şubat ayı tüp bebek yaptıracaklar

Aaa canım ben dondurma ihtimali artıyor diye biliyordum herkes farklı bişey diyo sen kalitelerini biliyor musun
Benim doktorun söylediğine göre artan ihtimal embriyo kalitesinin artışından dolayı değil rahmin dinlenmiş oluşundan. Aksine dondurup çözmenin embriyo kalitesini düşürdüğünü söyledi Ay bilemiyorum valla öyle ya da böyle nasip de varsa zamanıysa olur inşallah bnm embriyolog da sadece hepsi yüksek kalite, biz düşük kaliteyi dondurmuyoruz zaten dedi o kadar. Ama yüksek ne kadar yüksek, düşük ne kadar düşük bilgim yok

İnşallah siz de güzel haberler alırsınız

Anladım canım bakalım nasip bende yarın konuşucam bi

Aaa onu bilmiyordum yani bozulduğu için mi 2 dondurdu çift koymaz mı ki
Benim de 2 tane donduruldu ve Dr da aynısını belirtti bazen çözülme sırasında bozulma olabiliyor, 2 si uygunsa çift transfer yapılır değilse duruma bakılır dedi.

Ben 28 yaşındayım ,2 yıldır deniyoruz , olamama sebebi inüsilün direnci ve polikistik over , aralıkta diyabet ilaçları ile başladım 8 kg verdim, kilo verince geçen ay klomene başladık , kullandım olmadı , bugün kontrole gittim adetin 4 üncü günü ultrason ile baktı , kist oluşmamış bu ay yine klomen kullanacağız eğer olmaz ise önümüzdeki ay seni tüp bebeğe yönlendireceğim dedi,

Yumurtam yeterli miktarda büyüyor ancak çatlamıyor bu sebepten gebelik olmuyor açıklaması bu yönde, bende çatlatma iğnesi veya aşılama sordum bugün, doktorum bana bu yöntemler herkes için geçerli değil polikistik olduğun için senin durumun tüp bebekte daha yatkın şansın yüksek dedi ,

Ama buradaki yorumlarda da hep bi tüp bebek öncesi aşılama yapılmış çatlatma iğnesi yapılmış , gerek yok dedi vakit kaybı , bilemedim ,
Çok kararsız kaldım kızlar , birazda morelim bozuldu , tüp bebek için değil , sadece size şeyi soracağım siz tüp bebek tedavisine başlamadan önce aşılama veya çatlatma kullandınız mı ?

Bu arada polikistik olduğum için AMH ve FSH değerlerime bakılmadı

Canım benim de pko başlangıcı var iki yumurtalık ta bende hiç çatlatma tedavi si ve aşılama olmadım zaten başta doktorum muyane etmeden önce dedi ki sende hemen tüp bebek yapmayalım madem hiç tedavi olmadın yumurta büyütme tedavisi yaparız felan diye konuştu sonra muayene edince vazgeçti tedavi nin bir işe yaramicağını söyledi çünkü iki buçuk yıl hiç gebe kalmadım ya aşılama yapalım ya da tüp bebek dedi biz daha fazla zaman kaybetmeden çocuk istediğimiz için tüp bebek istedik e2" hormonuna baktı iyi dedi başladık tedavi ye bana sorarsan aşılama ile gebe kalan elbette var ama biraz düşük sayısı o yüzden güvenemedim aşılama istemedim

Canım bendede pko var yumurtam büyüyüp çatlamıyor. bundan 7 sene önce tedavi için gittiğimde bana aşılama yapıldı ve hamile kaldım düşükle sonuçlandı tekrar aşılama yapildi ve yine hamile kaldım 6 yaşında bir kızım var. Şimdi tekrar önceki asilamalariminda tutmasına guvenerek ikinci çocuk için 2 defa aşılama denedik ama bu sefer tutmadı tabi yaşta ilerledi ozaman 26 yaşındaydık kilo da arttı şimdi sonuç olarak tüpe başladık. Benim bildiğim 30 yaş altı ise aşılama ile başlanıyor tedaviye ve pko da aşılama tutma oranıda iyi ama hiç aşılamaya girmeyip direk tüp bebek yapmakta sizın tercihiniz tüp bebeğin tutma oranları aşılamadan çok daha yuksek

Son düzenleme:
Bende de pko var. Ağustos ayında rahim filmi çekildim Eylül ayında başka doktor yolunu tuttuk. Öncesinde 2 ay günde bir kere klomen , 2 ay günde 2 kere klomen olmak üzere 4 ay tedavim vardı bazı aylarda yumurtlama bile olmadı tarlusal ile adet oldum.
Bana hadi tüp bebek yapalım dedi ben cesaret edemedim. Aşılama ile başladık bu arada aşılamada femara verdi ki bence klomen gelip femaranın 3 kere elini öpmeli! Çok daha etkili bir ilaç... sonraki aylarda ben tüp bebeği kabul edene kadar yumurta takibi yaptık her ay ikişer üçer güzel yumurtam oluştu, progesteron değerim çok güzel yükseldi ama kısmet değilmiş. Böylece 6 ay çöpe gitti.
Toplamda tedavisiz 8 ay, klomenle 4 ay, aşılama 1, yumurta takibi 4 ay olmak üzere bir buçuk yılın sonunda ikna oldum ve evet tüp bebek pkoda başarılı.
Ben boşa vakit kaybettim ama denemiş oldum, şimdi sonucu bildiğim için “keşke” diyorum. Psikoloji bozmaya hiç gerek yokmuş maddi olarak hazır isen sabrın kalmadıysa tüp bebek mantıklı. Ama daha yolun başındaysan sabrın varsa başka doktorlara git

Grupta pcos olanlarda var hep çatlatma iğnesi kullanmış. Zaten çok basit bi iğne o. Başka doktora görün derim ben. Hem yumurtan çatlamıyo demiş hem çatlatma iğn olmaz demiş. Zaten tüp bebekte bile çatlatma iğnesi var ki. Sen doktorunu değiş kesın

Bende de pco görünümü var, kendimi bildim bileli düzenli adet olurum, hep sol taraftan yumurta çatlar. Sağda çikolata kisti var. 9 ay Ovulasyon testiyle takip ettim ordan biliyorum çatladığını... Ve ağrısından

1 kez klomen kullandım çok sayıda yumurta geliştiği için çatlatma iğnesi vermedi doğal denedik olmadı. 1 kez aşılama yaptırdım 6 ay kadar önce, tutmadı.

Sonra psikolojim alt üst olmaya başlayınca ben tüp bebek isteyerek gittim dra. Doktor yumurta toplama gününü 3 gün uzattı. Yumurta toplama günü ne öğrendim? Soldaki 15 folikülün hiçbirinde yumurta Yok. Sadece 3 ünde yumurta çıkmış, kalitesiz... Ve ben her ay soldan yumurtlayıp yine olmadı diye üzülüyorum ilaçlar sayesinde sağdan gelen 12 kurtardı sağolsun. Henüz transfer olmadım ne olur bilmiyorum ama şimdiki aklım olsa 1 yıl önce tüp bebek yaptırırdım. Yumurtladığımı sanarken boş foliküller çatlıyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…