- 20 Kasım 2014
- 354
- 256
- 78
ben bunu bilir bunu söylerim nolur kusura bakma mesajlarımı oku kimseye burda asıp kesmem,ayrıl boşan dememnazik dille anlattım bağara çağara da anlattım herşeyi yaptım zaten güzel bi iş bulup çalışmazsa asla evlenemeyiz kendisine de söyledim ve seni 1 yıl daha beklemem ayrılırız dedim tamam bulucam diyo
o kadar emin ki kendinden.
onu laf olsun diye cevap olsun diye söylediği bariz zaten 6 aylık geçici çalışcam boş durmicam kendi işimi kendi bölümümle ilgili işi bulunca da ordan çıkıcam diyo.bin lira az para mı ya. dar gelirli aileler asgari ücretle geçinmek zorunda kalıyor. hele bir öğrenci için bin lira servet gibi gelir. bakış açısına bağlı. şimdide seni 6 aylık geçici işle mi kandırmaya çalışıyor. 6 ay bitince ne olacak bir yıl daha yatış mı?
senin iyiliğin için konuşuyorum kurtar kendini bu belirsizliklerden o kadar söylüyorum sana evde yatmaya bilgisayara, oyunlara alışmış erkek değişmek istemez bile. zamanla tüm bunlar sevgini tüketecek acı ama gerçek. onu sevebildiysen bir başkasınıda sevebilirsin sevgi sana ait..
uyardım ve çalışmazsa evlenmem gerçekten ama sadece acaba ben boşuna mı yükleniyorum diye düşündüm ki herkes benle hemfikir.ben bunu bilir bunu söylerim nolur kusura bakma mesajlarımı oku kimseye burda asıp kesmem,ayrıl boşan demem
çalışmıyan erkekten nefret ederim her türlü nefret ederim gitsin limon satsın bişey kazanmasın ama çalışsın çünkü ne evin bereketi kalır ne birbirinize saygınız kalır nede huzurunuz kalır kesinlikle sözlünü çok ciddi uyarmalısın ya çalışmalı yada bence sen boşanmaktansa şimdiden ayrılmalısın.
Alkolü bıraktım diyo gerçekten hiç görmedim içerken zannediyorum işsiz kalınca sarıldı ona ki bir daha sarmıyacağına kimse garanti veremez benim tek dayanağım insanlığı işte ondan vazgeçemiyorum.insanlar dönem dönem işsiz kalabilir normal ama aldığı tazminatı alkole ve benzine harcadı kısmından sonra tek düşüncem oluştu,bu adamdan koca olmaz.
Benim de kuzenim boyle. Onu gordum konunuzda resmen. Dunya iyisidir bir sey demeye kiyamayiz ama bir baltaya sap olamadi. Okumadi da sacma sapan bir universiteyi bitirdi hala borc harc yasiyor. Buldugumuz isleri de asla begenip calismaz. Ileride patron olacagini falan saniyor. Kucumsemekten değil ama ben dunya siralamalarinda cok iyi bir yeri olan bir universitede okurken calisiyorum bircok iste vasifsiz elemanlarin yaptigi isleri yapiyorum okulum bitene kadar. Kuzenim bana " ben o isleri yapamam bana gore degil " diyebiliyor misal. Yani bu garip ozguven bazi insanlarda var. O da kiz arkadasinin sirtindan geciniyor resmen, bir ara biz gonderiyorduk surekli ama artik biraktik. Diyecegim o ki bu cidden karakter meselesi, bu tip erkekler sanki cok buyuk akademik basarilari varmis gibi is beğenmiyor ve nedense bir gun cok harika isleri olacagina inaniyorlar. Ama bu tembellik ve sorumsuzlukla da asla olmuyor. Eminim cok iyi biridir ama iyilikle karin doymuyor. Bu devirde ekmegini tastan cikarmasi gerekiyor kadin erkek fark etmez. Siz niye calisiyorsunuz o zaman yazik degil mi size ? Neden evlenip bir de onun yükünü tasiyasiniz ki. Cocuk evlat edinmiyorsunuz neticede. Hayat musterek. Biraz uzaklasin bence. Sevginizden ve maaddi desteginizden emin oldugu icin bu kadar rahat oldugunu dusunuyorum...nazik dille anlattım bağara çağara da anlattım herşeyi yaptım zaten güzel bi iş bulup çalışmazsa asla evlenemeyiz kendisine de söyledim ve seni 1 yıl daha beklemem ayrılırız dedim tamam bulucam diyo
o kadar emin ki kendinden.
Alkolü bıraktım diyo gerçekten hiç görmedim içerken zannediyorum işsiz kalınca sarıldı ona ki bir daha sarmıyacağına kimse garanti veremez benim tek dayanağım insanlığı işte ondan vazgeçemiyorum.
yaşı 31 elektirik elektronik ve makine bölümleribu adamın bi tahsili var mı acaba ne mezunu yani iş alanını merak ettim,yaşı kaç?oturup çalışsa kpss falan olmaz mı?
evet o konu su götürmez bir gerçek.Hiç etti o parayı, ve hiçbir mazereti olamaz.yanlış anladın ben alkole takılmadım mesela aldığı tazminatı orada burada harcasaydı da düşüncem aynı olurdu.sevgilin on bin lira tazminat almış bir köşeye koysa al sana düğün için biraz birikim.yani iyi biri olabilir ancak iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor atık.
aynen öle yaa ona sorsan bi iş kuruyodu yok efendim bölümüm harika şöyle böyle gerçeklerle yüzleştirmek çok zor oldu hala yüzleşti mi emin değilimBenim de kuzenim boyle. Onu gordum konunuzda resmen. Dunya iyisidir bir sey demeye kiyamayiz ama bir baltaya sap olamadi. Okumadi da sacma sapan bir universiteyi bitirdi hala borc harc yasiyor. Buldugumuz isleri de asla begenip calismaz. Ileride patron olacagini falan saniyor. Kucumsemekten değil ama ben dunya siralamalarinda cok iyi bir yeri olan bir universitede okurken calisiyorum bircok iste vasifsiz elemanlarin yaptigi isleri yapiyorum okulum bitene kadar. Kuzenim bana " ben o isleri yapamam bana gore degil " diyebiliyor misal. Yani bu garip ozguven bazi insanlarda var. O da kiz arkadasinin sirtindan geciniyor resmen, bir ara biz gonderiyorduk surekli ama artik biraktik. Diyecegim o ki bu cidden karakter meselesi, bu tip erkekler sanki cok buyuk akademik basarilari varmis gibi is beğenmiyor ve nedense bir gun cok harika isleri olacagina inaniyorlar. Ama bu tembellik ve sorumsuzlukla da asla olmuyor. Eminim cok iyi biridir ama iyilikle karin doymuyor. Bu devirde ekmegini tastan cikarmasi gerekiyor kadin erkek fark etmez. Siz niye calisiyorsunuz o zaman yazik degil mi size ? Neden evlenip bir de onun yükünü tasiyasiniz ki. Cocuk evlat edinmiyorsunuz neticede. Hayat musterek. Biraz uzaklasin bence. Sevginizden ve maaddi desteginizden emin oldugu icin bu kadar rahat oldugunu dusunuyorum...
Aslında bu yapısı bana uyuyo maalesef bende tutumlu değilim sanmayın ki ben çok tutumluyum çok sorumlulk sahibiyim mesela sözlümün malının değeri yoktur bir çok kez arabasına evine zarar verdim olsun rahat etcez üzülme der bende öyleyim böyle aman bozulmasın aman zarar gelmesin diye yaşayamam sağa sola hiç borçlanmadı ama işte sıkışınca hemen arabayı satarız bi alt modelini alırız..Canım bence senin sözlün biraz hayalperest bi yapıda ve 31 yaşında böylesyse bu pek değişeceğe benzemiyor.İş bulur mu bulamaz mı bilemem ama iş bulsa bile siz evlenirseniz o evi sen çekip çeviriceksin anlaşılan seninki bulduğunu harcayan,bulamadığında borçlanan ama zevklerinden hiçbi zaman ödün vermeden yaşamak istiyo gibi sanki.Bazı insanlar böyle oluyo gerçekten.Benim kaynım da aynen böyle tam aksi eşim çok tutumlu,sorumluluk sahibidir...Allah yardımcın olsun,doğru kararlar verdirsin inşallah
şöyle sözlüyüz bana evlenme teklifi etti bende kabul ettim ama bu iş ve maddi sorunlardan dolayı nişan yapamıyoruz e parmağımda yüzük var sözlü oluyoruz heralde emin değilimIstemeye gelmeden nasıl sözlendiniz orayı anlamadım?
Kadın parası yiyen erkekten hoşlanmam. Hayat müşterek tabi ki. Ama siz o şartlarda çalışırken, sizin paranızda geçinip, üstüne bir de borç yapıp, sonra da evde iş bulamıyorum diye oturmamalı...
Geçici de olsa bir işe girebilir. Yani çalışkan olduktan sonra bir yolunu bulur, kendi geçimini sağlardı. Bankalara işsizlik sigortası yaptırdığına göre, işten ayrılmak ve evde oturmayı öngörmüş demek ki
Aslında bu yapısı bana uyuyo maalesef bende tutumlu değilim sanmayın ki ben çok tutumluyum çok sorumlulk sahibiyim mesela sözlümün malının değeri yoktur bir çok kez arabasına evine zarar verdim olsun rahat etcez üzülme der bende öyleyim böyle aman bozulmasın aman zarar gelmesin diye yaşayamam sağa sola hiç borçlanmadı ama işte sıkışınca hemen arabayı satarız bi alt modelini alırız..
hay ağzını öpeyim diyorum ya aslında özünde öyle yan gelip yatacak biri değil saçmalıyo diyorum ya işte bu yüzden annesi de diyo hatta oğlum gençliğini yaşayamadı diye normalde bana diyo evlenince birikimim olsun dayanağım olsun diye aldım o evleri diye ikisi de 1+1 evlerin sadece kira geliri için almış çabalamış ama son bir yıl daha doğrusu birden işsiz kalınca böyle davranmaya başladı.Bende anlam veremiyorum.Hepbirlikte sorumsuz ,tembel diye yükleniyoruz ama sonra söyledikleriniz durumu farklılaştırdı.
30 yaşına kadar çalışıp,kazanıp kendisine 2 ev 1 araba almış diyorsunuz.
Kaçımız bu yaşta 2 ev alacak kadar para kazanabilecek bir işe ve tasarrufa sahibiz ki?
Ben kira geliri aiilesinin evlerinden sanmıştım.
Ve siz onun üstüne fazla mı gidiyorum dediğiniz için bende sert ifadeler ile size onun sorumsuzluğunu farkettirmek istemiştim ama ben artık bu kişiye sorumsuz değil gerçekten bunalımda diyebilirim.sorumsuz olsa onca birikimi ve yatırımı nasıl yapacaktı?
Yıllarca çalışıp birikim yaptıysa yorulmuştur o zaman. Biraz dinleneyim siyordum şşmdi, tembelliğin tadını almıştırhay ağzını öpeyim diyorum ya aslında özünde öyle yan gelip yatacak biri değil saçmalıyo diyorum ya işte bu yüzden annesi de diyo hatta oğlum gençliğini yaşayamadı diye normalde bana diyo evlenince birikimim olsun dayanağım olsun diye aldım o evleri diye ikisi de 1+1 evlerin sadece kira geliri için almış çabalamış ama son bir yıl daha doğrusu birden işsiz kalınca böyle davranmaya başladı.Bende anlam veremiyorum.
inşallah doymuştur artıkYıllarca çalışıp birikim yaptıysa yorulmuştur o zaman. Biraz dinleneyim siyordum şşmdi, tembelliğin tadını almıştır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?