Sonunda patladım

Kainatta tek hamile sen misin?

Sanki insanlığın soyunu devam ettirecek tek gebeymişsin gibi ne bu tripler?

Hastalıkla, gebeliği karışıyorsun.

Kimseyi yanına çağırıp üzme lütfen.
Neyaizkki bazi hamilelikler riskli oluyor normal gebelikler gibi olmuyor oyuzden bu korkusu konu sahibinin belirtmis riskli gebelik diye. S su_perisi su_perisi
sizin adiniza üzüldüm riskli gebelikler psikolojik olarak cok yikim oluyor daha cok destege ihtiyac duyuluyor ve annenize cok sasirdim umarim hersey düzelir bence anneniz sonucta altan alip gönlünü alin bebeginizi ALLAH bagislasin kendinizi cok yipratmayin.

Son düzenleme:
Hiçbir hamilelik oturup kalkmakla düşük yapmayı gerektirecek kadar riskli olamaz diye düşünüyorum
Bilip bilmeden konuşmayın lutfen riskli hamilelikte sadece yatak istirahati var hic bisekilde doktor disinda disari yasak yataktan kalkmak wc disinda yasak hep yatiyosun banyoya bile zor giriyosun her hamilelik sizin dediğiniz gibi güllük gulustanlik değil yani.

sıze katılıyorum

Annem bu yazdıklarını okusa kullanacağı ilk cümle şu " ucuna mı koydular?" . Tamam riskli bir hamilelik gecirebilirsin anlarim ama üstümü bile esim giydiriyor ne demek? ( Hadi çoraplarıni anlarimda) Bence kadını da fazla bunatlmissiniz artik ben riskli hamileyiiiiiiim diye diye. Bence önce iğneyi kendine sonra cuvaldinizi annene batir. O kadinin yerinde olmak istemezdim.

En yakın arkadaşım riskli gebelik dönemindeydi. Tuvalete bile giderken destek ile git , eğilip kalkma demiş doktor.
Ayakkabısını giyerken kanaması oluyor ve bebeğini kaybediyor.
Hayatı tehlike taşıyan gebelikler bile var.

Valla kusura bakma da ne riskli hamilelıkler gordum maşallah size bu kadar naz niyaz helal olsun! Biz yapamıyoruz ya dogum olacak son gune kadar ev temızlıgımı yaptım perdelerımı astım... Eşini anneni yıpratma bu kadar yazık! Bu kadar rahata alıştırma ayrıca kendını doğum yapınca cocuk anne bakımı ister! Babadan anneanneden babaaneden ziyade!

Okuyunca sinirden çatladım ya valla. Oturup sandalyede mutfak tezgahında iş yapanlar var hıc yerinden kalkmadan! Riskli olabilir tamam ama yapmayın bu kadar, yazık eskı kadınlar tarla da orda burda odub toplama da nelerle mucadele etmişler. Allaha daima şükredin daima....

Hislerime tercüman olmuşsunuz
Başkası tarafından giydirilmek falan nedir ya
Giysisini kendi giydiği için düşük yapanı duymadım hiç
Ben üç gebeliğimde de çoğu kez unutuyordum bile gebe olduğumu
Risk vardır anlarım dikkatli olmak önemli elbette yendiğine içtiğine herşeye dikkat edersin ama biri yedirsin biri giydirsin biri temizlesin biri pişirsin nedir valla çok şaşırdım
Bir de konu sahibi arkadasım eşinizi bu kadar daralmayın esas Doğumdan sonra daha çok desteğe ihtiyacınız olacak
Sözüm meclisten dışarı
Bazı hanımlar gebelikte nasıl darlıyorsa eşlerini bakıyoruz Doğum oluyor adam eve barka uğramıyor bebeğe ilgi göstermiyor eşine yaklaşmıyor hani diyorlar ya sanki kocalar giriyor lohusa depresyonuna diye işte o haller hep bu fazla naz niyazdan oluyor yapmayın
Herşeyi tadında bırakın
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Doktor musunuz Perinatolog filan. Bilginiz olmayan konularda yazmayın gercekten. Her riskli hamileliğin durumu kendine özeldir. Kanaması rahim ağzı yetmezliği plasenta sorunj vs. Dr u hiç kıpırdamadan yatacaksın denilen hamileler var öyle ki tuvalet için bile kalkmaması gerekenlerde var. Var yani böyle siz bilmiyor olabilirsiniz ama öğrenebilirsiniz de bunu. Her insan bebeğini kolaylıkla dünyaya getiremiyor. Yoksa kim ister birine muhtaç kalmayı. Çıkıp gezememeyi. Kalıplaşmış yaftalarınızdan kurtulun gerçekten. Nazlı niyazlı hamişlik tribinden yatmaz kimse. Bebeğini kaybetme korkusundan dr isteğinden yatar.

Yahuuu baksana ıspanak falan yıkanacak eşten istiyor Allahımmmm şakaaaaa!!!!!!

Bi

Kalıplaşmış yafta vs. Demişsiniz... Lutfen daha once yazdıgım mesajları okuyunuz. Doğru herkesin hastalığı kendıne münhasır! Ama bu kadar normal mi Allah aşkına! Anneyi bu kadar yıpratmak bu kadar naz ne! Gurbette çocuklarıma nasıl baktım ,ve hamıle iken sıkıntılarım olmasına rağmen hep psikolojimi saglam tuttum. Bence bunları göz ardı etmeyin!

Sizin iki üyeliğiniz mi var ben başka üyeden alıntı yaptım siz okuyun bence. Ayrıca burada sizin kaç çocuk doğurduğunuz nasıl baktığınız değil sorun. Bu kadın doktorunun isteğiyle istirahatte ve yatması gerekiyor bakılması kıpırdamaması gerekiyor. Tıbbi cihazlarla kontrol ediliyor bu işlemler yani. Sizin tahminlerinizle hareket edilmiyor. Doğurduktan bebeğini kaybetme riskini atlattıktan sonra o da sizin gibi normal bir anne olacak.

Hiçbir hamilelik oturup kalkmakla düşük yapmayı gerektirecek kadar riskli olamaz diye düşünüyorum

Her hamilelik aynı kolaylıkta geçmiyor ne yazık ki. Benim eski iş arkadaşımın 5 aylıkken suyu gelmiş, doğumu bir şekilde erteleyebil işler, ama sadece 1 ay kadar. 6 aya yakın doğum yapmış ve o süreçte tuvalete bile kalkmadığını söylerdi.

Benim iki üyeliğim yok Hanımefendi yanlışlıkla yaptım sizin Mesajınızı alıntı. benım çocuklarım doğumlarım degıl tabıkı sorun... Ama sizin anlattıgınız gibi riskli durumları gozukmuyor anlattıgına göre Bayanın... Benım yaşam tarzım ve hayat anlayısıma ters yaptıkları ve soylemleri kusura bakmasın kimse bunlar da bennım nacizane fikirlerım... Buraya yazıyorsa kımse onu annesi eşi gibi nazlayamaz ! Herkesın ayrı bir dusuncesi var. Size de saygı duyarım.

Neden bu kadar sikildiniz sikistinizki
Masallah yardimci esiniz var disardada evden bise yapip 3 kurus kazaniyim diyen kadinlar disardan soyleyeceginize bir hanimla anlassaydiniz ev yemegi yapsaydi size yemek bu kadar sikinti yapilacak bise degil
Her annede bir olmaz bazi insan asiri bencildir anneliktede devam eder uygunuyla yollayin komsunuzla falan konusun birine parayla yemeginizi yaptirin haftada birde bir kadin gelip silip supurup gider
Annen dogumdan sonra cagirma diye yolda yapiyor olabilir yapisal olarak bencil insanlar boyledir takilmayin nazikce yollayin basinizin caresine bakin sonucta bebek sizin

Bana bu kadarida fazla denilecek birsey gozukmedi yazida. Bende anneme mubtac oldugum bir anda annem bana yardim edisoni soylene soyleme burnumdan getirse bende hayalkirikligina ugrar sinirlenirdim. Bir kere orada dusunmesi gereken anne.Insan zor aninda annesine guvenmeyecekte kime guvenecek ki.

niye detaylı ve yapamayacağı şeyleri yapmasını bekliyorsunuz ki. kaldı ki ıspanak cidden yıkaması zor ve yoran bir sebze. ne yenilecegine esiniz ve siz değil de karari annenize birakmaniz daha doğru. annecigim yiyebilecegimiz pratik yapabileceğin ne varsa onu yapr misin diyin sucuklu yumurtada yapsa yiyin o da yorulmuştur. Annenizi üzmeyin yemek için kısaca bu günler geçici ama söylenen laflar unutulmuyor...

Veren de allah alanda. O bebeğin yiyecek ekmeği varsa her türlü yaşar. Yoksa tavuk gibi kuluckaya yatmak cok sacma geliyor. Hareketlerine dikkat edersin agirdan alirsin agii birseyler kaldirmazsin vs. ama etrafindaki insanlari da yildirmanin bi anlami yok.

Annem bana hamileyken düşük tehlikesi geçirmiş kanamasi olmus agir bir sekilde. Doktor 1 kilo çöp kaldırmayip yatacaksin demis. Eee ben yatsam benim islerimi kim gorecek diye kadin her isini kendi yapmis ( dikkatli davranarak) eee sonucl olarak ben yasiyorum? Ve 36 haftalik hamisimde ustelik. Hamilelik uzaydan gelen bir durum degil. Dogada var olan birsey. Tabiki hassaslasiyoruz bebeklerimizi korumak icin dikkatli hareket etmemiz gerekiyor. Ama abartmayada gerek yok ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…