- Konu Sahibi Umutkalbimde
-
- #1.601
İşin içinde iken boşa kürek çektiğini anlayamıyor insan. Bizim tedavilerden de başarı sağlayan çok kişi var ama bize nasip olmadı zamanı varmışBende de pco görünümü var, kendimi bildim bileli düzenli adet olurum, hep sol taraftan yumurta çatlar. Sağda çikolata kisti var. 9 ay Ovulasyon testiyle takip ettim ordan biliyorum çatladığını... Ve ağrısından
1 kez klomen kullandım çok sayıda yumurta geliştiği için çatlatma iğnesi vermedi doğal denedik olmadı. 1 kez aşılama yaptırdım 6 ay kadar önce, tutmadı.
Sonra psikolojim alt üst olmaya başlayınca ben tüp bebek isteyerek gittim dra. Doktor yumurta toplama gününü 3 gün uzattı. Yumurta toplama günü ne öğrendim? Soldaki 15 folikülün hiçbirinde yumurta Yok. Sadece 3 ünde yumurta çıkmış, kalitesiz... Ve ben her ay soldan yumurtlayıp yine olmadı diye üzülüyorumilaçlar sayesinde sağdan gelen 12 kurtardı sağolsun. Henüz transfer olmadım ne olur bilmiyorum ama şimdiki aklım olsa 1 yıl önce tüp bebek yaptırırdım. Yumurtladığımı sanarken boş foliküller çatlıyormuş
Allah yardımcınız olsun canım inşallah herşey istediğiniz gibi geçerGünaydnn bugün opu olacak esim teseye alındı dua edin lütfen☹☹☹
Cok teskkur ederm sükür eşim çıktı tesa ile bulundu bakalm bnm opu ne olacakAllah yardımcınız olsun canım inşallah herşey istediğiniz gibi geçer
Merhaba, ben direk tüp bebekle başladım. Sorunumuz sperm morfoljisi. Sperm sorunlarında aşılama ya da iğne zaman kaybı oluyor. Sanırım eşinizle ilgili bir test yapılmadığını söylemiştiniz. Bir tüp bebek merkezi laboratuvarında eşiniz sperm örneği versin, eğer sonuçlar çok iyi çıkarsa kendinize biraz zaman verebilirsiniz. Ama orda da sorun çıkarsa bence hiç zaman kaybetmeyin ve tüp bebeğe başlayın. Sperm testi çok basit birşey zaten onun sonucu bence önünüzü görmenizi sağlayacaktırBen 28 yaşındayım ,2 yıldır deniyoruz , olamama sebebi inüsilün direnci ve polikistik over , aralıkta diyabet ilaçları ile başladım 8 kg verdim, kilo verince geçen ay klomene başladık , kullandım olmadı , bugün kontrole gittim adetin 4 üncü günü ultrason ile baktı , kist oluşmamış bu ay yine klomen kullanacağız eğer olmaz ise önümüzdeki ay seni tüp bebeğe yönlendireceğim dedi,
Yumurtam yeterli miktarda büyüyor ancak çatlamıyor bu sebepten gebelik olmuyor açıklaması bu yönde, bende çatlatma iğnesi veya aşılama sordum bugün, doktorum bana bu yöntemler herkes için geçerli değil polikistik olduğun için senin durumun tüp bebekte daha yatkın şansın yüksek dedi ,
Ama buradaki yorumlarda da hep bi tüp bebek öncesi aşılama yapılmış çatlatma iğnesi yapılmış , gerek yok dedi vakit kaybı , bilemedim ,
Çok kararsız kaldım kızlar , birazda morelim bozuldu , tüp bebek için değil , sadece size şeyi soracağım siz tüp bebek tedavisine başlamadan önce aşılama veya çatlatma kullandınız mı ?
Bu arada polikistik olduğum için AMH ve FSH değerlerime bakılmadı
Büşra cım senin adet sancısı gibi sancın olmuş muydu bide iki gündür benim özel bölgemin tam üstünden ortasından göbeğime doğru bir çizgi gibi batar gibi oluyor birkaç kere oldu bu acaba rahim büyümeye felan mı başladı kafamda deli sorular yaaİşin içinde iken boşa kürek çektiğini anlayamıyor insan. Bizim tedavilerden de başarı sağlayan çok kişi var ama bize nasip olmadı zamanı varmış
Oh çok şükür kuzum bu iyi haberCok teskkur ederm sükür eşim çıktı tesa ile bulundu bakalm bnm opu ne olacak
Amin kuzum inşallah hepimiz birbirimize dua edelim bu geceMübarek kandil günü Allah hepimizin gönlüne göre versin... Emeklerimizi boşa çıkarmasın..
Bugün doktora gittim ilaç yazdırmaya test yapalım mı dedim yapmadılar 8. Gün diye gününüzü bekleyin dedilerBenimde yarın 8. Günüm... bir test yaptırsam mı diye düşünüyorum sonra yok bekle diyorum :) karışık durumlar... 5. Gün embriyosu konuldu iki tane tutunduysa çıkar bence 8. Günde sanki
Bence çıkar canım eğer tutunmuşsa bebişler benim de iki tane 3.gün embriyosu transfer oldu ilaçlar bende çok yan etki yapıyor dayanamıcam artık doktora söylicem yani eğer bebiş yoksa da ilaçları hemen bırakmak istiyorum ama inşallah benimledir bebişBenimde yarın 8. Günüm... bir test yaptırsam mı diye düşünüyorum sonra yok bekle diyorum :) karışık durumlar... 5. Gün embriyosu konuldu iki tane tutunduysa çıkar bence 8. Günde sanki
Canım ilaçlar bende çok yan etki yapıyor ya benim yaşadığım yerde de hiç özel hastane bile yok küçük bir devlet hastanesi var oraya randevu aldım ilk defa gidecem oraya da yaparlar bence testi ya hemde ilaçları söylicem yan etkisi oluyor diyeBugün doktora gittim ilaç yazdırmaya test yapalım mı dedim yapmadılar 8. Gün diye gününüzü bekleyin dediler
Tabiki denendi pco değilim ama hatta bir de aşılama denendi.Ben 28 yaşındayım ,2 yıldır deniyoruz , olamama sebebi inüsilün direnci ve polikistik over , aralıkta diyabet ilaçları ile başladım 8 kg verdim, kilo verince geçen ay klomene başladık , kullandım olmadı , bugün kontrole gittim adetin 4 üncü günü ultrason ile baktı , kist oluşmamış bu ay yine klomen kullanacağız eğer olmaz ise önümüzdeki ay seni tüp bebeğe yönlendireceğim dedi,
Yumurtam yeterli miktarda büyüyor ancak çatlamıyor bu sebepten gebelik olmuyor açıklaması bu yönde, bende çatlatma iğnesi veya aşılama sordum bugün, doktorum bana bu yöntemler herkes için geçerli değil polikistik olduğun için senin durumun tüp bebekte daha yatkın şansın yüksek dedi ,
Ama buradaki yorumlarda da hep bi tüp bebek öncesi aşılama yapılmış çatlatma iğnesi yapılmış , gerek yok dedi vakit kaybı , bilemedim ,
Çok kararsız kaldım kızlar , birazda morelim bozuldu , tüp bebek için değil , sadece size şeyi soracağım siz tüp bebek tedavisine başlamadan önce aşılama veya çatlatma kullandınız mı ?
Bu arada polikistik olduğum için AMH ve FSH değerlerime bakılmadı
sıradan bi özel hastanede de verebilir eşi testi ürologdan randevu artı test 100-150 tl gibi bişi hem uygundu hastanedeMerhaba, ben direk tüp bebekle başladım. Sorunumuz sperm morfoljisi. Sperm sorunlarında aşılama ya da iğne zaman kaybı oluyor. Sanırım eşinizle ilgili bir test yapılmadığını söylemiştiniz. Bir tüp bebek merkezi laboratuvarında eşiniz sperm örneği versin, eğer sonuçlar çok iyi çıkarsa kendinize biraz zaman verebilirsiniz. Ama orda da sorun çıkarsa bence hiç zaman kaybetmeyin ve tüp bebeğe başlayın. Sperm testi çok basit birşey zaten onun sonucu bence önünüzü görmenizi sağlayacaktır
Doktorumuz aynı geçen yıl ben de ilk denemede hamile kalıp ohss oldum ve hiç muayeneye çağırmadı öyle 6. Haftayı bekledim. Tam kalp atışı günü kanamam oldu bebeklerimin kalbi durdu. Şimdi histeroskopi oldum tekrar tedaviye başlayacağım ama bu taze transfer sevdasını hala anlamıyorum..Ben zaten suyu az içiyordum şalgam soda idare ediyorum eşim radyoloji uzmanı o ultrasonla baktı kalp doktoru abimiz kalbe baktı sıkıntı yok ciğerlerde yok sıvı karında var.
Geçiren varsa deneyimlerni beklerim özellikle diyet açısından
Canım bende sağlıkçı yım ben gebelik düşünüyorum diye ilk dozunu da yaptırmadım çünkü seni korkutmak istemem ama gebeler için bir araştırma yapılmamış galiba etkisi olup olmicağı belli değil bence ikinci dozu yaptırma derim benKizlar slm ben tup bebek ignelerine devam ediyorum 2 yumurta var sadece biraz zor gidiyo yarin herşey yolundaysa p.tesi sali toplariz dedi dr..aklima takilan saglikciyim corona 2.doz aşı sırası geldi hatta p.tesi son tarih dr yaptir diyo ama ben cok tedirginim cok yuksek doz igneler alıyorum çünkü bide tup bebek tedavisinde aşı olan oldumuki daha guvenemiyorumda. Bu konuda fikri olan varmi?
Ay evet teste giderken anneme adet oldum WC’de bakayım boşa deldirmiyim kendimi bile dedim. İshal 2-3 gün oldu ama geçti şükür. Batma olmadı amaBüşra cım senin adet sancısı gibi sancın olmuş muydu bide iki gündür benim özel bölgemin tam üstünden ortasından göbeğime doğru bir çizgi gibi batar gibi oluyor birkaç kere oldu bu acaba rahim büyümeye felan mı başladı kafamda deli sorular yaahala da ishalim hiç geçmiyor bide yaa
Evet çıkar benim dün 7. Günümdü biraz da olsa yükselmişBenimde yarın 8. Günüm... bir test yaptırsam mı diye düşünüyorum sonra yok bekle diyorum :) karışık durumlar... 5. Gün embriyosu konuldu iki tane tutunduysa çıkar bence 8. Günde sanki
Ohss kaynaklı olduğuna emin misiniz ? Çok geçmiş olsun başınız sağolsunDoktorumuz aynı geçen yıl ben de ilk denemede hamile kalıp ohss oldum ve hiç muayeneye çağırmadı öyle 6. Haftayı bekledim. Tam kalp atışı günü kanamam oldu bebeklerimin kalbi durdu. Şimdi histeroskopi oldum tekrar tedaviye başlayacağım ama bu taze transfer sevdasını hala anlamıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?