Siz Olsaydınız Napardınız ?

bizde onu dedik zaten .ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz .banane de ne var herkes kullanır .annemgil demek çok kibar bir deyiş mi ? yerelere yattım gülmekten .bana eşimde annemgile gidiyorum demişti bir kere onla alay ettim birdaha dikkat ediyor bazen kaçırıyor .kaba buluyorum yüz kere söyledim değiştir şu konuşmanı diye .daha dikkatli artık .ben şiveli konuşmayı sevmiyorum .asıl türkçe istanbul türkçesidir .keşke herkes düzeltse ama nerdeee .cahilde oldum bu forumda eğitimsiz de .şu konuşulan konuya bakın .kime dersen güler ya .

insan yorum yaparken bi düşünmeli yarın öbür gün ben de konu açabilirim benim de sıkıntım olabilir bu insanlardan ne yüzle yorum beklicem der

bu muhabbeti açan sensin farkındamısın

hayır benim anlamadığım "kaynanamgil " dedik diye kaba saba olduk

kendi " köylü gibi " derken ne oldu peki :26:

inanmam doktor olan kocandan mı bahsediyoruz

hem doktor hemde "gil" li konuşuyor

ben olsam boşardım ne öyle köylü gibi

Ben -gıl, -gil ağızlarda kullanılır yazı dilinde yoktur dedim ,
kibar bir deyiştir demedim!
Lehçe, şive ve ağız kavramlarının ne olduklarını bilseniz sanırım bu konuya bu kadar takılmaz
ve kibarlık göstergesi olarak kabul etmezdiniz.

ben onu uyardım böyle konuşma dedim laf arasında .insanlar alındı demek forumda bir sürü kişi giller diyor hmm peki .tepki almamak için doğruları söylemekten çekinmem .

istediği gibi konuşur madm uyardın bi kere söyle geç köylü gibi vs diyerek aşağılamaya ne hakkın var

ben onu uyardım böyle konuşma dedim laf arasında .insanlar alındı demek forumda bir sürü kişi giller diyor hmm peki .tepki almamak için doğruları söylemekten çekinmem .

bir uyarmak var birde uyarmak var
sen gil diyen kişileri yerin dibine sokup çıkardın
yok köylü gibi yok anadoludan gelme
ben caddebostanda büyüdüm bugüne kadar böyle konuşmadım diyerek
insanları küçük görmeye hakkınız yok sizin

ayrıca madem insanlara bişey öğretmek istiyosun mesleğin olduğunu iddia ettiğin öğretmenliği yap, burda insanlara kendini geliştirmekten bahsediyosun ama bi yorumunda diyosunki kpss'ye kasmak istemedim, bu mu kendini geliştirmek, hasbel kader öğretmen olup bi köye atansan kimseleri beğenmicektin çocukları da aşağılayacaktın demek ki

hepimiz aynı konuşursak dogunun batıdan, karadenizlinin yörükten egeliden ne farkı kalır.

benim eşimde de şive kaçıyor arada (iç anadoludan) hiç takılmam, önemli olan ne söylemek istediğidir. onu benden farklı kılan o şivesi oluyor. ben buna 18 yaşlarda takardım. bence sen dee takma

siz şiveli konuşulmasını sevmiyorsunuz diye kimseye baskı yapamazsınız sabahtan beri eşinizi nasıl küçük gördüğünüzü anlatıp duruyorsunuz ne diyim Allah eşinize yardım etsin

Konu sahibi üzülme canım bebeğin büyüdükçe aşacaksınız. sen eşinin biraz yardımcı olmasını ve ilgi göstermesini istiyorsun, bir kaç daha sabret.

Halinize şükredin.Ya eşiniz işsiz olsaydı.
O zamanda iş için dualar edecektiniz.
Eşinizin.iyi kötü bi işi var dua edin.
Bu devirde üniversite mezunları bile iş bulamıyorken eşinizin çalışması sizi mutlu etmeli.

Artı evlilik hayatınıza renk getirmek sizin elinizde.
Haftada bi gün yemeği dışarda yiyin.
Sinemaya gidemiyosunuz madem o zamn sinemayı ayağınıza getirin.
Netten film indirip evde izleyin...
Haftada bir gün açmayın pc yi.Konuşun sohbet edin.
Renk size gelmez siz renklere gidersiniz unutmayın.

sorun da o zaten. eğer bir köyde çalışmış olsaydı bunları yazmazdı.
herkesi kabullenmesini öğrenirdi.

bebeği çok küçük, önerilerini şu an yapamaz ama
bebeği 9-10 aylık olunca bu dediklerini yapabilir.
babada çocuguyla zaman geçirebilir.

Nemesis arkadaşım deminden beri yazsam mı diye düşünüyorum ,
ama sen benden önce davrandın .Tebrik ederim seni.

Sorun insanları olduğu gibi kabullenmemekte, hep hata aramakta, hep olumsuz eleştiriler yapmakta,
hep negatif enerji yaymakta.Yapıcı olmak varken kırıcı ve yıkıcı olmak niye?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…