Sevgilim benden küçük...

Görünüşünüz aynı görünüyor değil mi?
Yakışıyor munuz?Orayı kaçıtrdım sanıırm..
Üstünde durmak istedim..
Bu önemli..

İlerde sorun etmeyeceğine güveniyorum şu anda. ama evlilik konusu için daha erken diyorum ona. fikirlerin değişebilir diyorum. "benim fikrim bu konuda asla değişmez. benim seninle konuşurken ya da yan yanayken yaş asla aklıma bile gelmiyor. hatta kendimi senden büyük bile hissediyorum bazen" diyor. gerçekten de öyle oluyor. hep onu yönetip çocuk gibi yönlendirdiğim bir ilişkiyi ben de asla istemem.
ben çalışıyorum. mimarım. o da mimar olacak. geleceği olan, iş imkanı da olan bir meslek.
evlenirsek de bu hemen olmayacak tabii ki. ben böyle bir kararı hemen veremem. şu anda işin içinden çıkamadığım için size açtım bu konuyu. eskiden olsa "asla olmaz. hem çok yaş farkı var hem de hayatını kurmamış daha" diye düşünürdüm ama şu anda daha farklı düşünüyorum. gerçekten sevdiğim, içime sinen bir insan oldu. uzun zamandır böyle güzel duygular hissetmemiştim, ki benim birine bunları hissetmem çok kolay değil. beni gerçekten sevdiğini biliyorum, hissediyorum. bir çocuk hevesi gibi düşünmediğini hissediyorum şu anda.

diyorum ki ona, "24 yaş henüz evlilik için erken olabilir. sen 10 sene daha evlenmesen kimse sana neden evlenmedin demez. hayatını yaşamak isteyebilirsin. evliliğin sorumluluklarını yerine getirmek sana zor gelebilir. fikirlerin şu anda böyle ama daha sonra değişebilir." diyorum. ki ilk tanıştığımızda, arkadaş gibi dertleşirken "ben belki de evlenmem" diyordu. bunu da ona hatırlatıyorum. diyor ki" o zaman öyle diyordum çünkü gerçekten karşıma hayatımın sonuna kadar yanımda olmasını isteyebileceğim, bu kadar yoğun duygular hissedeceğim, huzuru bulup içimi açabileceğim birinin çıkamayacağını düşünüyordum. ben seni buldum. hayatımda senin gibi birinin karşıma bir daha çıkabileceğini düşünmüyorum. insan böyle bir duyguyu hayatında kaç kere karşılıklı olarak yakalayabilir? bunu hiç bulamayan o kadar çok insan var ki. benim de birsürü ilişkim oldu ama daha önce hiçbir kadının yanında bu kadar huzurlu hissetmedim. kimse daha önce bana senin baktığın gibi bakmadı. hem hayatını yaşamak, illa ki günübirlik birsürü ilişki yaşamak değildir. orada burada dağıtmak değildir. insan sevdiği insanla hayatını birleştirip onunla mutluyken asıl hayatını yaşar. asıl hayatını yaşamak zaten budur. evlilik demek, 'hayatını yaşamak'tan vazgeçmek değildir. doğru insanla mutlu yaşamak asıl hayatını yaşamaktır. ben bir evi geçindirmenin sorumluluklarının da farkındayım. ben liseden sonra 2 sene kızarkadaşımla yaşadım. çalışıp ev geçindirdim, kiramı da kendim ödedim. ailemden tek bir kuruş bile almadım" diyor. ve ailesinin durumu da iyiymiş zaten. yani zamanında kızarkadaşıyla yaşamış olduğu dönem de ona çok şey katmış. evlilik gibi olmasa da, sonuçta aileler işin içine çok fazla girmemiş oluyor onun durumunda, az çok biliyor evlilik nasıl bir şeydir.

Ha bu arada, görünüşle ilgili bir sorununuz var mı demiş arkadaşlardan biri.
Görünüş olarak, tip olarak yaş farkımız yok. o büyük duruyor. ben de küçük gösteriyorum. ortada buluşuyoruz

Bir de, daha büyük görünmek için bıyık bırakmış. Sırf benim için

"sen tam anlamıyla, her şeyiyle tam hayal ettiğim eşsin. ben seninle ömrümün sonuna kadar çok mutlu olabileceğimi biliyorum ve seni de mutlu edebileceğimi biliyorum. böyle bir mutluluk ve uyum insanın hayatında kaç kez karşısına çıkar ki. bizim seninle mutlaka evlenmemiz lazım." diyor.

canımm bu cümle sence de 2 aylık bir ilişki için erken değil mi ?:26::26:

2 aylık ilişki için, dışardan bakınca evet erken gibi olabilir bu cümleyi kurmak. ama biz 7 aydır tanışıyoruz toplamda. ve 7 aydır o kadar çok paylaşımımız oldu ki yüz yüze olmasa da, daha yüz yüze görüşmeden birbirimizin nelere nasıl tepki verebileceğini bile öğrenmiştik neredeyse. ben eşimle 4 yıl beraberdim toplamda, çıkma süresi-nişanlılık-evlilik olarak. ve o kadar zamanda bu kadar paylaşımımız olmadı. aile yapımızı, çocukluk anılarımızı, başımıza gelen iyi-kötü olayları, dertlerimizi mutluluklarımızı hep paylaştık. ve arkadaşlıkla, paylaşımla başladığı için şu anda böyle bir cümle kurması bana abes gelmiyor.

O da evlilik yaşamış sayılır..

Anlattıklarına bakılırsa herşey güzel görünüyor..

Ama yine de tetikte ol..Etrafta yaşananlar falan..

Çok aklı başında birine benziyorsun zaten,aslında söylememe bile gerek yoktu.

''Hakkında hayırlı ve güzel olacaksa ,bir araya gelip ömür boyu mutlu olursunuz ''dilerim..

Yıpratıcı bir ilişkiden çıktığın için şu an bu arkadaşlık sana ilaç gibi gelmiş.
Bana fazla tozpembe düşünüyorsun ve acele ediyorsun gibi geldi.
Eski konunu biliyorum,artık mutlu olmana sevindim.
Ancak yaş farkı ve diğer tarafın sadece 24 yaşında olması düşündürücü.

Bir de böyle konularda herkes aman ne önemi var der ama yakınları sözkonusu olunca büyük kısmı tepki gösterir.
Ben yaşlı kadının erkeği yaşlandırdığını düşünüyorum.Vaktinden önce başka rol üstleniyorlar.
Müslüm Gürses örneği vermişsin,o da öyledir mesela.Tolga Savacı başka bir örnek.

Evlilik konusunda acele etmiyorum da, ilişkinin devamı konusunda nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilemediğim için şu anda düşünüyorum sadece. Tabii ki karar versem bile en az 1 yıl onunla evlenme planım yok.

Tepki gösterenler de olabilir tabii ki. Sonuçta dış görünüş olarak fark gözükmezse, yakın çevreden başka çok da bilen olmaz yaşı. Biz umursamadıktan sonra, kendi içimizde problem yaşamadıktan sonra elalemin çok da bir önemi yok.

Yaşlı kadınların gençleri yaşlı hissettirebildiği gibi, yaşlı erkekler de genç kadınları yaşlı hissettirebilir. Bu ilişkinin yapısına bağlı bence. Benim eski eşim benden 6 yaş büyüktü ama ağırlık-yaşlılık hissi desen benden 15-20yıl önde gidiyordu. benimle yaşıt bir erkek arkadaşı vardı eski eşimin. ondan 3 yaş küçük de eşi vardı bu adamın. onlar balayını, bizim balayı yaptığımız otelde geçirmişlerdi. anlatıyorlardı denizin ortasında bir kaya vardı, ona tırmanıp denize atladınız mı diye. eski eşim de diyordu ki "biz öyle şeyler yapmadık, biz sizin gibi genç değiliz eheh" . nasıl rahatsız olmuştum. sinir basıyordu iyice. abant'a tatile gidiyorduk bir kış tur ile. tur önce kartalkayaya uğradı. oraya tatile gelmiş olanlar indi ve kayak takımlı gençlerden oluşan bir grup olarak indiler. eski eşim de diyordu ki "gençler indi bak biz yaşlılar abanta gidiyoruz kafa dinlemeye" tabii bunlar takılacak şeyler değil belki ama hissettirdikleri olarak da yaşlı hissettirdiği için bu laflar da batıyordu bana.

yaş olayı kafada bitiyor bence. ve müslüm gürses 17 yaş küçük sanıyordum. meğer muhterem nur'u nüfusa küçük yazdırmışlar. aslında 23 yaş fark varmış aralarında. ama adamı yaşlandırdığını hiç düşünmüyorum ben. son ana kadar çok da mutluydular. beklentiler ve yaşanılan hissiyatın önemli olduğunu düşünüyorum.

Teşekkür ederim güzel dileklerin ve sözlerin için. bu zamanda maalesef herkes için tetikte olmak gerekiyor. kadın-erkek-yaşıt vs. önerilerini dikkate alacağım.
evlilik yaşamış sayılır olması da beni rahatlatıyor bir bakıma. önemli bir detay bu.

Son düzenleme:
Seni eski konularından tanıyorum çok sıkıntı çektin,zor günler geçirdin.
Şimdi başladığın ilişki başta kulağa hoş geliyor ama zamana yıllara yayınca düşündürücü.
24 yaş erkeğin eviliği için erken bir yaş hem de kendinden 9 yaş büyük bir bayanla.
Bir de geçmişi karışık yaşına rağmen hesapsız ilişkiler yaşamış bu bile bana ürkütücü geliyor.
Sana söylediği o hoş sözler seni üzmek istemiyorum ama bana samimi gelmedi sanki elde etmek için
söylenmiş gibi.Sana şöyle bir örnek vereyim yengem abimden 1 yaş büyük ama yaşından çok büyük gözüküyor.
Abim de çok çocuksu gözüküyordu.Çok sorun yaşadılar evliliklerinde.Abim yaş farkını dert etti zamanla.1 yaş ne ki
aslında ama yengem en az 10 yaş büyük gösteriyor abimden.Mahalle baskısı çok oldu bu yüzden bundan ben bile bunaldım
.Şimdi biraz iyiler ama sorunları hep devam ediyor.
Sen de iyi düşün canım ölç, biç ve tart.Doğru kararlar verirsin de inşaallah mutlu olursun.

Haklısın. Şu an hoş duruyor. Bilmiyorum. Ben de korktum artık evlilikten iyice. Allah yardımcımız olsun hepimizin. Mutluluğu yakalamaya çalışmak ne zor şeymiş.

Haklısın. Şu an hoş duruyor. Bilmiyorum. Ben de korktum artık evlilikten iyice. Allah yardımcımız olsun hepimizin. Mutluluğu yakalamaya çalışmak ne zor şeymiş.

Canım benim Allah yardımcın olsun.Sen de her kadın gibi mutluluğu hak ediyorsun.Umarım çok mutlu olursun bu günleri unutursun
Sana kendi örneği mi vereyim eşim benden 9 yaş büyük biz çok severek evlendik her evlilikte olduğu gibi inişler çıkışlar yaşadık.Eşim bana
çok şey kattı iyiki girmiş hayatıma dünyaya bir daha gelsem yine onunla evlenirdim.Bizim de yaş farkımız belli oluyor ben minyon tipliyim yaşımı
göstermiyorum eşim de yapılı benden olgun olduğu belli. yorum yapan acayip karşılayan da oldu ama beni hiç etkilemedi.En önemlisi o çok iyi bir baba
.Eş seçerken bu da düşünülmeli bu adam iyi bir baba olabilir mi diye.

niyetim sizi incitmek hayallerinize gölge düşürmek değil yanlış anlamayın lütfen..

üniversitede erkekler kendilerinden yaşca büyük kadınlara ilgi duyup görüşmek buluşmak vs isterler.
çevremde çok fazla örneği var.
hatta mümkünse dul boşanmış olsun gözüyle bakarlar ki niyetleri çok farklıdır.
ilişkiniz tam olarak nasıl başladı nasıl böyle kör kütük aşık oldunuz bilemiyorum ama 7 ay evlilik kararı vermek için çok çok kısa bi süre.

hem o yola girdiğinizde karşı tarafın ailesinden emin olun kardeşinin verdiği tepkiyi görmeyeceksiniz.

yaş sorun olacak olmasa bile emin olun evlenip boşanmış olmanız sorun olacak nihayetinde karşınızdaki daha önce evlenmemiş biri.

yaşadıklarını o kadar güzel anlatmışssınız ki hayran hayran okudum mutlu da oldum.
ama ilerde bi gün aşk sonsuza kadar süren bişey değil buna eminim ( aşkınız bi gün azalacak ve sevdiğiniz adam belkide ben senin için bunlara göz yumdum vs bişeyler diyecek.

benim artık kimseye güvenim kalmadı o yüzden sizde tedbirli olun.
malesef ve malesef aşk bittiğinde bu üstünü kapatıp görmezden geldiğiniz şeyler bıçak gibi kesiyo..
sevgiler.
dilerim herşey gönlünce olur.

Körkütük aşk demeyelim bence benim durumuma. O kadar körkütük olsam bu sorunları önemsemezdim sanıyorum. aşık oldum evet ama gerçekler gözümü örtecek şekilde değil. sadece nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda fikir almaya çalışıyorum. böyle bir durum olursa ne olur, evlilik olursa beni ne gibi sorunlar bekler. Bunları kafamda ölçüp tartmaya çalışıyorum.

Sevgilim, benim boşanmış olmamdan faydalanacak biri değil. Bunu artık çözebiliyor insan. Karşıma o şekilde çıkanlar da oldu ve anında yol verdim. Ki artık bekaret konusu evli olmayan insanlar arasında bile küçümsenecek hale geldi neredeyse. "boşanmış ve rahattır artık" diye düşünmüyor erkekler bence. çünkü artık evlenmeden önce bunu yaşayanlar zaten o kadar fazla ki.

Güvenmeme olayı bende de var inanın. Neredeyse her telefon görüşmemde bir şeyleri sorgulamaya çalışıyorum. Bu ne kadar yorucu bir şey bilemezsiniz. Hatta sevgilim de bana kızıyor her güzel anı kendine zehir ediyorsun diye. Kafamda hep sorular. Kendimi kaptıramıyorum. Zaman zaman toz pembe düşünüyorum, zaman zaman da kara kara. Bu yönümü de seviyorum çünkü bir savunma mekanizmam oluyor beni koruyan. Bazen kendime sinir olsam da seviyorum.

Teşekkürler yorumlar için

ben anlıyorum benimde beraberiliğmde aynen senin gibi 2.ayda aynı lütuflarda bulundu sevgilim bana 9 ay birlikte olduk sevgili olduk o zamanlar bende derdim 2 ay içinde ne çok sey yasadık paylaştık ne kadar birbmize benziyoruz aynı anda aynı cümleyi defalarca kurduğumuzu bilirim hemde öyle aynı anda seni seviyorum falan değil..alakasız bir konuda aynı anda aynı cümleler..gülüşürdük doyasıya neler neler...Annesi hastalanmıştı sabaha kadar ağlmıstım telefonda aynı seklde uzak sehrlerdeydik ama 24 saatin 18 saati birlkteydik düşün neler payalaşmıs olabilcemizi ama inan zamanla gerçekler yüz üstüne cıkıyor

5 ay önce boşandım. eski eşim ile aramda 2,5 yaş vardı ama ben ondan oldukça küçük gösterirken o yaşından büyük gösteriyordu aşırı ağırlığı ile beni bunaltıyordu, yaşımızı bilmeyenler aramızda 10-15 yaş fark var sanıyorlarmış. seni kendime yakın gördüm..benim de eski sevgilim - şimdi arkadaş kalalım dedim ona - benden beş buçuk yaş küçük. ama ben senin kadar şanslı olamadım. ailesi karşı çıkınca bizimki tırstı, ama senin ki gerçekten arkanda. bunun büyük bir şans olduğunun farkında ol lütfen. bu kadar uyumlu iken birbirinizi kaybetmeyin. gerçi yaşı gerçekten küçük ama dediğin kadar olgun ise sorun olmaması lazım. Mutluluklar dilerim.Aşk kolay bulunmuyor, iki tarafta mücadele ediyorsa savaşmaya değer diyorum.

erkeğin 9 yaş büyük olması radikal bir durum.
ne var ki . herkez sıradan insan da değildir
arkadaşım 6 yaş farkı olan bir adama aşık
şuan gayet mutlulular ancak evlilik düşünceleri yok şu dönem için
çünki durumlarınız aynı ve erkek tarafı dul bir gelin kabul etmeyecek kadar bağnaz
sizin durumunuz daha şanslı göründü bana
neden olmasın ?
yani anayasamı kanunmu yaptırımı idammı?
madem mutluluk şansı yakaladığınızı düşünüyorsunuz tabiki deneyin
yanlız üzülerek söylüyorum
çokkkk sitresli günler sizi bekliyor
öncelikle hayatınız boyunca yaşıtlarınızdan daha genç görünmek için çaba göstermelisiniz
çünki yaş farkı belirginleştikçe içinizdeki kaybetme endişesi korkuya dönüşecek
belki aslı astarı bile olmayacak ama bu belirgin bir tranva oluşturacak sizde

bunlara şimdiden hazırlıklı olun
ben radikal yaşamlarında çok mutlu olduğuna defalarca şahit oldum
umarım biriside siz olursunuz

Sen böyle yazınca aklıma geldi.
ben müzik dinlemeyi çok severim. araba da bunun için uygun bir yer. camlar kapalı olunca kimseyi rahatsız etmezsin.
ben sevdiğim bir şarkı çıkınca gümbür gümbür dinlemek için açardım sesini, o "kafam çekmiyor, kapa şunu" deyip sesini kıstırmayı bırak radyoyu kapattırırdı. içimi şişirmişti yaşlı tavırları ile. boşanınca "ben aslında gençmişim" dedim yaaa.

Son düzenleme:
Yazdıklarınızdan sizi çok kibar , iyi niyetli biri olarak gördüm inanın mutlu olmanızı isterim..ama bu şartlar altında bana zor gibi geldi..yaş farkına takılmadım ama eş adayınız henüz 24 yaşında bugün için duygularında samimidir mutlaka ama bu duyguların yıllar sonra da aynı kalacağından emin değilim..

bugün bu yola çıksanız ve eş adayınız atıyorum 4 yıl sonra herangi birşeyden (çok erken evlenmiş olmaktan, okulu bitirmeden bazı sorumlulukları almış olmaktan vs) pişman olsa ,kaldıramasa; o hayatına kaldığı yerden devam edebilir çünkü henüz 28 yaşında olacak ama siz 37 yaşında olacaksınız ve bazı şeyler için geç olacak..

dediğim gibi üzülmenizi asla istemem, aşka da sonsuz saygım var, ama özellikle de bi yaştan sonra önemli adımlar atacakken mantığımızın da işin içinde olması gerektiğini düşünüyorum..

Yaş farkının bir önemi olmadığını düşünüyorum. Olgunluğu yaşla bir alakası yok çünkü.

Bir aile dostumuz kendisiden 9 yaş büyük bir kadınla evli ve çok mutlulular, torun sahibi oldular daha yeni. Kadın da yaşını fazla fazla gösteriyor ama bu mutlu olmalarına engel olmuyor.

Zaman lazım tabii ki. Zamanla her ilişkide çıkar bir şeyler meydana. Hayırlısı olsun hepimiz için.

Ailesi ne tepki verir ben de bilemiyorum. Ailesi ve sevgilim başka şehirlerdeler. Ailesi onu ziyarete gelecekti geçen hafta ve 1 hafta kalacaklardı. Bizimki geçen gün bir heveslendi, annesine konuyu açmak istedi. Evlilik olarak değil tabii ki. Sadece benim şu anda sizinle yaptığım gibi, içini açmak olarak. Çünkü dediğiniz-dediğim gibi evlilik kararı için henüz erken. Ben bahsetmesini istemedim. Belki de tepki verir diye korktum, bilemiyorum. Aslında henüz biz net olarak kafamızda karar vermiş değiliz diye düşündüm. Yani benim için öyle en azından. Annesi henüz çok netleşmemiş, yeni başlamış bir ilişki için paniğe kapılmasın diye. Ya da belki bilmeliydi şimdiden... Sonra zaten dedim annesi gelmeden önce "ben seni etkilemiyim. İstersen anlat annene. Nasıl içinden gelirse öyle davran". Anlatmamış sonra. İsmen beni biliyor ama yaş durumunu bildiğini zannetmiyorum. Daha düzenli bir hayata geçtiğini görüyor annesi. Olumlu gelişmelerinin farkında ve annesi bu konuda çok mutlu oluyor. Onun mutlu, huzurlu olduğunu biliyor.

Aşk kolay bulunmuyor dediğiniz gibi. Benim 6 yaş büyük olan eski eşim benden ruh olarak bir 15 yaş büyüktü neredeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…