Seni kardeşim annem babamdan daha çok seviyordum diyen eş ?

Evet eşim baskın bir karakterdir , ben karakter olarak daha mülayim, sabırlı ve hoşgörülüyümdür, kendimi övmek gibi olmasın öyleyimdir… Eşim Karadenizli ben egeliyim, daha net anlaşılır belki ama Karadenizlileri kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın, ege erkeğine göre daha baskın , kazak erkeği oluyorlar bunu ben de zamanla anladım…

Dün mesela benim sana olan sevgimin karşılığının bu olacağını bilseydim başkasıyla evlenirdim lafına çok içerledim, kırıldım. Bu lafın üstüne iyi o zaman boşanırız bir sonraki eşin öyle biri olur belki aradığın seviyedeki sevgiyi bulursun dedim. Aptal aptal muhabbetler yani… şunu hep hissediyorum, hep hayatımın merkezinde o olsun istiyor , diğer herkes aşağı seviyede olsun istiyor. Kendi anne babası ve kardeşi ile ilişkisi mesafeli çünkü , çok sevgi dolu bir aile değil, bu yüzden de düşkün değil onlara..benim de kendi anne babama kardeşime karşı öyle olmasını istiyor, içten içe ..beni paylaşmak istemiyor kimseyle..Geri adım atmadım ben de zaten, o bana benim üzerime olsun madem evler senin için fark etmiyorsa deyince hemen o da aynısını dedi, kayıkçı kavgası gibi çocukça muhabbetler gibi gözükse de derin anlamlar içeriyor bence bu laflar.. bir an sessizlik olmuştu bir de sana bir soru soracağım ama yemin et ve dürüst cevap ver dedi , benimle evlendiğine hiç pişman oldun mu dedi , ben de direkt hayır olmadım dedim ( ki tüm bu muhabbetlere rağmen). Sanki sürekli ona olan sevgimi ölçüyor… bak dedim hiç beklemeden cevap verdim gördün mü dedim… ondan önce görüştüğüm kişi kariyer anlamında onu tokatlar cinsteydi, sadece mesleğini biliyor ama başka detay değil, belki de kendini onunla kıyaslıyor ya da benim ailem zengin olduğu için onun ailesi kıt kanaat geçinen insanlar olduğu için kompleks yapıyor , bilemiyorum…

Evet ben de çalışıyorum. Ben de geri adım atmadım zaten…ben ona kök ailemi senden daha çok seviyorum da dememiştim bu arada, evlerin tapusunun yarı yarıya olmasını isteme sebebimi açıklarken bu devirde kardeşine anne babana bile güvenemezsin gün gelir ki benim 2 çocuğum var diye cümle kurduğumda, “kardeşime bile “ kelimesine hallendi beni onunla mı kıyaslıyorsun gibi başladı mesele..

Ay evet kusura bakmayın tekrar sonradan fark ettim. Yine de eşiniz çok uyanık. Hiç bakmayın dediğine.
Önemli değil evet uyanık olduğunu sanıyor aslında mal mülk meselelerini konuşmayı hiç sevmem ama bunlar da hayatın gerçekleri, öpücükle almıyoruz ihtiyaçlarımızı, öyle değil mi ? Hele ki kadınların böyle konularda daha temkinli olması lazım…

Evlilik sonrası edinilen mallar kimin üzerine olursa olsun ortaktır zaten aranızda bu kadar sıkıntı yapmanıza gerek yoktu.Eşinizin rahatlıkla olur fark etmez demesi gerekirken bambaşka konulara girilmiş.Burada neden benim üzerime de olmasını istemiyorsun diye sorup sebebini öğrenmeniz daha iyi olurdu.Aileleri katmadan ben benim üzerime de olsun istiyorum bu beni mutlu edecek tarzında söyleseydiniz belki daha yumuşak olurdu işte şu boğulsaydı bu boğulsaydı falan konuları ancak ilişkinize zarar verir.

Sende hiç böyle şeylere gerek yok boşansan zaten yarı yarıya paylaşım oluyor.Kanundan hiç haberin yok herhalde
Evet ama ya evliyken beni aldatıp o evlerden birkaçını atıyorum sevgilisinin üzerine yaparsa gizli gizli…ve boşanmaya kalkınca öğrenirsem iş işten geçince.. bu uç bir örnek ama insan hayatta her ihtimali düşünmeli…Samsun’da bir adam karısını ve oğlunu arabayla beraber nehire atmıştı, boğulmalarını izlemişti üstüne de ve kaza yaptık bir tek ben kurtuldum diye çıkmıştı haberlere.. bu adam karısını aldatıyormuş, yani sevgilisi için karısından ve 3 yaşındaki kanından canından vazgeçebildi , düşünebiliyor musunuz ?

Zaten ilk bu konuları açtığımızda ben bu teklifi yaptığımda , aynı şekilde söyledim…benim üzerime de olması beni senin memleketine daha yakın hissettirecek, kendimi buraya ait daha çok hissedeceğim diye cevap vermiştim. Ben ona niye istemediğini sorduğumda, aramızda böyle şeylere gerek yok benim malım senin malın zaten, ben sana kalbimi vermişim , ömrümü vermişim bunlar ne ki gibi şeyler söyledi bir de bu arazi ailesinindi aslında mirasçı çok olduğu için ihaleye gitti, o yüzden duygusal bakıyormuş vs. boğulma örnekleri dün aylar önceki konu bir şekilde açıldı da öyle konuşuldu..

Ben de tam olarak aynı düşünüyorum bu konuda. Aile olduğumuz sürece önce eşim ve çocuğum gelir her zaman. Eşim de aynı düşünmezse artık eşim olamaz.
Zaten benim için de eşim çok kıymetli ve değerli hatta bir mesele olmuştu yıllar önce, ben o meselede kendi babamı karşıma alıp rest çekmiştim, eşimin arkasında durmuştum… benim söylemeye çalıştığım şey, anne baba kardeş sevgisi başka bir şey , koca sevgisi başka…bir sıralamada olması gerekmiyor illa ki.. ama bir tanıdığım var, kadın sırf evlenmek için, 20’li yaşlardaki kızlarına rest çekti, sildi onları…benim artık çocuklarım yok dedi( çocukları evlenmesini istemiyordu)… kocamı çocuklarımın önüne de koyamam kimse kusura bakmasın…anne olan okuyucular ne dediğimi çok iyi anladı

Aynen öyle , imzamı atarım… o şey diyor işte , biz bu konuları konuşuyorsak demekki gerçekten karı koca olamamışız diyor, vicdan yaptırmaya çalışıyor…ben de %1 bile olsa bu ihtimali düşünmek zorundayım…belki bu düşüncemi açık açık söylediğim için hata bende, ona sadece tapuların yarısı bende olursa çok mutlu olacağım, kendimi senin memleketine daha ait hissedeceğim desem yeterliydi…bazen susmam gereken yeri bilmiyorum,,fazla dürüst ve içi dışı bir olmak da iyi değil demekki…

İyi yapıyosunuz, ailesi ile arasındaki soğukluğa da güvenmeyin, zaman zamana uymaz, bişey olur kenetleniverirler. O zaman da ben bilememişim aile bi şeye benzemiyomuş der. Sizin eşiniz akışkan kişilikli, zaman, şartlar ve dengeler ne gerektirirse oraya akar, şimdiden de zaten yolunu yapıyor. Karadenizlilik diye geçiştirilecek bişey değil bu.

Ben zaten konunuzda size hak verdim diğer mesajımda. Ben de anneyim ve eşime sonsuz güvenmem çocuğum için gerekli önlemleri alırım size de gerekirse hepsini siz alın dedim. Burda yazdığım sizin özelinizde değil. Alıntıladığım üyenin dediği bizim kuşakta kök aileyi öne alma ile ilgili tespitine hak verdim.

Eşim bana senin üstüne yapalım demişti, ben gidip almadım sen yap dedim. Sonra aldımız 2 şeyde onun üzerine. Ben hiç bu kadar ayrıntı düşünmemiştim Uyandım şimdii

Herkesin yeri ayrıdır neden böyle bir kıyas yapılıyor anlamıyorum. Yakın zamanda çevremde yaşanan bir olay kuzenimin eşi(erkek kuzen) sürekli işte sen şu kadinla çok konuşma o çok güzel bir kadın, o şöyle bir kadın diye diye kadını adamın kafasına zorla soktu. Adam karısını o kadınla aldattı. 40 kere söylersen gercek olur derler ya aynen öyle oldu ortada Hiç bişey de yoktu. Bazen gereksiz cümleler kurmamak gerek

Size katılıyorum….ne aşklar ne sevgiler gördüm… sonra bir baktım ki o karısına deli divane adamlar kadını aldatmış kaç defa vs. O yüzden bu tarz örnekleri çok görüp duyduğum için %100 güvenemem kocama…ki ona ben kendim için de söyledim. Sana %100 güvenmediğim gibi kendime de garanti vermem yarının ne götürüp getireceğini bilemeyiz dedim. Benim mantıklı davranmam hoşuna gitmedi belli ki, Brezilya dizilerindeki aptal aşık kadınlar gibi onu sevmemi istiyor, koşulsuz, hesapsız, kitapsız…ben o kadar romantik değilim maalesef ki çocuklarım da var…

Son düzenleme:
Söz konusu para, mal, mülkse babamı bile tanımam kusura bakmasın kimse. 6 dairenin 3 tanesi üzerime olsun demişsiniz diye ne kadar uzatmış eşiniz. Tamamını talep etseniz ruhunu teslim edecek galiba.

Eşim bana senin üstüne yapalım demişti, ben gidip almadım sen yap dedim. Sonra aldımız 2 şeyde onun üzerine. Ben hiç bu kadar ayrıntı düşünmemiştim Uyandım şimdii
Biraz geç uyanmışsınız sanki valla ben de böyle şeyleri evliliğimizin ilk yıllarında hiç düşünmezdim , aklıma bile gelmezdi.. ama insan zamanla çevresinden duydukları ve gördükleriyle pişiyor, olgunlaşıyor, gözü açılıyor, körü körüne yaşamıyorsun…ve ne yalan söyleyeyim , kadınlar kulübü’ndeki konular da ufkumu çok açtı, o yüzden genelde her gece uyumadan bir bakarım konulara, yorumlara, kendime ders çıkarırım vs iyi ki burası var bence… kadın dayanışması harika bir şey , birbirimizi tanımadan da destek olabiliyoruz…

Söz konusu para, mal, mülkse babamı bile tanımam kusura bakmasın kimse. 6 dairenin 3 tanesi üzerime olsun demişsiniz diye ne kadar uzatmış eşiniz. Tamamını talep etseniz ruhunu teslim edecek galiba.
Belki de böyle uzatması beni bu konuda daha inatçı yaptı…o an senin üzerine olsun hayatım ne fark edecek dese, bu konu bir daha açılmazdı bile… bana dokundu yani öyle dememesi , %50’ye bile şaşırıp ne alaka demesi, aramızda güven sorunu mu var gibi konuşması….

Evlilik içince edinilecek malların kimin üzerine olduğuyla sevginin hiç alakası yok ama. Eşinizin kurduğu bağlantı yanlış. Ben etrafımda gördüğüm birkaç örnekten sonra edinilen mallarda muhakkak kadının üzerinde ya da ortak bir şeyler olması gerektiğini düşünüyorum. Boşanmada ortak olsa da uğraşma kısmında kimin üzerinde olduğu fark ediyor.
Erkeklerde istedikleri kadar rahatsız olsunlar.
Ayrıca sevgi yarıştırmaya gerek yok. Anne babanın yeri ayrı, eşin yeri ayrı. Bu sevgi muhabbetleri de sıkıntılı. Eşlerimizi sevebiliriz ama bir boşanma sebebine bakar o sevgi. Öyle kayıtsız şartsız kimseye güvenip, bağlanmak zorunda değiliz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…