Spor ve Sağlık İçin Motivasyon Taktikleri

Bir ara çok kilo almıştım. kilo bende çok halsizlik yaptı, hiç enerjim yoktu, kilolarımdan memnun olmadığım için genelde mutsuzdum, ayrıca çok sıcak basıyor ve terliyordum. Birkaç kilo vermeye başlayınca bu şikayetler de azaldı. Şimdi bunu devam ettirip istediğim kiloya gelmek istiyorum.
Ayrıca kendini salmış o kadar çok kız var ki etrafta. Neden biz farklı olmayalım. Ve bu yaşımızda istediğimiz elbiseleri giyemeyeceksek hangi yaşımızda giyeceğiz.

Eki Görüntüle 1618587 Eki Görüntüle 1618588 Eki Görüntüle 1618589 Eki Görüntüle 1618590 Eki Görüntüle 1618591 Eki Görüntüle 1618592 Eki Görüntüle 1618593
haklısın
 
51 Kilo Verme Taktiği (Alıntı değildir)

1. Sporu Hayatınızda Öncelik Haline Getirin

Etkili bir kilo verme planının ilk aşaması spordur. Koşmak, bisiklet, ağırlık kaldırmak, yüzmek... Neyi seçerseniz seçin, diyetinizin omurga kısmını oluşturacak. Sarkmayı engellemesi, sıkılaşma sağlaması, enerjiyi arttırması, vücutta kas artışının daha fazla kalori ihtiyacı doğurması ve bunun da zayıflamayı hızlandırması gibi sebepler; sporu vazgeçilmez kılıyor.

Bedeninize yüklenmeyecek bir spor seçin ve bunu bir toplantı ya da aile görüşmesiymiş gibi algılayın. Vakti geldiğinde ciddiyetle uyun. Düzenli bir şekilde haftada 3 gün 1'er saat mucizeler yaratır.

2. Sağlıklı Yaşam Alışkanlıkları Edinin

Sadece zayıflamak için değil, daha sağlıklı bir ömür için de sağlıklı alışkanlıklarımız olmalı. Kilo artışı, yanlış beslenmenin bir yan etkisidir. Sağlıklı hayatın da yan etkisi, vücudun sağlıklı olduğu kiloya inmesiyle sonuçlanır.

Genelde 1 gecede alışkanlıklarımız değişmez. Daha yavaş ve kararlı adımlar atmalısınız:

Küçük adımlarla başlayın.
Bu küçük adımları büyütecek şekilde hayat akışınızı değiştirin.
Ve bu akışa en az 1 ay uyun.

Mesela sebze yemeyi arttırmak için günlük menünüze en az 3 farklı sebze ekleyebilirsiniz veya meyveyi arttırmak için önce doğal meyve suları tüketmekle başlayabilirsiniz.

3. Koşun!

Hızlı kilo verdirmesi ve vücudunuzu şekillendirmesi bir yana, dayanıklılığınızı ve enerjinizi de arttıran koşmanın faydaları saymakla bitmiyor. Başlangıçta günde 15 dakika ile başlayabilir ve insanların saatlerce nasıl koştuğuna şaşırabilirsiniz. 3 ay içindeyse günde 1 saat tıkanmadan koşabilir hale gelecek ve şaşırdığınız insanlardan biri olduğunuz fark edeceksiniz.

Eğer bir motivasyona ihtiyacınız varsa, birilerinin sizi kovaladığını ya da maraton yarışmacısı olduğunuzu hayal edin.

4. Ağırlık Çalışın

Kadınların sporla alakalı en büyük korkularından biri, ağırlık çalışınca abartı derecede kaslanacaklarını düşünmeleridir. Oysa kadınlarda testesteron az olduğu için, protein ağırlıklı aşırı yoğun ve kalorili bir diyet ile birlikte ağırlık çalışsalar dahi kaslanma çok az olacaktır. Bir kadının abartı derecede kaslanması için gerçek bir sporcunun ağır diyetiyle birlikte ek destek toz gıda kullanması gerekir.

Haftada 3 kez yapacağınız ağırlık çalışması yağ yakımında ve kas oluşumunda yardımcı olur. Bu da daha zayıf ve seksi bir beden anlamına gelir. Üstelik metabolizmanız hızlanır, vücudunuz daha dayanıklı ve güçlü olur.

Ağırlık çalışmak yerine güç temelli egzersizler de işe yarayacaktır. Squat, şınav, burpee gibi hareketler hem kasları çalıştırır, hem de kalori yakımını hızlandırır.

5. Sabah Sporu Yapın

Araştırmalar, sabah kalkınca spor yapanların sağlıklı yaşam rutinine daha hızlı adapte olduğunu gösteriyor. Üstelik tüm gün boyunca enerjik oluyorlar. Ayrıca sporu sabah yapanlar, günün diğer saatlerinde spor yapanlardan daha kolay spor yapmaya yöneliyor; üstelik farkında olmadan daha çok kalori yakıyorlar.

Eğer kilo verme kararınız varsa, bunu sürdürmek için disiplin ve kararlılığa ihtiyacınız olacak. Sabah erken kalkıp spor yapmak ise bunu size sağlayacak.

6. Gerçekçi Hedefler Koyun

Reklamlarda tavsiye edilen zayıflama çaylarından, günde 5 kilo verdiren sağlıksız diyetlere dek; etrafımız sağlıklı yaşam üzerinden ticaret yapan insanlarla dolu. Kiloları bir günde almadınız, o yüzden bir günde hızlı kilo verdiren diyetler genelde işe yaramaz. Yıllardır alıştığı ağırlığı bir anda kaybeden beden, bunu yerine koymak ve eski dengesini bulmak için çok çalışacaktır. Verilen kiloların hızla geri alınmasının sebebi budur. Üstelik uğraşıp işe yaramadığını görmek, hayal kırıklığına sebep olur.

Ulaşılabilir, yakın ve sağlıklı hedeflerle yola başlayın. Uzun vadede verilen kilolar, uç bir durum yaşanmadıkça geri alınmaz.

7. Sporu Alışkanlığa Dönüştürün

Arada sırada ve düzensiz yapılan sporun kilo vermeye etkisi azdır. Bir gün aşırı yüklenip kas ağrılarına sebep olmak veya uzun süre spordan uzak durup tekrardan bedeni çalışmaya alıştırmak zararlı dahi olabilir.

Onun yerine yapabildiğiniz her an spor yapın. Merdiven kullanın, otobüs durağına yürüyün, bisiklet sürün, çocuğunuzla kovalamaca oynayın, arkadaşlarınızla koşuya çıkın, yüzmeye gidin. Günlük hayatınızda hareketli olduğunuz anları arttırdıkça daha enerjik hissedeceksiniz ve bu da zamanla alışkanlığa dönüşecektir.

Unutmayın, haftada 3 seansla devam eden 4 ya da 6 haftalık bir süreç, sporu hayatınızın bir parçası yapmaya yeter.

8. Sakatlanmayın

Hazır olmadığınız halde gereğinden fazla egzersiz yapmak sakatlıklara sebep olur. Üstelik iyileşene dek olduğunuz yerde sayar, hatta gerileyebilirsiniz. Bu duruma yol açmamak için vücudunuzu dinleyin. Spor esnasında zorlandığınızı fark ettiğiniz anda hareketi yapmayı durdurun ve daha hafif bir versiyona geçin. Yeni başlayanlar için hazırlanan programları takip edin, yavaş yavaş ilerleyin.

Çok fazla zorladığınız takdirde ciddi sakatlanmaların yanı sıra spordan bıkmaya ve depresyona sebep olan sürantrenman durumu yaşayacağınızı unutmayın.

9. Yürüyün

Spor yapamayacak bir sakatlığınız varsa, yürüyün. Sakatlama riski olmayan, düşük ağırlıklı bir egzersiz olan yürüyüş kilo vermenize yardımcı olur. Günde 45 dakikalık bir yürüyüş, kalori alımınızı dengede tutmada yardımcı olacaktır. Yapabilirseniz tempolu koşu ile destekleyin.

10. Her Gün Aynı Saatte Spor Yapın

Her gün aynı saatte spor yapmaya alışmış bir bünye, günün o saatlerinde sizi spora çağıracaktır. Bedeninizin bu çağrısını görmezden gelemeyecek kadar bu rutine alışınca, spordan bıkmak ya da spor yapmaya üşenmek gibi sıkıntılarınız olmayacaktır.

Sabah 6-7 gibi seçeceğiniz rutine mutlaka uyun.

11. Yediklerinize Dikkat

Spor yapmak vücudumuzu kaslandırdığı için günlük kalori ihtiyacımızı arttırır, eğer yediklerimizi de aynı oranda arttırmazsak kilo vermek kaçınılmaz olacaktır. Spor yapmaya başlayan insanlarda "Ne de olsa spor yapıyorum" rehaveti oluşabilir, kesinlikle buna izin vermeyin. Gerekirse bir kalori günlüğü tutun ve her yediğinizi kaydedin.
  • Devam edecek...
Devam ediyoruz.

12. Planlayın

Araştırmalara göre, açlığa karşı önceden plan yapmak ve sağlık yolundan ayrılmamak için karşılaşacağınız durumlara önceden çözümler üretmek, kilo vermeye yardımcı oluyor. "Eğer... o zaman" kalıbı kullanılan bir listeden yararlananlar, diyete daha sadık kalıyor. (Örneğin "Eğer saat 10'da acıkırsam, o zaman atıştırmalık olarak bir avuç ceviz, fındık ve badem tüketeceğim.")

Açlığa karşı spontane çözümler üretmek; zayıf anınızda pişman olacağınız kararlar vererek, yanlış beslenme ile açlığınızı tıkamanıza sebep olabilir.

Acıkacağınız anlar için önceden hazırlayacağınız sağlıklı atıştırmalıklar diyetinizde yardımcı olacak. Bu atıştırmalıklar, aşırıya kaçacağınızı bildiğiniz öğünlerden önce iştah kesici olarak da kullanılabilir.

13. Sebzeler!

Buzdolabınız sağlıklı yiyeceklerle doluysa, mideniz de sağlıklı yiyeceklerle dolu olacaktır. Değerli mineral ve vitaminlerle dolu sebzeler, aynı miktardaki karbonhidrat ağırlıklı yiyecekten daha az kaloriye sahiptir ve üstelik daha doyurucudur.

Mutfağınızı sebzelerle doldurun. Renk tayfının tüm renklerinden faydalanın. Kırmızı dolmalık biberden, mor patlıcana, yeşil ıspanaktan beyaz kerevize, her rengi mutfağınıza ve tabağınıza katın.

14. Tabağınız Sebze Ağırlıklı Olsun

Sebzelerin öneminden ne kadar bahsetsek az. Ne yazık ki öğünündeki sebzeyi arttırmada çoğu insan başarısız oluyor. Tabağınızı 4'e bölün. 2 birimi sebzeden, 1 birimi proteinden ve kalan 1 birimi de tam tahıldan oluşsun. Bu sayede daha az acıkacak, daha tok olacak, daha faydalı beslenecek, daha enerjik hissedeceksiniz.

15. Sağlıksız Atıştırmalıklar Çöpe!

Çevrenizi yeni ve sağlıklı alışkanlıklarınıza göre düzenlemezseniz, çevreniz eski ve sağlıksız alışkanlıklarınızla dolar. Eğer evinizde patates cipsi varsa, gecenin bir yarısı gelen kışkırtıcı çağrıya engel olamayabilirsiniz. Ama evde böyle bir yiyecek bulunmazsa, bunu kontrol etmek daha kolay olacaktır.

Mutfağınızı temizleyin. Vücudunuza yük olan, sağlıksız, gereksiz, zararlı tüm içeriği acımadan atın. Kek, pasta, dondurma, çikolata gibi şeker içeriği yüksek ve işlenmiş gıda içeren maddeleri midenize de mutfağınıza da sokmayın.

16. Evde Yemek Yiyin

Yorgun geldiniz, yemek yapmaya haliniz yok. Belki de iyi bir aşçı değilsiniz. Fark etmez. Dışarıdan sipariş edeceğiniz hamburger, pizza ya da lokantada yiyeceğiniz yemeklerin hiçbiri, evinizde kendi imkanlarınızla yaptığınız yemek kadar sağlıklı ve besleyici olamaz.

Dışarıda satılan yiyeceklerin uygun fiyatta olmasının çok önemli bir sebebi var. Ne kullanılan maddelerin içeriğinden, ne de hazırlanan ortamın hijyeninden eminiz. Üstelik bu gıdaların içine lezzetli olması için eklenen katkı maddelerinin, şekerin ve kalitesiz yağın haddi hesabı yok.

Özetle evde yemek hazırlamak hem cebinize, hem de midenize iyi gelecek. Eğer yorgunsanız, bir önceki geceden yemek hazırlamaya çalışın.

17. Atıştırmalıklarda Zeki Hamleler

Kilo vermede (veya almada) öğün aralarında can sıkıntımızı gidermek için seçtiğimiz atıştırmalıklar, ana öğünlerimizden daha önemli yere sahip. Eğer atıştırmayı seven biriyseniz, atıştırma alışkanlıklarınızı değiştirerek sadece doğru olanları seçmenin size ne kadar hızlı kilo kaybettireceğine inanamazsınız.

Doğru atıştırmalıklar hem açlığınızı bastırır, hem de kalori almanızı azaltır.

Öğünler arasında bir şeyler yemek istediğinizde, seçiminizi havuç, üzüm, fındık, badem, ceviz, hatta az miktarda kurutulmuş meyve ile yapmayı seçin. Seçtiğiniz atıştırmalıklar ne kadar doğalsa ve işlenmemişse, o kadar iyidir. Tabii abartmayın, bir avuç içi kadarı yeterli. Unutmayın, bunları atıştırmalık olarak tüketiyoruz, öğün yerine geçmemeliler.

18. Gerçekten Aç Mısın?

Gerçek açlığı anlamaya çalışın. Duygusal açlık denen his sebebiyle yemeğe yöneldiğimiz olur. Duygusal açlık sizi öfkeli, üzüntülü, stresli, sarsılmış ya da sadece canınızın sıkıldığı anlarda yakalar. Gerçekten aç olmadığınız halde yersiniz ve bu da kilo alımına sebep olur.

Gerçek fiziksel açlığı ve duygusal açlığı ayırt etmeyi öğrenin. Bu besin fazlalığı olan dünyada, iyi ki (ve ne yazık ki) gerçek açlığı unutmuş insanlarız.

Bir yiyeceği yemeden önce kendinize "gerçekten aç mıyım?" diye sorun. Yemek yiyerek sorununuzu çözemeyeceğinizi, yediklerinizin tadının 5 dakika sonra geçeceğini ama kalorilerin vücudunuza yerleşeceğini düşünün. Karnınız guruldamadan masaya oturmayın. Duygusal açlık olduğuna eminseniz, kendinizi başka bir işe verin.

Alışverişe çıkın.
Parka gidin.
Temizlik yapın.
Oje sürün.
Arkadaşınızla buluşun.
Bir kitaba başlayın. vs.

19. Kahvaltıyı At-la-ma-yın!

Bu yapılan en büyük ve en basit hatadır. Öğün atlamanın ya da kahvaltı etmeyerek kalori alımından kurtulmanın teoride kilo vermeye yardımcı olduğu düşünülür. Ancak pratikte tersi doğrudur. Kahvaltı etmeyen bünye, öğleye doğru daha çok acıkacak ve daha ağır bir yemek yiyecektir. Hatta kendisini doymuş hissetmediği için daha fazla atıştırmalığa yüklenecektir.

Üstelik vücudun en çok enerji ihtiyacı duyduğu vakitler sabah, en az enerji harcadığı vakitler akşamdır. Kahvaltıyı atlayanlar genelde akşam yemeğini fazla kaçırır ve bu da kilo almaya sebep olur. Kahvaltıyı atlamak yerine zengin bir kahvaltı eden ve akşam yemeğini hafif yiyenler ise daha çabuk zayıflarlar.

Protein zengini, sağlıklı doymuş yağlar içeren kahvaltıyı hayatınızdan çıkarmayın.

20. Sıvı Kalori Almayın

Sıvı tüketmenin yararı çok ancak bu sadece su tükettiğinizde geçerli. Gazlı ve şekerli içecekler, katkı maddesiyle dolu meyve suları, işlenmiş şeker içeren sıvılar, tatlandırıcı içeren soğuk çaylar, kola, gazoz gibi içecekler sağlıklı yaşama büyük engeldir.

Kahve dükkanlarında içtiğiniz sıradan bir kahvenin bir dilim tatlı yemek kadar kalorisi var, o açıdan masum değiller. Bazısı, üzerindeki krema hariç en az 300 kalori ediyor. Hee kola içmekle, kaşık kaşık işlenmiş beyaz sofra şekeri yemek arasında neredeyse fark yok.

Canınız bir şeyler içmek istediğinde bitki çayları ya da direkt su içebilirsiniz. Tatlandırmak için nane, limon, salatalık ya da tarçın eklemek de size kalmış.

21. Boş Mide İle Koşun

Sabah erken kalkıp aç karnına koşuya çıkmak, tok karınla çıkmaktan daha çok kalori yakıyor. Çünkü vücudunuz enerji ihtiyacını yediklerinizden karşılayamadığı için yağ tabakasına yöneliyor.
 
Sabah koşusu vakti.
Kalk, pencereyi aç.
Nefes al derin derin, ciğerlerini temiz hava ile doldur.
Daha kahvaltı vakti değil, aç karnına koşu vakti.
Spor kıyafetlerini geçir üstüne, spor ayakkabılarını sımsıkı bağla.
Mavi gökyüzü seni çağırıyor. Haydi dışarı!
 
Sabah koşusu vakti.
Kalk, pencereyi aç.
Nefes al derin derin, ciğerlerini temiz hava ile doldur.
Daha kahvaltı vakti değil, aç karnına koşu vakti.
Spor kıyafetlerini geçir üstüne, spor ayakkabılarını sımsıkı bağla.
Mavi gökyüzü seni çağırıyor. Haydi dışarı!
Çok erkencisiniz.Kaçta uyuyorsunuz?Bu arada Ellen yoga ve pilates videosunu yaptım çok keyifliydi.Sayenizde tanıştım teşekkür ediyorum.
 
Çok erkencisiniz.Kaçta uyuyorsunuz?Bu arada Ellen yoga ve pilates videosunu yaptım çok keyifliydi.Sayenizde tanıştım teşekkür ediyorum.
Ellen'in çoğu videosu çok hoşuma gidiyor, Jillian kadar eklemlerime yüklenmediği ve zevkli olduğu için de keyifle yapıyorum, beğendiğinize çok sevindim.

Akşam 10da yatıyorum, 6da kalkıyorum. Haftanın 4 günü sabah koşusu yapıyorum sadece. Erken kalkmak için taktiğim, perdeler ve pencereler açık uyumak. Hava zaten sıcak, o yüzden sabah serinliğinde temiz hava pencereden girince çok güzel oluyor. Güneş ışığı da odaya dolunca istesem de uyumaya devam edemiyorum. Zamanla da alışkanlık oldu, 6 civarı gözüm açılmaya başladı.
 
Ellen'in çoğu videosu çok hoşuma gidiyor, Jillian kadar eklemlerime yüklenmediği ve zevkli olduğu için de keyifle yapıyorum, beğendiğinize çok sevindim.

Akşam 10da yatıyorum, 6da kalkıyorum. Haftanın 4 günü sabah koşusu yapıyorum sadece. Erken kalkmak için taktiğim, perdeler ve pencereler açık uyumak. Hava zaten sıcak, o yüzden sabah serinliğinde temiz hava pencereden girince çok güzel oluyor. Güneş ışığı da odaya dolunca istesem de uyumaya devam edemiyorum. Zamanla da alışkanlık oldu, 6 civarı gözüm açılmaya başladı.
Çok güzel bir düzen oturtmuşsunuz.
 
Çok güzel bir düzen oturtmuşsunuz.
Teşekkür ederim, bu başlık altında hem kendime hem de başkalarına motivasyon vererek bu düzeni sağlamaya kararlıyım. Hatta hatırlamışken, bazı taktikler daha ekleyeyim.

  • Benim de düzenim bozulabiliyor, uyku tutmadığı için sabah kalkamadığım ya da spor yapmak istemediğim zamanlar oluyor. Bunu bir prensip haline getirmek için çok uğraşıyorum.Nette fit ve yaşlı insanların fotoğraflarına bakıp "gelecekte bu kadar dinç olmak için bugünden yatırım yapmalıyım" diyorum. Ya da yaz vaktini, kısa üstleri, dar kot kıyafetlerimi düşünüyorum; birkaç fit vücut fotoğrafı görünce gaza geliyorum yine.

  • Spor yapmak istemediğim günlerde "Tamam, günlük sporunu yapmak zorunda değilsin. Sadece git, spor program videosunu başlat ve otur izle, yapmak zorunda değilsin." diyorum. Gerçekten yorgunsam, vücudum yorgunsa, o gün dinlenme kararı veriyorum. Ama üşengeçlik yüzünden spordan kaçıyorsam, o başlat tuşuna bastıktan sonra üşengeçlik yok oluyor. Ekrandaki hareketleri önce istemeye istemeye, sonra keyifle yapmaya başlıyorum.

  • Benzer bir örnek de sabah koşusuna çıkmak istemediğim günlerde "Olsun, çıkma bugün. Sadece kıyafetleri giy, ayakkabını ayağına geçir ve bağcıklarını sıkıca bağla. Bugün koşmak zorunda değilsin" diyorum. Kıyafetleri giyip ayakkabıları bağladığım anda koşma motivasyonum geri dönüyor.

  • Düzeni bozduğum, iyi beslenmediğimi fark ettiğim günlerde, ilk sayfalarda verdiğim örneği düşünüyorum:
    "Bugün kötü beslendim, diyeti bozuyorum" demekle "telefonum yere düştü, üzerinde zıplayayım ki iyice kırılsın" demek arasında fark yok. Kötü giden düzeni düzeltmek, bir sonraki gün hatayı telafi etmek, spora yeniden kaldığın yerden devam etmek gerekiyor. Kaldığın yerden devam etmek, yeniden başlamaktan daha kolay.

  • Ve sırrım, her gün bir bardak şekersiz türk kahvesi. Hem metabolizmayı hızlandırıyor, hem zayıflamaya yardımcı. Üstelik uyku düzenimi düzeltmek için geç yatıp erken kalktığım bitkin günlerimde vakitsiz uyumama ve düzenimi daha da bozmama engel oluyor.

  • Depresyonda, can sıkıntısında, ağlamak üzereyken yapılan sporun da ruha ve psikolojiye iyi geldiğini fark ettim. Serotonin sağolsun. Dertliysem hırsımı kendi vücudumdan çıkarıyorum, sonra keyfim yerine geliyor.
 
Günün motivasyon resimleri için hashtag yani etiketlerimiz: motivasyon, fitness motivasyonu, squat motivasyonu, karın kasları için motivasyon.

Bu sayfada fit vücut fotoğrafları bulabilirsiniz: http://ink361.com/app/users/ig-189527501/motivationforfitness/photos

Bu sayfa karın kası isteyenler için: http://ink361.com/app/users/ig-395607905/motivationforabs/photos
Daha sıkı kalçalar için gaza gelmek için sayfa: http://ink361.com/app/users/ig-491045240/motivationforsquats/photos

Bu daha sağlıklı ve fit olma sayfası: http://ink361.com/app/users/ig-1329689989/_thinandfit_/photos
Burada da zayıf ve fit fotoğraflar ve motivasyon dolu sözler paylaşılıyor: http://ink361.com/app/users/ig-253275067/thinspiration666/photos

Son olarak zayıf ince ve güzel fizikli insanların fotoğrafları: http://ink361.com/app/users/ig-1697041906/fit.and.thinspo/photos

ünlülerin zayıf fotoğrafları: http://ink361.com/app/users/ig-1622843961/thincelebs/photos


Bu tür fotoğrafların insanları spor yapmaya heveslendirdiğini düşünüyorum. Gelecekte sahip olacağı fiziği görmek, yaz tatilinde giyilecek bikini, özel günde giyilecek o dar kıyafet ya da eski sevgiliyi çatlatmak gibi sebeplerle başlanan sporlar uzun vadeli motivasyonlarla desteklenince hayatın bir parçası oluyor.

Eklediğim linklerdeki tüm fotoğraflara bakmadım, uygunsuz içerik olacağını sanmıyorum ama yine de uyarmış olayım.
 
Günün motivasyon resimleri için hashtag yani etiketlerimiz: motivasyon, fitness motivasyonu, squat motivasyonu, karın kasları için motivasyon.

Bu sayfada fit vücut fotoğrafları bulabilirsiniz: http://ink361.com/app/users/ig-189527501/motivationforfitness/photos

Bu sayfa karın kası isteyenler için: http://ink361.com/app/users/ig-395607905/motivationforabs/photos
Daha sıkı kalçalar için gaza gelmek için sayfa: http://ink361.com/app/users/ig-491045240/motivationforsquats/photos

Bu daha sağlıklı ve fit olma sayfası: http://ink361.com/app/users/ig-1329689989/_thinandfit_/photos
Burada da zayıf ve fit fotoğraflar ve motivasyon dolu sözler paylaşılıyor: http://ink361.com/app/users/ig-253275067/thinspiration666/photos

Son olarak zayıf ince ve güzel fizikli insanların fotoğrafları: http://ink361.com/app/users/ig-1697041906/fit.and.thinspo/photos

ünlülerin zayıf fotoğrafları: http://ink361.com/app/users/ig-1622843961/thincelebs/photos


Bu tür fotoğrafların insanları spor yapmaya heveslendirdiğini düşünüyorum. Gelecekte sahip olacağı fiziği görmek, yaz tatilinde giyilecek bikini, özel günde giyilecek o dar kıyafet ya da eski sevgiliyi çatlatmak gibi sebeplerle başlanan sporlar uzun vadeli motivasyonlarla desteklenince hayatın bir parçası oluyor.

Eklediğim linklerdeki tüm fotoğraflara bakmadım, uygunsuz içerik olacağını sanmıyorum ama yine de uyarmış olayım.
çokk iyiler
 
Taşınmayla uğraştığım için bir süre buraya yazamayabilirim. Konuyu takip edenlerden kusuruma bakmamalarını diliyorum.

Bu esnada spora devam edebilecek miyim, onun raporunu da ilk fırsatta buraya yazacağım.
 
Taşınmayla uğraştığım için bir süre buraya yazamayabilirim. Konuyu takip edenlerden kusuruma bakmamalarını diliyorum.

Bu esnada spora devam edebilecek miyim, onun raporunu da ilk fırsatta buraya yazacağım.
Kolay gelsin.Taşınmak ve yerleşmek zor bir süreç.Yeni evinizde huzurlu oturmanızı diliyorum.
 
Kolay gelsin.Taşınmak ve yerleşmek zor bir süreç.Yeni evinizde huzurlu oturmanızı diliyorum.
Çok teşekkür ederim.

Yorgunluktan bittim, ev aramak ve bir yandan da ev toplamak zor. Ancak bu tempoya rağmen bu hafta 2 kez spor yapabildim, bu konuda da kendimi şanslı sayıyorum. Üstelik takvim benden yana olmadı, bir yandan da adet sancıları çektim. Gün boyu dışarıda ev aramak, beslenme düzenimi de bozdu ama dışarıdan yemek yerken protein ağırlıklı öğünler seçmeye çalıştım. Bol bol yürümeyi de spora dahil ediyorum. Bu haftanın telafisi olacak elbet. Hatta acısını fazlasıyla çıkarmayı düşünüyorum.

Günün Motivasyonu

Fit, sağlıklı ve kusursuzca biçimli bir vücut istiyorsan bunu hak etmen gerekiyor.
Başarı, olduğun yerde dururken sana gelmeyecek. Başarıyı en azından yolun yarısında karşılamak için harekete geçmen şart.
Her gün uğraşmak zorundasın, istediğine ulaşmak için her gün çalışmalısın.
Defalarca yeniden başlamaktansa, bu kez sonuna kadar gideceksin.
Kaldığın yerden, bozduğun yerden devam edeceksin.
Mükemmeliyeti değil, devamlılığı esas al.
Bu kez durmak ve geriye dönmek yok.

Kararlı olmalısın.
Oturup motive olmak için bekleyemezsin, sen kendi kendinin motivasyonusun.
İstemesen de kalkmak ve istediğine ulaşmak için çabalamak zorundasın.
Her geçen gün, hedefine düne göre bir gün daha yakınsın.

Hak et. Facebook'a bakmak istiyorsan 100 kez Jumping Jack yap. Bunu yapmadan o siteye girmeyi hak etmiyorsun.
2 Jumping Jack, 1 kalori yakmaya eşit.
Twitter'a mı gireceksin, 1 dakika plank pozisyonunda dur. Maillerine mi bakacaksın, 10 kez şınav çek. Instagram, tumblr fark etmez, günlük girdiğin her sitenin bir bedeli olsun. 20 kez burpee, 20 mekik, 20 squat, 1 dakika olduğun yerde koşu...

Yapamayacağını söyleyen herkese inat, "Sen zayıfladın mı?" sözünü duymak için, yaz vakti bikinilerle salınmak için, ağrı çekmeyen bir sırt için, skinny pantolonlar için, merdiven çıkarken nefes nefese kalmamak için, her şeyden önce sağlıklı ve sağlam bir beden için.

Bu ay ne yersen, bu ay ne kadar spor yaparsan; bu senin gelecek ayki vücudun olacak.
Gelecek ayki vücudun, geçen ay aldığın kararlar için sana minnettar olacak.
 
Çok teşekkür ederim.

Yorgunluktan bittim, ev aramak ve bir yandan da ev toplamak zor. Ancak bu tempoya rağmen bu hafta 2 kez spor yapabildim, bu konuda da kendimi şanslı sayıyorum. Üstelik takvim benden yana olmadı, bir yandan da adet sancıları çektim. Gün boyu dışarıda ev aramak, beslenme düzenimi de bozdu ama dışarıdan yemek yerken protein ağırlıklı öğünler seçmeye çalıştım. Bol bol yürümeyi de spora dahil ediyorum. Bu haftanın telafisi olacak elbet. Hatta acısını fazlasıyla çıkarmayı düşünüyorum.

Günün Motivasyonu

Fit, sağlıklı ve kusursuzca biçimli bir vücut istiyorsan bunu hak etmen gerekiyor.
Başarı, olduğun yerde dururken sana gelmeyecek. Başarıyı en azından yolun yarısında karşılamak için harekete geçmen şart.
Her gün uğraşmak zorundasın, istediğine ulaşmak için her gün çalışmalısın.
Defalarca yeniden başlamaktansa, bu kez sonuna kadar gideceksin.
Kaldığın yerden, bozduğun yerden devam edeceksin.
Mükemmeliyeti değil, devamlılığı esas al.
Bu kez durmak ve geriye dönmek yok.

Kararlı olmalısın.
Oturup motive olmak için bekleyemezsin, sen kendi kendinin motivasyonusun.
İstemesen de kalkmak ve istediğine ulaşmak için çabalamak zorundasın.
Her geçen gün, hedefine düne göre bir gün daha yakınsın.

Hak et. Facebook'a bakmak istiyorsan 100 kez Jumping Jack yap. Bunu yapmadan o siteye girmeyi hak etmiyorsun.
2 Jumping Jack, 1 kalori yakmaya eşit.
Twitter'a mı gireceksin, 1 dakika plank pozisyonunda dur. Maillerine mi bakacaksın, 10 kez şınav çek. Instagram, tumblr fark etmez, günlük girdiğin her sitenin bir bedeli olsun. 20 kez burpee, 20 mekik, 20 squat, 1 dakika olduğun yerde koşu...

Yapamayacağını söyleyen herkese inat, "Sen zayıfladın mı?" sözünü duymak için, yaz vakti bikinilerle salınmak için, ağrı çekmeyen bir sırt için, skinny pantolonlar için, merdiven çıkarken nefes nefese kalmamak için, her şeyden önce sağlıklı ve sağlam bir beden için.

Bu ay ne yersen, bu ay ne kadar spor yaparsan; bu senin gelecek ayki vücudun olacak.
Gelecek ayki vücudun, geçen ay aldığın kararlar için sana minnettar olacak.
Ben de çok tqşındım.Bulması sıkıntı,toplanması sıkıntı, yerleşmesi sıkıntı.Allah kolaylık versin.

ak et. Facebook'a bakmak istiyorsan 100 kez Jumping Jack yap. Bunu yapmadan o siteye girmeyi hak etmiyorsun.
2 Jumping Jack, 1 kalori yakmaya eşit.
Twitter'a mı gireceksin, 1 dakika plank pozisyonunda dur. Maillerine mi bakacaksın, 10 kez şınav çek. Instagram, tumblr fark etmez, günlük girdiğin her sitenin bir bedeli olsun. 20 kez burpee, 20 mekik, 20 squat, 1 dakika olduğun yerde koşu..

Bu fikirleri çok beğendim.Süpersiniz.:KK66:
 
Ben de çoğu zaman kendimi gaza getiriyorum tabiiki uzun vadeli motivasyonlarım var.2 tane fitnesscı arkadaşım var ve çoğu zaman onlardan da tavsiye alıyorum.İdeal kilom olan 52 ye inmek hedefim.Diyorum içimden ''ya şu patates kızartmasını yiyeceğime gidip bir muz,salata yiyeyim de hevesim geçsin'' diyorum.Tabiiki önümde cips olsa bile sadece tadımlık 1 tane alıyorum,sadece 1 tane sonra tabağı kenara çekip suyumu içiyorum. (Nidense su içme alışkanlığım var günde 3 litre içerim) İçinde ne olduğunu bilmediğim şeyleri yemektense en azından canımın çektiği şeyleri kendim hazırlayarak porsiyonlarımı da küçültüyorum ama bu masadan aç kalktığım anlamına da gelmiyor ^^ Şimdi spor yapma alışkanlığını kazanmak zorunda olduğumun bilincine vardım.Umarım yakın zamanda hepimizin hedefleri gerçekleşir :-)
 
Ben de çoğu zaman kendimi gaza getiriyorum tabiiki uzun vadeli motivasyonlarım var.2 tane fitnesscı arkadaşım var ve çoğu zaman onlardan da tavsiye alıyorum.İdeal kilom olan 52 ye inmek hedefim.Diyorum içimden ''ya şu patates kızartmasını yiyeceğime gidip bir muz,salata yiyeyim de hevesim geçsin'' diyorum.Tabiiki önümde cips olsa bile sadece tadımlık 1 tane alıyorum,sadece 1 tane sonra tabağı kenara çekip suyumu içiyorum. (Nidense su içme alışkanlığım var günde 3 litre içerim) İçinde ne olduğunu bilmediğim şeyleri yemektense en azından canımın çektiği şeyleri kendim hazırlayarak porsiyonlarımı da küçültüyorum ama bu masadan aç kalktığım anlamına da gelmiyor ^^ Şimdi spor yapma alışkanlığını kazanmak zorunda olduğumun bilincine vardım.Umarım yakın zamanda hepimizin hedefleri gerçekleşir :-)
ne güzel
inşallah hepimiz sağlıklı beslenme ve spor yapma bilincine erişiriz
 
*reklam melodisi başlar*
Kilo sorununuz mu var? Ne yaparsanız yapın kilo veremiyor musunuz?
Çözüm: Taşınmak!
(ya da az zamanda çok yer gezdiren bir seyahat turuna katılmak.)
Kısa zamanda etkili çözüm!
*reklam melodisi biter*

Gerçekten uzun zamandır bu kadar etkili bir yöntemle karşılaşmadım(!) Spora alışık sayılabilecek bedenimde tüm kaslarım ağrıyor; üstelik yoğun koşturmaca yüzünden yemek yiyecek ne zaman, ne de istek bulabiliyorum. En son 3 günlük tura 5 günlük program sıkıştıran şehir dışı turlarına katıldığımda bu kadar bitkin hissetmiştim sanırım.

Şaka bir yana, bedeni çok yoran aktivitelere rağmen yeterince dinlenememek, üstelik bir de yetersiz beslenmek zayıflamaya yol açsa da oldukça sağlıksız bir durum. Bu dönemde yıpranan vücut eski stressiz dönemine geri döndüğü ilk anda bu kaybettiği kiloları geri alıyor, ayrıca bu güçten düşme sebebiyle hasta olmanız çok yüksek bir ihtimal. Yataklara düşmek yerine sağlam bir vücut hedeflemek gerekiyor. Bu yüzden sağlıklı beslenerek, yavaş yavaş verilen kilolarla zayıflamak daha etkili, üstelik kalıcı.

Bunu özellikle dile getirdim çünkü zayıflamak için fazla spor yapan, tehlikeli diyetlere yönelenleri fark ediyorum. Sağlıksız kilo verip vücuda kalıcı zarar vermek yerine, uzun vadede yavaş yavaş ama emin adımlar atmak çok önemli.

Günün ilginç bilgilerine gelince;
Karnınıza streç film sarmayı deneyin. Spor yaparken karın bölgesinde daha fazla terleyecek ve o bölgede normalden daha sıcak bir ortam oluşturacaksınız.

Ayrıca akıllı telefonu olanlar için "Su içmeyi hatırlatma" ya da "kalori takip etme" programları bulunuyor. En sevdiğimse, egzersiz programları... Kimisi ne kadar yürüdüğünüzü ölçüyor, kimisi her gün yaptığınız sporun kaydını tutuyor.

Son olarak, her gün 1 elma yemeyi hatırlatın kendinize.
 
X