Tek başıma ev alabilir miyim günün birinde?

Bulunduğunuz şehirin durumuna göre değişir

Yav biri bana da akıl versin bari kaynak yapayım araya şu anda 750 ye rahatça satabilecegim fakat leş bir muhitte olduğundan dolayı taşınmak istediğim bir evim var. Az biraz birikimim ve eşimin mirastan gelecek biraz toplu bir parası var. Fakat hepsini satsam toplasam üstüne 300000 kredi çeksem bile istediğim azıcık eli yüzü düzgün muhitten 2+1, site içi bile olmayan düz daire alamıyorum . Babanızın hayrına akıl atın üstüme . Ne yapayım sizce?

45 k ve 7.5 k deki k ne ?

Hyir malesef alamazsın büyük şehirde bide unut

Bende ıstıyorum evım olsun kımseye muhtac olmadan yasayım ama bendekı K lerle ımkansız gıbı .

malesef turk lirasi olarak durmasi sizin zarariniza olur 3-4 yil icin bile olsa 45 bini altin olarak cevirebilirsiniz gerci son gunlerdeki dalgalanmalar yuzunden bu da garanti degil ama (ytd)

toplu konut cekilislerine katilin derim ..tek kisi icin maasiniz cok iyi

Bekkeyin. Hele ki şu an eviniz varsa. Krediler çok yükseldi. Biraz daha biriktirin.

Bana bi plan yapacak var mı şu kadar peşinat yap vs diye.
Ekonomi biraz durulunca Eminevime başvurup alabilirsiniz. Ben krediye karşıyım. Eminevimde işlem ücreti az.
Şimdi birikiminizi altın ya da dövizde tutun. Bir iki sene sonra ekonomi biraz netlesirse inşallah, oraya yatırın kısa sürede ev alırsınız.
Simdi enflasyon çok yüksek, paranız erir gider. O yuzden bir yere ödeme yapmadan dövizde ya da altında bekletmenizi önerdim. Uzun vadede altın iyi olur. Ama bir sene içinde bozduracaksaniz altın alış satış farkı çok olduğundan zarar edersiniz. Kısa süre için döviz, uzun süre için altın.
Eminevim daha eski köklü olduğu için de orayı tavsiye ettim

Bekkeyin. Hele ki şu an eviniz varsa. Krediler çok yükseldi. Biraz daha biriktirin.
Peki mevcut evimi şimdi satıp, istediğim muhitte kiraya çıksam, sattığım evin parasını da altına yatırıp beklesem ? Çok mu büyük risk almış olurum sizce?

Büyük alınamaz anca 1+1 alınabilir oda yanlızca peşinat biriktirilebilir üzerine bir 10 senede kredi ödenir imkansız gibi valla
O zamana kadar evlenip çocuk yapmazsanız tabi
yaparsanız planlar suya düşer
Paranın hepsini hiç harcama yapmadan biriktirirseniz belki 10 senede alabilirsiniz

Peki mevcut evimi şimdi satıp, istediğim muhitte kiraya çıksam, sattığım evin parasını da altına yatırıp beklesem ? Çok mu büyük risk almış olurum sizce?
Valla bu konuyu eşim de cok sık önüme çıkarıyor ama ben memurum böyle toplara girmeye cesaret edemem :) altın yükseldiği gibi düşebiliyor da. Paranızın değeri gidebilir. Yeni ev almaya kalkasınız yetmeyebilir vs.. ben olsam yapmazdım. Ama ytd tabi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…