- 11 Mayıs 2017
- 3.451
- 1.922
- 83
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Çevreye göre iyi saygılı sakin yapılı bir insan.. ama bana değil..Henüz çok gençsiniz ben sizin şu anki yaşınızdan çok daha ileri bir yaşta evlenmiştim, inşallah sizi mutlu edecek bambaşka bir insanla hayatınızı birleştirirsiniz, bu adamdan bir halt olmaz.
Ya canım insanın ayarları ile oynayıp,ondan sonrada seni suçlu çıkarmayı biliyor bu erkeklerin bazısı.Gerçekten sevmediğinizi ve sevilmediğinizi hissediyorsanız çokta yıpranmadan bitirmek en iyisi.Ama,kaybetme korkunuz olmayan bir insan için ne siz,ne de eşiniz hiçbir adım atmak istemezsiniz zaten.O gün konuşulduğu gün keşke yok ben istemiyorum artık deseydi ya.. madem bana bir şeylerin faturasını kesip aklınca hak ettiğimi düşünerek zulüm edecek...
Gerçekten bugün gözlemledim, tam 4 saat boyunca aynı odada en ufak diyalog geçmeden aramızda bir akşam geçirdik..
Bu bile beni çok yıpratıyor.. ben cıvıl cıvıl şakayı sohbeti seven bir insandım ya.. suratsızın TEK’i oldum çıktım.. içten içe çok yıpranıyorum bilmiyorum abla..
Sonuç olarak anlaşamıyorsunuz sanırım, anlaşamamak tarafların kötü olduğu anlamına gelmez çevreye karşı iyi, sakin bir erkek evliliğinde bu sakinliği göstermeyebiliyor, dediğiniz gibi kişilik çatışması yaşıyorsunuz, olmuyorsa inceldiği yerden kopsunÇevreye göre iyi saygılı sakin yapılı bir insan.. ama bana değil..
Tamam benim de yanlışlarım var,ben hatasızım demiyorum.. tüm konularım açık,gizlemedim okuyabilirsiniz.. bu noktaya gelmesinde işin benim de payım olabilir..
Ama ben hep konuşmaya çalışan,olayları o an üstünü kapatmadan sıcağı sıcağına halletmeye çalışan, ne karar alacaksam ona danışan, uyumlu olmaya çalışan bir insanım kısacası..
Benimle inatlaşma dikleşme sezdiğimde sonuna kadar ben de sürdürürüm bu inadı bu da pis huyum.. Aslan burcuyum.. eşim benim kişiliğimi karakterimi evlenmeden önce biliyordu bu yola öyle girdi..
O zaman sorun edeceği şeyleri evlendikten sonra sorun etmeye başladı..
Ben de bu noktada bunu daha önce de biliyordun madem senin için bu fikrim/düşüncem/davranışım yanlış o zaman noktayı koysaydın diyorum...
Bu defa başlıyor kişilik çatışmaları...
Şundan emin oldum ona karşı yoğun hislerim yok içimde.. belki sevgi sandığım şey de alışkanlık sadece..Ya canım insanın ayarları ile oynayıp,ondan sonrada seni suçlu çıkarmayı biliyor bu erkeklerin bazısı.Gerçekten sevmediğinizi ve sevilmediğinizi hissediyorsanız çokta yıpranmadan bitirmek en iyisi.Ama,kaybetme korkunuz olmayan bir insan için ne siz,ne de eşiniz hiçbir adım atmak istemezsiniz zaten.
Şimdi içinizde yaşamayın düşüncelerinizi o zaman.Eşinize,size karşı olan davranış ve söylemlerinin sizi incittiğini söyleyin.Siz kendi kendinize üzülüp duruyorsunuz.Açıkça söyleyin.Beni ailen olarak görmüyorsan,gelecekte boşanabileceğimizi düşünerek böyle bir şey yapıyorsan,gerçekten istemiyorsan,uzatmayalım şimdiden bitirelim de.Eğer devam edeceksek, benim düşüncelerime ve bana değer verdiğini bilmek ve görmek istiyorum diye söyleyin.Şundan emin oldum ona karşı yoğun hislerim yok içimde.. belki sevgi sandığım şey de alışkanlık sadece..
O da hayatından memnunmuştu, benim onu takip ettiğim zamanlarda o mahallesindeki arkadaş grubuyla cafelerde çay kahve içip gezip eğleniyormuştu.. asker arkadaşları iken mesajlaşıyormuştu..
Ben sen alacak gibi programlanmış bir robot gibi tüm gün hafiye gibi onu takip ediyordum..
Kendi hayatıma ara vermiştim..
Bak çok önce değil, 1 ay önceki davranışım için bilen pişmanım.. ilerde daha fazla pişman olmak istemiyorum..
Bakacağım duruma göre.. babam o gün öyle bir hamle yaptı ama onlar benim her kararıma saygılılar..
Ayrı olduğumuz dönemde müracaat etmiş sanırım..
Bugün diyorum ki dgs kazanırsan belki başka ile gideceğiz,orda masraf olacak bir de ev kredisi basıl olacak diyorum.. bana dur bi bakalım belki gitmeyiz diyor..
O zaman diyorum ki astsubaylık düşünüyorsan madem,kazanırsan o zaman ev alırız diyorum. Ben onu mu beklicem diyor bu sefer de ..
Bilmiyorum nasıl olacakama gerçekten o da ben de bitirmiştik bu 1 aylık ayrılıkta...
Keşke devam yoluna hiç girmeseydik... hal ve hareketleri o kadar üzücü ki,benimle hiçbir bağlantısı yok
Şimdi içinizde yaşamayın düşüncelerinizi o zaman.Eşinize,size karşı olan davranış ve söylemlerinin sizi incittiğini söyleyin.Siz kendi kendinize üzülüp duruyorsunuz.Açıkça söyleyin.Beni ailen olarak görmüyorsan,gelecekte boşanabileceğimizi düşünerek böyle bir şey yapıyorsan,gerçekten istemiyorsan,uzatmayalım şimdiden bitirelim de.Eğer devam edeceksek, benim düşüncelerime ve bana değer verdiğini bilmek ve görmek istiyorum diye söyleyin.
Konuşacağım.. şu kafamı bir toparlayayım.. başım felaket derecede ağrıyorŞimdi içinizde yaşamayın düşüncelerinizi o zaman.Eşinize,size karşı olan davranış ve söylemlerinin sizi incittiğini söyleyin.Siz kendi kendinize üzülüp duruyorsunuz.Açıkça söyleyin.Beni ailen olarak görmüyorsan,gelecekte boşanabileceğimizi düşünerek böyle bir şey yapıyorsan,gerçekten istemiyorsan,uzatmayalım şimdiden bitirelim de.Eğer devam edeceksek, benim düşüncelerime ve bana değer verdiğini bilmek ve görmek istiyorum diye söyleyin.
Bu sürekli olacak bir şey değil ki...Böyle olacağı ilk konunuzda belliydi; size eşiniz sizin için çabalamadı hiçbir şey değişmeyecek dediğimde barışmanızı sizden daha çok isteyen arkadaşlar tarafından linç edilmiştim. Hala daha babanızın niyeti iyi de olsa sizin için yanlış yaptığını düşünüyorum.
Ama insan psikolojisi böyle işliyor. Eşinize pişman olma şansı verilmeden, babanız tarafından bir adım atıldığı için sizi cepte görüyor. Bence boşanmayacaksanız görmeyin, duymayın ve kavga etmeyin. İnatlaşmayın, tartışmayın. Anı yaşayıp, günü kurtarın. Yoksa sürekli kavga edip, evden ayrılıp geri barışmak sizi yıpratmak harici hiçbir işe yaramaz.
Haklısınız.. kafamı toparlayayım, konuşacağım.. karşı taraf bağıra çağıra yine bastırmaya çalışacak beni ama..Konularınıza baktım. Böyle bir hanzoyla evlilik devam ettirecek kadar nasıl degersizsiniz. Ev konusunda da zaten basiniza gelecekler söylenmiş yukarda. Allah sorsun falan diyorsunuz da. Allah akıl fikir vermiş niye kullanmıyorsunuz. Bu kro adami böyle çeke çeke adam size boyle küçük beyinli der siz de ben ne yapayım beni dinlemiyor diye daha çok konu açarsınız burda.
Genceciksiniz bu dünyaya bu adamı çekmeye mi geldiniz. Insan mutlu olmak için evlenir. Anne olduğunuzu düzgün mutlu yetiştirdiğiniz kızınızın evlenip yüzü gulmedigini hanzonun teki tarafından aşağılandigini düşünün... kendinize saygınız olsun ki insanlar da saygı duysun. Yeni bir hayat kurabilirsinizHaklısınız.. kafamı toparlayayım, konuşacağım.. karşı taraf bağıra çağıra yine bastırmaya çalışacak beni ama..
Ben nasıl böyle bir insana dönüştüm bilmiyorum .. nasıl böyle pasif,güçsüz... inşallah atlatacağım bu günleri
Kurabilir miyim .. inşallah.. ayrı olduğumuz 1 aylık dönemde arkadaşına demiş ki “benim imtihanım bitti,onunki başladı” demiş..Genceciksiniz bu dünyaya bu adamı çekmeye mi geldiniz. Insan mutlu olmak için evlenir. Anne olduğunuzu düzgün mutlu yetiştirdiğiniz kızınızın evlenip yüzü gulmedigini hanzonun teki tarafından aşağılandigini düşünün... kendinize saygınız olsun ki insanlar da saygı duysun. Yeni bir hayat kurabilirsiniz
Ben olsam ne hissettigimi acikca ifade ederdim. Icimde kalmazdi en azindan. Bitecekse bitsin ama enayi olmadigimi anlarsinlar en azindan derdim. Zaten sallantida bir evlilik. Adam tekrar biraraya gelmeyi istediyse hassas davranmali. Ne ince hesabi varsa ortaya dokmeli.Hazmedemiyorum..
3 yıl ailem el oğlunu evlerinde oturtsun.. onlar böyle ince hesaplar yapsın...
Ne yapayım ben.. o zaman oturduğumuz sürenin kirasını ver babama diyeyim mi.. yani kendimi enayi gibi hissediyorum..
Bir daha olursa da yine bitiremeyeceksiniz. Bir önceki konunuzun başında da boşanmayacağınız belliydi, sadece dönene kadar kendinizi oyaladınız. Çok aşık olsanız, sağlam bir dostluğunuz olsa anlayacağım da hiç anlaşamadığınız, mutsz olduğunuz, sevmediğiniz eşinizi neden bırakamadığınızı anlamıyorum.Bu sürekli olacak bir şey değil ki...
İlk defa evden ayrıldım ve benim ailem ilk defa adım attı.. ilk ve son Yani..
Bir daha olursa artık kesinlikle ve kesinlikle bu iş mahkemede bitecek... bu insanın hiçbir zaman değişmeyeceğini ,benim fikirlerime düşüncelerime hiçbir zaman değer verilmeyeceğini anladım ben..
Sizin hakkınızda imtihanı şimdi başladı diyen bir erkekte vicdan da yok sevgi de yok, ayrıca arkadaşına hakkınızda böyle konuşarak size saygısı olmadığını da göstermiş, kendinize yeniden kuracağınız hayat çok daha güzel olurKurabilir miyim .. inşallah.. ayrı olduğumuz 1 aylık dönemde arkadaşına demiş ki “benim imtihanım bitti,onunki başladı” demiş..
Benim nasıl bir hayat süreceğimden emin ise bu lafı diyor...
Nasıl oldu bilmiyorum ama benim kendime olan güvenimi bitirdi bu evlilik.. o yüzden bu kadar güçsüz hissediyorum. Bakalım , inşallah güzel olur
Oyaktan kullanicaktirKredi oranları bu kadar yuksekken memura hangi indirim oluyormus .hangi bankadan cekecekler krediyi ,ona göre siz de sorun bakalım memura ne kadar fark varmış .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?