- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
2-3 senedir keyfinizden konu açmıyorsunuz zaten. ben de bundan bahsediyorum. buraya açılan konuların ne faydası var. yine boşanmayıp mutsuz olmaya devam ediyorsunuz.YArın başka konu ile gelirim buraya...
Geçen gün konunuzu gördüm ev kurma ile ilgili.. umarım mutlu olur,mutsuzluğun ne demek olduğunu bilmezsiniz.. ben keyfimden açmıyorum konu..
Kafamı toparlayıp konuşmaya çalışacağım zaten..
Evet araba evlilik sonrası alındı..araba ikinizin ortak malı mı
nasıl anlatayım evlendikten sonra mı alındı yoksa öncesi eşinizin miydi
uyanık olun daha sizinle geçinmeye gönlü olmayan adam ne ev bark derdine düşmüş anlamadım
Krediyi kardeşi çekerse ev kardeşinin üzerine olurEvet, tek kuruş yatırımınız olmadan, kenarda tek kuruş paranız olmadan ev almaya kalkabilir misiniz??
Son konumu biliyorsunuz,eşimle boşanma ile ilgili..
O gün ailesinin geldiğinde benim kendi dedemler de geldiler ve 90 yaşındaki dedem kendisine “ senin okulun var devam eden, başka ile giderseniz bir de çocuk olursa nasıl geçineceksiniz,kira vermeden zorlanıyorsunuz” dedi, ve eş kişisi o gün kira yerine bunu alın o zaman diyerek arabanın anahtarını bıraktı masaya..
Birleştiğimiz günden beri her boş vaktinde ev araştırıp, gidip ev bakıyor..
Bir ikisine ben de gittim yanında ve evi beğenmediğimi söylediğimde açtı ağzını yumdu gözünü.. şimdi oturduğumuz ev ile kıyaslıyor hepsini.. şimdi oturduğumuz evi gömüyor aklı sıra, 5-6 yıllık bina ama konumu itibariyle onun baktığı evlerin hepsini havada karada alır..
Allah razı olsun 3 yıldır oturuyoruz demek yok,beni o evde tutuyonuz,oturtuyonuz diyor...
Güya anne babam onu zorla tutuyor sanki.. beni düşündüklerinden oturttular işte..
Şunu anladım ki elin oğluna YARANILMIYOR...
Şimdi konuya geçersem , bizim 35.000 tl lik ortalama bir arabamız var, ve 150.000 tl lik evlere bakıyor,arabayı önden saydırıp gerisine komple kredi çekecekmiş, kardeşi devlet memuru olduğu İçin faiz oranı daha düşük olduğu İçin krediyi de o çekecekmiş..
Ve ödemeye babası da yardım edecekmiş güya..
Ben kendisine “ev almanın acelesi olmadığını,bu evde otırabileceğimizi söylüyorum,bana ; ben başkasının evinde ne zamana kadar oturacağım diyor.. başkası dediği babam..
Ve beni tersliyor.
Birleştiğinizden beri bana yaklaşımı iyi değil,sevgisini zerre hissetmiyorum zaten, benden tamamen bağımsız gibi bir şey..
Şimdi nasıl davranayım ben? Annem hiç karışma ne hali varsa görsün diyor..
Bugün hatta bir ev baktık ve ben beğenmediğimi söyledim o da ben beğendim dedi, iyi kendin otur o zaman dedim gülerek şakadan,tamamen şaka..
Bana dedi ki vallaha da billaha da otururum dedi..
Bu ne demeko kadar kırıldım ki...
Valla zor felan görünmüyor .. adamlar 120 bin gibi bir para çekmeyi kafaya koymuşlar.. uygun bir ev bulunca konacaklar tepesine..Bu ekonomikdurumda kredi micekilir? Esin sanirim siyirmisiyice. Bir suru faiz odeyeceksinizama ev kayninizin olaca. Zor alirsinizo evi.
kredi kardeşe çıkarsa bir yolu bulunur tapu sizin üzerinize yapılabilir mi acabaEvet araba evlilik sonrası alındı..
Ama ev almak İçin onu da verecekler , o da gidecek..
Aynen dediğiniz gibi...
Ev almak kolay krediyi cekmeside ama banka faiz oranlari cok fazla. Oderken bir suru faiz devreye girecek.Valla zor felan görünmüyor .. adamlar 120 bin gibi bir para çekmeyi kafaya koymuşlar.. uygun bir ev bulunca konacaklar tepesine..
LAfları sözleri ile beni öyle manipüle etmiş ki.. onun hakkına girdiğim için ayrıldıktan sonra çok körü bir hayat süreceğimi sanıyordum..ayrıyken arkadaşına demiş ki benim imtihanım bitti,onunki başladı demiş..2-3 senedir keyfinizden konu açmıyorsunuz zaten. ben de bundan bahsediyorum. buraya açılan konuların ne faydası var. yine boşanmayıp mutsuz olmaya devam ediyorsunuz.
Senin ne güvencen olacakmış , boşanmayı düşünüp kendine yol mu yapıyosun der.. az çok tanıyorumkredi kardeşe çıkarsa bir yolu bulunur tapu sizin üzerinize yapılabilir mi acaba
eğer öyle yapılamazsa direk eşinize "benim hiçbir güvencem yok kusura bakma
ya böyle olsun ya da araba satılmasın gönlüm razı değil" diyin
uyanığa bak sen
LAfları sözleri ile beni öyle manipüle etmiş ki.. onun hakkına girdiğim için ayrıldıktan sonra çok körü bir hayat süreceğimi sanıyordum..ayrıyken arkadaşına demiş ki benim imtihanım bitti,onunki başladı demiş..
Gerçekten özgüvenim bitti..
Kusura bakmayın arada gözümden kaçmış..Benim soruma cevap verebilir misiniz
Faizsiz sistemle ev alabiliyor musunuz? Eminevim sistemi gibi.
Evet arkamda ama , ilerde karşıma çıkacak kişi için diyor sanırım.. çok üzülüp, pişman olacağımı kastediyor..çalışıyorsun sanırım ailen de arkanda değil mi senin? kötü yola mı düşeceksin sanki nedir yani?
Kusura bakmayın arada gözümden kaçmış..
Ben bu evde biraz daha oturabileceğimizi söyledim istemiyor, o zaman kiraya çıkalım dedim kiraya da yanaşmıyor.. eminevim olayını bilmiyorum, kendisi burnunun dikine giden biri. Böyle dedi ya illa öyle olacak..
bu adamdan daha kötüsünü bulamazsınız heraldeEvet arkamda ama , ilerde karşıma çıkacak kişi için diyor sanırım.. çok üzülüp, pişman olacağımı kastediyor..
tamam o zamanSenin ne güvencen olacakmış , boşanmayı düşünüp kendine yol mu yapıyosun der.. az çok tanıyorum
Krediyi kardeşi çekecek.. güya ziraat kendisine o kadar yüklü para vermiyormuş .. bu durumda evin tapusu kardeşinin üzerine olacak anlatabildim mi? Zihniyetleri tamamen bu mu bilmiyorum,herhangi bi durumda ben hiçbir hak talep edemeyeceğim Yani.. sıkıntı bu zaten.. kendi adına çekiyorsa çeksin alsın.. ve yine beni dinlemiyor her zamanki gibi..Annenize katiliyorum,kredi cekip ev alsin neden ev almasina karşısınız....Nihayetinde ev sizin olacak!demekki minnetsiz yaşamak istiyor bir de boyle deneyin ,bosanacaginizi var saysak bile zarariniz ne olacak sonrasinda...
Ooo n’aptınız yaa.. ufacık bir iyilik yapsa bana “ sen ne sevap işledin de Allah beni sana nasip etti” diyor.. kendisi için benim gibi biri bir başkasının duasıdır. Ama senin elinde oyuncak olur diyor..bu adamdan daha kötüsünü bulamazsınız heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?