- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.517
- 173
- Konu Sahibi Usaklibirkiz
-
Konuyu yanlış anladınız gibime geldi. Abla akıl vermemiş, şunu alacaksın, bu olacak diye kendi kendine karar verip, emrivaki yapmış. Konu sahibi lafını dinlemeyince, selamı sabahı kesmişler. Normal insanlar bunu yapar mı? Normal insanlar karşılıklı tatlı tatlı konuşup, fikir alışverişi yapabilirler bence. Bunun cehaletle de ilgisi yok. Okuma yazma bilmeyen her insan böyle olacak değil. Bunun kötü kalplilikle, fesatlıkla ilgisi var.Ben size gündüz ayrılmayın diye yorum yazacaktım ama fırsat bulamadım şimdi baktım ayrılmışsınız diye okudum yorumlarda..
Annesinin hastalığı var sizle ilgilenmek hali yok siz bunu sorun ettiniz nisanliniz da doğal olarak dediklerinize karşı benim ailem böyle dedi.
Ablası akıl verdi siz dinlemediniz siz dinlemeyince kendini geri çekti daha birşey karışmaz oldu. Valla bana göre böyle aile zor bulunur. Insallah karşınıza tam tersi insanlar cikmaz. Siz dinlemeyince eşinizi dolduracak polemik oluşturacak bir görünce. Zırt pırt arayan çağıran oğlunu sizi rahat bırakmayan bir kaynana. Diğer konularınıza baktım biraz herşeyi kafaniza takan biri olduğunuzu düşündüm. Ve hersey icin akil almissiniz kendi aklinizi kullanin biraz.Allah yardımcınız olsun.
1 ay önce sözlendim. Nasipse 1 Temmuz’da nişanım var ama ben bu konuda kararsızım..
Sözlümün annesi 65 yaşında, okuması yazması yok o yüzden telefon kullanıp beni arayamıyor ve her türlü hastalığı var bana göre iyi birisi kendi halinde..
İkide ablası var. Ablasının birisi 40 yaşında. Çarşı vs her işin başında o var. Baya da bilgili sosyal birisi. Bana sürekli elbise şurdan olucak, nişanda şu hediyeyi dağıtacaksın diye karışıyordu. Onu dinlemediğim için oda ilgi alakayı kesti.bana zıt oldu.
Sözlümün ailesinden bir Allah’ın kulu beni bugune kadar nasılsın diye aramadı. Ben önceden cuma, Kandil, anneler günü vs manasıyla annesi ve ablalarını arıyordum. Sonra bende aramamaya başladım. Beni sevmediklerini istemediklerini düşünüyorum.
Ki bugun bu konuyu sözlüme açtım. Seviyorlar istiyorlar diyemedi ve inkar etmedi. Ama hemen başladı ailesini savunmaya. Bana yazdığı mesajda “ benim ailem cahil ve ilgisiz. Böyle bi aileye gelin olmak istiyorsan kapımız açık, istemiyorsan da sen bilirsin” yazmış. Cevap vermedim. Bunun üstüne aradı bir ton laf saydı bağırdı ki yanımda kuzenim var sonra konuşalım dememe rağmen.
Ailemin bu olanlardan haberi yok. İşin kötü yanı yarın onlara iftara gidecekmişiz babası arayıp söylemiş. Ve öğleyin nişan elbisesinin provası vardı ücreti de verilecekti. Her yerden engelledim ne yapacağım hiç bilmiyorum.
Evett tam da böyle oldu teşekkür ederimKonuyu yanlış anladınız gibime geldi. Abla akıl vermemiş, şunu alacaksın, bu olacak diye kendi kendine karar verip, emrivaki yapmış. Konu sahibi lafını dinlemeyince, selamı sabahı kesmişler. Normal insanlar bunu yapar mı? Normal insanlar karşılıklı tatlı tatlı konuşup, fikir alışverişi yapabilirler bence. Bunun cehaletle de ilgisi yok. Okuma yazma bilmeyen her insan böyle olacak değil. Bunun kötü kalplilikle, fesatlıkla ilgisi var.
En doğru kararı vermişsin konu sahibi. Şimdiden bu kadar kaba saba tavırlar içinde olan insanlar, sana ileride hayatı cehenneme çevirirdi. Umarım çok daha güzel insanlarla karşılaşırsın.
İnşallah hayırlısı olmuştır teşekkür ederimSanırım ayrılmışsın. Hayırlı olsun
1 ay önce sözlendim. Nasipse 1 Temmuz’da nişanım var ama ben bu konuda kararsızım..
Sözlümün annesi 65 yaşında, okuması yazması yok o yüzden telefon kullanıp beni arayamıyor ve her türlü hastalığı var bana göre iyi birisi kendi halinde..
İkide ablası var. Ablasının birisi 40 yaşında. Çarşı vs her işin başında o var. Baya da bilgili sosyal birisi. Bana sürekli elbise şurdan olucak, nişanda şu hediyeyi dağıtacaksın diye karışıyordu. Onu dinlemediğim için oda ilgi alakayı kesti.bana zıt oldu.
Sözlümün ailesinden bir Allah’ın kulu beni bugune kadar nasılsın diye aramadı. Ben önceden cuma, Kandil, anneler günü vs manasıyla annesi ve ablalarını arıyordum. Sonra bende aramamaya başladım. Beni sevmediklerini istemediklerini düşünüyorum.
Ki bugun bu konuyu sözlüme açtım. Seviyorlar istiyorlar diyemedi ve inkar etmedi. Ama hemen başladı ailesini savunmaya. Bana yazdığı mesajda “ benim ailem cahil ve ilgisiz. Böyle bi aileye gelin olmak istiyorsan kapımız açık, istemiyorsan da sen bilirsin” yazmış. Cevap vermedim. Bunun üstüne aradı bir ton laf saydı bağırdı ki yanımda kuzenim var sonra konuşalım dememe rağmen.
Ailemin bu olanlardan haberi yok. İşin kötü yanı yarın onlara iftara gidecekmişiz babası arayıp söylemiş. Ve öğleyin nişan elbisesinin provası vardı ücreti de verilecekti. Her yerden engelledim ne yapacağım hiç bilmiyorum.
Burada eşinden dert yanan çoğu kadın aslında evlenmeden önce sinyalleri alıyor ve görmezden gelip evleniyor. Sonu hüsran ve mutsuzluj oluyor. Burada , kendini hiiç belli etmedi muhteşem gizledi beni nasılsa kandırdı minvalinde konuların çoğu aslında öyle değil. Adamlar kendini gösteriyor az da olsa, ama görmek istemeyen kadına bağıra bağıra söylesen de görmez duymaz.
İnşallah hayırlısı olmuştır teşekkür ederimSanırım ayrılmışsın. Hayırlı olsun
Onceki yorumlarda bunun aciklamasini yapmış zaten, "okuma yazmasi yok, hastalıkları var ve bu yuzden ilgilenemiyor" şeklinde.. Abartmaya gerek yok bence..Aynen öyle evet bir yeri atladınız, "her türlü hastalığı var" dediği kısmı atladınız. Şimdi bende polemik için yazmıyorum ama böyle bir söz ne anlama geliyor ve ne amaçla kadının hastalıklarına vurgu yapılıyor anlamadım. sebebi neydiki?? Ve bunun anlatında iyi bir niyette görmüyorum, bilmiyorum belki benim gözlerim bozuktur!
Kaldıki bir insanın böyle bir cümleyi kurabilmesi için bütün hastalıklara karşı bağışıklığı falan olması, kendi hiç hastalanmayacağına dair garantisi olması falan lazım.
Ben sadece bu noktaya takıldım, konu sahibi diğer sebeplerinde haklıdır belki.
Kaldıki galiba ayrılmışlar zaten.
Allah yardımcısı olsun, şuan zor bir durumda olmalı. Hakkında hayırlısı olsun.
Masumane, severek yardim eden bi insan saygili ve haddini bilir bi sekilde fikir verir, tabii fikri sorulursa.. Kendi dedikleri olmadi diye tavir alip iliskiyi kesmez.. Bildigin hadsiz, gelini köle diye alip uzerinde ego tatmin etmeye calisan tipler.. Gelinligine karar verdirmedi diye gelini 1 numarali dusman ilan cinslerden.. Sanki insanlarin tek hayali evlenip bunlarin emri altina girmek..Eltin sevinecek zaten istemiyodu. Eltinin dolduruşuna gelmiş olmayasın ablası konusunda. Ne var sanki yardım etse senin 2 katın yaşında kıskançlıktan değil severek yapıyodur.
al benden de o kadar.Bu kısım beni rahatsız etti .
Arkadaşlar bitirmek istediğimi söyledim. Tartıştık. Annemi aradı kızınızın psikolojisi bozuk tedavi ettirin dedi. Annemde ağzından geleni sayıp yüzüne kapattı. Sanırım ayrılmak en doğru karar
Ablası ilgileniyordu baştan ama ne zaman ki ben fikrimi söylemeye başladım o zaman çekti kendini. Dediğini yapsam benden iyisi yoktu ama bu benim nişanım onun değil. Fikir verebilir bende anlayışla karşılarım onda istişare ederim ama o fikir vermekten ziyade fikrini dayatmaya calısıyoablası madem donanımlı biri ilgili alakalı neden onunla iyi olmadın?
bence orda hata yapmışsın.
annesi ilgilenmese bile ablası ilgilenirdi herşeyinle.
Evet baştan bende öyle düşündüm ama sanırım benim insanlarla uğraşcak gücüm yok.Sözlünüz ne iş yapıyor? Bence hemen kestirip atmayın . Burdan sadece bir konuyu kesit olark paylasmıssınız ve herkes at sözü hemen bırak onu diyor . Evli olsan bosan diyecekler. Ailesinin cahil olduğunun o da farkında ama napsın? İnsan ailesini secemiyor. Başka biri ile görüşsen onun ablası danası vs vs olmayacak mı ? Herkesin kusuru vardır iyi düşün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?