- 3 Şubat 2010
- 11.306
- 5.496
- 773
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Sen erken dokulmussun.Ben 6.yilimda anneme babama ne kadar ofkem varsa bir bir doktum esime. Ohhh icimin yaglari eridi. Nereye kadar kasabilirim. Neyse ki esim ben onlarla yeter ki arami bozmayayim, huzursuzluk cikmasin kafasinda. Saygida kusur etmez, beni ofkemden arindirip mutlu etmeye cabalar. Diyeceksin ki sana ozel degil, bu adam cimri,istifci ,obsesif ya da her neyse. Atsan atilmaz, satsan satilmaz.
De ki,hayatım babam biraz takıntılıdır,bu huyunu sevmesem de durum böyle.Ailemizi seçemiyoruz biliyorsun.
Alma arabayı filan,bakarsın hoşlanmaz.
Başka ne yapabilirsin ki.Aileyle alaka kesilemez istisnalar hariç
cok tepkisiz kalmissin. o sozu duydugunda babanla konusmaliydin sonra da bir daha gelmeyiz rahat edersin derdin. babanin mali senden kiymetli, cok sinir bozucu ama ice kapanip hasta olmaya degmez. her sey acik acik konusulmali bence.. esinin de ogrendigi iyi olmus gereksiz iyilik gostermez artik
Araba ile ilgili sıkıntısı var mı eşinin
Yani kaza vs
Babam da sevmez eşim hiç babamın arabasını kullanmadı bir sefer birlikte bir yere gidecektik benimkiyle gidelim o daha geniş dedi
Eşim de alıştığım araba ile gidelim dedi kendi arabası ile gitti
Bir başka ziyarete araba lazım olur alsa bir türlü almasa bir türlü diye kendi arabasını getirmişti
Babam bize gelince benim arabanı kullanmıştı ama
Kısaca eşine baştan söyle babam arabayı vermeyi sevmiyor diye
Biraz rahatlayın herşeyi kontrol edemezsiniz . Hepimizin hayatı sıkıntılarla dolu . İstemediğimiz ortamlarda gerginlikler yaşayabiliyoruz . Birine yada eşimize yansıtmak istemediğimiz , ailemizle ilgili görmesini , bilmesini istemediğimiz şeyler oluyor ama gel gör ki kendi hayatımızın bile kumandası bizde değil . Bazen oluruna bırakmak , sadece elimizden geldiğince sakınmak gerekiyor . Sonuçta olacak olan hep oluyor . Kimse mükemmel değil maalesef , hiç kimsenin ailesi de mükemmel değil .
Siz çekirdek ailenize bakın , herşeyi bu kadar düşünüp sıkıntı yapmayın kendinize .
Çocuğunuzu , eşinizi düşünün onlara vermeniz gereken enerjiyi , siz hastalık olarak kendinize çeviriyorsunuz . Sizi , sizden başka kimse düşünmez emin olun , yol yakınken akıl , ruh , beden sağlığınıza gereken özeni gösterin . En azından şu anda size muhtaç olan evladınız için . O sizi mutlu , neşe saçan , huzurlu görmeyi hak ediyor .
Kendi adina bile utanmayanlar varken baskasi adina utanmak yerine yuzsuz olmak lazim ve affetmeyi basarmak. Babani boyle oldugu icin affetmek ve sakin kalmayi basarmak onu hasta kabul etmek. Bunlari ben de basarmaliyimYa belki de eşim benim kadar problem etmeyecek bu durumu. Lakin ben başkaları adına utanma mevzusuna o denli takıntılıyım ki, kendimi bitiriyorum düşünmekten. Mütemadiyen başkası adına utanıyorum. Bazen eşim, bazen ailem adına. Düşünmeden konuşmaya, düşünmeden hareket etmeye karşı inanılmaz tepkiliyim. Sonra da gelsin onlar adına utanmalar.
iletisimi kesince huzursuz olurum ben. belki iyi bir yonu var o yonunu gorememek ya da sana hangi duyguyu besledigini bilememek uzucu bence.. yillar sonra yasanacak keskenin agirligi daha fazla. oyuzden duygusal olarak daha fazla paylasim yapmak gerektigini dusunuyorum. en azindan tepkiye verilecek yaniti merak ederim. ustunu kapatip gormemezlikten gelmek uzerine fazlasiyla yuk almaktir bence.. babana sinir oldum. belki paraya kendinden bile daha fazla deger veriyor, sadece kiz cocuk odakli dusunmemen lazim kimbilir...Babamla fazlaca mesafeliyiz. İletişim kuruyoruz duygusal mevzularda :) genel geçer konuları konuşuruz sadece.
İdrak, niye ailen içinde birbirine karşı herkesin totosunu kapatmaya çalışıyorsun?
Bırak... Herkes hareketlerinin sonucuna katlansın.
iletisimi kesince huzursuz olurum ben. belki iyi bir yonu var o yonunu gorememek ya da sana hangi duyguyu besledigini bilememek uzucu bence.. yillar sonra yasanacak keskenin agirligi daha fazla. oyuzden duygusal olarak daha fazla paylasim yapmak gerektigini dusunuyorum. en azindan tepkiye verilecek yaniti merak ederim. ustunu kapatip gormemezlikten gelmek uzerine fazlasiyla yuk almaktir bence.. babana sinir oldum. belki paraya kendinden bile daha fazla deger veriyor, sadece kiz cocuk odakli dusunmemen lazim kimbilir...
Kardeşiniz sorun etmiyorsa o babanıza "baba karışma benim için sıkıntı değil" mi dese?
Bence eşinize durumu söylemeliydiniz. Hatalı olan sizsiniz. Eşiniz bunu sizden dolayı yaşamış. Ben olsam bana karşı dürüst olmadığı için eşime kızardım. Kimse kimseye malını vermek zorunda değil.
İdrak, niye ailen içinde birbirine karşı herkesin totosunu kapatmaya çalışıyorsun?
Bırak... Herkes hareketlerinin sonucuna katlansın.
Gangsta, ergenliğim boyunca annemin yersiz konuşmalarından, babamın sert çıkışlarından utandım. Evlendim, eşimin yer yer kaba hareketlerinden utandım. Şimdi ise eşime karşı ailemden, aileme karşı eşimden utanıyorum sürekli. Kendi kendime deliriyorum bu insanlar neden düşünemiyor bir şey yaparken diye. Benim için aşırı yıpratıcı bir durum. Bazen milletin gülmekten öldüğü rezil videolara bile tahammül edemiyorum, insan neden kendini böyle rezil eder diye. Sürekli durum kurtarma, kişilerin arasını iyi tutma, ayıp örtme peşindeyim. Niye böyleyim ben de bilmiyorum.
Ama bu insanı bitirir, sinir küpü yapar içten içe, sürekli diken üstüne olur, erken çökersin.
Herkes kendi yaptığından mesul ve sürekli durumu kurtarmanın kimsenin gözünde bir kıymeti yok, çünkü o farkındalıkta değiller.
Ciddi ciddi çoğu açıdan benziyormuşuz; bu örtme-kaynaştırıverme hali bende de vardı.
Ne zaman ki bir noktayı aştım; ondan sonra bırakıverdim. D damdan 'ın dediği gibi, iyi günümdeysem tepki göstermiyorum en fazla. Müdahil olacaksam da örterek değil aksine açarak giriyorum pat diye. Ben yeterince utandırıldım, gerisini onlar düşünsün artık diyorum.
Çok yakın bir örnek vereyim İdrak; annem de bazen öyle yersiz konuşur ki, beni utandırmanın ötesinde, kendimi bk gibi hissettirmeyi başarırdı. Kuzenim nişanlandığı dönem; nişanlısı ile yeni tanışma faslındayız. Çift olarak teyzeleri ziyaret ediyorlar... Biz de annemlerdeyiz o sıra. Çocuğu bi nişanda görmüşüz, muhabbetimiz ayak üstü-yüz yüze tanışıklık.
Neyse geldiler ikramlar sohbet muhabbet... Evlilik üzerine konuşuluyor. Ben de sohbet içinde yeri geldi bi espri yaptım, herkes şaka olduğunu anladı güldü, sadece annem ciddiye aldı ve milletin içinde bana "Bu da akıllıyım diye geçinir, oysa safın önde gidenidir, siz ciddiye almayın onun dediğini, öyle iş olmaz, deli deli dediği lafa bak" dedi. Gülüşler kesildi, ortamı saniyesinde gerdi kadın, üstelik beni de gömdü esprimi anlamayarak.Ne diyeceğimi şaştım "Dediğimi ciddi mi aldın anne?" dedim, "Tabi ciddi aldım, her şeyin şakası mı olur, sen de iyice zirzop oldun çıktın, yaş yaş oturaklaşacağına, hala zevzeklik peşinde" filan dedi bana ama ben yerin dibindeyim İdrak, aileye yeni birileri katılıyor, bizi tanımak için inceleme safhasında ve ailemizin ilk izlenimine bak... Ben de kuzenimin nişanlısına dönerek fısıldar gibi "Anneme espri yapılmıyo X, görmüş oldun ablam, aman dikkat" dedim tebessümle, kuzenim de ben de toparlayıp kadını konudan çıkarmaya çalıştıkça, ara ara bana giydirir kadın.
Gururumu kırdı, beni tanışma anında başkasının önünde utandırdı, aklıma hakaret etti...
Bu ilk değildi zaten, el önünde beni gömmeyi sever ama benim son noktalarımdan biriymiş İdrak, yılmışım üzerini örtüp sanki annem espri yapmış gibi bu patavatsızlıklara gülümseyip toparlamaktan.
Zaten eşimin yeri gelir lafını-sözünü ayrı çevireceğim diye kasarım, annemi ayrı, bazen kayın pederimi ayrı toparlamaya çalışırım. Derken bana fenalıklar geldi. Çocuğun doğumuyla hele daha bir değiştim İdrak, toto açar oldum. Beni utandıranları utandırır oldum. Ve annemin çoğu yönden değiştiğine şahit oldum. Diyeceğim şeyden çekinip (Çünkü onu utandıracak noktaları da bilirim ve kullanmaya başlamıştım), konuşmasını düzenlemeye başladı kadın.
Sana diyeceğim de bu; dünyanın yükü senin sırtına değil, bırak herkes hareketlerinin sonuçları ile yüzleşsin ve kendine gereken dersi toplasın. Sen tampon bölge olma, çekil.
Önce sen değişirsen, belki onların da değişme şansı olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?