- 16 Mart 2017
- 30
- 26
- 3
- Konu Sahibi su_perisi su_perisi
-
bu arada kusura bakmayın ama Annecıgınızin her soyledıgınıne bu kadar takılıyorsanız Kayınvalidecıgınıze hiç katlanamazsınız siz... Yarın bır gun onada koni açarsınız pişmanım niye çağırdım dıye. Biri yazmıştı demin; Ücretli bir bayan alın bence de... Allah eşinize ve annenize yardım etsin.Daha önce konu açmıştım. Hamileyim ve annem yanıma geldi diye riskli gebelik oturup kalkmakta zorlanıyorum, hiç eğilemiyorum sağ olsun üstümü bile eşim giydiriyor. Annem de yemek yapsın ufak tefek hazırlıklara yardım etsin die çağırmıştım sonra pişman olmuştum ama çağırmıştım bi kere ve geldi.
Haftasonları yemeği eşim yapıyor, bazen haftaiçi dışardan söylüyoruz ama bu iki haftadır midem fena ağrıyor yanıyor dışardan yemek istemiyorum. Annem de kahvaltımı işte akşamdan kalan yemeği öğle yemeği olarak ısıtıyor aksama da bi kap yemek işte ne bileyim kolayından ne olursa şeklinde idare etmeye çalışıyoruz. Haftasonları annem dışarı gidiyor, haftaiçi bazen gidiyor çünkü evde durmak onun ruhunu sıkıyor. Ve geldiğinden beri daha önce de söylemiştim yapamıyorum şeklinde yakınıyor. Susa susa şiştim. Çok konuşmuyordum kısa öz konuşsak mevzu döncek yapamıyoruma. Bu sefer sen benle konuşmuyosun e konuşsak dert yanıyo üçüncü cümleden sonra. Kalp kırmayım die susuyorum ben de. Erkek kardeşimle de benzer sorunlar yaşamıştı o çok laf saymıştı o zamanlar.
Bugün yine tavuk sote ve pilav yapcak ben odamdayım ama devamlı söylendiğini duyuyorum. Geliyor ben tavada yapamıcam bu tencerede yapcam tamam diyorum hala tava ve tencere için bişiler diyo. O geçti bişiler için söyleniyo yine kaktım gittim mutfağa hem ilaç alacaktım. Neymiş kürdanı neden dolaba koymuşuz.
Niye geldin dedi sonra ben de tersledim. Sonra yanıma geldi neden tersliyosun gerçekten yapamıyorum tamam dedim uzatmayalım. Hala konuşmaya devam ediyor yapamıyorum diye. Dedim tamam yapma istemiyorum bundan sonra şimdiye kadar yaptıkların için sağol yapmadın diyemem bi sürü şey yaptın ama geldiğin günden beri söyleniyorsun. Daha önceki gelişinde de aynı bir hafta geçti kaldığın günleri saydın durdun ne zaman gitcem diye. Ama bi yandan da ağlıyorum. Tabi korktu bişi olcak diye tamam özür dilerim gel barışalım öpüşelim. Dedim hamileyim diye altan almana olmasam zaten yardım istemicem ama sırf hani benim yüzümden bişi oldu olmasın diye yapma dedim. Valla git dön evine nasıl istiyosan öyle yaşa dedim. Odadan çıkmasını istedim çünkü yüzünü gördükçe daha ağlıyasım geliyordu. Kaç kere çık dedim çıkmadı en son çık diye bağırdım niye bağırıyosujn diyo dolmuşsun bana patladın diyo. Hamileliğim boyunca ondan fazla geren olmadı beni. Sen doldurdun çok üzgünüm seni çağırdığıma dedim ve çıktı. Kapımı kapattım eşim gelene kadar. Yemek yedik o yemedi. Ben odama geçtim yemekten sonra o eşimle oturdu biraz ve yattı. Eşim ıspanak almış şimdi onları yıkamaya da bin ton laf eder normalde biliyorum tartışmamış olsak. Dedim eşime sen yap hazır olsun yarına ve şimdi eşim yarına yemek yapıyor. Annem gitsin istiyorum ama babamın korkusundan dönemez yoksa yüz kere dönerdi. Babam kızar sorun çıkartır die dönemez. Arafta kaldık inanın hiç bişi yapmasını istemiyorum. Çok pişmanım çağırdığıma. Kv gelsin istiyorum bakalım. Karnım gerim gerim geriliyor. En çok onun için koruyorum. Mevzu bu biraz içimi dökmek iyi gelir belki dedim.
Canım benım ya! Allahım yardım etsin. Sizin ıcın dua edeceğim..Canim benim sen su an hassassin diye cok batar sana 7 aylik hamileyim sagdan sola donemiyorum esim gaddardir asla ne oldu demez annemle konusmuyo ki annecigimi gorsen masumlugunu.Inan dunyanin en kotu annesi olsa bile herkesten iyidir herkes ayibini alir yayar annen orter ne olur kirma onu ah anam yanimda olsaydi da sirtima binseydi evime gelebilseydi de varsin hic susmasaydi ne olur degerini bil
Kainatta tek hamile sen misin?
Sanki insanlığın soyunu devam ettirecek tek gebeymişsin gibi ne bu tripler?
Hastalıkla, gebeliği karışıyorsun.
Kimseyi yanına çağırıp üzme lütfen.
Kizlar birde kendinizle annelerinizi kiyaslamayin bizler genciz onlarin yaslari genelde elli ve uzeri.bi sekilde esleri, esin ailesi,evi cocuklari yaptigi isler yormus yipratmistir annelerimizi..agrilar hastaliklarda eslik ediyor..eslerle de kiyaslamayin bak es yardim ediyorda anne ofluyor..oyle degil iste..hayat yormus onlari ruhen ve fiziken.torunlarina ve kizlarina bakarkende genc kiz gibi heyecanli canli dingin olmasini beklemeyin..oldugu kadar biraz anlayis..biz o yasa geldigimizde onlar kadar olabilecekmiyiz bakalim..ben simdiden yorgunum yahu..
Canım annem butun gucu ile koşturuyor bızım ıcın... Ve benim de korkum budur... Ben canımda can annem gibi olabilir miyim dıye!? Allahım sukrumuzu sabrımızı artırsın insaallah.... Konu sahibi inşaallah okuyorsundur yazılanları hicap duyuyorsundur umarım!Kesinlikle Katılıyorum yorumunuza
Anacığım yardım eder her konuda Elhamdülillah ama ben annemin yaşında kendimi gördüğüm vakit o dirayeti gösteremiyeceğimi düşünüyorum...
Canım annem butun gucu ile koşturuyor bızım ıcın... Ve benim de korkum budur... Ben canımda can annem gibi olabilir miyim dıye!? Allahım sukrumuzu sabrımızı artırsın insaallah.... Konu sahibi inşaallah okuyorsundur yazılanları hicap duyuyorsundur umarım!
Ayni zamanda kendime de ozelestiridir yazdiklarim.kizima annem bakiyor calisiyorum.oyle bir problemle karsilastigimda kadin 60 yasinda senden iyi bakiyor sus konusma edepsiz otur yerine diyorum kendime susuyorum...Kesinlikle Katılıyorum yorumunuza
Anacığım yardım eder her konuda Elhamdülillah ama ben annemin yaşında kendimi gördüğüm vakit o dirayeti gösteremiyeceğimi düşünüyorum...
Benim de oğluma ANNEM kızıma da kv bakıyor sizin gibi düşünüyorum.Ayni zamanda kendime de ozelestiridir yazdiklarim.kizima annem bakiyor calisiyorum.oyle bir problemle karsilastigimda kadin 60 yasinda senden iyi bakiyor sus konusma edepsiz otur yerine diyorum kendime susuyorum...
Veren de allah alanda. O bebeğin yiyecek ekmeği varsa her türlü yaşar. Yoksa tavuk gibi kuluckaya yatmak cok sacma geliyor. Hareketlerine dikkat edersin agirdan alirsin agii birseyler kaldirmazsin vs. ama etrafindaki insanlari da yildirmanin bi anlami yok.
Annem bana hamileyken düşük tehlikesi geçirmiş kanamasi olmus agir bir sekilde. Doktor 1 kilo çöp kaldırmayip yatacaksin demis. Eee ben yatsam benim islerimi kim gorecek diye kadin her isini kendi yapmis ( dikkatli davranarak) eee sonucl olarak ben yasiyorum? Ve 36 haftalik hamisimde ustelik. Hamilelik uzaydan gelen bir durum degil. Dogada var olan birsey. Tabiki hassaslasiyoruz bebeklerimizi korumak icin dikkatli hareket etmemiz gerekiyor. Ama abartmayada gerek yok ya.
Valla ne güzel yazmışsın ya afra tafra resmen. Hayır annesi ile olan durum için yorum yapamam ama üstümü bile eşim giydiriyor, eşime dedim yemekleri sen yap falan bunlar komik şeyler. Hiçbir hamile bunları yaparken gebeliği tehlikeye girmez sanki cam sil deniyor. Ha şunu bile dese anlarım yemek yapamıyorum midem bulanıyor kokusuna dayanamıyorum okey. Ama o yok bu yok alt tarafı bi yemek bi giyinme. Hamile kalıp bunu bu kadar abartı kullananları çok sinir bozucu.Kainatta tek hamile sen misin?
Ne mutlu böyle bir hamilelik geçirmişsiniz. İnşallah Allah tamamına erdirir, kucağınıza alırsınız ama tüm hikayeler sizin veya annenizin başına gelen gibi olmuyor. 3 hafta hastanede yattım. Yattığım odanın penceresi aydınlığa bakıyordu. Koridora kafamı uzatıp gökyüzünü göremedim. Bunun 1 haftasında tuvalete bile çıkarmadılar. 28. Haftaya anca gelebildim. 1 kilo kucağıma verdiler.
kainattaki tek gebe o degil ama riskli bi gebelik geciyor. dunyaya getirecegi yavru erken gelirase birden fazla rahatsizliga sebep olabilir.Kainatta tek hamile sen misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?