor ya yeter.. herkes ne kadar dürüst acaba ve ayrıca bu yalancılık ve dürüstlük kıstası değildir özel yaşam kıstasıdır. düşüncem bu yönde ..

anam da bana bırak gel demişti
ama ben dedim ki açlıktan ölsek beraber ölücez
tam mesajı okumadım bi seramik lafı falan geçmiş
ben 6 yıldır kendime sadece geçen kış mont bot takım şeklinde kıyafet aldım
o da iş görüşmesine gitmek içindi
şuan işsizim ama çalıştığım zamanlar oldu
ailem de artık destek oluyor
ama ben son kuruşuma kadar kızıma harcıyorum
kızımın bir hikaye kitabı 20 lira bir resim malzemesi 30 lira bir ayakkabısı 150 lira
ama benim evimde 10 yıllık koltuk var lifleri sökülüyor
aklıma ne mutfağa seramik ne netten elbise almak geliyor

kimsesizliği çaresizliği parasızlığı o çocuğa sahip çıkamamayı anlarım
ama orda sahipsiz bir çocuk varken gidip 2 çocuk yapmayı anlayamam arkadaş
hani kimsesizim diyorsun o yüzden bu hale düşmüşsün ya
eee o çocuk da kimsesiz
biliyoruz ki anası olmayanın kimsesi olmaz bu hayatta

aman allahım maaşını yetiştiremiyoruz dediğin eşin de öğretmenmiş
ben de 3 kuruşa karın tokluğuna yaşıyorsunuz sanmıştım
senin 2 yakan bir araya gelmez

Düşünüyorum düşünüyorum bu konuyu aklım almıyor.

İlkokuldayken okul nedeniyle 1 ay amcamda kalmıştım da her gece yastığa sarılıp hungur hungur ağlamıştım. Annesi olmayanın kimsesi olmaz.

O cocuk orda ne halde kim bilir? Annesi de gelmiş burda elalem 2. Evliliğim olduğunu bilmiyor diyor.....

Allah kimseyi sasirtmasin

Biz konu sahibinin özel hayatına meraklı değiliz didiklemiyoruz da ortada terk edilmiş bir çocuk var.biz çocuktan, annesizlik ve anne sevgisini yaşayamamasından söz ediyoruz.Yorumları dikkatli okumanızı tavsiye ederim.Vicdanı olan çocuğunu bırakmaz.Çocuğu da o durumda iken komşusu için yorum yapmaz.....

Amin canım gerçekten öyle..
Ben 6 yaşındayken annemle babam boşandı dünya başıma yıkıldı..
Heralde başkasıyla evlense bu dertlerle görsem artık ne hissederdim bilemiyorum..

Lutfen!

senin hayatini elbet senden fazla kimse bilmez

ama sende arabeske baglama yok orospu olaydim yok metres olaydim dahami iyi falan filan

kafaniz bu kadar calisiyor bu zihniyetle

sen tekrar evlenmedinmi? bir yuvam olsun kendimi toparliyim diye evlenmedinmi?

demedinmi

bir oglum var oglumu her sene gormek istiyorum

hatta yanima almak istiyorum dava acmak istiyorum

bunlari kabul et !

hic bir sart sunmamissin

ustunede cocuk yapmissin (yanlis okumadiysam)

geceleri aglamak allaha yalvarmak ne isine yariyor ?

Allah sana beyin vermis el kol vermis vicdan merhamet akil vermis

ya Allah ya bismillah diyip ben oglumu gorecem diye diretmen gerekiyordu

calisman gerekiyordu

hesabinda milyonlari yokki diyorsun birde safmisin?

milyonu olanlarmi cocuklarini ziyarete gidiyor?

o senin kocansa sana yardim etmek zorunda

sen kendi cocuguna deger vermezsen dunyalari devirmezsen elini masaya vurmazsan

kocan hic vermez " he he " der gecistirir

calismak demistimde neden calismiyorsun? kocanmi izin vermiyor?

evlenmeden once agirligini koysaydin sartini koysadin bugun boyle olmazdi

amaliyat gecirecem bir hafta cocuklara birilerin bakmasi lazim diye oturup her allahin gunu

agliyorum nereye birakacam diye el insaf yaaa

bilmiyorum inşallah yakın zamandır şu an gözlerim şiş hala ağlamaktayım yani durdum durdum patladım resmen
ilaçlarla ayakta duruyorum
dün gece halimi görünce tamam ilk fırsatta seni götürücem dedi
ama kendi başına asla göndermem dedi
ama bide şu var nasıl görücem bilmıyorum mahalleye kadar gidip gizli gizli görücem
icra memuruyla almam imkansız
başına gelen varsa bilir psikolog olması lazım eğer psikolog çocuğun durumunu uygun görmesse vermiyolar
e onarın yaşadığı yerdeki memuruda dr'uda onlar kesin tanır
çok tanınan bi aile çünkü sözleri geçer herkese

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…