- 11 Mayıs 2017
- 3.451
- 1.922
- 83
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Biliyorum.. zaten sorun olarak gördüğüm şey bu..Kardeşine kredi çektirirseniz tapu onun üzerine olur ve sizin evde hiç bir hakkınız olmaz bunu biliyorsunuz değil mi???
Kardeşi kredi çekecekse,evde kardeşinin üstüne olacak ve herhangi bir boşanmada siz hak düşmeyecek...bunu göze aldınız mı
NAsıl anlamadım :/ kusura bakmayın..Sen ne yap biliyor musun? Git saçma sapan bir ev için beğendim alalım de. Krediyi çeksin kardeşi. Sen de bana güle güle de.
Evet öğrenci.. ben de bunu diyorum,bana Allah büyük diyor.. Allah büyük biliyorum.. bana yine her zamanki gibi şöyle olursa şöyle yaparız,şöyle olabilir,bak şöyle bir alternatif te var demiyor...
Yine önünü görmeden bir yola giriyor..
Allah sonumuzu hayır etsin...
Niyetlerinin büyük ihtimalle o olduğunu biliyorum zaten... ben ne yapabilirim onu bilmiyorum.. saf yerine konuldum..şeytan ayrıntıda gizlidir
konu sahibi bunu sakın unutma
Yalnız,kendi zamansız istek ve planlamalarına bakmadan. Adam, çocuk istedim diye beni suçladın,ev almak istedim yine beni suçladın.Asıl sen benle bir gelecek düşünmüyorsun deyip suyun üstünede çıkabilir bak.Oldukça yumuşak yaklaşıp,üzüldüğünüzü yansıtmalısınız.Benim sınavım bitti bundan sonra onun sınavı başladı sözü, size çektirmeyi kafaya koyduğunu gösteriyor.Sizin ona güvenmediğiniz gibi o da size güvenmiyor.Bir nevi sizi güven sınavına tabi tutuyor.Çok itici bir durum bu.Üzerine ne konuşsanızda oklar size dönebilir.Kendinizi ifade ederken takınacağınız üslup önemli.Üzgün ama,net olduğunuzu gösterebilmelisiniz.Ayrı olunan dönemde düşünmüşler sanırım.. evdeki eşyaları da Ev alıp götüreceklermişti..
1-2 gün sonra ortalık biraz durulunca konuşacağım bu şekilde.. gitmem zaten bu saatten sonra..
Sacma sapan bir evi aldır sonra ayrıl diyorum.NAsıl anlamadım :/ kusura bakmayın..
Arkadaşına o sözü şimdi söylememiş Yani barıştıktan sonra değil..Yalnız,kendi zamansız istek ve planlamalarına bakmadan. Adam, çocuk istedim diye beni suçladın,ev almak istedim yine beni suçladın.Asıl sen benle bir gelecek düşünmüyorsun deyip suyun üstünede çıkabilir bak.Oldukça yumuşak yaklaşıp,üzüldüğünüzü yansıtmalısınız.Benim sınavım bitti bundan sonra onun sınavı başladı sözü, size çektirmeyi kafaya koyduğunu gösteriyor.Sizin ona güvenmediğiniz gibi o da size güvenmiyor.Bir nevi sizi güven sınavına tabi tutuyor.Çok itici bir durum bu.Üzerine ne konuşsanızda oklar size dönebilir.Kendinizi ifade ederken takınacağınız üslup önemli.Üzgün ama,net olduğunuzu gösterebilmelisiniz.
Ben onu yapamam ya... o davranış bana çok ters .. yapmak isterdim ama yapamam..Sacma sapan bir evi aldır sonra ayrıl diyorum.
Yok sizin bildiğiniz şekilde doğru. Krediyi kim çekerse tapu onun üzerine olur. Kredi bitince tapuyu ister devreder, ister devretmez. Hatta 10 yıla kardeşi bile kocanızı dolandırabilir :) hele ki baba da kredi ödemesine yardım ederse vermez bence kardeşi tapuyu. Size yar olmaz o ev zaten, orası ayrı. Alenen mal kaçırıyorlar.Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum ya..
Krediyi kim çekiyorsa ev o sürede ipotekli oluyor ve kredi bitince tapuya sahip olunuyor.. yani kredi bitmeden tapu alınmıyor sanırım..
Ne yapacağımı bilmiyorum... evi benim üzerime yapcam öyle mi :) asla kabul etmez..
Evet, tek kuruş yatırımınız olmadan, kenarda tek kuruş paranız olmadan ev almaya kalkabilir misiniz??
Son konumu biliyorsunuz,eşimle boşanma ile ilgili..
O gün ailesinin geldiğinde benim kendi dedemler de geldiler ve 90 yaşındaki dedem kendisine “ senin okulun var devam eden, başka ile giderseniz bir de çocuk olursa nasıl geçineceksiniz,kira vermeden zorlanıyorsunuz” dedi, ve eş kişisi o gün kira yerine bunu alın o zaman diyerek arabanın anahtarını bıraktı masaya..
Birleştiğimiz günden beri her boş vaktinde ev araştırıp, gidip ev bakıyor..
Bir ikisine ben de gittim yanında ve evi beğenmediğimi söylediğimde açtı ağzını yumdu gözünü.. şimdi oturduğumuz ev ile kıyaslıyor hepsini.. şimdi oturduğumuz evi gömüyor aklı sıra, 5-6 yıllık bina ama konumu itibariyle onun baktığı evlerin hepsini havada karada alır..
Allah razı olsun 3 yıldır oturuyoruz demek yok,beni o evde tutuyonuz,oturtuyonuz diyor...
Güya anne babam onu zorla tutuyor sanki.. beni düşündüklerinden oturttular işte..
Şunu anladım ki elin oğluna YARANILMIYOR...
Şimdi konuya geçersem , bizim 35.000 tl lik ortalama bir arabamız var, ve 150.000 tl lik evlere bakıyor,arabayı önden saydırıp gerisine komple kredi çekecekmiş, kardeşi devlet memuru olduğu İçin faiz oranı daha düşük olduğu İçin krediyi de o çekecekmiş..
Ve ödemeye babası da yardım edecekmiş güya..
Ben kendisine “ev almanın acelesi olmadığını,bu evde otırabileceğimizi söylüyorum,bana ; ben başkasının evinde ne zamana kadar oturacağım diyor.. başkası dediği babam..
Ve beni tersliyor.
Birleştiğinizden beri bana yaklaşımı iyi değil,sevgisini zerre hissetmiyorum zaten, benden tamamen bağımsız gibi bir şey..
Şimdi nasıl davranayım ben? Annem hiç karışma ne hali varsa görsün diyor..
Bugün hatta bir ev baktık ve ben beğenmediğimi söyledim o da ben beğendim dedi, iyi kendin otur o zaman dedim gülerek şakadan,tamamen şaka..
Bana dedi ki vallaha da billaha da otururum dedi..
Bu ne demeko kadar kırıldım ki...
Kendisinin gerekçesi kardeşi memur olduğu İçin kredi oranının düşük olması...
Kendisi kredi çekerse 30 bin lira gibi bir para fazla ödüyormuş güya..
Benim hayır sen çekeceksin dememle krediyi kendisi çekecek biri değil eşim... ne yapayım ki ?
Denedim konuşmayı.. bana hiçbir kararımda Yanımda değilsin vs diyor .. mantıklı kararlar almıyor ki onaylayayım ..Bence siz de gidin. Hatta 150 000 değil şöyle 200 000 lik bir ev aldırın. Nasıl ödeyeceğini kendi düşünsün diyeceğim amaaaa... Şimdi şunu unutmayın kredi çekileceği için alınan o ev eşinizin kardeşi üzerine olacak ve Allah korusun ileride bir ayrılma durumunda siz bir hak iddaa edemeyeceksiniz. Tabi kötü düşünmek istemem ama durum böyle.
Siz yine önce eşinizle bir oturun, mantıklı mantıklı konuşmaya çalışın. 3-4 yıl evinizde kirasız oturup para biriktirip ileride daha az borçla alırız vb. argümanlarla ikna etmeye çalışın. Biraz zor olabilir ama bunun için çabalamanız gerekli.
İçlerinde ne kötülük varsa ellerine yüzlerine bulaşsın başka ne diyebilirim..Yok sizin bildiğiniz şekilde doğru. Krediyi kim çekerse tapu onun üzerine olur. Kredi bitince tapuyu ister devreder, ister devretmez. Hatta 10 yıla kardeşi bile kocanızı dolandırabilir :) hele ki baba da kredi ödemesine yardım ederse vermez bence kardeşi tapuyu. Size yar olmaz o ev zaten, orası ayrı. Alenen mal kaçırıyorlar.
Denedim konuşmayı.. bana hiçbir kararımda Yanımda değilsin vs diyor .. mantıklı kararlar almıyor ki onaylayayım ..
Bu kardeşinin kredi çekme olayını akşam söyledim,neden diye. Başka bankadan çek fazlaysa fazla ödeyelim tapu bizim olsun dedim.. kardeşimle benim arama nifak sokma, küçücük beynini ev,kredi mevzularına yorma dedi bana ... o an ağzımı bozabilirdim ama zor durdum...
Çocuk yok.. çok şükür..Bu adamdan size hayır gelmez. Evi siz alacaksınız, ödeyeceksiniz ama siz karışınca nifak sokmak mı oluyor? Allah yardımcınız olsun ama çocuk yapmadıysanız daha uzun süre düşünmeyin bu adamla bence.
Ouvv bu adama barışmak yaramamış. Hakarate bak sen. Bir kafa atacaksın küçük mu değil mi görecek.Denedim konuşmayı.. bana hiçbir kararımda Yanımda değilsin vs diyor .. mantıklı kararlar almıyor ki onaylayayım ..
Bu kardeşinin kredi çekme olayını akşam söyledim,neden diye. Başka bankadan çek fazlaysa fazla ödeyelim tapu bizim olsun dedim.. kardeşimle benim arama nifak sokma, küçücük beynini ev,kredi mevzularına yorma dedi bana ... o an ağzımı bozabilirdim ama zor durdum...
Bu evlilik bitecek ..ben bunun farkındayım..Ben enerjimi bu konuya yorum yazarak tüketmek istemiyorum.
Diyeceğim son şey, siz niye hala bu adamla birliktesiniz?
Beyninizi küçük bulan, her fırsatta sizi aşağılamaya çalışan, ailenize kin besleyen.
Çıkarcı, antipatik, saygısız ve belli ki de sevgisiz adamla işiniz ne?
Daha neyi oldurmaya çalışıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?