Hastalık sonuçta senin gibi düşünmezdimEşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
Bunun dışında evinizin temizliğini ,yemeğini ,pazar alışverişlerini siz kendiniz yapıyorsunız.sabahın 7 sinde işe gitmenize rağmen eşinizin bile kahvaltısını hazır ediyorsunuz.pazar kahvaltısını bile ;değil eşinizin hazırlaması ,birlikte bile hazırlayamıyorsunuz.çünkü eşiniz babasının yanına gitmek zorunda.
Eve çoğu zaman yorgun gelen bi eşiniz var. Yemekten sonra uyuyakalan .nazınızı tribinizi çekemeyen .bir şeyi için yapmadığını söylediniz mesela,zaten işte yoruluyorum da babama bakıyorumda şeklinde sıralıyıveren bi eşiniz.
Bunları düşünürken 1,2 yıllık evli olduğunuzu düşünün lütfen.psikolojiniz nasıl olurdu?davranışlarınız ,düşünceleriniz ne olurdu? paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
Babasina böyle güzel bakan evlat zor bulunur bence eşinizin kiymetini bilin. Çok yorucu işler Allah yardimcisi olsun hem babasinin hem onun. Hayirli evlat kısacası. Anasina babasina hastayken hürmet etmeyip sizi el üstünde tutsaydi içiniz rahat mı edecekti? Öyle daha mı mutlu olacaktiniz? Sizi ihmal etmesinin sebebi yoruluyor ondandir kolay iş degil. Idare etmeye çalisin. Hepimiz yaşlanacagiz. Üstelik bize bakan, altımızı alan, banyo ettiren bir evladimiz da olmayabilir..Eşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
Bunun dışında evinizin temizliğini ,yemeğini ,pazar alışverişlerini siz kendiniz yapıyorsunız.sabahın 7 sinde işe gitmenize rağmen eşinizin bile kahvaltısını hazır ediyorsunuz.pazar kahvaltısını bile ;değil eşinizin hazırlaması ,birlikte bile hazırlayamıyorsunuz.çünkü eşiniz babasının yanına gitmek zorunda.
Eve çoğu zaman yorgun gelen bi eşiniz var. Yemekten sonra uyuyakalan .nazınızı tribinizi çekemeyen .bir şeyi için yapmadığını söylediniz mesela,zaten işte yoruluyorum da babama bakıyorumda şeklinde sıralıyıveren bi eşiniz.
Bunları düşünürken 1,2 yıllık evli olduğunuzu düşünün lütfen.psikolojiniz nasıl olurdu?davranışlarınız ,düşünceleriniz ne olurdu? paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
Gezmesi onun ayıbı.Kv niz gezmesine gittiğinde ,eşiniz beklemek zorunda kaldığında da mı
Amin çok teşekkür ediyorum bu güzel ve anlayışlı Mesajınız için .inşallah yapmaya çalışacağımanlayabiliyorum ben konu sahibini..hak veriyorum size.yeni evlisiniz,birbirinize alisacaksiniz,duzen kuracaksiniz,yeni evli olmanin mutlulugunu yasayacaksiniz ki hepsi hakkiniz..fakat esinize de hak veriyorum..onun da babasi,yine de size sayip döküp hakaret etmemiş..imtihaniniz buymus,belki babasina olan vefasindan dolayi Allah size çok güzel hediyeler nasip edecek..lütfen sabredin,olumlu olmaya çalışın..esinize destek olun,yorgunsa bi kahve yapın cay yapın dizinize yatırın,eminim onun da huzura merhamete ihtiyaci vardir..bu zor zamanlari birlikte en güzel sekilde geçirmeye çalışın..önünüzde uzun yollar var daha cook güzel vakitler gecirirsiniz..ayrica bi arkadas da yazmis,kv ile konuşun,rutin bi plan yapin..onun gezmelerini ve sizin planlarınızi ayarlayin,cakismasin birbiriyle..kv de biraz rahatlatilmali şu zor durumda..son birşey daha;ben olsam kv gezmeye giderken esiniz babasina bakacagi zaman ben de esimle giderdim..o babasiyla yalniz kalacak,ben evimde yalniz kalicam madem birlikte oluruz,hem siz de dua alirsiniz kp den..hastanin duasi kabul olurmus..kendi hayatimla ilgili de ufak bi not düşeyim,evliligimin ilk yılı esimin isinden dolayi cok zorlaniyorduk..ayin yarisinda evde yoktu,evde oldugu zaman da nöbet ertesi olduğu için yemek yerken uyuyakalirdi..ben de nobeti oldugu zamanlar yanina giderdim,geceyi onunla gecirirdim..hem bana hem ona iyi gelirdi..zor tahmin edebiliyorum anlayabiliyorum ama lütfen sabredin ve esinize destek olun..bu zor durumu fırsata cevirin,her sartta mutlu olabileceginizi kendinize ve esinize gosterin :) Rabbim kolayliklar versin hepinize ..
Hayır benim diyen biri anlaşamam.eşimde aynı annesine çekmiş o da benim diyor hep.benim düşüncelerime isteğime önem vermiyorBen olsam esimin babasina kendi evimde bir oda acar imkanim varsa ihtiyaci olan bir kadini yikamadan yikamaya yardima cagirir (cuzi ucretle) yatma kalkma da ayni evde olacagi icin mutlu mesut yasardim. Bi hastamiz var ama en azindan hem bakio sevaba girer hem de organize edip istedigim gibi hareket ederim.
Duzeltme : hmm sanirim konusahibesinin kayinvalidesi hayatta. O zaman yakininiza tasiyin evlerinj dicem ama bilemedim kv ile anlasabilir misiniz
O konuda KV ne diyorsa onu yapıyor eşim .KV istemiyor.sabah akşam yatırmaya bakıcı mı gerekirmiş diyo.banyosuna giden eşim yatıp kaldırmaya eşim gidiyor sık sık gitmesi gerekebiliyor yine. Bizim hiçbhayat yok zaten düşündüğü yok.kendi bu hayatı evliliğinden 30,40 sene sonra yaşıyor ben daha 1.,2. Yılımda.sağolsun yardımcıya he dese bizde ziyaretlerimize gitsek sık sık eksik gesiğe gitsek ne var sanki.bu kadar yoğun stres yaşamasa eşim .kendi kabul etmesede bana da yansıyo daralıyorum boğuluyorum.1 1moonse3 öncelikle kayınbabanıza iki hayırdan birini dilerim,Allah çektirmesin.
Bu tip hastalıklar çeken için de hastaya bakanlar için de çok zor.
Ben sizi anlayabiliyorum, kayınvalde ve görümceniz kendi şartlarına göre hareket ederken tüm yük eşinize binmiş gibi hissediyorsunuz ve bundan olumsuz etkileniyorsunuz.
Bununla birlikte olaya şöyle bakmaya çalışın.
Eşiniz vicdanlı,merhametli bir insan ve hayırlı bir evlat.
Bu devirde böyle hasletleri olan insanlar azaldı. Bu adamdan size ve etrafınıza zarar gelmez.
Eşinize destek olun. Akşamları babasının yanına onu beklemeye gittiğinde arada eşlik edin.
Hem yalnız kalmazsınız hem de hasta ziyaretinin manevi ortamından ve sevabından nasiplenirsiniz.
Beyamca sonsuza kadar bakıma muhtaç olarak yaşamayacak. Emri hak vaki olunca vicdanen rahat olmak istemez misiniz?
Emin olun o hasta ve yaşlı adamcağız için yaptığınız iyilikler asla karşılıksız kalmaz.
Üstelik çok sevdiğiniz adamın babası o.
Eşiniz napsın?
Annesine ve kardeşine bakıp o da mı el çeksin babasının üzerinden?
Bu geçici süreçte size düşen anlayış ve iyi niyet.
Yeni evli gelin triplerini ve nazını yapamamak olsun tek kaybınız.
Eşinize fiziksel ve psikolojik anlamda biraz destek olup iyi niyetinizi gösterin.
Daha sonra belli saat aralıkları için ücretli hasta bakıcı tutmayı teklif edin.
Masrafı iki kardeş üstlensinler.
Yükünüz biraz azalırsa siz de rahatlarsınız.
O zaman güzellikle kayınvaldenizle konuşsanız,anlamaz mı sizi?O konuda KV ne diyorsa onu yapıyor eşim .KV istemiyor.sabah akşam yatırmaya bakıcı mı gerekirmiş diyo.banyosuna giden eşim yatıp kaldırmaya eşim gidiyor sık sık gitmesi gerekebiliyor yine. Bizim hiçbhayat yok zaten düşündüğü yok.kendi bu hayatı evliliğinden 30,40 sene sonra yaşıyor ben daha 1.,2. Yılımda.sağolsun yardımcıya he dese bizde ziyaretlerimize gitsek sık sık eksik gesiğe gitsek ne var sanki.bu kadar yoğun stres yaşamasa eşim .kendi kabul etmesede bana da yansıyo daralıyorum boğuluyorum.
Ben 3 senelik evliyken eşimin babası felç geçirdi. Tek oğlan. Aynı şehirdeydik. Aynı senin gibi durum yani. Hatta son senesi artık evimize aldık. Kayinvaldem hayatta hâlâ üstelik. Çok depresif haller yasadim amma ve lakin şimdi bakıyorumda ne güzel bir evlat. Babası olmasa oda olmayacaktıki. Şimdi babası rahmetli oldu. Iyiki görevlerini yapmış babasına karşı.Eşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
4,5 senedir böyle hayatları zaten.ben 1,2 senedir yaşıyorum fakat bi yardımcı ayarlamayada he demesi gerekiyor KV nin.oğlu KV nin dediğine bakıyo zaten .o tamam dese bulunur.ha bu demek değil kki biz hiç gitmiceZ.hergünde gidersin böyle olunca en azından kaldırıp indirme zorluğunu vs başka ayak işlerini de yaşamak zorunda kalmaz.babayı öyle sürekli kötü haliyle görme durumu yaşayıp stres üzüntü yorgunluk bukadr olmaZHastalık çok farklı bir durum. Eşiniz evlatlık görevini yerine getiriyor ve inanın olması gereken bu. Bugün babasının öldüğünü düşünün, yazdıklarınız sizi bile vicdani olarak rahatsız eder.
Eşiniz keyfi olarak sizi ihmal etmiyor. Babası hasta ve bu bir mecburiyet. Görümcenizden bahsetmişsiniz emin olun o yanında olsa bile yine özel bakımlarını ondan talep edemezdi.
Sizin için zor anlayabiliyorum. Planların bozulması, düzensiz bir hayat , ne zamana kadar süreceği de belli değil kabul. Fakat bu durumda eşinize destek olmanızı öneririm. Bir evlat için ebeveynlerinin muhtaç halini görmek çok yıkıcı. Bir de siz yıkmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?