[sıze=3]ben sizi kırmak istemiyorum ama inanın bana çok üzüldüm.evlatlarımız herşeyden önemli eşiniz öğretmen maaşı var askeri ücretle geçinen aileler de var bunu da düşünün kimseye muhtaç değilsiniz ayrıca kızınız içinde üzüldüm rabbim şifa versin.ben evlat konusunda hassasım [/sıze]
ikinci eşler ve kv ler , etraf ve elalem yüzünden bir kenara atılan ne çok evlat var.
Yazık çok yazık.
Annesinin yeni eşine ve ondan olan çocuklarına sarılıp ,kendisini bir kenaraattığını düşünen ne çok çocuk var.
Bir yanı hep kırık dökük, hep öfkeli hep kızgın.
Bunu nasıl yapabiliyorsunuz çocuğunuza anlamadım.
Nasıl yıllarca yok sayabildiniz.
Yol parası nedir ki?
Bende olsam sizi kabul etmem kusura bakmayın,beni yok sayanı yok sayarım.
Muhtemelen çocuğunuzda bunu yapacak.
bu ne yaa demekki isteyince tamam dedirtebiliyormuşsunuz. Siz aman eşim küser kavga olur ara bozulur diye konuyu bile açmamışsınız adama ki bunuda yazmıssınız burda. Adamda suç yok siz çocuğum diye yakasına yapışmazsanız adam da banane elin çocuğundan der.
herkes yaşadığını bilir, çektiği acıyı bilir
herkes çok kuvvetli, dirayetli olamaz
artık senin gibilere kızamıyorum, çünkü bir tanede bizim ailede var
içim yanıyor diyor ama evladından vazgeçiyor, düşünüyorum düşünüyorum çıkamıyorum işin içinden
ben anne değilim ama sokakta gördüğüm kediden köpekten bile vazgeçemedim bu güne dek, bana ihtiyacı olan kimseden geçemedim
dünya imtihan, allah'a isyanım hiç olmadı her işte bir bildiği mutlak vardır ama bazen anlamak istiyorum, neden bizler anne değiliz de sizler annesiniz ?
Ben dört evladıyla yeri gelmiş aç kalmış, yeri gelmiş evinden eşyasını satmış, ailesinden ömrü boyu bir dilim ekmek görmemiş bir annenin çocuğuyum. Bizleri adam etsin diye ömrünün tek günü bir rahat uykusu bile olmamıştır annemin o yüzden sizi anlamam mümkün değil. Benim annemden gördüğüm bu değil; konu sahibi yaşın çok genç, benim en küçük kardeşimden bile küçüksün, hatanın neresinden dönülürse kardır. Evladına varlığını hissettir, anasızlık bir şeye benzemiyor, huzurunda kaçsa, evliliğin zora da girse evladının hayatında bir yerden varol, seni hissetsin. Bu dünyada yerin üstü kadar altı da var asla unutma
sevgili konu sahibi arkadaşım, gördüğün gibi burda da konu deşildikçe deşiliyor, eski evliliği saklama konun evladını neden görmüyorsun? Nasıl onu bırakıp evlendin?'e doğru kaymış, biz insanoğlu meraklıyız, lafta hepimiz özel hayat deriz ama elimize geçtimi de didik didik eder, bize göre doğru neyse onu savunur karşımızdakini acımasızca eleştiririz, bu sanal ortamda böyleyken gerçek yaşamda kaç katıdır sen düşünsenin konuna gelirsek, eşime söylemedim ama söylersem onlara ne der gibisinden yazmışsın bende eşine katılıyorum ,bu senin özel hayatın en yakın arkadaşın can arkadaşın bile olsa nasıl ki yatak odanı anlatmıyorsun bunu da anlatmamalısın,utandığın için değil keza utanılacak birşeyde yok ama kimsenin ağzı torbada değil, bugün iyi niyetle biliyormusun bu benim 2. Evliliğim dersin, karşındaki üzülür ah vah eder , nasıl oldu noldu vs.. Sonra bir bakmışsın ki o canım dediğin arkadaşın düşman olmuş sağda solda senin dedikodunu yapıyor bine bin katarak,..buna hazırmısın? Düşünsene kardeşim dediğin kadının bir gün arkandan zaten 2. Evliliği bide çocuğu varmış iyi biri olsa çocuğu bırakmaz dediğini duysan ne hissedersin?sanki seninle o günleri yaşamış gibi sanki çekilenleri o çekmiş gibi kolayca acımasız vijdansız ilan edilsen?? Bence hiç gereği yok ,bazı şeyler bizim özelimizdir öyle de kalmalı diye düşünüyorum,eşin ve ailesi biliyor ya yeter.. Herkes ne kadar dürüst acaba ve ayrıca bu yalancılık ve dürüstlük kıstası değildir özel yaşam kıstasıdır. Düşüncem bu yönde ..
canım cevabın için teşekkürler öncelikle
ama oğlumun hayatında olmamamı dert etmiyorum gibi algıladın sanırım
tabiki dert ediyorum canım
ama insan bazı şeyleri içinde yaşar
kimseye belli etmez
anam da bana bırak gel demişti
ama ben dedim ki açlıktan ölsek beraber ölücez
tam mesajı okumadım bi seramik lafı falan geçmiş
ben 6 yıldır kendime sadece geçen kış mont bot takım şeklinde kıyafet aldım
o da iş görüşmesine gitmek içindi
şuan işsizim ama çalıştığım zamanlar oldu
ailem de artık destek oluyor
ama ben son kuruşuma kadar kızıma harcıyorum
kızımın bir hikaye kitabı 20 lira bir resim malzemesi 30 lira bir ayakkabısı 150 lira
ama benim evimde 10 yıllık koltuk var lifleri sökülüyor
aklıma ne mutfağa seramik ne netten elbise almak geliyor
kimsesizliği çaresizliği parasızlığı o çocuğa sahip çıkamamayı anlarım
ama orda sahipsiz bir çocuk varken gidip 2 çocuk yapmayı anlayamam arkadaş
hani kimsesizim diyorsun o yüzden bu hale düşmüşsün
eee o çocuk da kimsesiz
biliyoruz ki anası olmayanın kimsesi olmaz bu hayatta
arkadaşım, inşallah yanlış algılamadın, yargılamak değil amacım, asla ne haddime. Herkes kendi çektiğini kendi bilir. Sorun olan şey oğlundan ayrı olman, diğer husus dert edilecek bişey bile değil babında yazdım. Inşallah rabbim sana kolay kapılar açar, oğlun ile de kavuşursun.
ya bırakın konu başlığı bile abes.
Derdi milleti kandırması.
Olay bumu yani. Bunun içinmi konu açılmalı yoksa oğluma hasrretim özleminden uyuyamıyorum diyemi. Amaa derdimiz millete yalan söylemek olmuş.acaba sahtekar mıymış.
2. Evliliğin olmadan da hayata tutunabilirdin. Sadece oğlunla.
Seni koruyan bir ailen olmadıysa sen oğluna sahip çıksaydın. Oğlun kendini annesi tarafından fazlalık görülen kenara atılmış bir eşya gibi görüyor bence.. Yarın obür gün o da hatalar yaptıgında bu laflara sıgınır artık. Benim beni kollayan sahiplenen okuldan eve geldiğimde önüme yemeğimi koyan bir annem olmadı. Ne yapmamı bekliyordunuz der. Kaç yaşındaydı ilk oğlunuz?
Eşinle huzurun kaçmasın diye de oğlunu görme isteğini dile getiremiyosun bile. Tek isteğin ilk evliliğini bir hata olarak görüp tamamen hayatından çıkarıp hiçbir şey yokmuş gibi davranmak. Kv de ilk evliliğinden olan çocugunla görüşme gibi bir durum olmasın diye söylemiş o yalanları. Kız oğlan kız aldık falan hikaye.
şuanki evliliğin o kadar mükemmel değil canım. üzülerek söylüyorum. Eve ekmek getiriyor. Başka kadınlara gitmiyor. Gece hayatı yok diye bir adam iyi olmaz.
Huzurun kaçmasın diye ne kadar uğraşsan boş. O evladın annesiz büyüdükçe onun vebali seni bırakmaz. Iki yakan da bir araya gelmez. Geçmişimize sahip çıkmaz zorundayız.
çok sert konuştum farkındayım. Seni daha fazla üzmek istemiyorum ama oğluna çooook üzüldüm. Ilk eşin berbat lanet bir insan olabilir. Ama o yavrunun bi kabahati yok..
aman allahım maaşını yetiştiremiyoruz dediğin eşin de öğretmenmiş
ben de 3 kuruşa karın tokluğuna yaşıyorsunuz sanmıştım
senin 2 yakan bir araya gelmez
düşünüyorum düşünüyorum bu konuyu aklım almıyor.
Ilkokuldayken okul nedeniyle 1 ay amcamda kalmıştım da her gece yastığa sarılıp hungur hungur ağlamıştım. Annesi olmayanın kimsesi olmaz.
O cocuk orda ne halde kim bilir? Annesi de gelmiş burda elalem 2. Evliliğim olduğunu bilmiyor diyor.....
Allah kimseyi sasirtmasin
sibelizim cok güzel yazmış sana düşün istersen tinemisim bende senin gibiyim biraz bende ikinci evliigimi yaptım ama ben kimseden ne boşandığımı ne çocuklarımı saklamadım kimseyide ilgilendirmezdi eşim kabul etti evlendi annesi babası kardeşleri ve bütün akrabaları biliyo yani yüzüme kimseden bi şey duymadım arkamsan nedediler bilmem onuda onlar düşünsün bende çocukları babasında bıraktı mecburdum öyle yaptım sanada bazı arkadaşlar nasıl bıraktın bilmem ne diye yazmışlarya neden bırakmasınki biz anneyse bıraktığımız kişiler babaları bu durumu kötü gösteriyolarki bazı insanlar dünyanın en kötü annesi muamelesi yapıyolar cocugunu babaya bırakan annelere kadın ne yasın ya allah aşkına kendinden sonra en güvenilir yer babayı görüyo çıkmazdaki bi kadın napsı kendi bi yere sığamayınca çocuklar bari sefil olmasın diye kendini yakıp çocuklar emin ellerde en azında deyip kahrolsada bırakıyo işte yaşamayanna şöle böle demekte kolay arkadaşım cok uzun yazdım kusura bakma bence sen içinde geleni yap ne istiyorsan
lutfen!
Senin hayatini elbet senden fazla kimse bilmez
ama sende arabeske baglama yok orospu olaydim yok metres olaydim dahami iyi falan filan
kafaniz bu kadar calisiyor bu zihniyetle
sen tekrar evlenmedinmi? Bir yuvam olsun kendimi toparliyim diye evlenmedinmi?
Demedinmi
bir oglum var oglumu her sene gormek istiyorum
hatta yanima almak istiyorum dava acmak istiyorum
bunlari kabul et !
Hic bir sart sunmamissin
ustunede cocuk yapmissin (yanlis okumadiysam)
geceleri aglamak allaha yalvarmak ne isine yariyor ?
Allah sana beyin vermis el kol vermis vicdan merhamet akil vermis
ya allah ya bismillah diyip ben oglumu gorecem diye diretmen gerekiyordu
calisman gerekiyordu
hesabinda milyonlari yokki diyorsun birde safmisin?
Milyonu olanlarmi cocuklarini ziyarete gidiyor?
O senin kocansa sana yardim etmek zorunda
sen kendi cocuguna deger vermezsen dunyalari devirmezsen elini masaya vurmazsan
kocan hic vermez " he he " der gecistirir
calismak demistimde neden calismiyorsun? Kocanmi izin vermiyor?
Evlenmeden once agirligini koysaydin sartini koysadin bugun boyle olmazdi
amaliyat gecirecem bir hafta cocuklara birilerin bakmasi lazim diye oturup her allahin gunu
agliyorum nereye birakacam diye el insaf yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?