Şimdi ne yapayım?

Çalışmayan her kadın cahil toplumun parçası mı oluyor ?
Yada illa her kadın çalışmalı mı belki çocuğunu kendi büyütmek istiyor ,belki bir diploması vs yok , belki hasta yada keyfi istemiyor çalışmayı olamaz mı ?
Yani çalışmayan kadınları çalışan kadınlar mı besliyor ?
Yada çalışmayan kesim sadece dindarlar dan mı oluşuyor ?

Çalışan biri olarak kesinlikle katılıyorum size

Ben konu sahibine hak verdim aslında.
Kayınvalideden davet gelmesı daha hoş Ramazan ayında özellikle çağırılmak daha bir hoşuna gidiyor insanın. "Bugun yemek yok gelmeyın" demek de hoş değil kendılerı aç mı duracak illa birşeyler hazırlayıp yiyecekler sonuçta.
Benim kayınvalidem de davet etmez genelde malesef bazen canım sıkılır ama napalım biz ararız gideriz ama zahmet verıyormuşum gibi hissederim çünkü bazen gerçekten öyle hissettiriyorlar çünkü onlarda geline hizmet edilmez,gelinden hizmet beklenir anlayışı var malesef. ee biz kendi annemize de istediğimizde gidemiceksek başka nereye gidelim?

Bende çalıştım zamanında yeni evliyken ama hamilelikten sonra işi bıraktım şimdi de çalışmayı tercih etmiyorum hem sağlıkla ilgili hemde özel bir nedenden
Ama cahil olduğumu düşünmüyorum

Çalışmamanın ne cahillikle ne de tembellikle vs olduğunu düşünmüyorum . Kendi seçimleri bazı kişiler hariç tabi .

Herkesin rızkını Allah verir kimse kimsenin bir şeyini karşılamıyor . Çalışan kendine çalışıyor .

Aşağılamanın bir mantığı yok.

Konu sahibini savunmuyorum . Kendisi de başkalarını aşağılıyor ama bu kimsenin sırtına yük olduğu anlamına gelmez .

Konu sahibini bende savunmuyorum ama hemcinslerimizi böyle ezip ayrıştırmamak lazım

Anne evine de davetle davetiyeyle gidecekseniz ohoo. Ararsınız biz filan zaman geleceğiz dersiniz gidersiniz. Annenin oğlu gelini kızı vs. Misafir olmaz ailesiniz siz. Turşu muhabbeti geçmiş oğlu ayol gelen isterse kocaman kavanozu sofranın ortasına koyar. Ne yani samdanli mumlu davet sofrası mi koyacak daha dün sofrada soğan kırıyordu belki oğluna. Alınmak için yer arıyorsunuz gerçekten. Müsait olduğunuz bir zaman haber verip gidin sonra da siz davet edin. Basit hayatları nasıl bu kadar karıştırıyorsunuz hayret.

Ben de arkadaşlarıma diyorum "Şu yoğunluk bitsin bir gün sizi iftara çağırıcam" diye, yani en azından öyle bir niyetim olduğunu söylemiş oluyorum. İlla şu gün gelin diye gün veremeyebilir insan.
Art niyet aramaya gerek yok. Biz kayınvalidemlere gitmek için davet bile beklemiyoruz. Arıyoruz, akşama müsaitseniz iftara gelicez, bitti. :)

Konu sahibini bende savunmuyorum ama hemcinslerimizi böyle ezip ayrıştırmamak lazım

Kim yazdı ne yazdı yorumda bilmiyorum ama konu sahibinin eski konularına bakmanızı tavsiye ederim.

2 kıştır yalıtımim yok ev isinmiyor kp yapmadı diye konu açtı kaç kez. Bu yüzden üyeler de haklı olarak neden eşinin ailesinden bekliyorsun kendin calis yaptır diye yazdılar. Tereliye de kadinlarin calismasini dogru bulmuyorum gibi bir cevap verdi. Buna istinaden yazılmıştır o yorum.

"Şu gün iftara gelin oğlum." diye güne vererek davet etseydi ona da bir sorun bulacaktınız siz.
O zaman da şöyle bir konuya maruz kalacaktık: "Direkt gün verip emrivaki yaptı kayınvalidem. Bunlar zaten anne kız böyleler. Başka işimiz mi var, planımız mı var hiç umurlarında olmaz. Eşim de geliriz demiş. Benim zaten gidesim vardı ama böyle gün vererek emrivaki yapmaları hiç hoşuma gitmedi. Sizce haksız mıyım?"

Instagram'da zeynepinharikalardiyari diye bir hesap var. Orada bir 'yeni gelin' tiplemesi var. O tiplemenin vücut bulmuş halisiniz.

Konu sahibini değil tüm çalışmayan kadınları hedef alan bir yorum yazılmış o yüzden alıntılayıp cevap yazdım

Şu gün gelin diyebilir gelin ne demek birgün öyle gidecektik gelmeyin yemek yok dedi geçen sene eee yani...
size bir gün söylese, "bana sordu mu o gün müsait miyim değil miyim" deme ihtimalinden dolayı öyle söylemiş olabilir

Çalışmayan kadın cahil değil ama çalışmak günah diyen kadın cahil .

Evet iki kıştır parasını biriktirmemize rağmen malzemeyi alın biz yapacağız diyen insanları bekliyoruz maşallah ne güzel anlamışsınız.

Herkes laf arasında “birgün yemeğe gelin” der yanı. Daha ben 2 saat önce birine aynı lafı söyledim. Bu kadar uzatacak ne var ki bunda?

Kv denizin sunumlarından hoşlanmıyorsanız, 3 parça tabak alıp götürebilirsiniz.
Her ailenin yapısı farklıdır. Sen evinde 10 çeşitli iftar sofrası hazırlarsın öteki 3 çeşit. Sen ortaya mezeler yaparsın, tencere yemekleri yaparsın diğeri kızartma pilav yapar o kadar. Yeni bir aileye girdiğinizi idrak edin artık.

Ben size hak veriyorum.bende hiç sevmem yarım ağız yapılan davetleri.mesele davetiye falan göndermek değil elbette.ama en azından bir gün belirleyip o gün davet edilebilir.ama çok da üzerine düşünüp kafa yormayın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…