- 12 Temmuz 2012
- 3.387
- 1.815
- 398
- Konu Sahibi sevgi-liebe
-
- #1.161
Merhaba Arkadaşlar, nasılsınız?
Bugün tartıdım:87kg geldim . Bakalım haftaya ne kadar olacağım.Sabah çocuklardan sonra ütümü bitirdim, kahvaltımı yaptım.
önce:1 bardak alkali su 1 çay kaşığı zencefil-zerdeçal-tarçın karışımı
Kahvaltı:
lor peyniri
Tere, nane , roka,maydonoz,dereotu,soğan
1domates
1 yeşil biber, limon rendesi,sızma zeytinyağı,deniz tuzu ile yapılmış salata
1,5 dilim çavdar ekmeği
2 bardak beyaz çay
Arkadaşlar bugün hiç biriniz ortalıkta yok,nerelerdesiniz?Soğukta kalkamadınız galiba.
Gurbetim bugün başlıyor musun?
Canım her işte bir hayır vardır, kimbilir eşinin yanlış görmesinin ne hikmeti vardır. Sana kolay gelsin.Günaydın arkadaşlarGünaydın Sevgi abla menün çok güzel afiyet olsun Ben erkenden kalktım,eşim memleketine gidecekti,ama maalesef uçağını kaçırdı:18::18:biletteki kalkış saati yanlış okudu ve sonuç olarak eve geri döndü oğlum okula gitti,su matarasını evde unutu ah,şu erkekler bende evi topladım,yağmur biraz dursa pazara gideceğim,sonra yemek yapacağım...zamanım kalırsa 1 saat yürümeye düşünüyorum Sevgiler...
Slm canım, ne yaptın dün akşam?
DERİNDENİZLERDEN
Paylaşımlar süperemeğine sağlık
Canım her işte bir hayır vardır, kimbilir eşinin yanlış görmesinin ne hikmeti vardır. Sana kolay gelsin.
Canım senden cevap beklerken oğlum labtopu elimden aldı. Baktım ne yapabilirim diye kendimce en zararsızını seçtim.Ayva kompostosu kaynatıyordum, bir kase şeker ilave etmeden aldım ve onu içtim.
Nilufer bugün ortalıkta yok,işi var galiba.
Biraz önce :
1 şekersiz Türk kahvesi
3 gün kurusu
2 bardak alkali su
yedim ve içtim.
Derindenizlerden paylaşımın için çok teşekkürler..
Kolay gelsin destekle vereceğiz canım.1 yumurta ve 4 yumurta akına aynı anda izin veriyor,sarılarlada çocuklara krep yapabiliriz. Canım lor veya RİCOTTO PEYNİRİ ORADA VARDIR, ONLARDAN YİYEBİLİRSİN,DİYE DÜŞÜNÜYORUM.evet sevgi abla dogru diyorsun normalde hep erken kalkardim ama kis gelince cocuklari yollayip yatiyorum 1 saat önce kalktim, kahvaltimi yaptim, dedigim gibi bugün diyete yeniden start verdik, insallah bu defa , hemen pes etmeyiz. menümü ben toplu yazmanin daha iyi olacagini düsünüyorum. o yüzden aksam girebilirsem aksam, da yarin yazacagim. arkadaslara bir sorum var. ben simdi gec kahvaltimi yaptimya, iki ögün yerim diye düsünüyorum. ögleden sonra bir ara ögün ve aksam yemegi, aksamida erken yerim . zannedersem arkadaslarin paylastigi yazilarda, aysegül hoca bazi günlerde iki ögün yeyip aksam yemegi yemeyebilirizmi demisti, benmi yanlisim. yalniz itiraf edeyim, ben peynir ve yumurtasiz kahvaltiya kahvalti demem,, koyun peyniri almistim deneyim diye , ama agzima aldigima pisman oldum, cok kötüydü, galiba ben normal peynir yemeye devam edecegim kizlar.
Afiyet olsun canım.Daha önce 87,5 tim fakat iki gün önce tartılmadığım için ve iki haftadırda tartılmadığım için ne zaman verdim bilmiyorum.sevgi ablacigim önceki kilon kactiki unutmusum, 87 olmussun seni tebrik etmelimiyim , kilo vermismisin anlayamadim. insallah vermissindir. bende 80 li rakamlara uzun yillar alisik oldugum icin 90 a gelince moralim bozuluyor, hemen geri 8 lere düsmeliyim, yazin türkiyeden geldigimde 4 kilo vermistim, sicaktan ve cok yürüyorduk, carsilarda 4,5 saat alisveriste dolanip duruyorduk. bütün yillik kiyafetlerimi ordan alinca, zavalli annem yanimda mahvoluyordu, ama genede ses cikarmiyordu. bir hafta kendim icin geziyordum, bir hafta cocuklar, icin bir haftada esim ve hediyelikler icin geziyorduk, sicak ve bol su, bol yürüyüs, tam 4 kilo vermistim . döndügümde 87kiloydum. arkadaslarim cok begenmisti, zayifladigimi herkes farketmisti. keske gene 87 lerde olsaydim, ben kilo alinca hemen mide ve göbekten aldigim icin verince de hemen oralardan veriyorum, o yüzde hemen farkediliyor, suanda yesil cayimi iciyorum, tarcinli....
Önerilerini dikkate alacağım canım.Dün daha başlangıçta kaçamak yapıp sonra iki öğün yapmam hataydı, hafif bir şeyler yiyebilirdim.Yumurtayı görmüştüm ama sabah yediğim için yemek istemedim.Aslında görür görmez özele de, günlüğüne yazdım ama yetişemedim demek ki.Öyle durumlarda, marul,salatalık türü şeyler ye.Hatta kesmezse 1adet haşlanmış yumurta bile yiyebilirsiniz diyor Ayşegül hanım kitabında. Ama o saatte ağzımıza atacağımız bir lokma bile sindirim sistemini tekrar harekete geçirecek ,uyduğumuzda vücudu tamir etmek için harcanak enerji sindirimede harcanarak bölünecektir. Bu da iyi bir şey değil tabii. Bu yüzden, öğün atlamamaya çalışmak ve diğer alternatif yöntemler (su ve bitki çayları içmek, müzik dinlemek ,fazla enerji harcatmadan aklı oyalayacak başka sevilen faliyetler yapmak, iradeyi güçlendirmek) daha iyi gibi. Sevgiler
Canım her işte bir hayır vardır, kimbilir eşinin yanlış görmesinin ne hikmeti vardır. Sana kolay gelsin.
Bizde böyle dedik
bu erkekler hep ayni. dün bizde arkadaslarla bunu konusuyorduk, dün gene misafirlerim vardi, aksam yemegine , oglumun dogumgünüydüya.... benim oglumda cok unutkan, sabah okula giderken ben olmasam kendinide unutacak, cantsini bile unutuyor. her sene ona aldigim eldiven , sapka, ceket, spor esyalari , eminim bir sinifa yeter. gecen hafta antrenmana gitti, geldiginde ceketi yoktu, kis geleli bir ceket kaybetti, ikincisini aldim, bir hafta giydi, onuda spor sahasinda unutmus, bulamadik,. ya spor salonunda unutuyor, ya okulda, ya otobüste, bu kadar olur yani demek birtek bende yokmus bunlardan, ama cok tatli yaaa 12 yasinda ama ben onu sanki 3 yasindaymis gibi seviyorum o hic büyümüyor, bana göre. Allah herkesin evladini korusun....
Amin
Canım ben 60 gr paketlenmiş 10 tl ye aldım .Doğ...... poşeti de galiba4,5 tl idi.Sevgi abla,sen beyaz çayı kaça aldın?bugün iki aktara sordum,biri 300 lira kilosu dedi,öteki 200 lira...kafam karıştı:26::26:
sevgi ablacim yarim kiloda olsa cok iyi, tebrik ederim darisi basima in sallah. okey menümü yazayim. sabah gec kahvalti yaptim. kahvaltimda az tereyagli 2 yumurta, cok az peynir, yrim domates , yarim salatalik, kirmizi paprika biber, portakalli bitki cayi, arkasindan tarcinli yesilcay. ara ögünde bir incir, 3 ceviz, bir caybardagi süt. aksamda bir tabak etli pirasa yemegi, yogurt, bir dilim ekmek. gece boyuncada alkali su ve yesilcay icecegim , insallah gec saatlerde bir kacamak yapmam, bugün ilk günüm suana kadar, kontrollüyüm, fakat aksamida kazasiz atlatabilirsem , kendimi tebrik edecegim.
Canım ben 60 gr paketlenmiş 10 tl ye aldım .Doğ...... poşeti de galiba4,5 tl idi.
Gurbetim inek sütünden sadece kefir ve lor veya onun benzeri peynirlere izin var.Yoğurt ve peynir yenmiyor, keçi ve koyun peyniri yeniyor.Pırasada inş. pirinç yoktur.Akşam daha çok et ve(balık, tavuk) sebze ve salata öneriyor. Ekmeğe pek izin yok. Bence ilk güne göre menün iyi. Akşam kaçamak yapma sana güveniyorum.Çok acıkırsan, marul,salatalık hatta haşlanmış bir yumurta yenebileceğini Derindenizden söyledi.Sana güveniyorum sende kendine güven canım.
Akşam yiyeceklerim.
tavuk eti
kabak haşlaması üstüne sızma zeytinyağı, doymazsam yeşil salata
sevgi ablacigim malesef keci ve koyun peynirlerini denedim ama yiyemedim. yogurdada bayilirim. bunlari hayatimdan cikaramam. biliyorum alkali diyete pek uygun degil ama , ben tam olarak bir diyete bagli olmak istemiyorum, alkali diyetin alkali suyunu, sebze suyunu, et yemeklerinin yanind en az 3 kati kadar salata yenmesi okey, ama bu yogurt ve peynir pek bana uymadi. bunun yaninda pirasayi kiymayla kavurdum susuz ve pirincsiz, bol acili. birde bu gün 2 ögün emek yedim, saat 4 gibi ögleyle aksami birlestirdim. o yüzden pirasa ve yogurdun aninaa bir diimde ekmek yedim , erken yedigim iin birsey olmaz diye düsündüm, eger o bir dilim ekmegi yemeseydim belkide bu saatlere kadar gereksiz kacamaklar yapabiirdim, ama cok sükürki bugünüm cok basarili gecti, sifir kacamakla günü tamamladim. ama 2,5 litre alkali su ictim. yalniz midemde biraz yanma hissediyorum, bu karbonatli sudan olabilirmi acaba, bilemedim, birazda bas agrim var , o da diyetimin ilk günlerinde hep olur, birazdan yatacagim sabah görüsürüz, sevgi abl kendini ölmeyi unutma, bende inaniyorum bu kez basaracagiz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?