- 16 Aralık 2010
- 4.912
- 520
- 398
Normal ama yavaş olmayan bir tempoda başlıyorum ; hiç durmuyorum sonlara doğru yaklaşık 30 dk dan sonra hızlanıyorum..Ayakkabı bağlamak için bile durmayın diyor uzmanlar..Çünkü yağ yakımı ilk 30 dk dan sonra başlıyor..En az 50 dk yürüyorum vaktim varsa 1 saat yapıyorumArkadaşlar bende yürüyüş yapmak istiyorum. Nasıl bir tempoda yapıyorsunuz? Hızlı hızlı kosuyormusunuz yada normal yürüyormusunuz?
Merhabalar
Sürekli takip ediyorum burayı..Zaten geçmiş sayfaları okumam bitmedi..
Ben sağlıklı diyetin yanı sıra her gün yürüyüş yapıyorum bu benim vazgeçilmez kardiyo sporum..Yani 30 dk değil en az 50 dk olacak şekilde yapıyorum ve hiç durmuyorum..
Ayrıca tam düzenli olamasa da bi gün aerobik bi gün pilates yapmaya çalışıyorum..
Açıkçası bu verdiğiniz videoları hiç denemedim çünkü idman hızımı zamanla artırmak niyetindeyim..
Bir de her gün mümkünse öğle ve akşam 7 dk da karın yakıcı verdiğiniz hareketleri yapıyorum...
Benim şu sıralar sıkıntım; ramazanda spor salonu ara veriyor, haliyle yürüyüş dışında spor olamıyor.Ben evde zorlanma olmadan yapılabilecek pilates düşünüyorum..Ama nasıl ve nereden başlasam hiç bi fikrim yok..Ebru şallının videoları iyi midir evde tek yapmak için acaba?Aç karnına yaz günü step yapılmaz gibime geliyor..
İnanın son mesaj attığım andan beri bilgisayar başına yeni geçiyorum, mesajınıza o yüzden geç yanıt yazabildim kusuruma bakmayın.
Teşekkür ederim vakit ayırdığınız içinİnanın son mesaj attığım andan beri bilgisayar başına yeni geçiyorum, mesajınıza o yüzden geç yanıt yazabildim kusuruma bakmayın.
Kaslı vücutlar konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum; görüntü açısından az miktarı makbul, fazlası erkeksi oluyor. Ancak kaslı vücudun daha sağlıklı, gün içinde daha çok kalori yakan ve daha enerjik vücutlar olduğunu ekleyeyim.
Kassız ve aşırı ince vücudun bazı sağlık sorunları olabiliyor. Sürekli üşümek, halsiz ve bitkin olmak gibi dezavantajları da var. Yani az miktarda kaslı görüntü iyidir.
Koşu konusunda, HiiT denen yöntemle koşu yapmanın daha çok yağ yaktırdığını okudum. 1 dakika hızlı, 1 dakika yavaş, sonra 1 dakika boyunca çok hızlı vs gibi bir dalgalanma şeklinde koştuğunuzda kas şaşırtması yapabiliyorsunuz.
Sorunuza gelince, bir sürü pilates videosu denedim ve inanın bu konuda Ebru Şallı gerçekten Dünya çapında bir yetenektir. Kişiliği ya da kariyeri hakkında konuşmuyorum, pilates konusunda en etkilisi o bana göre. Ancak pilatese ek olarak 4 dakikalık Tabata videosu sıkıştırın haftada 2 kez, etkisini arttırır.
Bu tür durumlarda ya plato dönemine girmişsinizdir, ya da yağdan verip kastan kilo alıyorsunuzdur. Plato döneminden çıkacak kadar sabrederseniz hızlı kilo verimi yaşarsınız. Ama her ikisi de olmuyorsa, bir sağlık sorunu olabilir. Ama sanmıyorum. Kilonuz az ve genellikle az kilolarda kilo verimi daha yavaş olur. Son 4 kiloyu vermek için 6 ay boyunca çabalayanı biliyorum. Bu sabır işi.Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için
Ebru şallı konusunda böyle şeyler duymak beni sevindirdi açıkçası .Peki nasıl başlamalıyım yani hiç evde pilates yapmadım..Hangi videodan başlamalıyım bilen biri olarak tavsiyeniz ne yönde olur?
Bir de vücudumda çok ilginç bir durum yaşıyorum: 59 kiloyla diyete ve spora başladım.Her gün yürüyüş + karın parçalayıcı hareketler+ip atlama egzersizleri yapıyorum.Kilom 3 haftadır neredeyse sabit.Protein tüketimim arttı ve çok sağlıklı besleniyorum..Sanırım eksiklerimi kapatıyorum doğru mu acaba?
Tabii ki uygundur. Ramazanda dikkat etmemiz gereken; tok karnına spor yapmamak ya da spordan hemen sonra yemek yememek. İftardan 2 saat sonrası gayet uygun bir saat.Leithia ben Ramazan'da da devam etmeyi düşünüyordum kafamda bitirirsem yaparım diye hani...
İftardan iki saat sonra 10.00-10.30 gibi yapsam (inşallah) sıkıntı olur mu sence?
Tebrik ederim, harika bir değişim. Göbek geç gider ama gider. Bakın neler gitmiş, o da gidecek elbet. Göbek bölgesi için 1'er gün arayla karın egzersizleri yapabilirsiniz ama işin esas anahtarı göbek bölgesi için diyettir. Zaten bundan sonra vereceğiniz her gıdım yağ karın bölgesinden gidecek. Üstelik kas oranınız arttığı için artık çok daha kolay ve hızlı zayıflayacaksınız çünkü kaslar çok enerji ister. Tekrar tebrikler.Eki Görüntüle 1840968
Leithia yukarıdaki fotoğrafların ilk ve sondaki arasında sadece 2 kilo var
Senin de dediğin gibi tartıda çok oynamıyor zor gidiyor kilo ama görüntünde çok fark var... Yağdan kaybedip kas yaptığım için böyle sanırım!
Bacaklarım dış kısımları kollarım kalçam taş gibi tabiri caizse:)) yalnız göbek bölgem pek oynamıyor gibi...
İki sezeryan geçirdim ondan Mıdır ki
Çooook çok teşekkür ederim, söylediklerimi yapmaya çalışıcam...Tabii ki uygundur. Ramazanda dikkat etmemiz gereken; tok karnına spor yapmamak ya da spordan hemen sonra yemek yememek. İftardan 2 saat sonrası gayet uygun bir saat.
Tebrik ederim, harika bir değişim. Göbek geç gider ama gider. Bakın neler gitmiş, o da gidecek elbet. Göbek bölgesi için 1'er gün arayla karın egzersizleri yapabilirsiniz ama işin esas anahtarı göbek bölgesi için diyettir. Zaten bundan sonra vereceğiniz her gıdım yağ karın bölgesinden gidecek. Üstelik kas oranınız arttığı için artık çok daha kolay ve hızlı zayıflayacaksınız çünkü kaslar çok enerji ister. Tekrar tebrikler.
gercekten supersiniz ben de cok tebrik ediyorum :)Çooook çok teşekkür ederim, söylediklerimi yapmaya çalışıcam...
Seni baştan beri takip ediyorum motive olmamda çok yardımcı oldun. Özellikle de "canınız istemediğinde oturduğun yerden aniden zıpla ve sadece oynat videoyu" bu çok iyi oldu kendi açımdan... Emeğin için tekrar teşekkürler asıll değişimim işte bu:)
Eki Görüntüle 1840974
Evet, gerçek bir öncesi sonrası sonuç fotoğrafı ile karşı karşıyayız. Muhteşem. Bu değişiminizi paylaştığınız için çok teşekkürler, 1 haziranda sonucunuzu paylaşacağınızı söylemiştiniz bana ve bu motivasyon başlığının işe yaradığını sayenizde görüyorum. İşe yaradıysam ne mutlu.Çooook çok teşekkür ederim, söylediklerimi yapmaya çalışıcam...
Seni baştan beri takip ediyorum motive olmamda çok yardımcı oldun. Özellikle de "canınız istemediğinde oturduğun yerden aniden zıpla ve sadece oynat videoyu" bu çok iyi oldu kendi açımdan... Emeğin için tekrar teşekkürler asıll değişimim işte bu:)
Eki Görüntüle 1840974
Çok teşekkürler ama asıl tebrik için biraz daha sürem var:)) yalnız bu tür öncesi sonrası fotolarım beni ciddi manada motive ediyor güzel yol kattettiğimi düşünüyorum:)gercekten supersiniz ben de cok tebrik ediyorum :)
kalca bacak ne güzel olmus ve tas gibi diyorsunuz tam da hayal ettigim gibi.
bu bolgeler icin hangi sporlari yaptiginizdan bahseder misiniz
İnan bana yazdığın çoğu yazıları gözlerim dolarak okudum şuanda da öyleEvet, gerçek bir öncesi sonrası sonuç fotoğrafı ile karşı karşıyayız. Muhteşem. Bu değişiminizi paylaştığınız için çok teşekkürler, 1 haziranda sonucunuzu paylaşacağınızı söylemiştiniz bana ve bu motivasyon başlığının işe yaradığını sayenizde görüyorum. İşe yaradıysam ne mutlu.
Devamı da gelecek, buna inanın. Hem yazılarımın, hem de sizin değişiminizin devamı gelecek. Çünkü siz olduğunuz yerde saymayıp ilerlemişsiniz, ben de buna katkıda bulunmak için elimden geleni yapacağım imkan buldukça. O son kısımları da eritmenizi sağlayacağız Allah'ın da izniyle. Yeter ki devam edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?