Tek kuruş yatırım olmadan ev almaya kalkmak..

tamam o zaman
kardeşin krediyi çeksin o ev benim üzerime olsun bir şekilde diyin
yoksa kabul etmiyorum diyin
onun boşanma düşüncesi yok mu sanki
kardeşinin üzerine kredi çekmeler falan
Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum ya..
Krediyi kim çekiyorsa ev o sürede ipotekli oluyor ve kredi bitince tapuya sahip olunuyor.. yani kredi bitmeden tapu alınmıyor sanırım..
Ne yapacağımı bilmiyorum... evi benim üzerime yapcam öyle mi :) asla kabul etmez..

Yine donup dolaşıp ayni konuya takiliyorsunuz,cocuk olmasin bosaniriz belki ! evi kardesi üzerine aliyor nedeni sonucta boşanıriz belki! Bosanma durumu her halukarda icinize islemiş,siz son şansı yine her halukarda bosanacaginiz bir insana mi verdiniz yani....

diyecek laf kalmadı yani hayat sizin hayatınız.

Memuriyetle ne alakası var ki faiz oranlarının ? Ben ev kredisi çekerken hiç bir banka da sen memursun senin oranın şu demedi , hepsi aynıydı
amaç tapuyu kardeşin üzerine yaparak boşanma halinde konu sahibinin evden hak iddia edememesini sağlamak.

Dediğiniz gibi iyilikten maraz doğuyor..
Annem babam onu mu düşündü sanki,bana kıyamadılar, kızımız sıkıntı çekmesin diye bu eve oturttular...
benim aileme de karşı acayip bir kin var içinde..
yüzlerine karşı gülüyor,ama içi başka...
Dediğiniz gibi fikrimiz söylediğimde bile geriliyor ortam hemen.. şimdi oturduğumuz ev ile kıyas ediyor evleri.. ya bir defa konumu itibariyle kıyas edemez normal bir insan.. baktığı ev bulunduğumuz ilin en ücra köşelerinde.. ben bu evde 3 yıldır oturdum saolsunlar demiyor, evi gömüyor...

O lafı çok kırdı... hatta o fark bile etmedi ağladım..
Akşam da küçücük beyninle bu meselelere karışma gibi bir laf etti... ruhum daralıyor..

hayır canım
daha geçen Mart ayında yani 1 yıl önce yeni kredi borcu bitirdik
tapu oluyor sadece tapu müdürlüğünden ipotekli oluyor
borç bitince bankadan kağıt alıyorsun banka onlara haber veriyor ve ipotek kalkıyor

yıllar önce kredi bana çıkınca tapu da benim üzerime olmuştu
o konuda doğru söylüyordur
ben olsam eşimin kredi çekmesi şartıyla kabul ederdim

10 yıl gibi bir kredi ödenecek ve kredi sonunda ev kardeşinin üzerine..
Öyle bir durum olursa ben hiçbir hak talep edemeyeceğimden bahsetmek istemiştim..

Ziraat bankasının faiz oranı düşükmüş başka ve kendisine bu banka kredi vermiyormuş.. başka bankaların faiz oranı yüksekmiş ve kendi üstüne çekerse 35-40 bin fazladan para ödeyecekmiş .. o yüzden kardeşinin üzerine çekiyormuş..

Benim eşimde ev almaya karar verdiğimizde krediye başvurmuştu.Kendi üzerine olan ve devam eden araba kredisi de vardı o sıra.Banka yetkilisi,eşime sizin üzerinize başka kredi görünüyor ve çekmek istediğiniz miktar ve maaş durumunu göze alırsak, yenge hanım adına başvuru yapalım,ona daha rahat çıkar demişti ve krediyi benim adıma çekmiştik.Benim maaşım daha yüksek ve üzerime bir borç görünmediği için hemen kredi onaylanmıştı.Eşinizde bence kendi üzerine kredi borcu göründüğü ve kardeşinin maaşı daha yüksek olduğu için ona kredi daha rahat çıkar diye böyle bir yola başvurmuş olabilir.Ev konusunu takıntı yaptığı kesin görünüyor anlattıklarınıza bakılınca.

Evet devam eden bir araba kredisi var zaten.. iş bankasından..
Ben şu aşamada herkes yok diyorum, onun bunun üstüne çekilerek alınmasına da gerek yok..
Ama ben dinlenmiyorum.. senin fikrin ne diye sorulmuyor bana..
İnsanlar nasıl değişiyor ya... evlenmeden önceki insanla karşımdaki insanı tanıyamıyorum.. yeminler olsun tanıyamıyorum..

Siz bu adamla niye birlestiniz ki? Konunuzu okudum, bence en buyuk problem ev, araba, para vs. degil, sizin onun sevgisini asla hissetmemeniz. Boyle evlilik olur mu? Her evlilikte kavga olur ama birbirini seven iki insan geri donup sarilmayi, opmeyi bilir. Sizinki evlilik degil, mahkumiyet.

Şu son zamanlarda ,hatta son bir seneye yakındır bunu hep ben yaptım.. genelde tartışmalardan sonra ben adım attım,ilk ben konuştum.. ben böyle yaptıkça her şey daha da kötüye gitti..

tamam da siz daha yeni basirmadiniz mi
bu adam öğrenci, krediyi kardesi cekecekse ev kardeşinin uzerine olacak ama krediyi siz odeyeceksiniz. esiniz bu nankörlük ve gereksiz gururla devam ederse bosanirsaniz ev de ucacak elinizden.

esiniz çok garip bi insan bence

Evet öğrenci.. ben de bunu diyorum,bana Allah büyük diyor.. Allah büyük biliyorum.. bana yine her zamanki gibi şöyle olursa şöyle yaparız,şöyle olabilir,bak şöyle bir alternatif te var demiyor...
Yine önünü görmeden bir yola giriyor..
Allah sonumuzu hayır etsin...

Bu ev alma fikrini ne zaman düşünüp dile getirdi size.Kafada epey kurmuş belliki.''Her ne kadar benim düşüncelerime önem vermediğini görsemde,ev alma fikrine şu anda ve bu sıkıntılı şartlarla girişmeni onaylamıyorum bir işe girip çalışmaya başladığımda daha rahat kendimizde ev alabiliriz, acele etmeye gerek olmadığını düşünüyorum,beni ailen olarak görmüyorsan,birlikte bir gelecek düşünmüyorsanda,çok uzatmaya gerek yok,birbirimizi daha fazla üzmeyelim '' deyip, çekilin kenera.Üzerine tartışmayın,ev bakmaya filanda gitmeyin.Oturun dersinizi çalışın ya da iş arayın.

Ayrı olunan dönemde düşünmüşler sanırım.. evdeki eşyaları da Ev alıp götüreceklermişti..
1-2 gün sonra ortalık biraz durulunca konuşacağım bu şekilde.. gitmem zaten bu saatten sonra..

Kardeşine kredi çektirirseniz tapu onun üzerine olur ve sizin evde hiç bir hakkınız olmaz bunu biliyorsunuz değil mi???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…