Sevgilim benden küçük...

6 yaş buyuk birinden hayir gördünüz mu? Demekki bu isler yasla olmuyormus.. Allah mesud etsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Buyugu de aldatiyo kucugu de. Aldatmayan 3-5 tane var. Onu bulmak asil beceri.

Benim kuzenim kendisinden 6 yas kucuk bir adaml evlendi. Cocugun ailesi bilmiyordu durumu. Cunku kuzenim mahkeme karariyla yasini kucultmustu. Yani bize oyle dediler, bilmiyorum dogru mu? :) yas farkini ben de sorun etmedim sizin icin. Sadece 24 yas sikinti geldi. 30a 39 anormal durmaz bence. Cunku belli bir olgunluga ulasilmis olur. Fakat benim her zaman da ornek verdigim bir durum var: peygamber efendimiz ile hatice annemizin arasinda 20 yas fark vardi. Yani peygamber efendimiz 20 yasindayken hatice annemiz 40 yasinda idi. Olgunluk onemlidir, yasla degil yasanmisliklarla kazanilir bana gore. Yalniz 2 ay gibi kisa bir sure gecirmissiniz. En azindan 1 sene daha taniyin birbirinizi. Evet ayni evin icine girmeden kimseyi tam olarak taniyamazsiniz. Hatta degisim surekli oldugu icin ayni evin icine girseniz ve senelerinizi gecirseniz bile yeni yeni ozelliklerinizi karsilikli kesfedeceksiniz. Ama temel ve olmasi gereken ozelliklerine dikkat ederseniz dogru karar vereceginizi dusunuyorum. Yani cimri bir adamdir, bu degismez; daginik bir adamdir, bu degisir gibi. Allah daha da mutlu etsin, daim olsun insallah. :)

Yazmayi atlamisim. Kuzenim 6 yas farki fazlasiyla gosteriyor ustelik. Ama simdi 2. cocugunu da dogurdu. :)

burda bizzat bi konu okumuştum...
sevgilisi kücüktü kendi böyle 30lardaydı...
cocugun ailesi istememiş kızı yaşı büyük diye. ve cocuk bunu direk dile getirmemişti. bi süre kızı oyalamıştı...
ve aynı zamanda cocugun iş yerinde yeni işe başlayan bi 18 lik kız vardı. onla son zamanalrda ilgilenir olmuş.
tabi kız abi diyo. cocukda kardeş diyodu...
sonra onların nişanlandıgını duymuştu. kahrolmuştu...

dikkat edin bence. aradaki yaş farkı baya var... ve erkeklerin olgunlugu tamamlıyamadıkları bi yaş...
üzülmenizi istemem...

Bana bu işin sonunda üzülürmüşsün gibi geldi buklelikedi. 24 yaşında üniversite okuyan bi erkek ve ayrı sehirlerdesiniz. Telefon görüşmeleri karşı tarafı kandırmaya o kadar musait ki.. senin yanında ya da telefonla konuşurken mutlu oluyordur buna inanırım, ama seninle evleneceğine inanmıyorum
Ailesi bu kadar yaş farkına illa ki tepki gösterecektir. Şimdi biz burada 'önemli olan mutlu olmak, anlaşmak' diyoruz iyi hoş da hangimizin 24 yaşındaki erkek kardeşi 33 yaşında bi bayanla birlikte olduğunu ve evlenmek istediğini söylese hangimizin anne babası itiraz etmez bir de böyle düşünelim.
Bunları seni üzmek için yazmadım kesinlikle, ileride daha çok üzülme, daha çok hayal kırıklığı yaşama diye yazdım. Lütfen iyi düşün..

Son düzenleme:

Çok teşekkürler canım. Seninle o sıkıntılı zamanlarımda konuşurduk sık sık, biliyorsun beni. Mutluluğu hakettiğimi düşünüyorum.
Ama dediğin gibi biraz erken şu anda bu ilişkide evlilik düşünmek için. Tabii ki sadece güzel vakit geçireyim diye ilişki yaşayacak durumda ve istekte olmadığım için ilerisi hakkında da düşünmem lazım. Hayat kurallarla yaşanmıyor dediğin gibi. Kurallara göre yaşadım da ne oldu. Artık daha serbest düşünüyorum bu konuda. O yüzden de şimdi böyle birine aşık oldum. Mantık olarak şartların uyduğu insanlarla da sevgiyi ve uyumu yakalamak her zaman mümkün olamayabiliyor. :44:

cnm eşim benden 6 yaş küçük hikayeniz tıpatıp benziyor bizimkine ama benim bir de çocuğum vardı neyse şu an mutluyuz ama şu bir gerçek insan yaşlanmaktan korkuyo sürekli çalışıp bakımlı olman lazım bunu tecrübeyle sabit söylüyorum ben çalışma hayatına eşimin isteği üzerine son verdim tabiki bakımda zamanla gitti o yüzden bunları yazmak istedim sormak istediğin şeylere açıkyüreklilikle cevaplarım ama şu konuda seni uyarayım ailelere dikkat.....

Ben 9 yaşın az olmadığını düşünüyorum.
Bir yerde yaş yüzünden uyumsuzluk kendini gösteriyor sanki.
Yani 9 yaş büyük erkek de iyi olmaz küçük de. Birbirine ne kadar yakın o kadar iyi.
Bu benim normalde sahip olduğum düşünceler..

Ama neden olmasın belki iyi olur bu kez
Fazla uzatmamak ciddi adımlar atmak daha gerçekçi olur yalnız.
Gerçekten ne kadar uyumlusunuz, ne kadar samimi belli olur.

Mutluluklar dilerim

Canım benim ben de seviyorum seni ben çok düşünüyorum evet. bunu da ona sık sık söylüyorum. artık hata yapmamam lazım. çünkü o sıkıntılı günleri artık tekrar yaşamak istemiyorum. şu anda hemen ciddiye binebilecek durumda değil zaten. zaman ne gösterecek bakalım. Allah yardımcım olsun.

24 yaşında olmasına rağmen kadınlar konusunda çok tecrübeli biri evet korkutabilir ama bunun iyi tarafları da var. Bir ilişkide nelerin çok önemli, nelerin önemsiz olduğunu, zor bulunan şeylerin kıymetini anlayabilmek açısından faydalı da olabileceğini düşünüyorum. Benimle yaşıt ve evlenmeden önce birkaç aylık bir ilişkisi dışında hiç kimseyle çıkmamış bir kadın arkadaşım var. diyor ki "keşke kendimi ilişkilere bu kadar kapatmasaydım da kıyas yapacak, bazı şeylerin önemini anlayabilecek deneyimim olsaydı."

Bilinenin aksine erkeklerin daha cabuk coktugunu dusunuyorum ama 4 sene uzun bir sure beklemek gereksiz. Mutluluklar.

benim babam da annemden 6 yaş büyük ve aynen dediğiniz gibi babam çok daha büyük ve çökmüş duruyor annemin yanında. bence de erkekler daha çabuk çöküyor.

eşimle aramda 5 yaş var ben çok memnunum tavsiye ederim yaşa takılmayın anlaştıktan sonra erkekler 10 15 yaş büyük olunca bişey olmuyor sen 9 yaş büyük olsan ne olur

Böyle örnekler de insanı mutlu etmiyor değil 4-5 yaş olsa ben de çok takılmazdım ama aslında anlaşmak en önemlisi. Kafa yapılarının uyması önemli.

Yaş farkı tek sorunsa sorun yok demektir :)

Yorum için teşekkürler :13:

Ay aynı benim durum...

Olabilir,evlenebilirisniz,güven duyduysan ilerde sorun etmeyeceğine..
Ben güvendim,insan hisseder ya,yakışıyoruz birbirimize..

Ama ilerde sorun etmeyeceğinin sözünü al..Güven durumuna bak..
Hep olumlu şeyler yazmışsın..Olumsuzları inşallah aşk gözünü kör ettiği için yazmamazlık etmiyorsundur..
Bence şimdi evlenebilirsiniz.Ne olacak,herşey kuralınca olmak zorunda değil..
İşte yaş farkında bu sorun oluyıor.
Sen hayata çoktan atılmış,evlilik zamanın gelmiş oluyır.
O hayata yeni atılacak ve evliliğe hzır olmamış oluyor,bu açıdan zor oluyor
.Çalışıyor musun..
Çalışıyorsan öğrenci de olsa evlen gitsin
Nasılsa bir meslek sahibi olacakmış.
N eokuyor..
Gerekirse ailelere de eksik söyleyin ..
Yine de tetikde dur şimdilik..Güven durumuna bak..

Benim olay daha zor,yurt dışında ve görüşme olanağımız kısıtlı,belirsizlik söz konusu,tr'ye gelecek,ama maddi yönden hazır olunca.
Ölme e..m ölme..
Görüşmemiz çok nadir ve belirsizlik ve uzama var...
Ya çabuk gel yada bitecek dedim..
Biter belki..

Son düzenleme:
6 yaş buyuk birinden hayir gördünüz mu? Demekki bu isler yasla olmuyormus.. Allah mesud etsin

:))) evet bunu da düşünüyorum çoğu zaman. yaşla olmuyor dediğiniz gibi.

Buyugu de aldatiyo kucugu de. Aldatmayan 3-5 tane var. Onu bulmak asil beceri.

Allah aldatmayanlarına rast getirsin. Bu zamanda zor gerçekten güvenebileceğiniz ve sevebileceğiniz birini bulmak.

Yazmayi atlamisim. Kuzenim 6 yas farki fazlasiyla gosteriyor ustelik. Ama simdi 2. cocugunu da dogurdu. :)

yaş durumumuz 30-39 olsa bu sefer de çocuk yapmak için çok geç diye düşünürdüm. o da başka yönlerden sıkıntılı. çok iyi düşünmem lazım. sevgi ve uyumu yakalamak kolay değil. ve bütün şartlar da istediğimiz gibi olamayabiliyor hayatta maalesef. zamanla daha da netleşir fikrim sanıyorum. tek korkum: zamanla daha da bağlanıp, ayrılmak zorunda kalırsam acı çekmek. onu da aşarım heralde. ne acılar çektim zamanında. o da gelirse geçer bir şekilde.

Görünüşünüz aynı görünüyor değil mi?
Yakışıyor munuz?Orayı kaçıtrdım sanıırm..
Üstünde durmak istedim..
Bu önemli..

İnsanın karakteri bozuksa bunun yaşla çok alakası yok bence. Öyle biriyse evlilik falan olmadan bitmesi en uygunu olur zaten. O kadının da hayırlı başı varmış ki kurtulmuş çok geç olmadan.

benim benden 1 yaş küçük bir erkek kardeşim var. ailem açık görüşlü insanlardır ama bir yandan da gelenekçi bir tarafımız da var. ve ailem "siz yeter ki mutlu olun, kafalar uysun" diye bakar bu duruma. şimdi bile annem böyle diyor benim için.
ben onun ailesinin o tarz tepkiler vermesinden de korkuyorum. bu beni çok yaralar çünkü. kızkardeşi ve kuzeni biliyor ve "ee ne var bunda? ne önemi var sevdikten sonra" diye düşünüyorlar. off kafam karışık işte.

canımm bu cümle sence de 2 aylık bir ilişki için erken değil mi ?:26::26:

Mutlu olmanız çok güzel bir şey. Ve dediğin gibi bakım olayı çok fazla önem taşıyor sanıyorum. Biraz da doğuştan gelen şeyler de var tabii. Yaşını göstermeyen bir insansan bu durum daha kolaylaşabilir. Ben yaşımı göstermiyorum ama şu anda bile bazen "acaba yaşlı hisseder miyim" konusunu düşünüyorum. Ne zor mutluluğu yakalamak şu hayatta. Hiçbir şey pürüzsüz olmuyor ne yazık ki

Ben şu anda bile 6 yaş büyük biri için "büyük sanki biraz" diye düşünüyorum çünkü ben küçük gösteriyorum ve gerçekten kendimi hala 26-27 hissediyorum en fazla. O yüzden kendimden küçük biri ile de mutlu olabilirim diye düşünüyordum ama bu kadar küçüğünü düşünmedim tabii ki.

İyi dileklerin için çok teşekkür ederim

Arkadaşım Allah yardımcın olsun.Yaş farkı,ya da boşanmış olmanı siz sorun etmezseniz bile çevrenizdeki insanlar bu konuda mutlaka rahatsız edeceklerdir.Mutlaka baskı göreceksiniz.O yüzden eğer bu işe devam edeceksen bunları göze alman ve arkadaşını da bu konuda motive etmen gerekecek.İnşallah her şey dilediğince güzel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…