- 11 Mayıs 2017
- 3.451
- 1.922
- 83
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum ya..tamam o zaman
kardeşin krediyi çeksin o ev benim üzerime olsun bir şekilde diyin
yoksa kabul etmiyorum diyin
onun boşanma düşüncesi yok mu sanki
kardeşinin üzerine kredi çekmeler falan
Yine donup dolaşıp ayni konuya takiliyorsunuz,cocuk olmasin bosaniriz belki ! evi kardesi üzerine aliyor nedeni sonucta boşanıriz belki! Bosanma durumu her halukarda icinize islemiş,siz son şansı yine her halukarda bosanacaginiz bir insana mi verdiniz yani....Krediyi kardeşi çekecek.. güya ziraat kendisine o kadar yüklü para vermiyormuş .. bu durumda evin tapusu kardeşinin üzerine olacak anlatabildim mi? Zihniyetleri tamamen bu mu bilmiyorum,herhangi bi durumda ben hiçbir hak talep edemeyeceğim Yani.. sıkıntı bu zaten.. kendi adına çekiyorsa çeksin alsın.. ve yine beni dinlemiyor her zamanki gibi..
diyecek laf kalmadı yani hayat sizin hayatınız.Ooo n’aptınız yaa.. ufacık bir iyilik yapsa bana “ sen ne sevap işledin de Allah beni sana nasip etti” diyor.. kendisi için benim gibi biri bir başkasının duasıdır. Ama senin elinde oyuncak olur diyor..
Kendini nerde görüyor hiç bilmiyorum..
amaç tapuyu kardeşin üzerine yaparak boşanma halinde konu sahibinin evden hak iddia edememesini sağlamak.Memuriyetle ne alakası var ki faiz oranlarının ? Ben ev kredisi çekerken hiç bir banka da sen memursun senin oranın şu demedi , hepsi aynıydı
Dediğiniz gibi iyilikten maraz doğuyor..Zaten bir boşanmadan dönmüşsünüz.
Aileniz de size destek olmaya çalışıyor belli ki.
Derdi ne bu adamın?
Ben onu anlayamadım, hayır rahat mı batıyor onu anlamlandıramadım.
Ve ayrıca, size böyle davranan bir insan ile niye hala hayatınızı yürütmeye çalışıyorsunuz.
Bir defa ailenizin iyi niyetini anlayacak kapasitede değil o belli.
Onun haricinde de ailenize çok saygılı olduğunu düşünmüyorum yazdıklarınızdan çıkarımım.
Sizin görüşünüze de saygısı yok.
İnsan beğenmedim diyene sorar, neden beğenmedin sence artısı eksisi nedir, oturup mukayese edilir.
Gerçekten hak verilir veya kendi düşüncesini paylaşır, yine başka ev bakılır vs.
Birlikte karar almak bu şekilde olur diye düşünüyorum.
O zaman kendisi "vallahi de billahi de otururum" diyorsa, siz ona kapıyı gösterseydiniz.
Ben olsam öyle yapardım, buyur git al o evi, daya döşe otur, ne halin varsa gör, bana da bulaşma bi zahmet der yol verirdim.
Bu nasıl bir uslup ya anlamadm hakikaten.
hayır canımÖyle bir şey olduğunu sanmıyorum ya..
Krediyi kim çekiyorsa ev o sürede ipotekli oluyor ve kredi bitince tapuya sahip olunuyor.. yani kredi bitmeden tapu alınmıyor sanırım..
Ne yapacağımı bilmiyorum... evi benim üzerime yapcam öyle mi :) asla kabul etmez..
10 yıl gibi bir kredi ödenecek ve kredi sonunda ev kardeşinin üzerine..Yine donup dolaşıp ayni konuya takiliyorsunuz,cocuk olmasin bosaniriz belki ! evi kardesi üzerine aliyor nedeni sonucta boşanıriz belki! Bosanma durumu her halukarda icinize islemiş,siz son şansı yine her halukarda bosanacaginiz bir insana mi verdiniz yani....
Ziraat bankasının faiz oranı düşükmüş başka ve kendisine bu banka kredi vermiyormuş.. başka bankaların faiz oranı yüksekmiş ve kendi üstüne çekerse 35-40 bin fazladan para ödeyecekmiş .. o yüzden kardeşinin üzerine çekiyormuş..hayır canım
daha geçen Mart ayında yani 1 yıl önce yeni kredi borcu bitirdik
tapu oluyor sadece tapu müdürlüğünden ipotekli oluyor
borç bitince bankadan kağıt alıyorsun banka onlara haber veriyor ve ipotek kalkıyor
yıllar önce kredi bana çıkınca tapu da benim üzerime olmuştu
o konuda doğru söylüyordur
ben olsam eşimin kredi çekmesi şartıyla kabul ederdim
Evet devam eden bir araba kredisi var zaten.. iş bankasından..Benim eşimde ev almaya karar verdiğimizde krediye başvurmuştu.Kendi üzerine olan ve devam eden araba kredisi de vardı o sıra.Banka yetkilisi,eşime sizin üzerinize başka kredi görünüyor ve çekmek istediğiniz miktar ve maaş durumunu göze alırsak, yenge hanım adına başvuru yapalım,ona daha rahat çıkar demişti ve krediyi benim adıma çekmiştik.Benim maaşım daha yüksek ve üzerime bir borç görünmediği için hemen kredi onaylanmıştı.Eşinizde bence kendi üzerine kredi borcu göründüğü ve kardeşinin maaşı daha yüksek olduğu için ona kredi daha rahat çıkar diye böyle bir yola başvurmuş olabilir.Ev konusunu takıntı yaptığı kesin görünüyor anlattıklarınıza bakılınca.
O edilecekmiş denilen yardım hayatta edilmez . Ben bunu bilir bunu söylerim.Ve ödemeye babası da yardım edecekmiş güya..
Şu son zamanlarda ,hatta son bir seneye yakındır bunu hep ben yaptım.. genelde tartışmalardan sonra ben adım attım,ilk ben konuştum.. ben böyle yaptıkça her şey daha da kötüye gitti..Siz bu adamla niye birlestiniz ki? Konunuzu okudum, bence en buyuk problem ev, araba, para vs. degil, sizin onun sevgisini asla hissetmemeniz. Boyle evlilik olur mu? Her evlilikte kavga olur ama birbirini seven iki insan geri donup sarilmayi, opmeyi bilir. Sizinki evlilik degil, mahkumiyet.
Ödemeye baba yardım ederse de eve tamamen sahip çıkarlar, ev konu sahibinin kaynına alınacak resmenO edilecekmiş denilen yardım hayatta edilmez . Ben bunu bilir bunu söylerim.
Evet öğrenci.. ben de bunu diyorum,bana Allah büyük diyor.. Allah büyük biliyorum.. bana yine her zamanki gibi şöyle olursa şöyle yaparız,şöyle olabilir,bak şöyle bir alternatif te var demiyor...tamam da siz daha yeni basirmadiniz mi
bu adam öğrenci, krediyi kardesi cekecekse ev kardeşinin uzerine olacak ama krediyi siz odeyeceksiniz. esiniz bu nankörlük ve gereksiz gururla devam ederse bosanirsaniz ev de ucacak elinizden.
esiniz çok garip bi insan bence
Bu ev alma fikrini ne zaman düşünüp dile getirdi size.Kafada epey kurmuş belliki.''Her ne kadar benim düşüncelerime önem vermediğini görsemde,ev alma fikrine şu anda ve bu sıkıntılı şartlarla girişmeni onaylamıyorum bir işe girip çalışmaya başladığımda daha rahat kendimizde ev alabiliriz, acele etmeye gerek olmadığını düşünüyorum,beni ailen olarak görmüyorsan,birlikte bir gelecek düşünmüyorsanda,çok uzatmaya gerek yok,birbirimizi daha fazla üzmeyelim '' deyip, çekilin kenera.Üzerine tartışmayın,ev bakmaya filanda gitmeyin.Oturun dersinizi çalışın ya da iş arayın.Evet devam eden bir araba kredisi var zaten.. iş bankasından..
Ben şu aşamada herkes yok diyorum, onun bunun üstüne çekilerek alınmasına da gerek yok..
Ama ben dinlenmiyorum.. senin fikrin ne diye sorulmuyor bana..
İnsanlar nasıl değişiyor ya... evlenmeden önceki insanla karşımdaki insanı tanıyamıyorum.. yeminler olsun tanıyamıyorum..
Ayrı olunan dönemde düşünmüşler sanırım.. evdeki eşyaları da Ev alıp götüreceklermişti..Bu ev alma fikrini ne zaman düşünüp dile getirdi size.Kafada epey kurmuş belliki.''Her ne kadar benim düşüncelerime önem vermediğini görsemde,ev alma fikrine şu anda ve bu sıkıntılı şartlarla girişmeni onaylamıyorum bir işe girip çalışmaya başladığımda daha rahat kendimizde ev alabiliriz, acele etmeye gerek olmadığını düşünüyorum,beni ailen olarak görmüyorsan,birlikte bir gelecek düşünmüyorsanda,çok uzatmaya gerek yok,birbirimizi daha fazla üzmeyelim '' deyip, çekilin kenera.Üzerine tartışmayın,ev bakmaya filanda gitmeyin.Oturun dersinizi çalışın ya da iş arayın.
Evet, tek kuruş yatırımınız olmadan, kenarda tek kuruş paranız olmadan ev almaya kalkabilir misiniz??
Son konumu biliyorsunuz,eşimle boşanma ile ilgili..
O gün ailesinin geldiğinde benim kendi dedemler de geldiler ve 90 yaşındaki dedem kendisine “ senin okulun var devam eden, başka ile giderseniz bir de çocuk olursa nasıl geçineceksiniz,kira vermeden zorlanıyorsunuz” dedi, ve eş kişisi o gün kira yerine bunu alın o zaman diyerek arabanın anahtarını bıraktı masaya..
Birleştiğimiz günden beri her boş vaktinde ev araştırıp, gidip ev bakıyor..
Bir ikisine ben de gittim yanında ve evi beğenmediğimi söylediğimde açtı ağzını yumdu gözünü.. şimdi oturduğumuz ev ile kıyaslıyor hepsini.. şimdi oturduğumuz evi gömüyor aklı sıra, 5-6 yıllık bina ama konumu itibariyle onun baktığı evlerin hepsini havada karada alır..
Allah razı olsun 3 yıldır oturuyoruz demek yok,beni o evde tutuyonuz,oturtuyonuz diyor...
Güya anne babam onu zorla tutuyor sanki.. beni düşündüklerinden oturttular işte..
Şunu anladım ki elin oğluna YARANILMIYOR...
Şimdi konuya geçersem , bizim 35.000 tl lik ortalama bir arabamız var, ve 150.000 tl lik evlere bakıyor,arabayı önden saydırıp gerisine komple kredi çekecekmiş, kardeşi devlet memuru olduğu İçin faiz oranı daha düşük olduğu İçin krediyi de o çekecekmiş..
Ve ödemeye babası da yardım edecekmiş güya..
Ben kendisine “ev almanın acelesi olmadığını,bu evde otırabileceğimizi söylüyorum,bana ; ben başkasının evinde ne zamana kadar oturacağım diyor.. başkası dediği babam..
Ve beni tersliyor.
Birleştiğinizden beri bana yaklaşımı iyi değil,sevgisini zerre hissetmiyorum zaten, benden tamamen bağımsız gibi bir şey..
Şimdi nasıl davranayım ben? Annem hiç karışma ne hali varsa görsün diyor..
Bugün hatta bir ev baktık ve ben beğenmediğimi söyledim o da ben beğendim dedi, iyi kendin otur o zaman dedim gülerek şakadan,tamamen şaka..
Bana dedi ki vallaha da billaha da otururum dedi..
Bu ne demeko kadar kırıldım ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?