- 29 Kasım 2014
- 22.104
- 27.504
- 598
- Konu Sahibi su_perisi su_perisi
-
Neyaizkki bazi hamilelikler riskli oluyor normal gebelikler gibi olmuyor oyuzden bu korkusu konu sahibinin belirtmis riskli gebelik diye. S su_perisi su_perisiKainatta tek hamile sen misin?
Sanki insanlığın soyunu devam ettirecek tek gebeymişsin gibi ne bu tripler?
Hastalıkla, gebeliği karışıyorsun.
Kimseyi yanına çağırıp üzme lütfen.
Bilip bilmeden konuşmayın lutfen riskli hamilelikte sadece yatak istirahati var hic bisekilde doktor disinda disari yasak yataktan kalkmak wc disinda yasak hep yatiyosun banyoya bile zor giriyosun her hamilelik sizin dediğiniz gibi güllük gulustanlik değil yani.Hiçbir hamilelik oturup kalkmakla düşük yapmayı gerektirecek kadar riskli olamaz diye düşünüyorum
sıze katılıyorumOkudum, yazmış.
Tek yapması gereken fiziksel aktiviteyi optimuma indirgemek.
Tek başına giyinebilir, yardıma gelenlere şımarmayabilir, ay ben hamişim tağam mı bi kere diye düşünmeyebilir.
Tek başına ev işini yapıp, riskli gebeliğin altından kalkan o kadar kadın tanıyorum ki
Annem bu yazdıklarını okusa kullanacağı ilk cümle şu " ucuna mı koydular?" . Tamam riskli bir hamilelik gecirebilirsin anlarim ama üstümü bile esim giydiriyor ne demek? ( Hadi çoraplarıni anlarimda) Bence kadını da fazla bunatlmissiniz artik ben riskli hamileyiiiiiiim diye diye. Bence önce iğneyi kendine sonra cuvaldinizi annene batir. O kadinin yerinde olmak istemezdim.
Hislerime tercüman olmuşsunuzKainatta tek hamile sen misin?
Kainatta tek hamile sen misin?
Doktor musunuz Perinatolog filan. Bilginiz olmayan konularda yazmayın gercekten. Her riskli hamileliğin durumu kendine özeldir. Kanaması rahim ağzı yetmezliği plasenta sorunj vs. Dr u hiç kıpırdamadan yatacaksın denilen hamileler var öyle ki tuvalet için bile kalkmaması gerekenlerde var. Var yani böyle siz bilmiyor olabilirsiniz ama öğrenebilirsiniz de bunu. Her insan bebeğini kolaylıkla dünyaya getiremiyor. Yoksa kim ister birine muhtaç kalmayı. Çıkıp gezememeyi. Kalıplaşmış yaftalarınızdan kurtulun gerçekten. Nazlı niyazlı hamişlik tribinden yatmaz kimse. Bebeğini kaybetme korkusundan dr isteğinden yatar.Okudum, yazmış.
Tek yapması gereken fiziksel aktiviteyi optimuma indirgemek.
Tek başına giyinebilir, yardıma gelenlere şımarmayabilir, ay ben hamişim tağam mı bi kere diye düşünmeyebilir.
Tek başına ev işini yapıp, riskli gebeliğin altından kalkan o kadar kadın tanıyorum ki
Yahuuu baksana ıspanak falan yıkanacak eşten istiyor Allahımmmm şakaaaaa!!!!!!Hislerime tercüman olmuşsunuz
Başkası tarafından giydirilmek falan nedir ya
Giysisini kendi giydiği için düşük yapanı duymadım hiç
Ben üç gebeliğimde de çoğu kez unutuyordum bile gebe olduğumu
Risk vardır anlarım dikkatli olmak önemli elbette yendiğine içtiğine herşeye dikkat edersin ama biri yedirsin biri giydirsin biri temizlesin biri pişirsin nedir valla çok şaşırdım
Bir de konu sahibi arkadasım eşinizi bu kadar daralmayın esas Doğumdan sonra daha çok desteğe ihtiyacınız olacak
Sözüm meclisten dışarı
Bazı hanımlar gebelikte nasıl darlıyorsa eşlerini bakıyoruz Doğum oluyor adam eve barka uğramıyor bebeğe ilgi göstermiyor eşine yaklaşmıyor hani diyorlar ya sanki kocalar giriyor lohusa depresyonuna diye işte o haller hep bu fazla naz niyazdan oluyor yapmayın
Herşeyi tadında bırakın
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah
Doktor musunuz Perinatolog filan. Bilginiz olmayan konularda yazmayın gercekten. Her riskli hamileliğin durumu kendine özeldir. Kanaması rahim ağzı yetmezliği plasenta sorunj vs. Dr u hiç kıpırdamadan yatacaksın denilen hamileler var öyle ki tuvalet için bile kalkmaması gerekenlerde var. Var yani böyle siz bilmiyor olabilirsiniz ama öğrenebilirsiniz de bunu. Her insan bebeğini kolaylıkla dünyaya getiremiyor. Yoksa kim ister birine muhtaç kalmayı. Çıkıp gezememeyi. Kalıplaşmış yaftalarınızdan kurtulun gerçekten. Nazlı niyazlı hamişlik tribinden yatmaz kimse. Bebeğini kaybetme korkusundan dr isteğinden yatar.
Kalıplaşmış yafta vs. Demişsiniz... Lutfen daha once yazdıgım mesajları okuyunuz. Doğru herkesin hastalığı kendıne münhasır! Ama bu kadar normal mi Allah aşkına! Anneyi bu kadar yıpratmak bu kadar naz ne! Gurbette çocuklarıma nasıl baktım ,ve hamıle iken sıkıntılarım olmasına rağmen hep psikolojimi saglam tuttum. Bence bunları göz ardı etmeyin!
Hiçbir hamilelik oturup kalkmakla düşük yapmayı gerektirecek kadar riskli olamaz diye düşünüyorum
Benim iki üyeliğim yok Hanımefendi yanlışlıkla yaptım sizin Mesajınızı alıntı.Sizin iki üyeliğiniz mi var ben başka üyeden alıntı yaptım siz okuyun bence. Ayrıca burada sizin kaç çocuk doğurduğunuz nasıl baktığınız değil sorun. Bu kadın doktorunun isteğiyle istirahatte ve yatması gerekiyor bakılması kıpırdamaması gerekiyor. Tıbbi cihazlarla kontrol ediliyor bu işlemler yani. Sizin tahminlerinizle hareket edilmiyor. Doğurduktan bebeğini kaybetme riskini atlattıktan sonra o da sizin gibi normal bir anne olacak.
Neden bu kadar sikildiniz sikistinizkiDaha önce konu açmıştım. Hamileyim ve annem yanıma geldi diye riskli gebelik oturup kalkmakta zorlanıyorum, hiç eğilemiyorum sağ olsun üstümü bile eşim giydiriyor. Annem de yemek yapsın ufak tefek hazırlıklara yardım etsin die çağırmıştım sonra pişman olmuştum ama çağırmıştım bi kere ve geldi.
Haftasonları yemeği eşim yapıyor, bazen haftaiçi dışardan söylüyoruz ama bu iki haftadır midem fena ağrıyor yanıyor dışardan yemek istemiyorum. Annem de kahvaltımı işte akşamdan kalan yemeği öğle yemeği olarak ısıtıyor aksama da bi kap yemek işte ne bileyim kolayından ne olursa şeklinde idare etmeye çalışıyoruz. Haftasonları annem dışarı gidiyor, haftaiçi bazen gidiyor çünkü evde durmak onun ruhunu sıkıyor. Ve geldiğinden beri daha önce de söylemiştim yapamıyorum şeklinde yakınıyor. Susa susa şiştim. Çok konuşmuyordum kısa öz konuşsak mevzu döncek yapamıyoruma. Bu sefer sen benle konuşmuyosun e konuşsak dert yanıyo üçüncü cümleden sonra. Kalp kırmayım die susuyorum ben de. Erkek kardeşimle de benzer sorunlar yaşamıştı o çok laf saymıştı o zamanlar.
Bugün yine tavuk sote ve pilav yapcak ben odamdayım ama devamlı söylendiğini duyuyorum. Geliyor ben tavada yapamıcam bu tencerede yapcam tamam diyorum hala tava ve tencere için bişiler diyo. O geçti bişiler için söyleniyo yine kaktım gittim mutfağa hem ilaç alacaktım. Neymiş kürdanı neden dolaba koymuşuz.
Niye geldin dedi sonra ben de tersledim. Sonra yanıma geldi neden tersliyosun gerçekten yapamıyorum tamam dedim uzatmayalım. Hala konuşmaya devam ediyor yapamıyorum diye. Dedim tamam yapma istemiyorum bundan sonra şimdiye kadar yaptıkların için sağol yapmadın diyemem bi sürü şey yaptın ama geldiğin günden beri söyleniyorsun. Daha önceki gelişinde de aynı bir hafta geçti kaldığın günleri saydın durdun ne zaman gitcem diye. Ama bi yandan da ağlıyorum. Tabi korktu bişi olcak diye tamam özür dilerim gel barışalım öpüşelim. Dedim hamileyim diye altan almana olmasam zaten yardım istemicem ama sırf hani benim yüzümden bişi oldu olmasın diye yapma dedim. Valla git dön evine nasıl istiyosan öyle yaşa dedim. Odadan çıkmasını istedim çünkü yüzünü gördükçe daha ağlıyasım geliyordu. Kaç kere çık dedim çıkmadı en son çık diye bağırdım niye bağırıyosujn diyo dolmuşsun bana patladın diyo. Hamileliğim boyunca ondan fazla geren olmadı beni. Sen doldurdun çok üzgünüm seni çağırdığıma dedim ve çıktı. Kapımı kapattım eşim gelene kadar. Yemek yedik o yemedi. Ben odama geçtim yemekten sonra o eşimle oturdu biraz ve yattı. Eşim ıspanak almış şimdi onları yıkamaya da bin ton laf eder normalde biliyorum tartışmamış olsak. Dedim eşime sen yap hazır olsun yarına ve şimdi eşim yarına yemek yapıyor. Annem gitsin istiyorum ama babamın korkusundan dönemez yoksa yüz kere dönerdi. Babam kızar sorun çıkartır die dönemez. Arafta kaldık inanın hiç bişi yapmasını istemiyorum. Çok pişmanım çağırdığıma. Kv gelsin istiyorum bakalım. Karnım gerim gerim geriliyor. En çok onun için koruyorum. Mevzu bu biraz içimi dökmek iyi gelir belki dedim.
Bana bu kadarida fazla denilecek birsey gozukmedi yazida. Bende anneme mubtac oldugum bir anda annem bana yardim edisoni soylene soyleme burnumdan getirse bende hayalkirikligina ugrar sinirlenirdim. Bir kere orada dusunmesi gereken anne.Insan zor aninda annesine guvenmeyecekte kime guvenecek ki.Anladım da konu sahibi nazı çok abartmış nazlanmak baska nankörlük başka her anne ekstra fedakar olacak diye birşey yok ki onun da kocası fedakarmış baksanıza adam ıspanak falan yıkıyo haftasonları yemek yapıyo
Ne geliyosa başımıza şükürsüzlükten geliyo
Yapması gereken şuydu bence anneye ufaktan bi sitem edip çok dolmadan biraz da kayınvalideyi çağırıp anneyi dinlendirmek
Kadın belki kocasını evini özlüyo yüzüstü bırakmayı da vicdanı elvermiyo kendince söyleniyo ne var bunda çok büyütmüş konu sahibi hormonların etkisi vardır elbette ama bu kadarı fazla
En yakın arkadaşım riskli gebelik dönemindeydi. Tuvalete bile giderken destek ile git , eğilip kalkma demiş doktor.
Ayakkabısını giyerken kanaması oluyor ve bebeğini kaybediyor.
Hayatı tehlike taşıyan gebelikler bile var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?