Merhaba. Yıllar önce bu topikte ya da pgt topiğinde yazan bir öğretmen arkadaşın tek embiryosu bölünmüştü. 2 kızı oldu. Yanlış hatırlamıyorsam. Ancak hamilelik süreci çok sıkıntılı geçmişti. Tek kanaldan besleniyordu galiba bebekler. Gelişimleri yakından takip edildi.Kızlar bende 28 yaşındayım 10 yumurta topakndo 8 tanesi işlendi 3 tane embriyo oluştu ve 3 tanesi genetiğe ( pgt) gitti çok şükür 3ü de sağlıklı geldi bizi şaşırtan durum şu ki 2 tanesi tesadan iğnejilaksiyından alındı diğeri normal örnek numuneden ve 5aa kalitedeki örnek numuneden geldi diğer kalitedeki 5bb 5ca daki de tesadan oldu. Ve doktorumuz, adet oldugunuzda transfer edecegiz. Ve tutma oranı %50-60 dedi herhangi bir sorun çıkmadı dedi. Bakalım transfer edildiğinde tutacak mu ve ben 2 tanesini transfer edelim dediğimde doktorum belki 3 üz veya üçüz olabilir anne rahminde de bölünebilir bu riskli bir durum ha belki 2 ikiz bebegin olacak ama bu durumda riskli . Hayırlı sağlıklı olsunda., Böyle olupte tek embriyo dan yinede anne rahimde ikiz olma durumu olur mu yaşayan varmı? Umarım rabbim kimsenin emeğini boşa götürmez. Ben burda tanıdıgom veya hiç tanımadığım anne adaylarına namazda bol bol dua ediyorum. İnşaAllah anne olacagız hepimiz burda sevincimizi paylaşırız
Hadi hayırlısı. Benim bir arkadaş 2 embiryodan hem tek gen hem kromozom sağlıklıyı buldu. Yaşı da 40 üstüydü. Kısmette varsa her türlü olur.Kızlar yeni güncelleme yapıyorum2. embriyonun gelişimi durmuş. Sadece 1 tane 5.gün embriyomuz olmuş oldu.. o da pgt den geçerse transfer olacak..
Gün sayısı , embiryonun kalitesi ile genetik farklı oluyor. Kalite olarak çok iyi görünen genetikten geçemeyebiliyor. O yüzden belli yaş üstüne pgt tavsiye ediyorlar.Benim de 2 embriyom oluştu.Biri 5. Gün biri 6. Gün embriyosu..ikisi de genetige gidecek düzeye geldi...ancak 6. Gün olan ve geriden gelen embriyo genetikten olumlu sonuç geldi.normal şartlarda her ikiside genetikten sağlıklı gelseydi 5. Gun olan ve bölünmesini günü gününe tamamlayan embriyoyu transfer edeceklerdi.ancak sağlam görünen embriyo genetikten kötü geldi..
Önceki 2 tedavim de genetige göndermeden 5. Gün embriyosu transfer ediliyor negatif sonuç alıyorduk..
Icinizi rahatlatmak icin yaziyorum, suan PGT'li 6. gun embriyosu ile hamileyim. Onemli olan genetikten gecmesi. Hakan Bey tutunma anlaminda cok minimal bir fark var neredeyse aynilar demisti 5. ve 6. gun embriyolari icin.Merhabalar, benim de embriyolarim genetige gitti. Biri 5. Gun biri 6. Gun embriyosu.genetikten 6. Gün embriyosu sağlıklı geldi.Halbuki 6. Gün embriyosu geriden geliyordu .Emrbiyologlar eğer ikiside normal gelseydi 5. Gün olanı atalım diyordu.ama 5. Gün embriyosu genetikten geçemedi.bu zamana kadar olan 2 tedavim de 5. Gun embriyosu transfer edilmişti.(genetige gitmeden) ilk kez pgt yaptırıyoruz.umarim 6.gun olan tek embriyom bana can olur..Allah isteyen herkese nasip etsin.hepimiz güçlü kadinlariz
Neden olmasın eğer rahim yapısı ve genel sağlık durumu da iyiyse çok büyük ihtimal pozitifi görürsünüz. Benim de 4aa ile 5aa arasında idi embriyo ama 5aa ya daha yakın olduğu için 5aa diye belirtiler. Yani kusursuz değildi ama hamileyim . Akışa bırakın kendinizi siz elinizden geleni yaptınızMerhabalar, benim de embriyolarim genetige gitti. Biri 5. Gun biri 6. Gun embriyosu.genetikten 6. Gün embriyosu sağlıklı geldi.Halbuki 6. Gün embriyosu geriden geliyordu .Emrbiyologlar eğer ikiside normal gelseydi 5. Gün olanı atalım diyordu.ama 5. Gün embriyosu genetikten geçemedi.bu zamana kadar olan 2 tedavim de 5. Gun embriyosu transfer edilmişti.(genetige gitmeden) ilk kez pgt yaptırıyoruz.umarim 6.gun olan tek embriyom bana can olur..Allah isteyen herkese nasip etsin.hepimiz güçlü kadinlariz
Asekrenizasyon olsa da bir tane sağlıklı elde edilemez mi sonuçta kromozom yapısına bakıyor herşey. Semra hoca en doğrusunu söyleyecektir. İnşallah güzel olacak sonu.Çok sağolun. Sizinle hep yazıştık. Moral oldunuz bana. Ben de bugün muayeneye gittim. Gönül Hoca sağolsun çok güleryüzle ilgilendi. Asenkronizasyonu önlemek için uzun protokolü Semra Hoca ile görüşüp haber verecekler. İleri yaş için hoca pek tercih etmiyormuş. Hakkımızda hayırlısı.
Ne güzel darısı başıma.. bizim 1 tanecik embriyomuz sağlıklı gelirse gerçekten çok şansılıyız demektir..Hadi hayırlısı. Benim bir arkadaş 2 embiryodan hem tek gen hem kromozom sağlıklıyı buldu. Yaşı da 40 üstüydü. Kısmette varsa her türlü olur.
Evet öyle. Sadece embiryo sayısının fazla olması bilimsel olarak şansı arttırıyor. Biliyorsunuz ileri yaş için sağlıklı bulma oranları rakamsal olarak çok düşük. Bir de biz %50 ihtimalli tek gene baktıracağız. O nedenle sayıyı arttıracak ihtimalleri konuşmak istedim. İnşallah . Tabii nasipse tüm istatistikleri aşarızAsekrenizasyon olsa da bir tane sağlıklı elde edilemez mi sonuçta kromozom yapısına bakıyor herşey. Semra hoca en doğrusunu söyleyecektir. İnşallah güzel olacak sonu.
Tek embiryosu teste girip sağlıklı çıkan hamile kalan da okudum 40 yaş grubunda. Neden olmasın. Hadi inşallah dualarımız sizinleNe güzel darısı başıma.. bizim 1 tanecik embriyomuz sağlıklı gelirse gerçekten çok şansılıyız demektir..
Söylemeyi unuttum. Benim ağustos ayında hamile kaldığım embiryom 6.gün embiryosuydu. Kromozomuna bakılmamıştı onun. Kalp atışı alamadık. Büyük ihtimal kromozom sorunu vardır dediler. Eğer kromozomu sorunlu olmasaydı hamilelik devam ederdi. Yani 6. Gün embiryosu ile hamile kalırsınız. Moralinizi yüksek tutun.Benim de 2 embriyom oluştu.Biri 5. Gün biri 6. Gün embriyosu..ikisi de genetige gidecek düzeye geldi...ancak 6. Gün olan ve geriden gelen embriyo genetikten olumlu sonuç geldi.normal şartlarda her ikiside genetikten sağlıklı gelseydi 5. Gun olan ve bölünmesini günü gününe tamamlayan embriyoyu transfer edeceklerdi.ancak sağlam görünen embriyo genetikten kötü geldi..
Önceki 2 tedavim de genetige göndermeden 5. Gün embriyosu transfer ediliyor negatif sonuç alıyorduk..
Ayyy çok sevindim. Hayırlı olsun hamileliğinizz iIcinizi rahatlatmak icin yaziyorum, suan PGT'li 6. gun embriyosu ile hamileyim. Onemli olan genetikten gecmesi. Hakan Bey tutunma anlaminda cok minimal bir fark var neredeyse aynilar demisti 5. ve 6. gun embriyolari icin.
Coook tebrik ederim.insallah benim de olur.Hayirli olsun hamileliginizNeden olmasın eğer rahim yapısı ve genel sağlık durumu da iyiyse çok büyük ihtimal pozitifi görürsünüz. Benim de 4aa ile 5aa arasında idi embriyo ama 5aa ya daha yakın olduğu için 5aa diye belirtiler. Yani kusursuz değildi ama hamileyim . Akışa bırakın kendinizi siz elinizden geleni yaptınız
Ayyy inşallah çok teşekkür ederimmm.insallah ben de güzel haberleri yazarım burayaSöylemeyi unuttum. Benim ağustos ayında hamile kaldığım embiryom 6.gün embiryosuydu. Kromozomuna bakılmamıştı onun. Kalp atışı alamadık. Büyük ihtimal kromozom sorunu vardır dediler. Eğer kromozomu sorunlu olmasaydı hamilelik devam ederdi. Yani 6. Gün embiryosu ile hamile kalırsınız. Moralinizi yüksek tutun.
Bizim 2 tane embriyomuz kaldı ilk Beril hanım da aynı şeyi söylemişti bize tek transfer olmuştuk o zaman ondan bir tane kızımız var çok şükür yani acaba 5 yılı geçince embriyo yu uzatma şansımız olur mu olmaz mı diye ikisini de transfer ettirsek diye düşünüyoruz inşallah yaparlarEvt cift transfer yapıldi ama memorial kolay kolay cift transfer yapmiyor benim 5. Denemem oldugu icin yaptı.
Benimde bugün transferinin 4. Günü. Pazartesi günü transfer oldum. Arada gelen adet ağrısı ve bel ağrısı dışında bir belirtim yok. Dünden beri ağız kuruluğum çok fazlaKızlar bir şey sorucam transfer olalı bu 4.günü ağız kuruluğum var. Acaba hamile belirtisi olabilirmi
Ankara'da özelde op.dr. nezih durmazlar var. Kuzenim orda tüp bebek yaptı ve tuttu. Ahmet hakan Haliloğlu ile bağlantılı çalışıyorlar. Ankara'da olsaydım direk onda baslardimTeşekkür ederim canım.özel hastane raporu geçiyor.daha önce aldım.okul kabul etti.sorun olmuyor.ama 15 gün de okulu bırakmak istemiyorum.çok kararsız kaldım.önce ankarada mı şansımı denesem bilmiyorum.ankarada güvenilir bir merkez bulamadım.ankaradaki memorial a gittik görüştük cumartesi günü.eşim sperm testi verdi.sonuç için pazartesi arayacağız dediler iki gündür biz arıyoruz hala doktorla görüşemedik.böyle olunca da soğudum oradan.ne yapacağımı bilemez bir durumdayım.
Yaa öylemi şuan nasıllar bebişler inşaAllah iyiler.doğru valla herkes diyo sıkıntılı yinede rabbim bizlere hayırlı olanı nasip eylesinMerhaba. Yıllar önce bu topikte ya da pgt topiğinde yazan bir öğretmen arkadaşın tek embiryosu bölünmüştü. 2 kızı oldu. Yanlış hatırlamıyorsam. Ancak hamilelik süreci çok sıkıntılı geçmişti. Tek kanaldan besleniyordu galiba bebekler. Gelişimleri yakından takip edildi.
Şu an için nasıllar bilmiyorum. Erken doğdular küvözde kaldılar ama hatırladığım kadarıyla sağlık sorunları yoktu.Yaa öylemi şuan nasıllar bebişler inşaAllah iyiler.doğru valla herkes diyo sıkıntılı yinede rabbim bizlere hayırlı olanı nasip eylesin
Benimde pgt gitti 3 tanesi 3 üde sağlıklı geldi çok şükür, hepside 5. Gün ve kaliteleri, 5aa, 5bb 5ca burdaki en iyi 5aa dediler ve örnek numuneden tuttu değeri tesadan alındı ve orta kaliteli dediler ben 2 transfer istedim. Doktorum olmaz belki anne rahminde bölünmeye devam eder dedi. Tek embriyo transferi olacak dediIcinizi rahatlatmak icin yaziyorum, suan PGT'li 6. gun embriyosu ile hamileyim. Onemli olan genetikten gecmesi. Hakan Bey tutunma anlaminda cok minimal bir fark var neredeyse aynilar demisti 5. ve 6. gun embriyolari icin.
Embriyonun kalp atışımı yoksa transfer edlildikten sonra mıSöylemeyi unuttum. Benim ağustos ayında hamile kaldığım embiryom 6.gün embiryosuydu. Kromozomuna bakılmamıştı onun. Kalp atışı alamadık. Büyük ihtimal kromozom sorunu vardır dediler. Eğer kromozomu sorunlu olmasaydı hamilelik devam ederdi. Yani 6. Gün embiryosu ile hamile kalırsınız. Moralinizi yüksek tutun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?