Tamam evinde oturuyorum ama çocuklar için bir kuruş almıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar boşandık ama onun istediği gibi şdu her şey.onun 3 tane evi var.birinde anasıyla oturuyor diğerinde ben ve çocuklar kalıyoruz diğeri de köyde yeni yapıldı.ayroca arabası var ve maaşı 140 binin üzerinde.ilk eşinden kızına nafaka veriyor ama bana onun evinde oturmam karşılığında çocuklar için nafaka vermeyeceğini söyledi.nafaka istiyorsan çocuklar için evden çık diyor.benim evim arabam yok.
Maddi manevi iki erkek çocuğunun tüm yükünü üzerime yıkıyor.benim sadece öğretmen maaşım var.
Yapay zekaya soruyorum çocukların hakkına giriyorsun nafaka çocukların hakkıdır diyor.ben de yarın dava açmayı düşünüyorum hakim onun evinde oturduğumuz da dikkate alarak adil bir nafaka miktarı belirlesin çocuklar için diyorum.
Sizce adama haksızlık etmiş olur muyum hem evinde oturup hem çocuklar için nafaka istemekle
Yani adam sana evini vermiş otur demiş zaten dediği gibi adam bugün bir kiraya verse başka birini oradan sana tazminatını verir kira hadi 20.000 olsun sana aylık iki çocuk için hadi 30.000 versin adam sen 30.000’e başka bir ev duracaksın elin kirasını da bugün mü çıkaracak yarın mı çıkartacak diye düşüneceksin çünkü malum kiralar bu şekilde adam evlenecek tabii ki karısını harcatacak sen bunu boşanmadan önce Düşünecektin tabii ki evlendiği kadın çatır Çutur bunu yiyecek sen istiyorsun ki çocuklarıma fazla versin ona yediremezsin böyle bir dünya yok ki o zaman ayrılmayacaktın
 
Çocuk için 15 bin ama boşanırken onun tüm haklarını vermiş
Sence mantıklı mı o zaman bu dediklerin

Sana da 25, hadi 30 versin ki evin kirası daha fazladır. Bir de evden çıksan taşınma masrafı emlakçı parası vs olacak
 
Öyle mi yapay zeka hatalı yanıt veriyor o zaman
Vallahi her şeyi yapay zekaya güvenmeyi yapay zeka kanunları en ince ayrıntısına kadar sonuna kadar bize sunsa da yani bizim devletimiz de milletimiz de pek öyle işlemiyor bazen yani adam şunu da diyebilir her evladım evi olan çocuklarım için bu evde otur diyen adam yok yani çık evimden der ne kadar tazminat vermek istiyorum 20.000 TL atıyorum adamın aylık maaşını zaten söylediniz yani durumu olan birisi verirsen aylık 30.000 TL sonra sen ne yapacaksın sen de öğretmezsin yani sen de az almıyorsun sen de çocuklarını düşüneceksin zaten sen bakıyorsun tamam ama yani böyle bir ev kirası gibi düşünüyoruz da en önemlisi de bu devirde ama sen Şundan emin misin adam yarın bir gün evlense eşi ya niye orada oturuyor fert tazminatına gitsin başka yerde otursun gibi şeyler yapar mı keşke adamın üç evi varsa iki tane çocuk var senden birini sana verseydi
 
Benim eski eşimde bosanirken hicbisey vermedi sadece çocuğa nafaka bende evde yok 😂 mahkeme ile bişey beklemeyin asgari düzeyde çıkar birde evden olursunuz
 
Sence mantıklı mı o zaman bu dediklerin

Sana da 25, hadi 30 versin ki evin kirası daha fazladır. Bir de evden çıksan taşınma masrafı emlakçı parası vs olacak
Kalsa keşke 25 otuzla kalsa şu an bir eve girmek en baştan adam bir kiradan fazla önden para istiyor 30 binlik eve 30.000 istiyor 30.000 de o ayın kirası istiyor etti 60.000 TL

Daha sonra bu sene şu kadar zam yapacağım diyor 30’u yapıyor 37 bir de düzen kuramıyorsun çocuklarına en azından şu an bu babanızın evi diyebiliyorsun orada kiracıyız diye bir şey de diyemiyorsun ses yapsa çocukların kimseye de bir şey diyemezsin yani biraz da dışarlarda bizim şu iğrenç toplum yani gerçekten buna böyle soyleyecegim eşi yok hani yalnız yaşayan kadın diye bakıyor yani bu halükarda ben asla o evden çıkmak istemezdim yani asla derken o eski eşim otur dedi dediği sürece çıkmak istemezdim bırakın nafaka vermesin yani ben adamın evinde oturuyorum
 
Bir de artık şunları düşünüp bu bu şeylerden sıyrılman lazım evlenecek eşine parayı verecek vallahi bal gibi de verir isterse eski eşi eşine nafakasını ver hani farklı yerde yaşasın o evde ben oturacağım da diyebilir adam kadın artık evlenmiş yani bu onu vicdanına kalmış bir şey yani sen burada eşine bir şey diyemezsin ki her eş eski eşine ev vermek zorunda değil çocuklarının parasını hakkıyla verdiği sürece ev vermek zorunda değil bir de sizin mesleğiniz var yani buna dayanaraktan yani hani şunu söylemek istiyorum verecek tabii ki çocuklarına verecek o çocukları sokağa atmayacak evi varken tabii ki çocuklarını oturtturacak sokağa atmayacak ama tanıdığım bir komşumuz vardı adam sadece kadın erzak yardımı yapıyordu kirasını da belirli bir kısmını veriyordu bir de çocuklarına harçlık veriyordu o kadar adam da zengin bir sürü de evi vardı şimdi sana gelince adam istese eski karısı der ki o evde ben oturacağım veya işte ben o evi şunu yapacağım oradan satacağım başka yerden alacağım der sen der aylık fazla para ver der nafaka verir adam sana aylık kani 35 versin sen başka git kirada otur diyebilir yani bu zamanda bu kez hiç mutlu olamazsın ki bunlar olabilecek şeyler yani isteyebilir kadın bunları sonuçta kadın kalbini bozup da çocuklarına bakma demez ama o evi isteyebilir çünkü artık evlendi ve kocasıyla karar verir yani bunları düşün sonra üzülürsün diye söylüyorum bir de şu kafadan çık adam evlenirse eğer ki tabii ki eşiyle ortak karar verecek adam tek seni düşünerekten o benim eski eşim demez çocuklarımın hakkını verdikten sonra gayet de içi rahat olur yani diyorum bak yine diyorum şuraya atıyorum çocuklarına hakkıyla parasını verdiği sürece istediğini yapabilir yani en basitinden komşumuz öyle yapıyordu kirlarına yardım ediyordu çünkü kadın da memurdu sadece yardım ediyordu ve çocukların masraflarını karşılıyordu bazen de market masrafına yardım ediyordu daha ne yapacak adam
 
Ayni konuyu acmamismiydin sen?
Ayrildiktan sonra adamin neyi var neyi seni ilgilendirmemeli.
Ayrica sana o zamanda deddiler burda, evden nafaka icin cikarsan, üc cocukla kiralik ev bulmak sana kar degil zarar getiririr. Böylesi daha mantikli.

Hem bosanip, hemde adamnin mallari üzerindeki haklari talep edenleri anlamiyorum, madem bosanmasaydiniz.
 
Eski işinizi hakkında bir şeyler düşünerekten hiçbir yere varamazsınız çünkü siz bu evi üzerinize alsanız bile adam hani atıyorum bu evi çocukların üzerine yapsa bile siz yine bir şeylerde fazla gözünüzde olacak diye düşünüyorum hani adamı seviyor musunuz hani burada sonuçta isminizi bilmiyoruz cinsinizi bilmiyoruz açıkça bize söyleyebilirsiniz
 
Hakim evden çıkarmaz diye bir lâf, bence, hiç anlamlı olmamış, çünkü o evi size hakim/kanun tahsis etmedi. O evde adamın "isteğiyle" kalıyorsunuz, yarın istemez, çıkartır sizi. Hakim, bir iştirak nafakası bağlar mı, illâ bağlar, ancak biri 2 diğeri 7 yaşındaki çocuklara bağlayacağı nafaka, bence, bir ev kirasından çok daha düşük olacak. Böyle bir şey yaparsanız, adam da işi inada bindirir, sizi çıkarır gibi geldi bana.

Çocuklara maddi katkı müşterek, bir ev tahsisi, maddi katkıdır. Bakın bunlar sizin geçen yıl yazdıklarınız :

" Çünkü eğer bulunduğum yerde kiraya çıkarsam, zaten nafakadan fazla kira vermem lazım. 20-30 bin liradan aşağıya kira vermem. "

Şu döne döne yazdığınız "çocukların hakkı", "çocukların yararı" kısmını siz sanki çok daha önce gözetmiş olmalıydınız. Yani, adam geçen sene 20-30, bu sene muhtemelen 30-40 bin lira kira gelirinden feragat edip, size o evi tahsis etmiş. Buna karşılık, daha geçen sene burada 250 bin kredi çektim kardeşime gönderdim yazan sizsiniz, evlendim iki çocuğum var, onların yüzünden (kök aile) hep borç içinde yaşıyorum, diyen sizsiniz, senelerdir sürekli kök aileye paranızı yedirdiğinizi, yetmedi evlerine eşyalar aldığınızı, 17 senedir çalışıp 40 yaşına gelip yine de onlar yüzünden kenarda 1 kuruşunuzun olmadığını, vs.. yazan sizsiniz.
 
Son düzenleme:
Adamı dürtüp duruyorsunuz en sonunda sizi o evden çıkaracak üç kuruş da nafaka verecek öyle iki çocukla bakakalacaksınız. Şuan karlı bile olabilirsiniz bence sesinizi çıkarmayın. Adam yarın bir gün yeniden evlense annesinden ayrı ev kurmak istese ve sizi ordan çıkarıp oraya yerleşse ne yapmayı düşünüyorsunuz?
 
Baya hırsından hem kendine hem çocuklarına zarar vereceksin. Geçmedi bi türlü hırsın, önceki konunu da hatırlıyorum. Yok mu şöyle etrafında seni yatıştiracak bi arkadaşın bi büyüğün filan. Mis gibi kira vermeden yaşayacaksın. Kendi maaşınla hem geçinirsin hem de üstelik para biriktirip ilerde yeni bi eve bile girebilirsin. Hiç çekici gelmiyor mu sana böyle kendi başlarinla bisey almak filan? Klasik eski eş triplerinden çıkmak filan.

Bu arada yapay zekaya hiç güvenme. Güncel kanunları emsal kararlara göre verilen sonuçları filan bilmez o. Zaten çoğunlukla batının datasiyla egitiliyo onlar. Sorunca biliyormuş gibi davranıyor hatasını kabul etmiyor yanlış yönlendiriyor. Ben bu alanda çalışıyorum, emin ol düşündüğün kadar bilgili değil yapay zeka. Sana duymak istediğin şeyi söylemek için programlanmış bisey. O yüzden çocukların hakkına giriyorsun filan demesi çok normal. Asıl bu kadar adama kafayı takarak çocuklarının hakkına girersin. Önüne bak. Adam kimle evlenmiş parasını kime harcamış boşver.

Daha önce de sana kaç kişi söyledi. Üç beş kuruş nafaka için elindeki evden olacaksın. Haberin var mı kirada yaşamanın zorluğundan?
 
ben boşanırken gururdan hbir şey istemedim

Gururdan değil, kandırdı adam seni tekrar evleniriz tanıyınca diye.

Gururdan bir şey istemesen suan da istemezdin.

Adam seni kandırdı.

Yine kandırır, evde otur elektirik su ısınma aidat da ondaysa ses etme boşver.
 
1 buçuk yıl evli kaldık o arada ev taksidi ödüyordu.ama ben boşanırken gururdan hbir şey istemedim.yapay zeka diyor ki hakim evden çıkarmaz çocukların üstün yararını gözetir diyor
Allah Allah

peki sevgili yapay zekamız hangi kanunun hangi maddesine göre evi size tahsis ettirecekmiş onu da diyor mu?

"ortak ikametin tahsisi" dye biriey var -benim bildiğim, avukat değilim-
bu boşanma sürecinde evde kalacak tarafa (genelde kadın+ çocuklar) verilebilen bir hak, kısacası erkek evden gitsin, kadının çocukların düzeni bozulmasın gibi bir mantık
ama bu boşanma gerçekleşince bitiyor.
ki o da burada kaç sefer bu konuda konuşuldu bu süreçte kira sözleşmesi abonelikler vs. kocanın üzerinde olsa filan ne oluyor pratikte bu işler nasıl oluyor bilmiyorum.

neyse
bildiğim sadece böyle bir hak var kanunda, o da boşanma olana kadar geçen süreç için geçerli sadece.

sizde
boşanma olmuş
zaman geçmiş
şimdi çıkıp da
"bana evini tahsis etsin, hakim bunu karara bağlasın" diye bişeyi ben ne duydum ne gördüm.

zira sizin dediğiniz şey bu oluyor.
yapay zekacığımız bir emsal karar filan buluverse bir zahmet.

bu mantıkla sizden boşandıktan sonra adam köşeyi dönse piyango vursa, ona da gidip hak isteyeceksiniz....
 
Yani dava açın tabi ama davanın sonucunda evden çıkarılma riskiniz de var sanki.

Mahkemenin vereceği çocuk başına maksimum 15-20 bin ki bu bile çok iyimser bir ihtimal. Kirayı yaklaşık 30 bin olarak varsayarsak ekstra elde edeceğiniz 5-10 bin için evden olmaya değmez gibi geliyor bana.

+ boş ev parası 30 k, adam elektirik su ısınma aidatı da ödüyorsa, konu sahibesi her türlü suan kar da.
 
Evet adam evlenirse bir de ona para harcayacak çocuklarıma harcamayacak ona sinirleniyorum
Derdin evlenmesi zaten değil mi?
Yani sen bu adamın ne olduğunu bile bile ikinci çocuğu yaptın. Bak ilkini söylemiyorum, ilkinde farklı düşündün diyelim. Seni saçma sapan sebeplerle boşadı sonra sen gittin ikinci çocuğu yaptın.
Evden çıkarsan bir kiraya yetmeyecek nafakayı alır, başının çaresine bakarsın artık.
 
Siz niye bile bile yaptığınız hatanın hataların sorumluluğunu almıyorsunuz? Boşanıp aşıp olup tekrar evlenelim i kabul etmeniz, beş kuruş nafaka bağlatmamanız veya adam bunu yaptıktan sonra hala yatağınıza alıp bir çocuk daha yapmanız hata değil mi? Kimse sizi zorlamadı, kimse silahla tehdit etmedi, kimse sizi dağa kaçırmadı. Hepsini bilerek isteyerek yaptınız. Adamın başka çocuğu var ve ona davranışları hisleri ortada. Ölürse nafaka vermem kafasındaki adama 2 tane çocuk yaparken ne düşündünüz? Klasik eski eşi kötüydü o yüzden onlara karşı böyle ama benimle evlenince mükemmel koca-baba olur mu dediniz?

Kendinize olmasa da çocuklarınıza karşı suçlusunuz hatalısınız, onlara böyle babayı layık gören sizsiniz. Siz eski eş diyebiliyorsunuz ama onlar eski baba diyemeyecek. Ömür boyu bu adamı çekecekler. Şimdi küçükler ama ergenliğe girince istekleri ihtiyaçları artacak, baba denen yaratığa nolur al nolur ver diye devamlı yalvaracaklar. Sırf siz istediniz diye bunlar olacak yaşanacak. Hiç evlenmeden önce böyle değildi yazmayın adam her yüzünü göstermiş size. Ya siz öğretmensiniz, kendinizi geliştirmeniz mesleğinize katkı yapmanız gerek. Çocuklara nasıl daha etkili ve kaliteli öğretirim diyeceğinize her gün gelip eski eş bana şunu bunu yaptı diye konu açıp ağlıyorsunuz.

Adamın tepesini attırın, sizi evden çıkarsın 20-30 bin nafaka bağlansın, bu sefer de buna itiraz edip konu açın. Bu kadar zaman geçti bir gram ilerleme yok.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X