Sonunda patladım.

Akliyla zoru var heralde, hadi oraya köseye koysa sonra atarim yaaa düsüncesiyle neyse diycemde ama dolabin arkasina atmak ne yaaa... Hastalik bence bu Messi diycem ama onlarda kiyamayip atmazlar, sizin esiniz tembellikten atmiyor...

Akliyla zoru var heralde, hadi oraya köseye koysa sonra atarim yaaa düsüncesiyle neyse diycemde ama dolabin arkasina atmak ne yaaa... Hastalik bence bu Messi diycem ama onlarda kiyamayip atmazlar, sizin esiniz tembellikten atmiyor...
Aynen. Ayyyneeeen.
Ödü kopuyor popoyu kaldırıcak diye.

Söz konusu olan öğrenme değil , alışkanlık kazanma . 0-6 yaş arasında kazanılması gereken alışkanlıkları 30 dan sonra kazanamazsınız . 3 kuşak öncesinin fikirleriyle yaşam tarzıyla yetişmiş birinden beklentileriniz fazla yüksek . Toplamak zorundamıyım , yapmak zorundamıyım ? Zor geliyorsa yapmayın . Eşim benim can yoldaşım hayat arkadaşım , onun içinde ben , beni iş yaptığım için idare edip yanında tutmuyor yemek yapmazsan iyi yapma der gider ton balığı konserve alır , bana huzur mutluluk lazım diyor , o işsizken benim çalıştığım zamanlarda oldu. Ne işin ne paranın hesabına tutuşmadık . Erkeklerin ev işi konusunda beklentileri oldukça düşük , onlar davlumbazın yağıyla , dolabın altındaki tozdan rahatsız olmuyorlar , biz kendimiz rahatsız olup yapıyoruz , birde bizi rahatsız ettikleri için kızıyoruz . Hiç bir zmn kendimi köle gibi hissetmedim ! Zor geldi , bende hayatımı kolaylaştırdım . Daha küçük evde kullanacağım kadar eşya ile yaşıyorum . Tavsiye ederim .

Bence al karsina ciddi ciddi konus.ben de çalışıyorum yoruluyorum.iki kat yoruluyorum de. Haklisin hayat musterek erkekte yardimci olcak.yardim edicegine birde zarar yapıyor. .kizmakta haklı sin..

umursamazlık kötü. Siz afedesiniz yırtınsanızda umursamadıktan sonra yine aynı yine aynı..

Bence al karsina ciddi ciddi konus.ben de çalışıyorum yoruluyorum.iki kat yoruluyorum de. Haklisin hayat musterek erkekte yardimci olcak.yardim edicegine birde zarar yapıyor. .kizmakta haklı sin..
Yok konuşmayacağım artık. Çok konuştum, anlattım çünkü.
İkimizde çalışıyoruz, sana cam sil diyen yok. Etrafta kirli çamaşır bırakmasan, çer-çöp bırakmasan kafi dedim. Zaten huyum batsın, eve temizlik için gelen ablanın bile peşinde dolanıyorum, bir işin tam olduğundan emin olmam için mutlaka kendim yapmam lazım.
Te geldi şimdi eve, verdim eline bezi o dolap pırıl pırıl olacak. Madem yedi bir b.k, ceremesini o çeksin.

ooofff çok tanıdık geldi bana yaaa.. bende evden gelen pis kokuyu araya araya bir hal olmuştum.. sonunda günler önce kirliye at diye verdiğim havluyu götürüp elbise dolabına koyduğunu gördüm.. iki gün cam pencere açtım anca geçti kokusu.. birde ne var yani diye trip yapmıştı..

Şöyle bi düşündüm de başıma geldiğini off çok kötü. Ben de dün eşime kahvaltı sofrasından kalkarken birkaç parça malzemeyi mutfağa götürmesini rica ettim. Etmez olaydım elini atmasıyla ortalığı batırması bir oldu. Bu da yetmezmiş gibi gece kızım öyle bir kustu ki koltuk, halı, yatak, yorgan her yer battı. Gece gece temizliğe giriştim resmen. Çok can sıkıcıydı.Hala kusmuk kokuyor gibi geliyor. Yarın daha detaylı temizlik yapacağım. Seni çok iyi anlıyorum. Rahatlamışsındır umarım.

Kac yasinda adam , bir cöpu atamiyor gizli sakli yerleremi koyuyor ..
Hayret birsey ya , bence konusna anlasin hatasini üstune ustun yemek yicez diye kendisi soyleniyor allahim yarabbim ya..

Tabi, benimkide oyle işte. Erkekliği tuttu, karnı açken temizlik yapıyormuşum da bilmem neymiş. Alt tarafı çöpmüş, bende bir acayipmişim.

Ay Allah askiniza yapmayin ya, benim cevremde cok insan var belli bir yastan sonra aliskanliklarini degistiren. En guzel ornek benim buna, universiteye kadar cok daginiktim dogru duzgun ev isi yapmazdım simdi hepsini yapiyorum. Erkeklere gelince ne degisiyor? Erkekler yari tanri mi? Bu adamlari bu kadar simartmayin ya hu. Pardon bale mi bu da belli bir yastan sonra ogrenilemesin? Kirli corabi kirli sepetine atmayi her erkek ogrenir zamanla eger ki kadin'' Erkekti atar, erkektir yapar ne yapayim?'' demezse. Benim cok erkek tanidigim var ev isi yapan. Kendimizi kandirmayalim lutfen. Siz yapamiyosaniz, sizin icin esinizin pis corabini kirli sepetine atmak sorun degilse saygi duyarım. Ama bu sizin TERCİHİNİZ. Gayet de yapiyorlar esleri tarafından zorlanınca.

Ha bu arada ellerinden is gelmez teorisi de ayrı komik. Dunyanin en ünlü aşçıları, masörleri hep erkektir. Restorantlarda da bulaşıkçı olarak ve tüm kurumlarda temizlikçi olarak hep erkekler çalışır ve kadınlardan kat be kat başarılıdırlar.

Son düzenleme:
Hayir gerekirse yemekde yapsin.tozda alsin supursunde.eve kadin bile gelse Yinede yetmez kadinin yaptigi.

psikolojide otomatik koşullanma diye bir şey yok ama yeni mi çıktı ki

Kirli çorabını kir sepetine atamayacak biriyle evlenmedim . Sen terbiye edeceğin eğiteceğin biriyle evlenir eğitirsin sorun kalmaz . Görmüşsünde zaten nasıl yola geldiklerini , hizaya getirirsin . Benim için sıkıntı yok .

Tabi, benimkide oyle işte. Erkekliği tuttu, karnı açken temizlik yapıyormuşum da bilmem neymiş. Alt tarafı çöpmüş, bende bir acayipmişim.

valla ben artık başa çıkamıyorum onunlar.. bıraktım kendi haline :) erkek kafası deyip geçmeye çalışıyorum :9

Ben buna terbiye etmek, eğitmek değil 'kendine saygı duyulmasını sağlamak, eşine empati kurdurtmak, eşinin senin fikirlerine önem vermesini sağlamak, hayat arkadaşının sırtındaki yükün bir kısmını almasını sağlamak' diyorum.
Bekar değilim zaten.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…