Sözü atma konusunda kararsızım

'Ben seni umursamıyorum. Olsan da olur, olmasan da' diyor çocuk. Ailesinin yanında pek de bir değerin yok gibi. Tabi ki karar senin.

Ben Arada sıcaklık olması için ben küçük olaraktan anneler günü, cuma, Kandil sürekli bahaneler bularak aradım. İnsan değer verince karşılığını da görmek istiyor. Bir kez arasalar laf yapmayacaktım. Şuan o yüzden vicdanım rahat günkü cidden çabaladım. Oda gördü hatta birkaç yerde bana hak verdi. İster samimi olursun ister mesafe koyarsın o senin bileceğin iş dedi. İnan’ın konuyu nasıl oraya getirdi hiç bilmiyorum. Konu bir anda cahilliğe saptı anlamadım.

Sadece elbise hediye meselesi mi konuştu
Gerçi 40 yaşında kadınla aranızda kuşak farkı da var yani
Tek ortak noktanız nişan düğün olur anca
onların isteyip istememesi de çok da önemli değil aslında
İsteyip ota moka burunlarını sokmalarındansa mesafe candır

Anladigim tek şey sozlun içinde ailesi içinde tek sıfatın gelin olacak. Sozlune es hayat arkadaşı değil yani. Yerinde olsam bitirmek için değilde devam etmek için korkardim

Böyle bir ailede sözlünüzün de doğru bir psikoloji ile yetişmiş olabileceğini düşünmüyorum. Çok iyi düşünmeniz gerekir. Sonrasında daha çok üzülmemek için. Kim ne derse desin aileyle ilgili sorun yaşanıyorsa o evlilikte huzursuzluk eksik olmuyor. Aşk sevgi vs. bunları aşmak için yeterli olamıyor. Zamanla sabır azalıyor, tahammül kalmıyor. Ki siz bunları henüz yolun en başında yaşıyorsunuz. Bunlar zamanla aşılabilecek değil zamanla kısır döngüye girebilecek şeyler

Cok üzgünüm ya ailemi de cok heeveslendirdim. anlaşarak kendim istedim hemde
şu saçma bahanelerinizi bırakıp ayrılır mısınız lütfen. Sonra burda ah vah yakınıyolar işte görüyoruz. Azcık ders alır insan. Ayrılmaya cesaretiniz yok ama bu cahilleri çekmeye cesaretiniz var pesss

Boyle bir aileye gelin olmak istersen mi dedi??
Yani sifatin bu olacak onun gözünde oncelikle..
Es olmak,onunla hayati paylasmak degil..
Bu sozun uzerinde iyi dur.
Yerinde olsam yol yakinken dönerim.
+1
Ayrica adam sana agzina geleni sayiyor, bir de yaninda kuzenin varken, bu nasil iş?
Her seye burnunu sokan, hadsiz ablasina meydani acmadigin icin sen suclusun, ilgilenmeyi her seye karismak sanan cahiller sana ilgiyi alakayi kestigi icin sen suclusun, sana yapilan yanlis davranislari sözlün bey ile paylaştığın icin de sen suclusun, üstüne hakaret duyuyorsun ve ayrilmaya cesaretin yok, oyle mi? Bu tiplere katlanma cesaretin varsa cesaretini agzim acik kalarak alkislarim..

Son düzenleme:
Yani ailesinden ziyade çocuğun kendisi problem gibi geldi bana kriz durumu ortaya çıkınca sen sucluymussun gibi sana bağırmış çağırmış vs iyiyken herkes iyidir sonuçta önemli olan insanın kriz durumlarında nasıl olduğu.demek ki evlenince sorun yasadiginizda hep böyle yapacak

onun bu önceden düsündüğü bir yarasıydı sanırım. ailesinin cahilliginin size denk olmadıgı sürekli aklındaydı.
boyle bir kavga cıkınca istemeden agzından cıkıverdı bellıki..
çabalamıssınız ama bu kadarı bıraz az gıbı, normal gunlerde zamanlarda da arayın, muhabbet edın.
arada samimiyet olustukca sureklı konustukca, istediginizide daha rahat aldırabılırsınız hemen kusmezler nazınız geçer
bir anda samimi süper anlasmayı beklemeyın biraz kendinize ve karsı tarafa zaman tanıyın bence
gercekten olmadıgını anladıgınızda bırakin.. öyle ya olmayınca olmuyor.
ama kuzenımde aynı durumlardan gectıgı ıcın sızınle boyle konusuyorum.
yarın bigun bende gecicem. hersey bir anda güzel olmayabiliyor. biraz cetrefilli sizinki de..

Sözlümün annesi 65 yaşında, okuması yazması yok o yüzden telefon kullanıp beni arayamıyor ve her türlü hastalığı var
Kusura bakmada şu sözünden sonra evliya olsan benim için hükmü yok. O sözlününde aklı varsa halen vakit varken yapması gerekeni yapar.

Yazından henüz evliliğe hazır olmadığın kanısına vardım pek olgunda bulamadım seni, sen hayallerle gerçekler arasında
Sıkışıp kalmış gibisin
Bence epey hayal kırıklığına uğrayacaksın
Gibi evlensende ne kendini nede karşındakini mutlu edec eksin
Sen evliliği çocuk oyuncağım sandım
Karşındaki senden dört dörtlük hizmet bekleyecek o tür aile yapısında
Kızım her sabah kocana kahvaltı hazırlayacak ısın yemek yapmayı becerecekmisin gideceğin aile bu tür

Hadsiz, kompleksli, cahil insanlar burdan bakınca.. Ayrica sözlün kavgaci ve kimseden utanması yok, edepsiz kisacasi..
Bunlari soylemek istemezdim ama kendini yakma diye cirpiniyoruz guzel kardesim.. Kaliteli, görgülü insanlar da mevcut su dünyada, cok sukur..

Son düzenleme:
Kusura bakmada şu sözünden sonra evliya olsan benim için hükmü yok. O sözlününde aklı varsa halen vakit varken yapması gerekeni yapar.
Polemik icin yazmıyorum, yanlis anlasilmasin, merak ettim yalnizca, ne demis ki konu sahibi, ben mi kacirdim? "Okuma yazmasi olmadigi icin telefon kullanamıyor, beni arayamiyor, kendi halinde iyi birisi" demis kv icin.. Ben bi yeri atladim sanirim?

Aklınızı karıştırmak istemem ama yapıcı olan insan ister gel ister evlenme modunda olmaz
DüElir sabret canım cicim der
İyi düşünün elalem ailem ne der diye stres yapmayın kimse evladı kötü olsun istemez nasip bu işler

Bu aşk evliliğine benzemiyor
Sözlün sana karşı bir eyvallahı yok
Sanki evlendiğinde ufak bir tartışmada
Kapıyı gösterecek gibi sanırım aile evlensin söyledi
Oda bu isteğe uyuyor gibi
Nişanlı karekter yapısı nasıl

Sevgiliyken ayrilmadim cunku cok seviyordum... Kariyerimi teptim onun askina alanimda avrupanin en iyi okullarimdan birinde okurken birakip dondum nisandan donemedim 1 ay sonra nikah yaptik ve nikahtan sonra herseye ragmen evliyiz dedim sustum dugun oldu mutlu olmadigim siradan bi hayat yasadim siddet kufur hakaretle... Sonuc sevgiliyken gosteremedigim cesareti evliyken gosterdim bosaniyorum... Allahta yuzume bakti o ugursuzu hayatimdan atinca suan olmak istedigim kurumum basindayim... gec olmadan kararini ver...

Bu E v lilik kararları çok önemli içinize sinmiyorsa kendinizi kandırmayın
Ke ndinze karşı dürüst olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…