Siz olsanız nasıl olurdunuz?

Bence eşinizin yaptığı normal ve doğru olanı.
Plan yaparken eşiniz annesiyle konuşabilir böylece çakışma ihtimali azalır.
Acil durumlar için yapılacak bir şey zaten yok.
Çok paranız varsa hasta bakıcı tutabilirsiniz.
Eşinize haksızlık etmeyin.

Allah yardımcınız olsun kolaylık versin sizede.herşeyin hayırlısı

anlayabiliyorum ben konu sahibini..hak veriyorum size.yeni evlisiniz,birbirinize alisacaksiniz,duzen kuracaksiniz,yeni evli olmanin mutlulugunu yasayacaksiniz ki hepsi hakkiniz..fakat esinize de hak veriyorum..onun da babasi,yine de size sayip döküp hakaret etmemiş..imtihaniniz buymus,belki babasina olan vefasindan dolayi Allah size çok güzel hediyeler nasip edecek..lütfen sabredin,olumlu olmaya çalışın..esinize destek olun,yorgunsa bi kahve yapın cay yapın dizinize yatırın,eminim onun da huzura merhamete ihtiyaci vardir..bu zor zamanlari birlikte en güzel sekilde geçirmeye çalışın..önünüzde uzun yollar var daha cook güzel vakitler gecirirsiniz..ayrica bi arkadas da yazmis,kv ile konuşun,rutin bi plan yapin..onun gezmelerini ve sizin planlarınızi ayarlayin,cakismasin birbiriyle..kv de biraz rahatlatilmali şu zor durumda..son birşey daha;ben olsam kv gezmeye giderken esiniz babasina bakacagi zaman ben de esimle giderdim..o babasiyla yalniz kalacak,ben evimde yalniz kalicam madem birlikte oluruz,hem siz de dua alirsiniz kp den..hastanin duasi kabul olurmus..kendi hayatimla ilgili de ufak bi not düşeyim,evliligimin ilk yılı esimin isinden dolayi cok zorlaniyorduk..ayin yarisinda evde yoktu,evde oldugu zaman da nöbet ertesi olduğu için yemek yerken uyuyakalirdi..ben de nobeti oldugu zamanlar yanina giderdim,geceyi onunla gecirirdim..hem bana hem ona iyi gelirdi..zor tahmin edebiliyorum anlayabiliyorum ama lütfen sabredin ve esinize destek olun..bu zor durumu fırsata cevirin,her sartta mutlu olabileceginizi kendinize ve esinize gosterin :) Rabbim kolayliklar versin hepinize ..

Ben olsam esimin babasina kendi evimde bir oda acar imkanim varsa ihtiyaci olan bir kadini yikamadan yikamaya yardima cagirir (cuzi ucretle) yatma kalkma da ayni evde olacagi icin mutlu mesut yasardim. Bi hastamiz var ama en azindan hem bakio sevaba girer hem de organize edip istedigim gibi hareket ederim.

Duzeltme : hmm sanirim konusahibesinin kayinvalidesi hayatta. O zaman yakininiza tasiyin evlerinj dicem ama bilemedim kv ile anlasabilir misiniz

Sizin için bazı durumlarda zor hayatınızın bölünmesi ama hayat geçici eşiniz hayırlı evlat sabredin sizinde evlatlarınız size hayırlı olur.

Hayirli evlatmis esiniz lütfen sizde bu duruma destek olun bugun ona yarin size sinemaya yine gidersiniz ama inanın o adamcagizda halinden memnun değildir hasta olmak kolay degil

1 1moonse3 öncelikle kayınbabanıza iki hayırdan birini dilerim,Allah çektirmesin.
Bu tip hastalıklar çeken için de hastaya bakanlar için de çok zor.
Ben sizi anlayabiliyorum, kayınvalde ve görümceniz kendi şartlarına göre hareket ederken tüm yük eşinize binmiş gibi hissediyorsunuz ve bundan olumsuz etkileniyorsunuz.

Bununla birlikte olaya şöyle bakmaya çalışın.
Eşiniz vicdanlı,merhametli bir insan ve hayırlı bir evlat.
Bu devirde böyle hasletleri olan insanlar azaldı. Bu adamdan size ve etrafınıza zarar gelmez.
Eşinize destek olun. Akşamları babasının yanına onu beklemeye gittiğinde arada eşlik edin.
Hem yalnız kalmazsınız hem de hasta ziyaretinin manevi ortamından ve sevabından nasiplenirsiniz.

Beyamca sonsuza kadar bakıma muhtaç olarak yaşamayacak. Emri hak vaki olunca vicdanen rahat olmak istemez misiniz?
Emin olun o hasta ve yaşlı adamcağız için yaptığınız iyilikler asla karşılıksız kalmaz.
Üstelik çok sevdiğiniz adamın babası o.
Eşiniz napsın?
Annesine ve kardeşine bakıp o da mı el çeksin babasının üzerinden?
Bu geçici süreçte size düşen anlayış ve iyi niyet.
Yeni evli gelin triplerini ve nazını yapamamak olsun tek kaybınız.

Eşinize fiziksel ve psikolojik anlamda biraz destek olup iyi niyetinizi gösterin.
Daha sonra belli saat aralıkları için ücretli hasta bakıcı tutmayı teklif edin.
Masrafı iki kardeş üstlensinler.
Yükünüz biraz azalırsa siz de rahatlarsınız.

Babasını bırakıp sizi pışpışlamasını beklerseniz üzülürsünüz
Onun yerine kendinizi koyup öyle duygularınıza yön verin derim
Ne güzel görümce elinden geleni fazla fazla yapmaya çalışıyor herşeyi oğlan kardeşinin başına atıp kenara çekilmemiş diye düşünürseniz hayat daha kolay olur sizin açınızdan

Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin. Beterin beteri vardir her zaman. Adam babasi slip gelse sen bakmak zorunda kalsan? Bunu dusun ve psikolojini duzelt. Allah herkese hayrli olum versin. 3 gun yatak 4. Gun toprak

Bugün de geleceğini, yaşlanacağını, hasta olabileceğini yada hasta bakmak zorunda kalabileceğini hesaplayamayan birini görmüş olduk...
Kayınvalideniz 7/24 hasta baksın, oğlundan arada bir akşam gezmesi için yardım istemesin. Kocanız babasının yanına gitmesin, siz elele dizdize aşkınızı yaşayın, gezin tozun, gençliğinizin tadını çıkarın..
Sıkılabilirsiniz, yalnızlık canınıza tak etmiş olabilir, hayal kırıklığı olabilir ama doğrusu bu...
Zor durumdasınız ama anlayış göstermek zorundasınız.
Yok ben yapamıyorum diyorsanız 4.5 yıldır hastaymış kayınpeder, bile bile evlenmeseydiniz madem...
Ama sağlıklı başladığımız hayatımıza böyle devam edeceğiz diye bir şart da Yok.
Bence eşinizin kıymetini bilin, hayırlı evlat, merhametli bir insan.
Siz de kendinizi doldurmayın, eşinizin üstüne gitmeyin.

Evi getirip size baktirmadiği için eşinizin eli öpülür kiymetini bilin yarin size bir şey olsa ayni sadakatle size de yardimcinolup yapacaktir .sizin yerinizde olsaydim ne yapardim sorusuna gelince de şükrederdim her gün Allaha böyle bir eş nasip ettiği için....

Rahmetli annem beyin felci geçirmişti. 3 kardeştik ama ben yaklaşık 2 ay eve doğru düzgün uğrayamamıştım. Eşim bırakın bir şey demeyi eve geldiğim sayılı günlerde bile bana kızardı neden geldin diye.
Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin.
Konu sahibinin eşi o kadar vicdanıymış ki allah ne muradı varsa versin.

Hastalık çok farklı bir durum. Eşiniz evlatlık görevini yerine getiriyor ve inanın olması gereken bu. Bugün babasının öldüğünü düşünün, yazdıklarınız sizi bile vicdani olarak rahatsız eder.

Eşiniz keyfi olarak sizi ihmal etmiyor. Babası hasta ve bu bir mecburiyet. Görümcenizden bahsetmişsiniz emin olun o yanında olsa bile yine özel bakımlarını ondan talep edemezdi.

Sizin için zor anlayabiliyorum. Planların bozulması, düzensiz bir hayat , ne zamana kadar süreceği de belli değil kabul. Fakat bu durumda eşinize destek olmanızı öneririm. Bir evlat için ebeveynlerinin muhtaç halini görmek çok yıkıcı. Bir de siz yıkmayın.

Dışardan bakınca hak verdim eşine yorgun olması normal

Ama senin yerinde olsam ilgi isterdim yalan değil

Ama bende şu var dışardan bı gözle de bakabilirim için olduğum duruma zaman zaman ona hak verir zaman zaman tahammülü kalmazdı sanırım ..

Ayda 2500 tlden basliyor bakicilar bütce varsa neden olmasin

Ben olsam esim bu kadar vicdanli biri olduğu icin kendimi sansli hissederdim. Her yoruma cvbiniz esinizin kizkardesinin niye bakmadığı olmus .
Bir kiz çocuğunun babasinin altini almasi , banyo yaptirmasi hasta bir babaya daha ağır gelir. Hem o yapsin ben yapayim diye bir sey yok ki. Kiz yapmiyor diye esiniz dr mi bakmasin.
Kv gezmeye gidiyor demissiniz. Kadin esine bakiyor hic mi nefes almasin yani?
Plan plan demissiniz nedir bu planlar merak ediyorum hayati bir durum herhalde.

Ben olsam esime dirdir yapacagima onunla beraber arada babasini gormeye giderdim.
Hatta babasina gitmedigi gunler gitmesi icin tesvik ederdim
Sanırım siz hep genc kalacaksiniz

Baskasi olsa getirir eve birlikte bakicaz der. Yok mu boyle erkekler var tabiki. En azindan size yuk bindirmeden oda babasinin islerini yapiyor. Yani idare edip, anlayisla karsilamaniz lazim.

Evladından hoşlanmakta var kimbilir insan eti ağır olur demişler buda insana çok acıtır yüreğini derinden Allah muhafaza etsin bizleri amin

Bu zamanda para her işini kolaylaştırıyor verirsiniz aylık bir bakıcıya para oh sende rahat kocan rahat herkes rahat olurlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…