Sosyal medya

Eşinin, telefondan ve sosyal medya hesaplarından kendisini engellemesine sinirlenen kadın, intihara kalkıştı

Antalya'da Tuğba ve Ferit Gündoğdu çifti yaşadıkları sorunlar nedeniyle 15 gün önce boşanma kararı aldı. Evi terk eden Ferit Gündoğdu, eşini telefondan ve sosyal medya hesaplarından engelledi. Tuğba Gündoğdu ise bunalıma girdi. Dün oturdukları evin terasına çıktı. İntihara kalkıştı. Mahalleli, polisi aradı. Kısa sürede belirtilen adrese giden ekipler, gözyaşlarına boğulan kadının intihardan vazgeçirmeye çalışırken itfaiye ekipleri de önlem aldı. Yaklaşık 1 saat çaba gösteren ekipler, dalgınlığından yararlandıkları Tuğba Gündoğdu'yu kollarından tuttu. Kendisini kurtaran polise sarılan Gündoğdu, sağlık görevlilerinin olay yerindeki müdahalesindensonra karakola götürüldü.
Güler misin? Ağlar mısın? )))

Konu sahibi kimin mutlu veya mutsuz olduğunu bilemeyiz ama ben mesala sosyal medyaya foto yükleyip "kocişimm" moduna girmektense eşimle o anı dibine kadar yaşamayı tercih ediyorum. Bugünlerde sosyal medya aynı zamanda bir kazanç kapısına dönüştü,evliliğini,özel hayatını hatta çocuğunu bile kullanarak bu işten çok ciddi paralar kazananlar var. Birçok kişinin özendiği bilmem kaç binlik hesapların çoğunun birer proje olduğunu düşünüyorum çünkü aldıkları reklam ücretleri veya ürünler bir süre sonra çok cazip geliyor,beleşten hayat tatlı gelir. Sosyal medya kimine göre bir ego tatmini,kimine göre de kazanç kapısıdır. Siz kendi hayatınıza bakın,böyle şeylere takılmayın.

bence hiç görme boşver ben bi kaç dekorasyon hesabı takip ettim keşfet bunlarla doldu taştı ama yemek videoları izlemeyi seviyorum yapamasam da yemesem de iştah açıcı

ya bana da çoook saçma geliyor her haltı paylaşan tipler ama sosyal mecralar opsiyonel anlamda artık eskisinden çok daha gelişti. yani facebook'ta arkadaşlıktan çıkarmadan "takibi bırak" ayarı sayesinde anasayfanızda falan hiçbir şekilde görmüyorsunuz. twitter'da "ses kısma" diye birşey var, kullanırsanız takipten çıkmak istemediğiniz ama tweetlerini de görmek istemediğiniz kişilere çözüm bulabiliyorsunuz. sanırım sadece instagramda buna benzer bir ayar yok yani takip ettikleriniz o akışta gözükecek ama ona da yakında bir çözüm bulurlar diye düşünüyorum. ve instagram için konuşuyorum hakikaten paylaşımlarından hoşlanmadığınız insanları takip etmeyin, hiç gerek yok. keşfette çok şey çıkıyor ama resme tıklamazsanız ne olduğunu görmüyorsunuz zaten. dert edilecek en son konu bile değil bence bu. o binlerce takipçi de parayla alınıyor söyleyeyim yani.

Artık yemeği falan geçti durum.. Mesela güzel bir sunum yapıp paylaşanlara saygım var ama yok eşimle şunu şu saatte yedik çünkü canım kocam bilmemne bu şekilde paylaşımları yapan kadınların gerçek hayatta kocasından fazla değer görmeyen ve aksine eşinden değer gören kadınları kıskandığına inanıyorum. Yemeği geçti çünkü aldığı makyaj malzemelerini (bu işi blogger olarak yapanlar dışında) paylaşan, kıyafetlerini (genelde iyi markanın poşetlerini önde tutarak) paylaşan insanlar türedi. Biz ne ara bu kadar görgüsüzleştik bilmiyorum. Bildiğim tek bir şey varsa artık sosyal medya amacından çıktı hava atma aracı oldu.

Instagrami da kesfedecek annelerimiz
Nasil faceden gencleri kacirdilar, instagraminda 2 yillik omru kaldi.
Bnce o paylasimlara hic takilmayin.
Hatta kapatin hesabinizi gitsin

Sosyal medya hesaplarim yok, erkek arkadasimla bir tane bile fotograf paylasmamisizdir, ki yillardir birlikteyiz. Kendimize albüm seklinde sakliyoruz. Hic sevmem internet gibi mecrada ozel hayatimi paylasmayi, asla da ozenmem. Bazi arkadaslarimla bulustugumda hemen telefonlari kapip milyontane fotograf cekip koyuyorlar, yahu ben muhabbete gidiyorum hicbir sey anlamiyorum bu yuzden ne gezdigimden ne yedigimden. Teknoloji gelistikce insanlar bilincsiz kullandikca durum vahimlesti bence.

Bende ona çok rastladım ya
Adam karısını aldatıyor fotoğraf atıp canım karıcım seni çok seviyorum iyiki hayatımdasın diyor
Yuh yani
bir iş arkadasım var
adam yurt dısı seyehatlerınde yanlız yatmamak için bayan ayarlıyor

o kadar da güzel eşi var ki anlatamam

karısının dünyadan haberi yok
canım eşim diye faceden karısını paylasıyor adam

ama yurt dısı seyehatlerınde resmen hatun seçip yanına arkadas olarak goturuyor

Kakamizi yaptik biiiizzz

hiç birine inanma. hayatından tatmin olan, mutlu olan hiç kimse kendini sürekli ifşa etme gereği duymaz.

Binlerce takipçisi oluyor birde bunların. Çok merak ediyorum bebeklerini herkese açık profillerde nasıl paylaşıyorlar etraf sapık dolu. Ya o fotoğrafları kötü niyetli insanlar alıp kötü amaçlı kullanırlarsa

Tüm sosyal medya hesaplarımı kapamaya 2010da başladım..
Şimdilerde whatsapp durum çıktı da az biraz paylaşıyorum..
Ama sırf paylaşım yapmak için tatile çıkmıyor foto çekilmiyor yemek yemiyorum..
Çorabımdan parmağım fırlamışsa çekip koyabilecek kadar doğal durumcuyum eheh
O da yakında sıkar beni.. Açıkçası her gün düzenli paylaşım yapabilen insanlar beni ne kadar bunaltıyorsa kimseyi bunaltmamak adına şahsen azami dikkat ediyorum

Ay ağzınız bal yesin, benim yazacaklarımı yazmışsınız. Ben de çok severim sosyal medyada foto paylaşmayı. Dediğiniz gibi, hem anı biriktirdiğimi düşünüyorum hem de memleketimden çok uzaktayım insanlar sürekli kızın fotosunu yollasana diyolar hangi birine yolliyim? Hem gerçekten de merak ediyorlar, çocuğu da oldu bakalım nasıl gezecek şimdi diye. Çünkü karı koca gezmeyi, yeni yerler keşfetmeyi seviyoruz ve insanlar da görüp "aaa orası neresi? Çok güzelmiş" diye tavsiye alıyolar ki ben de bir çok arkadaşımda görüp gittiğim ve bayıldığım yerler oldu bu sayede. Şimdi ben mutsuz muyum? Allah'a şükür aynı paylaştığım fotoğraflar gibi hayatım. Yalan dolan yok maşallah. Biz mutsuzsak o zaman fotoğraf paylaşmayanların da hepsi mutlu demekki ne güzel. Yani fotoğraf paylaşanlarında kavgaları, küslükleri oluyodur paylaşmayanların da. He olmayan bir çiçeği, kahveyi paylaşıyolarsa o hastalık tabiki.

10 sayfa okumadım ama muhtemelen yapacağım yorum yapılmıştır;
Neye göre abartmak? Kime göre abartı, ya da neyi nasıl paylaşmak; bunun bir kıstası var mı?
Rahatsızsanız, takipten çıkarırsınız, görmezsiniz; yoksa şu sosyal medyada her şeyini paylaşmış da yok ben onları anlamıyorum da, aslında onların hepsi mutsuz da falan fıstık; komşu evini gözetleyip arkasından dedikodunun dibine vurmaktan çok bir farkı olduğunu düşünmüyorum. İsteyen istediğini paylaşsın, bana ne, sana ne, kime ne?

Bazı şeyleri uygunsuz bulabiliriz, can sıkan ciddi yönleri vardır; mesela şu instamomlar gibi, çocuklarının hayatını milletin gözleri önüne sermek ne kadar sağlıklı? Savunmasız bir canı, çocuğu tüm kişisel bilgileri, zaafları, hastalıkları, vırtları zırtları ile, en sevdiği renkten, en sevdiği hayvana kadar açık edip sapıkların varlığını umursamadan sırtından para kazanan tipler, bunlar benim kanıma dokunur en fazla. Yoksa kocişi ile kim ne yapmış, ne zıkkımlanmış, görmeyiver.

Hamileydim, yengem el açması mantı paylaşmış facede, öyle böyle değil; vay şöyle soslu böyle soslu 23894725 farklı fotoğraf. İnan o fotoğrafı gördüm, mantının kokusu burnuma geldi, canım çekti. Kv yaptı getirdi bana da, nasıl yedim tabak tabak anlatamam. O gün ne yaptım, yengemi takipten çıkardım. Napam? Kadına "Niye paylaşıyon la, karnı burnunda insanlar var, fikirsiz!" mi diyeydim? Paylaşası gelmiş paylaşmış, benim de takipten çıkarasım geldi çıkardım. Bu kadar basit.

Milletin hayatını izleyip kafa yormak yerine, herkes kendi hayatına baksın. En güzeli.

Genelde kadınlar daha sosyal oluyorlar bi mekan varmış gel gidelim diyerek programı yapın katılacaktır eşiniz de

Anneminde face hesabı var ama 1 tane bile babamla fotosu yok:) illa sergilemeye gerek yok ama ben yeni evli vs olsaydım eşimin fotoğraflarımı paylaşmasını isterdim. Abartmadan tabi:)

Beni en çok rahatsız eden şey saygı sınırlarını aşmaları. Fotoğraf sevmeyen insanları anormal ve sıkıcı bulmaları. Gittiğimiz yerlerde sırf kendileri seviyor diye o karelere zorla dahil edilmemiz. Neymiş anıymış. Kahvaltıya gidiyoruz. Kahvaltıya başlamamız yarım saati buluyor. Birde şu açıdan çek. Bu açıdan çek. Vapura binip Video çekiyorlar. Canım denizle, rüzgarla temas etmiyorlar. Bunun adı da anı yaşıyoruz oluyor. Cafeye gidiyorlar. İki saat oturuyorlar. Çoğu zaman birbirlerinin yüzüne dahi bakmıyorlar. Bol bol foto, telefon için şarj yeri arama, iyi sunumlu kahve tabaklarını çekme ve Final. Tüm bunlarla bu kadar içli dışlı olduktan sonra da kıyıda köşede tatmin olamıyorum hayattan serzenişleri. Ne demeli bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…