Sevgilim benden küçük...

Ailesi beni kabul etmezse ben onu kabul ettirmesi için zorlayamam. Ailesine karşı gelmesini istemem. Tabii ki benim ve aşkının arkasında durması beni mutlu eder, ki öyle de bir insan. Benim yanımda olacaktır kabullenmeme durumunda. Ama ben öyle bir aileyle aile olmak istemem. Elbet sıkıntılar olur. Sonuçta evlenmek sadece eş ile evlenmek olmuyor, bunu hepimiz biliyoruz. Kendisinin de benim de öyle bir stresli hayat geçirmesini istemem. Zamanla elbet kabul ederler diye de kendimi zorlayamam. Kötü hissederim gibi geliyor. Bilmem yanlış mı düşünüyorum. :26:

:) Teşekkür ederim güzel sözleriniz için.

Dediğinizde haklısınız ama hangimiz ilişkimizde sevgilimizin yıllar sonra da aynı duyguları yaşayacağının garantisini alabiliyoruz ki? Çok kadın var burada, deli gibi aşık olup birbirine, birkaç yıl sonra eşinin ona "sen hayal ettiğim gibi değilmişsin" dediği ya da ondan soğuduğu. Biraz da kısmet işi sanki.

Ki ben bu korkularımı ona sürekli söylüyorum, her fırsatta. "Benim senden uzakta oluşum, durumun biraz imkansız gibi görünüşü sana çekici geliyordur" gibi. Yani aklımda ne varsa pat küt söylüyorum ki nasıl tepki verecek, kafasındaki nedir onu bileyim diye. Şimdiye kadar benim kafamda soru işareti uyandıracak bir yanıt almadım kendisinden. Ama zamanla göreceğiz elbet her şeyi.

Bence de yaş farkının hiçbir önemi yok. Olgunluk yaşla alakalı bir durum değil. Bunu ben de artık çok daha iyi anladım. Ben aklı başında biriyim. Saçmasapan ilişkilerden hep kaçtım şimdiye kadar. Ama olgunluk olarak şu ana kadar beni düşündüren bir durumla karşılaşmadım şu anki sevgilimde. Hem genç, hem olgun, hem sevgi dolu.

Ablam 40 yaşında, eşi 39 yaşında. Patavatsız bir insandır benim enişte. Arada ablama "sen benden yaşlısın hehehe" falan der. Ki kendisi evlilikten de hep kaçtı. 3 yıldır evliler. Şu anki sevgilim kadar olgun biri değil bence. Rahat ve ince düşünmeyen biri. Ben sevgilimin şimdiye kadar yaş ima eden, rahatsız edici bir hareketini hiç görmedim tanıştığımız 7 aylık süre boyunca. Aksine şu anda ben söylerim hep, o söylemez. Ben derim "yaş farkı sorun yaratabilir ilerde" diye, o "belki olur evet" bile demedi. bilmiyorum. Tanımak lazım biraz daha tabii. O sadece "sana işyerinden falan bir kadın bir gün gelip bunu ima eden bir şey söyler de sen kırılırsan ben kahrolurum" diyor. Yani ailemden biri diye vermiyor bu örneği. Çünkü öyle bir şeye asla müsaade etmeyecek biri. Ailede kendi halasına-amcasının eşine karşı gelinleri koruyan biri olmuş bu adam yıllarca. Yaşı genç biliyorum ama yıllardır bunu yapan biri olmuş.

Son düzenleme:
Bukleli,daha önceki sıkıntılı günlerini iyi biliyorum,çok gergin vede zor günler yaşamıştın,bizlerde elimizeen geldiği kadarı ile yardımcı olmaya çalışmıştık..
Sonra evliliğini sonlardın çok ta iyi oldu aslında,daha çok gençsin,önünde hayatını yaşayacağınçok güzel günlerin olacak tabiki..
Aradakiyaş farkı biraz fazla gibi geldi banada,gerçi kararı yinede sizler vereceksiniz,çok iyi düşünün ona göre karar verin..
Kadın çabuk yıpranıyor evlilşk hayatında,fikir olarak hayata bakış olarak ortak noktada buluşabiliyormusunuz..
Mutlu olmak seninde hakkın,umaım herşey istediğin gibi gelişir..

Arkadaşım, çok zor bir adım atmışsın.

Okul bitince işin daha zor. Aranızda ki yaş farkından ziyade o daha çok genç doğru kararlar veremeyebilir. Ailesi duyunca senden uzaklaştıracak. Benim kardeşim veya abim olsa bende istemem açıkçası. sen şu anda çok mutlusun. keşke karşında daki adam 30 sen 39 olsaydın o zaman yaş farkı sorun olmazdı...

Çok daha zor günler seni bekliyor.

Karar iki tarafı bağlar bize laf düşmez ama yine üzülebilirsin.

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim o günlerdeki desteğiniz için sana ve hepinize Gerçekten o günleri atlatmamda büyük fayda oldu.

Kadın her zaman erkekten daha çok ve ince düşünüyor bir şeyleri ne yazık ki. İyi düşünüp doğru kararı vermeye çalışacağım. Tam olarak mutlu olacağıma inandığım bir evlilik yaparım zaten anca. Tekrar mutsuz olacağıma hiç evlenmem daha iyi diye düşünüyorum.

Okul bitmeden evlenmek benim de içime sinmiyor. Bitmesini beklemek de çok uzunca bir süre... Şu anda gerçekten mutluyum. Ve şu anda mutluluğu yakalamışken tadını çıkartayım dedim kısa da sürse. Hayırlısı bakalım.

Geçenlerde erkek arkadaşım ailesiyle beraberken şöyle bir olay olmuş. Bunu yanıma geldiğinde anlatmak istemiş ama sonra ben bu konuları çok kafama takınca konuştuk yine ve anlattı telefonda:

Erkek arkadaşımın annesinin bir arkadaşı varmış. Bunun kızı evlenmek istiyormuş bir adamla. adam kızdan 18 yaş büyükmüş ve kızın babası adamı istemiyormuş. Memleket farkından dolayı da bir istememe durumu varmış. Sonra erkek arkadaşımın babası girmiş devreye. Kızın babası ile konuşmuş ve ikna etmiş. Evleniyorlarmış şimdi. Erkek arkadaşımın annesi de demiş hatta "birbirlerini seviyorlarsa neden karşı çıkıyor ki insanlar" falan. Bizimki de gaza gelmiş hemen Demiş ki "anne peki benim kızkardeşim gelse bir gün benden 18 yaş büyük biriyle evlenmek istiyorum dese ne dersin?" Annesi de "eğer birbirlerini gerçekten seviyorlarsa ve mutlu olacaklarına gerçekten inanıyorlarsa neden olmasın ki?" demiş. Bu sefer benim erkek arkadaş "Peki ben kendimden 10 yaş büyük biri ile evlenmek istesem bir gün?" demiş. Annesi de "Kardeşin benim yavrum da sen yavrum değil misin? Tabii ki seviyorsan anlaşabiliyorsanız neden olmasın?" demiş.

Bu bakış açısı hoşuma gitti. Erkek arkadaşımın da düşündüğü hep böyle bir tepkiydi zaten. Tabii bu kafamdaki diğer düşüncelerin ve soru işaretlerinin kaybolmasını sağlamıyor ama yine de güzel bir gelişme şimdi için. Ve bir süre bu konuları açmamaya karar verdik şimdilik. Ben de düşünüp kendimi iyice harap etmeyeceğim en azından bir süre. Haftaya benim yaşadığım şehre gelecek ve birkaç gün kalacak. Ablam ve eniştem ile tanıştıracağım onu. Yani aile tanışması-resmiyete dökmek gibi değil de, doğum günüm de olduğu için beraber vakit de geçirmiş olacağız. Şu anda gerçekten mutluyum. Biraz keyfini çıkartmak istiyorum bu duygunun.

benim için önemli olan kadının ya da erkeğin büyük olması değil de 9 yıl fark olması sanırım :44: ben istemezdim açıkçası.
ama eğer mutluysanız devam edin :)
okul okurken de evlenilebilir bence.

benim için önemli olan kadının ya da erkeğin büyük olması değil de 9 yıl fark olması sanırım :44: ben istemezdim açıkçası.
ama eğer mutluysanız devam edin :)
(bir erkek için) okul okurken de evlenilebilir bence. çünkü yaşı 24 müş, çok küçük değil

Bana birisi böyle bir durumu olduğunu anlatsa ben de tepki gösterirdim. "ben istemezdim. İlerde sorun olabilir" derdim. Ama insanın başına gelince pek öyle olmuyormuş. Ola dabilir diye düşünüyorum şimdi. Fikrim değişti başıma gelince Dediğiniz gibi 24 de küçük bir yaş değil ve yaşına göre de çok olgun fikirleri olan bir insan. Beni her geçen gün daha da şaşırtıyor düşünceleriyle.

Teşekkür ederim yorumunuz için

hatice validemiz 20 yaş daha büyüktü peygamberimizden. Evlenme teklifini de bir saksıya O'nun için bir çiçek ekip göndererek yapmıştı. Hz Hatice duldu ve 40. Peygamberimiz de 25.

Ama der ki peygamberimiz "aişe benim derdimle dertlenir ama Hatice benim derdimi kendi üstlenirdi."
Çok severmiş hz Haticeyi

Ben hiç bir zaman yaşın insanlar arasında sorun olacağını düşünmedim. Mutlu olun da yeter ki :)

La lluvia es mi vida..

diğer konularınıza göz attım şimdi de amaaaaaaaaaann boşverin yaş farkını.
siz çok mutlu olmayı hak ediyorsunuz, sevin sevilin en iyisi
mutluluklar dilerim

Kafa yapıları uygun olsun yeter tabii ama yine de insan bir korkmuyor değil. Biraz şans vermek istiyorum ben de bu yüzden. Bakalım korkularım geçecek mi yoksa korktuğum başıma gelir mi? Zamanla görürüm sanıyorum.

Peygamberimiz ile ilgili konu da hep aklımda zaten. Güzel bir örnek.

Çok teşekkür ederim

diğer konularınıza göz attım şimdi de amaaaaaaaaaann boşverin yaş farkını.
siz çok mutlu olmayı hak ediyorsunuz, sevin sevilin en iyisi
mutluluklar dilerim

Ahaha :)))) Çok tatlısınız

Çok teşekkür ederim. Hepimiz sevelim sevilelim inşallah

hangisinin hayırlı olacagını hic birimiz bilemeyiz ama yaş farkinda kadının büyük olması beni hep tedirgin ediyo..hani bi çift görsem kadın büyk mesela hep ala ala gercekten mutlular diyorum icimdn..aslnda tedirginliqm bu işte kadınlarn üzülecek olduguna daha baskın inanmam sanırm..erkekler 20de hc dikkate alinmick
25te yavaş yavaş oturan kisilikleri
30da biz kadnlarn 23-24 yaslarndaki olgunluklarnda oluyolar.. hani sizdn kück olmasindan cok 24 yasnda olmasi biraz endiselendrdi beni .dseydinz ki ben 40 yasndaym erkek arkadasm 31-32 anlasiyosanz ndn olmasn derdm ama 24 yaş ne bilm siz dha iyi bilirsinz ins bu süreçte üzülen taraf olmazsnz

Mutluluk ve huzur neredeyse orda olman önemli , 24 yaşında bir erkekten bahsediyoruz , 18,19 değil ki , Allah mutluluğunuzu daim etsin. Minyon olman büyük avantaj, :) belli olmaz o 10 yıl sonra belki göbekli bıyıklı amca olcak ama sen bu sefer şimdiki 30 Lu yaşlarını göstereceksin

yaş olayı ne dir ki? herşey uyuyorda bir yaş sorunu mu kalıyor geriye,öyle sorun olmaz olsun
anı yaşayın ,hissetiklerinizi yaşayın doya doya ötesi yok
önemli olan zor olanı başarmak,engelleri aşmaktır aşk o zaman aşk tır
çook mutlu olun... ( eski konunuzu o zamanda sıkı takip edip, ne hoş bir karakter dediğim,güzel bir ruhsunuz siz)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…