Tamam evinde oturuyorum ama çocuklar için bir kuruş almıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ara sayfaları okumadım. 1,5 yillik evlilikte biri 7 yasinda biri 2 yasinda iki cocugu nasil yaptığını sonunda acikladi mi?
Adam geri dönmüş tekrar üremiş sonra kadına evi temizlemiyorsun falan deyip gitmiş diye anladım
Soyunu sürdürmek için arada geliyo gibi bi şey

Ara sayfaları okumadım. 1,5 yillik evlilikte biri 7 yasinda biri 2 yasinda iki cocugu nasil yaptığını sonunda acikladi mi?
7 yaşındaki evlilik içinde yapıldı diğeri nikahsız birlikte yaşadıkları dönemde.
İll çocuktan sonra tekrar evleniriz aşık olup evlenelim dediği için kuruş almadan boşandı.

Boşandıktan sonra da ilişkileri devam etmiş gibi anladım ben yazılanlardan ama hayır bir açıklık gelmedi o konuya.
Sanırım aşık olup öyle evlenmek için görüşmeye devam ettiler. Yani o kadar saçma ki her şey ben de hiçbir şey anlamadım😭

Adam geri dönmüş tekrar üremiş sonra kadına evi temizlemiyorsun falan deyip gitmiş diye anladım
Soyunu sürdürmek için arada geliyo gibi bi şey

Khomyuk anlatmis asagida.

7 yaşındaki evlilik içinde yapıldı diğeri nikahsız birlikte yaşadıkları dönemde.
İll çocuktan sonra tekrar evleniriz aşık olup evlenelim dediği için kuruş almadan boşandı.
Aaa o "birbirimizi tanimadan evlendik, simdi taniyoruz, bosanip bu sefer birbirimizi taniyarak evlenelim" gibi bir bahaneyle hicbir sey vermeden anlasmali bosanmak isteyen adam miydi bu? O konuyu hatırlıyorum.
Sonra barisip ikinci cocugu yaptiklarini bilmiyordum ama.

Eski eşine hıncını anlıyorum. Yapay zeka bazı konularda çok iyi. Ama hak hukuk konusunda değil. Olması gereken ile olan arasında ülkemizde fark var. Hakimler de farklı karar verebiliyor. Dimyata pirince giderken elinizdeki bulgurdan olacaksınız. Adam bu şekilde de sürünmeyecek. Çocuklar da umurunda değil. Adamla uğraşıp evi satarsa ne yapacaksınız? Nafaka da belli.

Sevgili olarak gittiğinizde ve ikinci bebeyi yaparken o evi üzerinize alacaktınız. Köylü gibi gördüğünüz kadınlar , yaşlı adamlarla evlenirken mal mülk çarpmadan evlenmiyor, sizinki kuru kuruya olmuş. Öğretmensiniz artık kafanızı çalıştırın.

Hayır adam evlensin sorun değil ama çocukların maddi manevi tüm yükleri üzerimde
Canım onu boşanmadan önce Düşünecektin karşındaki hakime neyse işte söyleyecektin böyle böyle diyeceksin ama ülkemizdeki verilen tazminat miktarı belli adam sana yaklaşık şu an için hangi semtte nerede oturuyorsun bilmiyorum ama yani ben küçük bir şehir ve ortalama bir şehirde yaşayanlar da var etrafında en az herkes 20.000 TL veriyor 2 + 1’e en az bak en böyle fiyat etmeyen yerde böyle veriliyor bir de bu detayları da vermiyorsun şu an oturduğun ev kaç 1000 kaya verilir mesela etrafa onu da yazarsan biz okuruz yani en azından adam sana atıyor mu 30.000 liralık evi bağışladıysa iki çocuğa zaten on beşerden verse 30.000 TL verecek adam daha ne çocuklarına bakmıyor bakmıyor diyorsun e sen de öğretmenmişsin 80 milyar maaş alıyormuşsun 30 da sen maaşından versen 6000. 2 çocuk bir ayda canım kusura bakma da ne yapıyorsun özel kursa falan mı gönderiyorsun buradan çocukları olanlar bilirler çocuğunuza 60 milyar parayı ne yapıyorsunuz 30’u eşin veriyorsa atıyorum sağlıyorsa çocuğuna bakıyor demektir 30 da sen vereceksin ne yapar bu 60 milyar eğer ileride çocuğun ekstra ne diyim sana bir özel bir yere gitmek istiyordur bunları ayriyeten konuşulur veya bunlar senin seçimin olur bu çocuğun sonuçta ikiniz yaptığınız ama ben buradan annelere sesleniyorum

Benim tanıdığım bir arkadaşım boşandı hakim 2 kıza 4.5 bin nafaka baglamis babası 10 bin yatırıyor bilemedim simdi çokta yüksek bir rakam vermez

Aşk evliliği böyle bir şey değil ya😭

Benim çocuğum yok gerçekten ben bunu merak ediyorum ama etrafımda çocuğu olanlar var ablalarım var işte kuzenlerim var adamların evine zaten 60 milyar para girmiyor yani sen daha ne istiyon ben anlamıyorum

Alıyorsan işte 80 60 70 ne fark ederse ya yiyin kırkını yiyin faturalarla birlikte 40.000 TL’yi ye aylık ellisini ye altmışını ye yirmisini at kenara bak ne oluyor sana sene sonuna ben demiyorum bakın kızlar burada hani 20 milyarı ata ata sene sonunda bir şey olur demiyorum ama anladınız değil mi demek istediğimi

Khomyuk anlatmis asagida.

Aaa o "birbirimizi tanimadan evlendik, simdi taniyoruz, bosanip bu sefer birbirimizi taniyarak evlenelim" gibi bir bahaneyle hicbir sey vermeden anlasmali bosanmak isteyen adam miydi bu? O konuyu hatırlıyorum.
Sonra barisip ikinci cocugu yaptiklarini bilmiyordum ama.
konuya aşağıdaki gibi bir özet geçmiştim.
benim anladığım şu ki adam buna yok iyi yemek yapmıyorsun yok sinirlisin (kadın yeni doğum yapmışken) yok biz aslında iyi tanımadıydık vırt zırt demiş ama aslında 2. evi de evli değilken almak için olmuş bunlar :D
hayır adam da ne anlıyorsa evlenip evlenip çocuk yapıp bırakıp gidiyor. bekar kal, 2 değil 3 ev al, çok enteresan karakterler.

özet:
adam evlilik birliği sırasında olmasın diye
1. evi, sizle evlenmeden hemen önce kardeşi üzerine almıştı
sonra sizi boşadı. boşanıp aşık olup tekrar evlenecektiniz.

o hemen gitti 2. evi aldı. artık kağıt üzerinde boşanmıştınız bu evde de hiç hakkınız yok.

ama siz bu sırada yine de birlikte yaşadınız (bir süre yaşadınız artık ne kadar süreyse) ve 2. çocuğu yaptınız, doğru mu? bu sırada adamın zaten 2. evliliğisiniz önceki eşinden çocuğa ölse de nafaka ödemesem diyordu....

Arkadaşlar boşandık ama onun istediği gibi şdu her şey.onun 3 tane evi var.birinde anasıyla oturuyor diğerinde ben ve çocuklar kalıyoruz diğeri de köyde yeni yapıldı.ayroca arabası var ve maaşı 140 binin üzerinde.ilk eşinden kızına nafaka veriyor ama bana onun evinde oturmam karşılığında çocuklar için nafaka vermeyeceğini söyledi.nafaka istiyorsan çocuklar için evden çık diyor.benim evim arabam yok.
Maddi manevi iki erkek çocuğunun tüm yükünü üzerime yıkıyor.benim sadece öğretmen maaşım var.
Yapay zekaya soruyorum çocukların hakkına giriyorsun nafaka çocukların hakkıdır diyor.ben de yarın dava açmayı düşünüyorum hakim onun evinde oturduğumuz da dikkate alarak adil bir nafaka miktarı belirlesin çocuklar için diyorum.
Sizce adama haksızlık etmiş olur muyum hem evinde oturup hem çocuklar için nafaka istemekle
Evleri siz evliyken aldıysanız yarısı sizin zaten. Sizden önce aldıysa, eski eşinizin oluyor. Size kira kadar nafaka vermiş sayılıyor düz hesap.
Evler ne zaman alındı?

Aşk evliliği böyle bir şey değil ya😭
O zaman burada herkes bak adam senden kılçıksız boşanmak için yapıyor boşanma dedi. Yok güveniyorum bilmem ne dedi. Kendi düşen ağlamaz/ kalkıp nikahsız ikinci çocuğu yapması da kendi üstün zekası

Ben buradan anneleri sesleniyorum iki tane çocuğa annelere olan annelere sesleniyorum ergen olsun genç olsun ayda 60.000 TL çocuğunuza ayırıyor musunuz veya şunu söylüyorum ayda 60.000 TL çocuğunuz harcıyor mudur????
Sen neden hararetle annelere sesleniyorsun ki 😂
Herkesin geliri gideri farklı

2 çocuğum olsa aylık masrafları arşı geçer mesela 60 bin yetmez bana

Benim çocuğum yok gerçekten ben bunu merak ediyorum ama etrafımda çocuğu olanlar var ablalarım var işte kuzenlerim var adamların evine zaten 60 milyar para girmiyor yani sen daha ne istiyon ben anlamıyorum

Alıyorsan işte 80 60 70 ne fark ederse ya yiyin kırkını yiyin faturalarla birlikte 40.000 TL’yi ye aylık ellisini ye altmışını ye yirmisini at kenara bak ne oluyor sana sene sonuna ben demiyorum bakın kızlar burada hani 20 milyarı ata ata sene sonunda bir şey olur demiyorum ama anladınız değil mi demek istediğimi
Çocuk büyütmenin belli bir sınırı yok ki. Asgari ücrete et süt almadan ucu ucuna çocuk da büyütürsün, kurslara spora göndererek de büyütürsün.
Çalışan ve desteksiz biri konu sahibi. Dolayısıyla devlet okuluna gönderemiyor olabilir tam zamanlı okullar pahalı, yada etüt merkezine aylık 10 bin vermek zorunda çalışan anneler.
Ki ortaokul lise gibi sınav dönemindeki çocukların ek kaynak falan masrafı çok.
Her sene çocuklara yeni mont bot almak da yüksek bir meblağ.
Öyle kolay değiş çocuk büyütmek maddi anlamda da. Ama bunu ikinciyi yapmadan düşünecekti tabii

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X