Sonunda patladım

Cok tatlisiniz

Benim kuşlarımdan başka kimsem YÖK.

Tek başıma aylarca hastanede yattım, 5 ameliyat geçirdim.

Siz ana kuzuları, bana akıl vermeyin.

Tekrar söylüyorum, konu sahibine yazdım. Okuyan alıntıyla yazmasın!
herkese acık cevapla .
sizebe herkes sizin kadar bu konularda dirayetli olmak zorunda degil

Bozuk plak gibi sürekli aynı şeyi yazıyorum ancak her " hamilesiniz , hasta değilsiniz " cümlesini duyduğumda tutamıyorum kendimi.
Bari kadınlar bunu birbirine yapmasın. Kadınlar dedikçe , zaten hamileliğin ne olduğunu asla anlamayacak erkeklerin kafasına kazınıyor.

Hamilelik hastalık değildir ama çok zor bir süreçtir. Tamamen hormonların değişiyor, bulantılar, halsizlik , bebeğin anneden aldığı mineraller , rahim büyümesi, akabinde bel , bacak ağrıları , sağa sola yatamamak, kramplar ,doğru dürüst egilememek , nefes almakta güçlük çekmek , kilo almak, sonrası doğum korkuları, duygusalliklar , çevrenin duyarsizliklari v.s bunlarin tamamı bir hastalık gibi zaten.
Farkı ne anlayamıyorum.
Bu kadar basite indirgemek neden ? Bu can dünyaya getiriliyor , bir hayat değişiyor.
Elbette nazda olacak , tripte..
...

Su perisi , anneniz belli ki yılların yorgunluğunu taşıyor. Demek ki psikolojik sıkıntıları var. Darlaniyor. Onu anlamaya çalışın.

Şikayet ettiğinde , gidip sarılın, teşekkür edin emeği için. " Biliyorum şuan için bana yaptığın büyük fedakarlık , hep yaptığın gibi " deyip onurlandirin onu, öpücük kondurun. Böylece o da nefes alacaktır.

Sağolsun eşim yemek yapıyor diyorsunuz ama anneniz için basite indirerek kahvaltımı hazırlıyor, akşamdan kalan yemeği ısıtıyor, en basitinden yemekler yapıyor diye onemsememissiniz emeğini. Sanki yapmak zorunda gibi hissettiğiniz için değersiz geliyor yaptıkları.

Bakın ne kadar zor annelik. O da sizi böyle taşımış işte. Ve belkide yanında kimse yoktu naz yapacak.
Kıymetini bilin.

Haddini aşma hatun.

Konuyu sabote ediyorsun.

Yine söyliyeyim konu sahibine yazdım, durduk yere doldurma kendini

Aahh bu annelik ne kadar zor doğur büyüt evlendir sonra evine git bebeği doğacak sonra ona kim bakacak yeter yaa onlar da yaşlaniyo güçleri kalmiyo azcik da söylensinler yani yarin sen bebeğine hem bakican hem soylenicen hem de sonra içine batacak soylendigin için annelik büyük bi sınav onlar bizleri doguracagi zaman birakin gelip biri baksin hamile hamile kaynana derdi koca derdi bir sürü çocuk derdi nelerrr nelerrr çekmişler şimdi de kizlarinin tribi yazik yaa bazen düşünüyorum da kendi annem için de onlarin cani yok muydu bizler onlara hizmet etmemiz gerek malesef ben de dahil her sıkıntımda yanimda olcaka annem degil mi diyoz aaaahh ahhh onlar çok kiymetli çok hem de bizler rahatliga alışmışız

Benim kuşlarımdan başka kimsem YÖK.

Tek başıma aylarca hastanede yattım, 5 ameliyat geçirdim.

Siz ana kuzuları, bana akıl vermeyin.

Tekrar söylüyorum, konu sahibine yazdım. Okuyan alıntıyla yazmasın!

Çok geçmiş olsun. İnsan malesef hamileyken ruhen de çok zayıf oluyor. Belki o sebeple sizin kadar güçlü olamamış olabilir.

1- Gebe kalamıyorum sitede kalamayan çok insan var,
2- Annem şuan hastanede yatıyor refakatçi izni yok her gün ziyarete gidiyorum ne uykum uyku ne yediğim yemek.
Şükürsüzsünüz. Sizin durumunuzda olabilmek için neler yapmazdım. Anneniz o herşeye söylenmeye hakkı var azcık alttan alın. Hamileliğiniz riskli olabilir ama bundan 25 yıl sonra bebeğinizin size nasıl davranmasını istiyorsanız annenize öyle davranın. Emin olun dünyada işleyen bir adalet sistemi /karma var.

Canım allah sağlıklı evlat versin. Hamileliğin riskliymis benim de ilk hamileligimde riskli idi her ay kanama oluyordum bebegin eşiği aşağıda idi 32 hafta ya kadar çalıştım iş yerinde üzerine ev işi yemek sonra doğum yaptım bi gece annem bir gece kayinvalidem kaldı diğer günleri yalnizdim allah dan anlayışlı bir kocam vardı çoğu yardımı ondan almıştım ev işi olarak fakat bebek bakımında ikimizde tecrübesiz dik sonra dan da zoruma gitsede yanımda kimse olmayisi kabulleniyorsun yapmak zorunda değil diyorsun kapatıyorsun üstünu malesef planladığımız gibi bazı şeyler yolunda gitmiyor

Hamileligin etkisi olmasini dusledigim bir hassasiyet gordum hikayenizde. Annenizden karin toklugu olayini degil adabiyla sekli semali ana yemek vasiflari tasiyan bir menu beklentisi içinde oldugunuzu gordum.acaba bu dusuncenizi sesli olarak yansittinizmi ....anne mutfakta o yüzden mı sürekli yapamiyorumm off vs söyleniyor... Ne bileyim konu anne olunca baska bakiyorum konuya...esinizin yarina yemek hazirlamasi bile daha şerbetli şerbetli geldi.agzindan bal damliyor sozune örnek gibi. Neyse allah kurtarsin hayirlisi olsun bebeginiz

Haddini aşma hatun.

Konuyu sabote ediyorsun.

Yine söyliyeyim konu sahibine yazdım, durduk yere doldurma kendini
Haddimi asacak bişey yaptığımı sanmıyorum.32 haftalık hamile bir bayan olarak yazdıklarını kendi üstüme de alınıyorum. Evet ben o durumda değilim benim annem bi melek kanatları Yok sadece ama o durumda oladabilirdim. Empatı yapıyorum ben ve burda ki çoğu arkadaşın size yazdığı gibi bende Düşünceleri mi paylaşıyorum . Karşımızda üzgün rahatsızlıkları olan bi insan düşene bi tekme daha vurmayı sevmiyorum belki de. Evet siz vurmuşsunuz olabilir bu sizin düşünceniz , sizin düşüncenizin yanlış olduğunu düşünmek de benim düşüncem.

Hiçbir hamilelik oturup kalkmakla düşük yapmayı gerektirecek kadar riskli olamaz diye düşünüyorum
Benim annem kardesime hamile iken 5 aylikken su kesesi patlamisti.kalan 4 ayi kipirdamadan gecirmesi gerekti.doktor surekli yatis vermisti.yurumesi kalkmasi vs yasakti. Hala söyler tuvalete bile gitmeye korktum. O kadar cok tuttum ki tuvaletimi hemen gitmeyeyim cocuga bisey olmasin diye sonunda sistit oldum diye.
Gerci bu dedigim olay bundan 22 sene onceydi simdi illaki vardir bu donemleri hafif gecirtecek ilaclar vs. Ama doktoru yatak istirahati verdiyse bize laf dusmez. Herkesin cani kendine isteyen nazlanir isteyen canini disine takar oyle davranir.

Anladım da konu sahibi nazı çok abartmış nazlanmak baska nankörlük başka her anne ekstra fedakar olacak diye birşey yok ki onun da kocası fedakarmış baksanıza adam ıspanak falan yıkıyo haftasonları yemek yapıyo
Ne geliyosa başımıza şükürsüzlükten geliyo
Yapması gereken şuydu bence anneye ufaktan bi sitem edip çok dolmadan biraz da kayınvalideyi çağırıp anneyi dinlendirmek
Kadın belki kocasını evini özlüyo yüzüstü bırakmayı da vicdanı elvermiyo kendince söyleniyo ne var bunda çok büyütmüş konu sahibi hormonların etkisi vardır elbette ama bu kadarı fazla

Aman allahım!! Ay allah annene ve kocana sabir versin..eski konularını okudum da inan çekilecek gibi degilmissin.. asil annen nasil dayaniyo sana yahu... Çok baskıcı ve otoriter bi yapın var ve anladığım kadariylada nazlatiyosun kendini.. bu hamilelikle ilgili değil.. önceki konularında bahsetmiştin.. annenden zaten memnum değilmişim.. birdaha niye çağırdın.. hadi cagirdin huyunu bile bile, konuşmaya hakkın yok.. tek başınada herşeyi yapabilirsin ama sen simarikligindan ödün vermiyosun.. kaynanan sessiz sakin olduğu için seviyorsun onu.. dediğini yaptırdığın için rahatsin onun yanında.. kalp kırmak istemiyorum diyorsun ama resmen kovmuşsun anneni... ayıptır yahu.. günahtır... bu yasina kadar annen bakti buyuttu seni.. alttan al.. sende sus biraz.. git gönlünü al annenin... gerçi sende anne olacaksın.. umarım yaşattıklarını yasmazsin

Son düzenleme:
Yazdiklariniz benim yasadiklarima cok benziyor. İlk hamileligimin son 15 gunu falan gelip yedi bitirdi beni, dogumumdan sonra da devam etti. Ne lohusaligimi bildim ne baska bi sey. Aglamaktan icim cikmisti. İkincisinde dogumdan sonra 1 hafta kalabildi sadece ve cok rahattim yemin ediyorum.

Bu surecte sunu ogrendim, hicbir sey sizden ve bebeginizden daha onemli degil su asamada. Oncelik tamamen sizsiniz ve annelerimiz karakterindeki insanlar insanin enerjisini tuketiyor resmen. Annem degil baskasi olsa, gorusmeyi dahi dusunmem ama mecburum.

Bence sakin bir sekilde geri gonderin, ben babamla konusurum diyin

Ben anneme bu kadar laf etsem çok üzülürdüm. Vicdanım el vermezdi. Kıyamazdım yani ne bileyim biraz kötü olmuş yaptığınız şey..
Tamam hassas bir dönemde olabilirsiniz ama sizde anne olmak için bekliyorsunuz..
En iyisi bi yardımcı tutun. Hepiniz için ben mantıklısı bu.

anneni yolla.

eşin her akşam yemek yapsın sen ısıtır yersin.

kadının mıymıyını çekmekten iyidir.

dırdır yapan insanı hiç çekemiyorum ben de hamileyken huzurunu bozmasın.

evde dikkatli hareket edersin iş yapmazsın tencere tavayı eşin ocakta bıraksın akşam makineye koyar.

şurda 3 5 ay sabredeceksiniz. dırdır dinlemeye değmez.

gönülsüz yapılan yemek de saman gibi olur zaten değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…