Sevgi-liebe'nin Diyet Günlüğü

Canım ben de Gülben ERGEN gibi Allah'ın takdirine göre yaşıyorum ,MAYA'lara göre değil.Gaybı ALLAH'tan başka kimse bilmez.Allah'ın Resulü bile kesin açıklamalardan kaçındı.Sanki kesin gibi açıklamalar beni korkutuyor. PSİKOLOJİSİ YERİNDE OLMAYAN İNSANLARI BAŞKA ŞEYLERE YÖNELTEBİLİR.
Hayırlı pazarlar arkadaşlar

Sana da hayırlı pazarlar canım.

Sana da herkese de hayırlı pazarlar canım.

.Sizlere ve diğer insanlara da hayırlı pazarlar.Allah mutlu, güzel , bereketli ve ileride güzel bir gün olarak hatırlayacağımız bir gün nasip etsin.
Sevgili Nilufer galiba kahvaltıma bakmak için girmiş, biraz geciktim,kusura bakma. Malum pazar biraz geç kalkılıyor , çocukları da dersaneye gönderdim ancak yeni vakit buldum.
kahvaltım:
1 domates
5 zeytin
1 salatalık
2 kaşık lor peyniri
dereotu
maydonoz
1 yeşil soğan
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı, karabiber, pulbiber
1 yeşil biber ile yapılmış salata
üstünü
1haşlanmış yumurtayla süsledim.
1 dilim kızarmış çavdar ekmeği
2 bardak beyaz çay( içimi çok lezzetli,tavsiye ederim)
Nilufer beyaz çaya baktın mı canım ne düşünüyorsun. Ayrıca bizde köyde halamın kendi elleriyle yaptığı tulum peynirine benzeyen (yağ oranı düşük) peynir var sence yenebilir mi?

Canım biz de bu sabah eşimle oohh geç bir kahvaltı yaptık, o bir hafta evde yıllık izni var, çok mutluyum, inanılmaz bir motive aracıdır kendisi
... menüne bayıldım. harikasın, harika , Sadece yumurta olayını şöyle izah edeyim, kitapta Dr hanım 4 yumurta akına bir adet yumurta sarısı diyor, asıl yememiz gereken yumurtanın akı! Bununla ilgili yazıyı tekrar okur ve buraya özetlerim canım. Bu arada peynir için kesinlikle hayır diyebiliyorum sadece, çünkü bastiçe asitlendiriyor vücudu ve kilo vermemizi engelliyor! Bizim Alkali diyette asıl amacımız vücudumuzu asitlerden arındırırken (ki bu kilo verirken oluyor) yeniden asitlenmemek. Yani vücudumuz alkali olmalı. Ama şunu belirtmek istiyorum, keçi koyun peyniri ve sütü içilebilir ve yenebilir diyor doktorumuz. Eğer evde bulunan sevgili halamızın peyniri keçi ya da koyun peyniri ise sorun yok. Bu arada beyaz çayı okudum da "beyaz çaya bayıldım". Ben de alacağım. Yeşil çay gibidir ama hiç kimse bilmiyor diyor, ki hakikaten senin sayende inceledim, bunun için ayrıca teşekkür ederim. Kaynaça: http://www.milliyet.com.tr/beyaz-cay-mucizesi/cafe/haberdetay/03.03.2008/501085/default.htm

Ben de senin sonuçlarını ve günlüğünde bulunan diğer arkadaşlarımızın sağlıklı olacaklarını bilmekten ötürü çoook mutluyum.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim canım, beyaz çayı inceleme fırsatın oldumu?

Son düzenleme:
Sevgi abla,beyaz çayı nerden aldın?aktarlarda var mı?

Canım evet aktardan dün aldım daha öncede D g...n.. isimli ,simli markanın da poşet çayı var.Dalidam hocaya soracağım,içimi müthiş güzel çok aromatik ve kadife gibi yumşak.Ayrıca kafein oranı yeşil çaya göre daha az ve antioksidan oranıda fazla. Aynı çay üç kez demlenebiliyor.Su kaynadıktan1-2 dak sonra tahminen 85 derece suyla birincide 6 ikincide 9 üçüncüde 11 dakika durdurup süzüyorsun.Ağzı buran bir tadı yok, eski çin hanedanında hükümdarların çayıymış.Biraz diğer çaylara göre pahalı ama üç kere demlenince aynı fiyata geliyor.Bağırsakları güzel çalıştırıyor ve metabolizmayıda hızlandırıyormuş.
Öğlen yediklerim:
karnabahar dan kısır(çiğ karnabaharı rendeledim içine kısıra konan herşeyi koydum:soğan, dereotu, maydonoz,nar ekşisi,limon,karabiber,pulbiber,kimyon zeytinyağı,biber salçası)
aysberg
15hamsi(dünden kaldı)
kısır inanın aynı tadı verdi,zaten bulgura benziyordu. Aslında karabuğdayla da yapıyorum fakat protein ve kaçamağımın yok olması için.küçük bir dilim nevzine tatlısı yedim. Akşam çok hafif geçirmeyi düşünüyorum.Nilufer nasıl oldu bilmiyorum şeytana uydum ,kızma lütfen.Hafta sonları daha zor oluyor ,ev hanesininde baskısı oluyor,Hafta içinde daha rahat olacağını düşünüyorum.Şu anda hane halkının isteği üzerine kuru fasulye ,pilav pişiyor fakat bae kereviz salatasıyla geçirmeyi düşünüyorum.
Gurbetim doğum günü telaşın var galiba tekrar oğlunun doğum günü kutlu olsun.

Merhaba Nilufer kilo vermende CLA nın hızlandırdığını düşünüyormusun?Günde kaç adet aldın?Akşam yemeğinde ne yiyeceğimi şaşırıyorum, gerçi bugün canım istemiyor,çok acıkırsam kereviz dilimlerini elma gibi yiyeceğim.Glutensiz makarnayı nereden alıyorsun, biliyorsun ben de Ankara'dayım.Ben glutensiz ekmekte bulamadım.cevaplarsan sevinirim...

BESLENME BİLGİLERİ

*-Öğün aralarında yemek yeme arzusu uyandığında, sevdiğiniz bir müziği dinleyin. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, müzik dinlediğinizde de sevdiğiniz bir yemeği yediğinizde de beyninizin aynı bölgesi uyarılıyor.

*-yağsız yemek yiyen ve yağı beslenmesinden uzaklaştıran kadında östrojen erkekte testesteron hormonu yapısı bozulur. aman dikkat!

*-Bir beslenme bilgisi daha. bir besini fazla yediğinizde vücuda yararlı bileşikleri alsanız dahi fazla yemeğe bağlı etkinliği kayboluyor...

*-Kekik bitkisini gelişigüzel kullanmayın. Yararlarının yanı sıra kekik yağının tümör yapıcı olduğunu unutmayın. Karaciğer üzerinde de olumsuz etkilerini göz ardı etmeyin...

*-pankreas kanserinde sadece aşırı şeker tüketimi değil fazla et yemenin de olumsuz etkisi vardır.

*-kemik yoğunluğunun azalmasını önlemek için güneşlenin, süt( Keçi ve koyun sütü alkali ) için ve yürüyüş yapın...

*-Kırmızı et tüketimini en aza indirin, onun yerine belirli ölçülerde tavuk ve balık tüketin.

*-Mutlaka bir endokrinoloji uzmanına başvurun. Çünkü hormon bozukluğu da hızlı kilo alma ve gayret gösterilse de kilo verememe gibi sorunlar yaratır.

*-Katı yağ yerine sıvı yağ kullanın ve et yemeklerine yağ katmayın.

*-Ghrelin hormonu: Mideden salgılanan bu hormon, kilo vermeye başladıkça kanda artmaya başlar ve kişiyi yemek yemeye yöneltir. hormon değerlerini kontrol ettiri

*-Kilo sorununuz herhangi sağlık sorunundan yada hastalıktan kaynaklanmıyorsa ve sorunun temel sorunu genetik mirasınızsa hızlı kilo kayıplarında uzak durun . Sorunun çözümü zaman içinde ve çaktırmadan alacağınız küçük önlemlerde arayın . Eğer bu önlemleri kalıcı kılmak istiyorsanız aktif bir hayat sürmeyide , mesela fırsat buldukca yürümeyi , ihmal etmeyin

*-iyi çiğneyin. bi lokmanızı 40 kez çiğneyerek yutun hatta!.. hızlı yemek yemeyin.

*-bel bölgesi karı içi yağları eriten formül tekrardan veriyorum 2 havuç 1/2 mango çok az tzae zencefil katı meyve sıkacağından sıkın için

*- Beslenme bilgisi: çorbalar içerdikleri sebze ve tahıllar nedeniyle iyi antioksidan kaynağı olup, sindirimi kolay, vücudun sıvı ihtiyacını karşılamaya yardımcı, midede gerginliği önleyen ve enerji yoğunluğu düşük olması nedeniyle tamamen düşük kalorili olup kilo yönetiminde yardımcı olan sağlıklı bir yiyecektir. Hergün en az 1 kase çorba içmelisiniz...

*-Zayıflarken yüzün çökmemesi için neler yapılabilir: Dengesiz ve hızlı kilo kaybının bedeli yüzün kaybı olmamalıdır. Spor eşliğinde, yavaş kilo kaybı yüzün korunmasında yardımcı olur. Bu sırada özellikle güneş hasarından kaçınmak gerekir. Hacim kaybeden yüzde güneş hasarı sarkmayı hızlandırır. Güneş hasarlı ciltte kollajenler yeterince sağlıklı değildir, içi boşalmış deriyi yerinde tutamazlar.

*-Kesinlikle ayakta hiçbir şey yemeyin.

*-Dışarı çıkın. Günde en az yirmi dak. dışarıda oturmaya veya yürüyüş yapmaya gayret edin. Zira gün ışığı yeme isteğinizi kontrol etmenizi sağlar.

*-bel çevrenizi ölçün. kalça kemiklerinizin bittiği yerin çevresidir bel çevresi. kadınlarda 80 erkeklerde 94 cm üzerinde olması risktir...

*-Kendinizi strese sokmayın, her şeyin beyinde başlayıp beyinde bittiğini unutmayın.!!!

*-bir de hem iyi kilo vermeye yardımcı hem de diyabetlilerde çok iyi kan şekeri kontrolü sağlayan rambutan meyvesi çok değerlidir.

*-liçi ve rambutan meyvaları metabolizmayı da hızlandırıyor... bulduğunda yemenizi öneririm.

Kaynak: Selahattin Dönmez

Derindenizlerden paylaşımın için teşekkürler....
Nilufer akşam yemeği yemedim şu anda acıktım fakat bir şey yemek istemiyorum, nasıl bastırırım.

GIDA GERÇEKLERİ ve SAĞLIK

Gofret ve dondurmada zehir

Gofret, waffle ve dondurma külahlarında insan sağlığını tehdit eden boraks kullanıldığını biliyor musunuz?

TEMİZLİK MADDESİ

Bakanlık, temizlik işlerinde kullanılan boraksın gofret, waffle ve külaha çıtır özelliği vermesi için katıldığını yazan Takvim'in haberi üzerine hemen harekete geçti.

ABD'de yasak olan, Avrupa Birliği ülkelerinde ise gözaltında bulunan boraks maddesini yakın incelemeye alan Bakanlık, dondurma külahı, waffle ve gofret üreticilerine baskına hazırlanıyor.

BAKANLIK UYARACAKMIŞMIŞ

Bakanlık önce üretici firmayı uyaracak ve para cezasına çarptıracak. Aynı uygulamayı sürdüren üreticiler, kamuoyuna ifşa edilecek, devamı halinde ise üretim durdurulacak.

SAĞLIĞA ZARARLI

Beyazlatıcı özelliği olan ve temizlik işlerinde kullanılan boraks, gıdaların da içine girdi. Uzmanlar, boraksın sağlığa zarar verdiğini söylüyor.
KAYNAK Takvim)

Derindenizlerden paylaşımın için teşekkürler....
Nilufer akşam yemeği yemedim şu anda acıktım fakat bir şey yemek istemiyorum, nasıl bastırırım.

Su iç canım.Ben de aynı durumdaydım.Bol su içip, hareketli şarkılar dinliyorum. İşe yarıyor.

*-Öğün aralarında yemek yeme arzusu uyandığında, sevdiğiniz bir müziği dinleyin. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, müzik dinlediğinizde de sevdiğiniz bir yemeği yediğinizde de beyninizin aynı bölgesi uyarılıyor.

Kaynak: Selahattin Dönmez

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar, nasılsınız?
Bugün tartıdım:87kg geldim . Bakalım haftaya ne kadar olacağım.Sabah çocuklardan sonra ütümü bitirdim, kahvaltımı yaptım.
önce:1 bardak alkali su 1 çay kaşığı zencefil-zerdeçal-tarçın karışımı
Kahvaltı:
lor peyniri
Tere, nane , roka,maydonoz,dereotu,soğan
1domates
1 yeşil biber, limon rendesi,sızma zeytinyağı,deniz tuzu ile yapılmış salata
1,5 dilim çavdar ekmeği
2 bardak beyaz çay
Arkadaşlar bugün hiç biriniz ortalıkta yok,nerelerdesiniz?Soğukta kalkamadınız galiba.
Gurbetim bugün başlıyor musun?

Günaydın arkadaşlarGünaydın Sevgi ablamenün çok güzel afiyet olsunBen erkenden kalktım,eşim memleketine gidecekti,ama maalesef uçağını kaçırdı:18::18:biletteki kalkış saati yanlış okuduve sonuç olarak eve geri döndüoğlum okula gitti,su matarasını evde unutuah,şu erkeklerbende evi topladım,yağmur biraz dursa pazara gideceğim,sonra yemek yapacağım...zamanım kalırsa 1 saat yürümeye düşünüyorumSevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…