Sorumsuz bencil eş( olmazolaydı)

Ve ayrıca çalışıp ayaklarımın üstünde durucam kimse böyle bir hayatı hakketmiyor ve ben herzaman her halime şükür ettim benden daha zor hayatlarda var imtihan dünyasındayız hepimiz bir sınavdayız

İster tek çocuk ister 3 ister hiç çocuj olmasın boşanmak o kadar kolay değil ve o kadar sıkıldım ki eşimden onu görmezden geliyorum çinkü gidecek bir yerim yok ve maddi dururmum da yok çalışmıyorum da ki çalışsam 3 çocuğa bakamam tek okuldur ihtiyaçtır vs yetemem bir kadın olarak tek başıma bu yaşta nasıl yapabilirim olmaz sabredip zamanla herşey daha iyi olacak inanıyorum çünkü ben bir ᴀɴɴᴇʏɪ̇ᴍ hemde ikiz annesi

Devlet bedava ne veriyor cidden
Hanimefendi gidip bi soyleyin sağlık ocagina dogum kontrol hapini da spraili de bedava yapıyorlar kimi nasil kandiracaksiniz devletin yasalarini mi imkanlarimi inkar ediyorsunuz simdi de ücret ödüyorsaniz muhtemeln esiniz sigortalı degil sigorta karsilamiyor o yüzden odeme yapiyorsunuz off cidden laf anlatamiycam size ne haliniz varsa görün coluga cocuga yazik yahu

Boş boş konuşmayı bırakın da işinize bakın ve bir daha da yorum atmayın çünkü siz anlamıyorsunuz sizinle hiiiç uğraşamam

Önce bedava korunma veriyorlar diyorsunuz nerde var hangi şehirde ücretsiz yapıyorlar
Sizde ne haliniz varsa görün defolun

Benim tavsiyem eşinizle aranızı düzeltmeye çalışmanız yönünde, ya bu deveyi güdecek ya da bu diyardan gideceksiniz. Gitmek şu şartlarda imkansız, 3 çocukla şu ekonomik şartlarda ayakta kalamazsınız, işe girseniz alacağınız en fazla asgari ücret, kiranıza bile yetmez. çocuklara kim bakacak?..... Yani boşanmanız sizin için haytı daha zor hale getirir. Şuan mantıklı olan kalıp mücadele etmek. Ben sevgi görmeden büyüdüm yazmışsınız, bunun farkında olmak bile bir başarıdır, demek ki farkındalığı olan bir annesiniz. Eşiniz de muhtemelen sevgi görmeden büyüdü ve görmediği ilgiyi sizede gösteremiyor. Netten adem güneş ın pedagoji okulunu takip etmenizi tavsiye ederim. Orda kendi çocukluğunuzu ve eşinizin çocukluğunu iyileştirecek bilgiler bulabilirsiniz. Eşinizin kalbine dokunup aranızdaki buzları eritebilirsiniz. Her şeyin çözümü mümkün, bence denemeye değer.

Haddini bilerek konuş defolup gideceksen olmayan zekanla sen gideceksin her sehirde her sağlık ocağında var sen burda ki kadinlari sanırım ahmak dunyadan bir haber saniyorsun

Doğum kontrol hapını nerde ücretsiz veriyorlar? Söyleyin de enayi gibi her ay 350 lira bayılmıyım

Sigortasının olmadığını bilmediğine aşırı güldüm Çok haklısınız cidden yazık

Valla yalan yok halinize üzüldüm. Doğduğun ev coğrafya ırk kültür her şey kaderindir. Bu kaderi değiştirebilenler var gözü karartıp değiştiremeyenler var. Baskıcı ailesi yüzünden evinden 3 aylığına kaçan tanıdığım vardı benim kız kaçtı ama öğrenci evine kaçtı kocaya falan değil :) sonradan ailesi eve dön yeter ki namusumuza laf ettirme tamam istediğin olsun dediler. Bunu yapmak bile karakter meselesi. Sizi o kadar baskıyla büyütmüşler ki ne gözü karartabilmişsiniz ne durdurmaya gücünüz yetmiş. Benim önerim önce üç beş para biriktirmeye çalışmak (çok zor olacaktır tahmin ediyorum) sonrasında da çocuklarla birlikte sığınma evine kaçmanız. Belki devlet destek olur çocuklar bir şekilde büyür siz de bir işe girer çalışırsınız en azıdnan kendi hayatınızı yaşarsınız başkasının dikte ettiğini değil.

Son düzenleme:
Sığınma evleri berbat yerler. Ne kadar psikolojisi bozuk insan var oralarda çoğu ensest ya da aile içi cinayetten kaçıyor. Üstelik koşullar çok kötü bildiğim kadarıyla. Yağmurdan kaçıp doluya tutulmak olur oralar eğer can güvenliği gibi üst düzeyde şeyler yoksa

O kadar kötü olduklarını bilmiyordum. O zaman ben de yol kalmadı, korunmaya çalışıp çocuk sahibi olmadan devam et demekte içime sinmedi şu an. Bilmiyorum Allah yardımcınız olsun.

yahı sığınma evi can tehlikesi ya da ırz tehlikesi olan kadın için 6 aylığına canını kurtarsın diye düşünülmüş bir son çare

sığınma evini otel gibi bir şey mi zannediyorsunuz?
burada ha bire sığınma evi diyen bir kitle var

oradaki kadınların büyük kısmı manyak -normal, babasının abisinin tecavüzüne uğramış kocası tarafından dövülmüş, satılmış, zincirlenmiş şu bu olmuş, ya da bunlar etrafında olmuş ve benzerleri ile tehdit edilmiş her kadın elbette br şekilde kafayı yer, bir kısmı psikolojik sorunları yüzünden bağıran çağıran küfür eden (tam çocuk büyütülecek yer, hakketen) bir kısmı bağımlılarla vs yaşamış, madde kullanımş vs vs vs kadınlar.

hadi şans bu ya gerçekten sorunsuz kadınların olduğu bir yere denk geldi ya da boş yer vardı ve bu kadının hiç bir dayak, şiddet, tehdit vs sorunu olmamasına rağmen de kabul edip öyle bir yere verdiler. telefonunu kullanamaz, dışarı kafasına göre çıkamaz, bu kadın 3 tane çocukla hapis gibi tüm gün nasıl dursun orada, çocuklar yadırgar zaten bambaşka bir ortam bu çocuklar doğduklarından beri hep aynı ortamdalar, onu da geçtim zaten 6 ay süresi var. 6 ay sonra çocukları yetişkin olup iş güç sahibi olmayacaklar, ne yapacak 6 ay sonra?

nasıl bir ortama 3 çocukla git diyorsunuz acaba bir fikriniz var mı?

hayır bilmiyorsanız en azından bir araştırsanız bir tavsiye vermeden önce....

evlilik sözleşmesi yap 1, sığınma evine git 2, daha ortada boşanma davası bile yokken kocanın mallarına tedbir koydur 3, bu 3 tane bomboş tavsiye, burada ha bire verilip duruluyor...

Canım istersen gel bir de döv. Bak ne demişim bilmiyordum aklıma bir tek o geldi diğer yorumlarda da okuyunca bir an mantığıma yattı bir an diyorum önceki mesajımda orasının onlara uygun olmadığını kabul ediyorum vs vs . Sığınma evlerinin yapılış amacı zordaki kadınlara destek olmak sonuçta tutupta her psikopatı doldurmak hapse sokmak değil. Her şeyi de siz biliyorsunuz. Sığınma evleri psikopatlarla dolduysa çocuklu kadınları da alması amaçlanırken çocuk büyütülmeyecek bir yer haline geldiyse o da benim suçum değil herhalde. Yoksa ben de biliyorum korunsaydın gizli korunsaydın kaçsaydın evlenmeseydin demeyi. Sizin öneriniz ne peki bu güzide zihniniz ve fikrinizle ? Ne öneriyorsunuz bu kadına da kendine bir yol haritası çizsin. Çok merak ettim entel ve mükemmel fikirlerinizi. Adın gibi baş ağrısısın anlaşılan sadece.

canım diye başlayıp, sizli konuşmayla devam edip, e sonunda hakaretli sen diliyle bitirmek. gerçekten adeta bir istikrar abidesisiniz maşallah.

öncelikle sapı samanı birbirine katmayın. ben oradaki kimseye psikopat demedim. manyak dediğim de psikyatrik anlamda mania 'sı olan anlamında değil, toplumsal genel kullanım. psikopat'ı da umarım siz öyle kullanmışsınızdır. yoksa psikiyatrik vakaların sığınma evinde kaldığını iddia etmedim, etmiyorum. orada ortam kötü derken herkes birbirini doğruyo ya da doğramaya namzet de demedik...

bir tavsiyeniz yoksa vermeyin.
bilmiyorsanız bilmediğiniz şeyi tavsiye etmek durumunda değilsiniz. benim verecek bir tavsiyem yok, çünkü asgari ücretli eşten boşansa zaten 2 bin lira nafaka alacak giedecek yeri de yok. mecbur katlanacak bu kıza daha yıllar lazım. -benzer konulara öyle şeyler yazmışlığım da var ama bu konuya yazmadım, kız zaten farkında durumun.

illa yalan yanlış, olur olmaz tavsiye vermek zorunda mıyız?

Bir an iyi niyetle yazmıştım ancak sizin mesajınız ağrıma gitti nasıl konuşmam gerektiğini çok düşünemeden yazdım bu istikrar abidesi dediğiniz konuşma stili o yüzden. Yalan yanlış tavsiye dediğiniz ise gerçekten katlanamadığı durumda yapabileceği son çareyi söylemem oldu. Tahmin edersiniz ki boşanmak istiyorum dese dayak yiyebileceği bir koca ve aile var çevresinde. Bu çok bariz değil mi ???? Bu noktada yapabileceği bir yolu var sonuçta. O çocuklar o evde çokta mükemmel bir aile tablosuyla büyümüyor asgari ücretli baba ortada bile yok anlaşılan sadece mutsuz bir annenin çabası var. Kendini en son depresyonun son raddesinde bulabileceği bir yer. Başta ben sığınma evleriyle ilgili çok bilgim olmadığını kabul ettim ancak biliyorsunuz ki google 5 dk. Orada ki insanlardan için manyak diyen de siz olduğunuzdan cümlenizin de devamını ben getirdim. Sizin de bir fikriniz yoksa eğer bu kadına en azından iyi niyetle bir yol bulmaya çalışanlara da eziyet etmeyin. Siz mükemmel bir yol yordam bulmuş olsaydınız tabi ki amenna. Tek sığınma evini öneren benmişim gibi sadece benim mesajıma saldırıda bulunmanız da çok tadımı kaçırdı. Siz böyle derseniz ben de yine lafımı yinelerim. E O ZAMAN SİZ BİR YOL BULUN. ( Bu sefer oldu mu ? istikrarlı gidebilmiş miyim )

hanımefendi sadece siz öyle demişsiniz gibi mi yazmışım
ilk mesajın sonuna bir bakın isterseniz tekrar?

diğer konulara zaten cvp verdim, polemiğe girmeyeceğim.

Özür dilerim kırmak istemiyorum tamam 18 yaşında evlendiniz söz hakkınız yoktu Fakat sağlık ocaklarında ilk çocuktan sonra korunma yollarını anlatmaları zorunlu bunlar size anlatilmadimi.Bakin evlatlariniz iyiki var bu benim derdim değil zaten sadece diyorumki keşke ilkten sonra hemen tekrar çocuk için bı durup dusuneydiniz.Yani ne denir şimdi bilemedim para yok iş yok 3 çocuk aile desteği yok.Zaten bu adam pesinizi bırakmaz kendi hayatında yaşıyor karninizi doyuruyor mu doyuruyor hah onun için herşey yolunda zaten.Ben keşke bir tavsiye verebilsem çok da gencsiniz üzüldüm de ama nafaka al merdiven sil olur gider diyemem konuya 3 çocukla aile desteği yok olmaz o iş .İmtahan olarak bakmıyorum aslında İmtahan bu durumdan kurtulmak için vereceğiniz çaba olurdu böyle herşey Allah'tan değil malesef asıl konu başkada malesef çözüm yok sizin için çocukları büyütüp hayatinizi bu şekilde İmtahan diye yaşamak teselli etsin artık sizi ne denirki .Çocuklarınızın başına aynı şeyin gelmesine engel olun meslek sahibi yapın bence bunu amaç edinseniz daha iyi olur.Birde inşallah bu adam sizi yarın güle güle diye bırakıp gitmez yani bunlar kendi cüzi irademizle seçtiklerimiz ben başıma ne gelse ayrılmam diyen insanı anlamıyorum Allah'a kul olunur kocaya değil ve Allah isterse öyle bir ayirirki sasakalirsiniz büyük konusmamak lazım hayat yutturur iste.İnsan biliyor bazen de işte evlilik hicbirzaman kurtuluş değil zaten evlilik bu degil

25 yaş da günümüzde pamukluk oranı ne kadar yüksek olursa olsun anne olmak için büyük bir yaş değil zaten. Misal size de acelen neydi hemen kalktın evlendin bi de çocuk yaptın azcık dünyayı gezip vizyonunu arttırsaydın çocuk kaçıyor mu denebilir pekala. Ama demiyorum herkesin hayatı kimseyi ilgilendirmez sonuçta. Fakat sizinki de 2024 yılında çok da mükemmel bi tercih değil yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…