Daha uyguna vardır illaki.o en yükseklerinden.Ayda 2500 tlden basliyor bakicilar bütce varsa neden olmasin
Zor bir durum ama siz de söylemişsiniz. Şehirdeki tek evlat. Bir erkeğin bakımı da oğluna düşer. bir kadın bakıcı bulunması pek doğru değil. Eşiniz de çaresiz. O da sizden anlayış bekliyor muhtemelenEşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
Bunun dışında evinizin temizliğini ,yemeğini ,pazar alışverişlerini siz kendiniz yapıyorsunız.sabahın 7 sinde işe gitmenize rağmen eşinizin bile kahvaltısını hazır ediyorsunuz.pazar kahvaltısını bile ;değil eşinizin hazırlaması ,birlikte bile hazırlayamıyorsunuz.çünkü eşiniz babasının yanına gitmek zorunda.
Eve çoğu zaman yorgun gelen bi eşiniz var. Yemekten sonra uyuyakalan .nazınızı tribinizi çekemeyen .bir şeyi için yapmadığını söylediniz mesela,zaten işte yoruluyorum da babama bakıyorumda şeklinde sıralıyıveren bi eşiniz.
Bunları düşünürken 1,2 yıllık evli olduğunuzu düşünün lütfen.psikolojiniz nasıl olurdu?davranışlarınız ,düşünceleriniz ne olurdu? paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
Alt alamıyor kötü oluyor.benim düşüncem bakıcı ayarlanması KV elinden para çıksın istemiyo.oğlu gelsin gitsin ona sorun değil nasılsa.kendi kızı yaşasa bu durumu tutsunlar bakıcı rahat der.ben bukadr yorulmasın streslenmesin istiyorum bana da fena yansıyo çünkü biz gidelim yine sürekli ama yük azalsın herşeyi o düşünmek zorunda kalmasın diyorum.zaten adam 4, 5 senedir böyle.çoktan olmalıydı biri.kimse için kolay değilBabasina böyle güzel bakan evlat zor bulunur bence eşinizin kiymetini bilin. Çok yorucu işler Allah yardimcisi olsun hem babasinin hem onun. Hayirli evlat kısacası. Anasina babasina hastayken hürmet etmeyip sizi el üstünde tutsaydi içiniz rahat mı edecekti? Öyle daha mı mutlu olacaktiniz? Sizi ihmal etmesinin sebebi yoruluyor ondandir kolay iş degil. Idare etmeye çalisin. Hepimiz yaşlanacagiz. Üstelik bize bakan, altımızı alan, banyo ettiren bir evladimiz da olmayabilir..
Kv istemiyor.oğlu zaten ona göre hiç birşey yapmıyor herşeyi kendi yapıyormuş. Sabah akşam giden kim ozamn.tuvaleti dışarı kaçtığında banyo yaptırsın diye çağrılan kim bunun dışında haftada en az 2,3 banyo için giden kim.bilmiyorum ya gerçektenDurumunuz zor. Tamam eşiniz hayırlı evlatta, ailesi babanın bakımı konusundaki tüm yükü kocanıza bırakmış. Bu da insafsızlık ve düşüncesizlik. Kayınvalideniz gezerken evli oğlunu babasının başını beklemesi için çağırıyorsa bu hem oğluna hemde onun çekirdek ailesine yapılan haksızlıktır. Babanın bakımı için yardımcı tutulsa ve eşiniz bakım masraflarını karşılasa?
Anlıyorum da zaten 4,5 senedir böyle bi yardımcı tutulsa her işini eşim düşünmek zorunda kalmasa diyorum.yoksa tabikide atalım demiyorum.biz yine hergün giderizArkadasim biraz iyi niyetli dusunun lutfen adamin babasi yani ne yapsin sokaga mi atsin tabiki bakacak. Bende evliyken babam agir bir hastaliga yakalandi. Eşinizin babasi gibi yatakta baktik annemle tuvalet banyo her seyini biz yaptırdık. Benim bu surecimde esimin ailesi laflariyla dedikodularıyla surekli kavga gurultu cikardilar. Burnumdan getirdiler ve 6 ay sonra da babami kaybettik. Ben o gunden sonra esim ve ailesinden nefret ettim sogudum yillar gecse de icim ısınmıyor. Zaten sorunlarımız da vardi bu da en büyük etken oldu. Bence ses cikarmayin babasini kaybettiginde esiniz de sizden nefret etmesin .
Bi düşünüldü bakıcı.fiyat fazla geldi vermek istemedi KV.yoksa altını maltını da alsın diyordu.ben bişey yapmam diyordu.Zor bir durum ama siz de söylemişsiniz. Şehirdeki tek evlat. Bir erkeğin bakımı da oğluna düşer. bir kadın bakıcı bulunması pek doğru değil. Eşiniz de çaresiz. O da sizden anlayış bekliyor muhtemelen
O herkes için geçerli .ölüm sadece hastaya yok.gencide ölüyor sağlamıda.Allah boyle merhametli insanlarla karsilastirsin herkezi..siz bakmoyorsunu sonucta sikayet edeceginize sizde faydalanin bu sevaptan.bugun var yarin yok babasi unutmayin bunu
Esiniz babasina bakmak zorunda bir evlat olarak ve oda gorevini yerine getiriyor yapacak birsey yok labullenmekten baska.O herkes için geçerli .ölüm sadece hastaya yok.gencide ölüyor sağlamıda.
"Allah herkese böyle hayırlı evlat versin" diye düşünürdüm. Vicdanlı insan iyidir, vefalı insan daha da iyidir. Eminim ki eşiniz günü gelir de sizin ya da ailenizin de bir ihtiyacı olursa, gücü yettiğince yetişmeye çalışacaktır.Eşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
Bunun dışında evinizin temizliğini ,yemeğini ,pazar alışverişlerini siz kendiniz yapıyorsunız.sabahın 7 sinde işe gitmenize rağmen eşinizin bile kahvaltısını hazır ediyorsunuz.pazar kahvaltısını bile ;değil eşinizin hazırlaması ,birlikte bile hazırlayamıyorsunuz.çünkü eşiniz babasının yanına gitmek zorunda.
Eve çoğu zaman yorgun gelen bi eşiniz var. Yemekten sonra uyuyakalan .nazınızı tribinizi çekemeyen .bir şeyi için yapmadığını söylediniz mesela,zaten işte yoruluyorum da babama bakıyorumda şeklinde sıralıyıveren bi eşiniz.
Bunları düşünürken 1,2 yıllık evli olduğunuzu düşünün lütfen.psikolojiniz nasıl olurdu?davranışlarınız ,düşünceleriniz ne olurdu? paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
Kv nizin eli ayağı tutuyor mu peki. Yaşlı mı. Yani o bakmam diyorsa eşiniz de merhamet sahibi ise (ki bu çok büyük bir meziyet) sabretmekten başka çareniz yok. Eşinize destek olmaya çalışın. Hiç değilse Allah rızası içinBi düşünüldü bakıcı.fiyat fazla geldi vermek istemedi KV.yoksa altını maltını da alsın diyordu.ben bişey yapmam diyordu.
Olabilir tabi bakici da mantikli ama bizim toplumumuzda elalem ne der dusuncesi var oldugu icin bakici tutmaya pek sicak bakmiyorlar. Maddi durumu yeterliyse tutmak en mantiklisi . Ama eşiniz şöyle düşünecek ben babama bakamiyor muyum neden elin eline birakayim . Zor bir durum gercekten.Anlıyorum da zaten 4,5 senedir böyle bi yardımcı tutulsa her işini eşim düşünmek zorunda kalmasa diyorum.yoksa tabikide atalım demiyorum.biz yine hergün gideriz
Eşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?