Sizce haklılar mi ( resimli)

Hesapları olanlar üzerine alınmasın, asla kimseyi böyle konularda eleştirmem ama bana göre değil, her anımı çekeyim de koyayım, takipçilerim olsun, onları düzenli olarak olarak takip edip yorum yapayım beğeni atayım, ailemdekilerin hesaplarını ekleyeyim yapamıyorum sıkılıyorum çünkü, bir de bizim ailedekilerden biliyorum paylaşım yaptım falanca beğenmedi, yorum yaptım cevap yazmadı gibi alınganlıklar oluyor hiç tahammülüm olmadığı şeyler.
En aktif olduğum yer burası velhasıl konunun özüne dönersek, evet çoğumuzun kayıpları var, acıları var, kendimizi kötü hissettiren şeyler oluyor ama bir yandan da bizim yaşadıklarımıza rağmen dünya dönmeye devam ediyor, bugün anneler/babalar günü, sevgililer günü vs diye koştura koştura bir şeyler yapacağım diye uğraşmam ama özel günleri kendimce bir kucaklaşmayla, içimden geçen sözlerle bir şekilde kutlarım.

Arkadaşım var eşi vefat etti. Çocukları üzülecek diye günler öncesinden sıkıntısı başlıyor babalar gününün. Eşimin de annesi yok çok genç öldü. Anneler gününü de özel bir günmüş gibi geçirmiyoruz. Başkalarını üzecek (1 kişi bile olsa),herşey boş geliyor bana. Abartanlara sinir oluyorum.

Niye yanlış olsun ya kim hangi anlamda eşit yaşıyoki hayatı, kimsenin hiçbirşeyi tam değilki, bende çocuk koyanlara ağladım bu zamana kadar, belki ben eşimle mutlu kareler koyarken onlar içerledi, bunu neden düşünelim ki? İnsanların mutlulukları birilerini mutsuz ediyosa onlarda vardır sorun koyanlarda değil, evet çok üzücü annesiz babasız olan insanlar için ama bu diğerlerinin sevinçlerine engel değil olamaz, kimi arar kutlar kimi resim atar kimi daha büyüğünü yapar, ticarete dökülmesinin dışında beni rahatsız eden hiçbişey yok bu özel günlerin

Ne yapalım yani yaşamayalım mı herkesin bir sorunu var mesela siz babanızı özlüyorsunuz bende babamla hiç iyi şeyler yaşamadığımdan sevmiyorum babalı paylaşımları ne napayım onlarla babası iyi ama benim değil paylaşmasınlar mı diyeyim

Herkese saygı duyarak yazıyorum ;ama
Bence babasizligin en dokunduğu gün baba ocagindan gelinlikle çıkılan gün zaten şuan sosyal medyada bunları görmemek imkansız babalar günü sonradan özelleştirilmiş babalara ozel bir gün kimsenin atar gider yapmaya hakkı yok bu durumda herkes babasinida paylaşır çocuğunuda annesinide bu konuda kimsenin yapacağı birşey yok senin en kötü günün bir diğerinin en mutlu günü olabilir hayat inişler ve çıkışlarla dolu o yüzden bu paylaşımı doğru bulmuyorum

"Şehit çocukları en çok özen gösterdigim itina ile yaklastigim babalarına doymamış doyamamis çocuklar"
Bu arada bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun

ya biraz anlıyorum ama rahatsız olunuyosa sosyal medya hesaplarını hiç açmamak lazım. insanlar başkalarını düşüneek yaşayamaz kii. mesela ben kücük kardeşimle fotoğraf koymak istediğimde kardeşi uzakta olan birisi görür de üzülür diye düşünürsem olmaz. her şeyi atalım demiyorum ama bazen cidden duyar kasılıyor cok fazla

Burda herkes fikrini beyan ediyor.fikrimizi beyan ettiğimizde de sinirleniyorsunuz.
Nedense söylediklerinize inanmak içimden gelmedi.
Ama sizin fikriniz bu saygı duyuyorum.
Kimse kimsenin hayatına karışma hakkını elde etmiyor bende atmıyorum beraberim zaten hediyemi alır kutlarım. Siz başkalarının acılarını düşünerek yaşasınlar istiyorsunuz ancak o insanlar başkalarının acılarına göre hayatlarını yaşamak zorunda değil. Ki bir tek özel günlerde mi daha çok üzülür insan normalde de biri paylaştığında üzülmesi gerekir o zamanda paylaşmasınlar dimi mantıksız . İnsanlar başkalarını düşündükçe kendi içinden geleni yapamıyor olur bu kimse kimseye eleştirme hakkını vermez. Tatile gidemeyenler, anne babası ölenler, çocuğu olmayanlar.... bunları hesaba katarsak insanlar hiç bir şey yapmasın kim ne paylamış bizi ne ilgilendirir demeli insan önce Çoğu paylaşım yapanlara hiç mi hiç kızmam zira aileleri görüyordur herkesin bu tarz paylaşım yaptığını onlar da özenmesin diye paylaşıyorlardır

Benim de babam yok ama babası olanlar neden benimle aynı acıyı paylaşsınlar ki ? Öyleyse evlenen insanlarda evli olmayanlara saygı duysun bir şey paylaşmasın . Benim babam yok ama babam gibi kayınpederim var onu paylaştım bende olur öyle şeyler artık devir değişti herkes paylaşıyor . Evet insanda bir burukluk oluyor üzülüyor ama bu babasızlık annesizlik hissi gelip geçici bir şey değil ki her zaman insanın içinde hiçbir zaman geçmez
İnsanlar ailelerinin değerini varlıklarında bilsin önemli olan o bence

Ya bunun sonu yok ki. Yaralara dokunmayı geçtim insanlar birilerini yargılamak için kullanıyor sanki sosyal medyayı. Bugün babanı paylaşma diyen yarın bikinili fotoğraf görünce ay falancayı gördün mü ne biçim foto koymuş diyor, öbür gün dua paylaşana içinden et duanı diyor. Bitmiyor yani.

Ben bosandigimda da üzülmüyordum şimdi de. Babam mutlu olduğu için arada onu koyup durum yapıyorum. Allah başımızdan eksik etmesin

Bana saçma gelen kısım annelerinin babalarının görmedikleri yerlerde canım anam canım babam işte anneler gününüz babalar gününüz kutlu olsun demeleri.
kimsenin hayatında karışmıyorum bu benim fikrim.çok saçma yapılan.yakın çevresini kaybedip paylaşanlar veya bunun için paylaşım yapmamaları konusunda tek bir kelime söylemedim.böyle düşündüğümü nerden çıkardınız anlamadım

Benım babam 7 yasındaydım vefat etti en kucuk kard 6 aylık kundakta ,cocugumda evlılıgım 5.yılında tup bebekle oldu ama ne babalar gununde ne evlatlarıyla olan fotoda kınseye kıxmadım takdiri ilahi napalım bizde eksik diye millette mi sevinmesin çok çok gereksiz buda son 3 yıldır moda oldu ayrıca ölüm sende ölürse biter ben her yıl babamın babalar gününü kutluyorum :) herkes ayrı bir tripte herkes bizide düşünün derdinde yahu millet hayat telaşında kendini unutmuş seni nasıl düşünsün

Son düzenleme:
Paylaşım yapmam,ama şu ''neden paylaşılıyor'' tayfasından da bıktım usandım artık.Ya size ne,hoşunuza gitmiyorsa çıkarın takipten.
''O yemeği yiyemeyenler var'',''çocuğu olmayanlar var'',''ailesi vefat edenler var'',''evlenemeyen insanlar var'',''arkadaşı olmayıp yalnız olanlar var'',''hiçbir yere gidemeyip depresyona giren var'',arkadaşlar yanlış anlamayın ama kimsenin umurunda değilsiniz.Kimse hayatından aldığı mutluluğu paylaşırken sizin her acınızı,duygunuzu hesaba katamaz.İnsanların mutlulukları üzerinden de duyar kasmayın.Annesi babası nereden görecek demişsiniz,nereden biliyorsunuz kullanmadıklarını aynı sosyal platformu ya da belki paylaşmadan önce gösteriyorlar ailelerine,mutluluklarını hep beraber paylaşmak istiyorlar ? Niye bu kadar önyargılısınız ?
Marjinal görünmek için ısrarla kasıyorsunuz,''zaten çok saçma her şeyini paylaşmak'' diye.Onlara göre de hiçbir şey paylaşmamak çok saçma,mutluyum anı kalsın deyip atıyorlar işte.Size hesap mı verecek insanlar nasıl kullanacaklarını hesapları ? Güzel görünüyor atıyor,güzel bir manzara görüp atıyor,güzel bir servis hazırlıyor atıyor,sonuçta kimse beğenmediği şeyi paylaşmıyor,sizin hoşunuza gitmiyorsa çıkarın takipten.

Sonu gelmez insanlar herkesin hayatına burnunu sokmamayı öğrenmeli

Siz niye görünmeyen yerde paylaşıyor dediniz bende genel olarak size değil genel olarak cevap verdim sizin üzerinizden yani ailesi watsaptan görmeyecek diye niye ordan paylaşıyorsun diyemeyiz bu insanların çevresi paylaşıyor o da paylaşmış çoğu kişi ailem görmüştür bende paylaşayım özenmesinler diyor. İnsanlar bu eleştirileri yaptıkça bu iş uzar biri çıkar arkadaşın dediği gibi niye dua yı paylaşıyorsunuz içinizden paylaşın niye bikinili resim atıyorsunuz niye kocanızla her gün gezip tozduğunuz yeri atıyorsunuz vıcık vıcık der de der. Biri çıkar aaa şu ünlüye bak şu saate o kadar para verilir mi git yardım yap der san ki mecbur insanlar. Biz ne zaman hadd kelimesini öğrenirsek o zaman bu tarz düşüncedeki insanlara prim vermeyiz. Bu sadece özel günlere has bir şey değil insan kendi hayatına bakmalı ben aynı durumda olsam o gün ya girmem belli olucak biri paylaşmasa biri paylaşcak ya da onlar adına sevinirim

Dün bir konu gördüm hatta belkı acısından ama hadsizlikti konu sahibinin çocuğu olmuyormuş eltisi ikinciye hamile diye eltisine mesaj atmış benim çocuğum olmuyor utanmıyor musun 2. çocuğu yapıyorsun demiş. İnsanlar her şeye karışırım kafasında hadd kelimesini bir öğrenmeleri gerek

Sosyal medtadan boyle laf giydirmeleri sevmiyorum ben. Kime ne soyleyeceksen ac soyle kardesim. Hosuna gitmeyen mesajlari da okumadan gec.
Bosandim ve bugun babalar gunu. Ne yani ben bosandim diye babalar gunu kutlanmasin mi? Ne sacmalik. Ben hic de takmiyorum bu tip seyleri. Madem bugunun kutlanmasina dayanamiyor bu gun sosyal medyaya bakmasin o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…