Siz Olsaydınız Napardınız ?

pembepinar yazdı mı kırmızı görmüş boğa gibi oluyorum ne yapayım kıskançlığın gözü kör olsun

Hangi anlamda? :44:

Polemiği başlatan köylüleri küçümseyen arkadaş "beyaz türkler -gil eki kullanmaz" dedi...
Yani yaptığı yanlışa bir de burjuvaziyi karıştırdı sanırsam. Kısaca kendini soylu takımına mensup görüp köylüleri küçümsüyor, sınıf ayrımı yapıyor.

sınıf ayrımı değil asla .benim herkese saygım var .ama benim yöremde böyle konuşulur diyerek yalan yanlış konuşmaktan bahsettim .hala ısrarla doğru olduğunu savunuyor bazı arkadaşlar .kesinlikle kullanılmayan bir ek artık günümüzde .ben onu demek istedim .ailemden böyle gördüm diyerek gelişmeye direnen kesim iiçin söyledim tabi anlayana .

çokda umrumdaydın .

beyaz türkün anlamını bilmeyenler .beyaz yakalı demek değil arkadaşım .googledan bak .ne demekmiş .

kaynanamgil değil kayıvalidemler .önce kendi yanlışlarını düzelt hayatta .anlayışlı ol .sen sıcak davranırsan eşinde karşlılık verir eminim .

Önemli olan uslup pembepanter
belki karsidaki insana fikrini anlatmak isteyebilirsin, ama bunun yolu bu sekilde asla degildir.
Bu kadar kisi mesajina cevap yaziyorsa bir düsünmelisin. Sende kendi yanlislarini görüp düzeltmelisin. Bu ise hatalarini kabul etmekle baslayabilirsin...

Konuştuklarını duyanda Koç ların gelini sanıcak arkadaşı.
Gerçi Koç larda hazımsızlığı olan bir kadını gelin olarak almazlar zaten.

pembepinar '-gil' ekinden bahsetmişsin de, 'bir şey' değil 'birşey' yazmışsın.
'Şey' her zaman ayrı yazılır.

'-de' ekinin yazımından da bihabersin.

Büyük harf kullanmıyorsun; bari noktalama ve ek yazımına dikkat et de söylediklerinin bir anlamı olsun.
Gerçekten Türkçe konusunda bilgin olduğuna inanalım biz de.
Ama yok. Çelişik.

sumuz arkadaş ,benim uslubumda birşey yok .kadına eşini sevmiyorsun dedim diye parladı bana .kaynanamgil mi ne dedi .bende öyle denmez dedim laf arasında .sonra parladı herkes .
bu kadar kişi dediğin hep aynı kişiler ayrıca .bak bakalım yorumlarımı beğenen kaç kişi var .

mune abla,

bizlere ceza vermeden önce ağır tahrik, hakaret, kışkırtan kelimeler, nefsi müdafa v.b. gibi şeyleri göz önünde bulundurursan, bir de iyi hal

indirimi yaparsan, bi de çok sevilen köylü üyeleer olduğumuzu göz önünde bulundurursan mutlu oluruz

arz ederim sayın yargıç

kızlar bitmedi mi bu konu daha,bırakın artık

birde yorumlarına beğeni mi bekliyorsun
ya kızlar biz çok ayıp etmişiz
gil ekini kullanan arkadaşımıza demediğini bırakmayan
köylülerimizi yani bizi küçük gören
sürekli sert uslupla yorumlar yapan arkadaşımıza beğeni yapmamışız

hala bazı arkadaşlar diyo yaa
bi bak bakalım şu konuya bir kişide gelip aa haklısın pembepinar dedi mi,bazı arkadaşlar dediğin kesim herkesi kapsıyo

Sumuz arkadaşta doktor, sizin gözünüzde biraz saygınlık kazandı mı ? Hem hiç -gil eki de kullanmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…