Tek kuruş yatırım olmadan ev almaya kalkmak..

Kardeşine kredi çektirirseniz tapu onun üzerine olur ve sizin evde hiç bir hakkınız olmaz bunu biliyorsunuz değil mi???
Biliyorum.. zaten sorun olarak gördüğüm şey bu..
ve benim fikirlerimi umursamayan ,dinlemeyen,önemsemeyen bir insan oluşu karşımda...
Ben artık şaşırdım kaldım, burda beni hiç tanımayan insanların yardımına koştum..

sizin esinizin sizi kaybetme korkusu yok. olsa bu kadar sorun yasamazdiniz. siz fazlaca fedakarlık yapan bi kadın olduğunuz için esiniz sizi kaale almiyo sanırım. ev alinacaksa karı koca beraber karar verir. eve ekmek almakla karistirmamak lazım

Ayrı olunan dönemde düşünmüşler sanırım.. evdeki eşyaları da Ev alıp götüreceklermişti..
1-2 gün sonra ortalık biraz durulunca konuşacağım bu şekilde.. gitmem zaten bu saatten sonra..
Yalnız,kendi zamansız istek ve planlamalarına bakmadan. Adam, çocuk istedim diye beni suçladın,ev almak istedim yine beni suçladın.Asıl sen benle bir gelecek düşünmüyorsun deyip suyun üstünede çıkabilir bak.Oldukça yumuşak yaklaşıp,üzüldüğünüzü yansıtmalısınız.Benim sınavım bitti bundan sonra onun sınavı başladı sözü, size çektirmeyi kafaya koyduğunu gösteriyor.Sizin ona güvenmediğiniz gibi o da size güvenmiyor.Bir nevi sizi güven sınavına tabi tutuyor.Çok itici bir durum bu.Üzerine ne konuşsanızda oklar size dönebilir.Kendinizi ifade ederken takınacağınız üslup önemli.Üzgün ama,net olduğunuzu gösterebilmelisiniz.

Arkadaşına o sözü şimdi söylememiş Yani barıştıktan sonra değil..
O boşanma protokolünü arkadaşına yollamıştım ya o zamanlarda söylemiş..
Benim hayatımın devamında kötü bir hayat süreceğimi düşündüğünü belirtmiş Yani.. karşıma iyi insanların çıkmayacağını ve üzüleceğim umarak söyledi sanırım..

Yok sizin bildiğiniz şekilde doğru. Krediyi kim çekerse tapu onun üzerine olur. Kredi bitince tapuyu ister devreder, ister devretmez. Hatta 10 yıla kardeşi bile kocanızı dolandırabilir :) hele ki baba da kredi ödemesine yardım ederse vermez bence kardeşi tapuyu. Size yar olmaz o ev zaten, orası ayrı. Alenen mal kaçırıyorlar.

Bence siz de gidin. Hatta 150 000 değil şöyle 200 000 lik bir ev aldırın. Nasıl ödeyeceğini kendi düşünsün diyeceğim amaaaa... Şimdi şunu unutmayın kredi çekileceği için alınan o ev eşinizin kardeşi üzerine olacak ve Allah korusun ileride bir ayrılma durumunda siz bir hak iddaa edemeyeceksiniz. Tabi kötü düşünmek istemem ama durum böyle.

Siz yine önce eşinizle bir oturun, mantıklı mantıklı konuşmaya çalışın. 3-4 yıl evinizde kirasız oturup para biriktirip ileride daha az borçla alırız vb. argümanlarla ikna etmeye çalışın. Biraz zor olabilir ama bunun için çabalamanız gerekli.

Ayrıca memura kredi oranı düşük diye bir kampanya mı var ki? Bu oranlar herkes için aynıdır.

Denedim konuşmayı.. bana hiçbir kararımda Yanımda değilsin vs diyor .. mantıklı kararlar almıyor ki onaylayayım ..
Bu kardeşinin kredi çekme olayını akşam söyledim,neden diye. Başka bankadan çek fazlaysa fazla ödeyelim tapu bizim olsun dedim.. kardeşimle benim arama nifak sokma, küçücük beynini ev,kredi mevzularına yorma dedi bana ... o an ağzımı bozabilirdim ama zor durdum...

İçlerinde ne kötülük varsa ellerine yüzlerine bulaşsın başka ne diyebilirim..
Benim ailem de saf gibi 3 yılda ceplerine girecek 30 bin lirayı hiçe saydılar.. diyecek bir şeyim yok..

Bu adamdan size hayır gelmez. Evi siz alacaksınız, ödeyeceksiniz ama siz karışınca nifak sokmak mı oluyor? Allah yardımcınız olsun ama çocuk yapmadıysanız daha uzun süre düşünmeyin bu adamla bence.

Ouvv bu adama barışmak yaramamış. Hakarate bak sen. Bir kafa atacaksın küçük mu değil mi görecek.

Ben enerjimi bu konuya yorum yazarak tüketmek istemiyorum.
Diyeceğim son şey, siz niye hala bu adamla birliktesiniz?
Beyninizi küçük bulan, her fırsatta sizi aşağılamaya çalışan, ailenize kin besleyen.
Çıkarcı, antipatik, saygısız ve belli ki de sevgisiz adamla işiniz ne?

Daha neyi oldurmaya çalışıyorsunuz?

Bu evlilik bitecek ..ben bunun farkındayım..
ama kendimce bunun hakkı benim üzerimde mi kaldı,günahı benim üstüme mi diye düşünüyorum..
Kendisi bana çünkü bunu aşıladı devamlı, müslümana gavur eziyeti yapmışım ne yaptıysam o kadar...
Ben bir şey yaptıysam onun hareketlerinden dolayı.. bunu hiç anlayamıyor,psikolojik baskı beni pasifleştirdi ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…