- 17 Eylül 2018
- 2.475
- 8.208
- 78
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Yani soranlara iç güveysiydim ayrıldım fqlan demek için.. Eşiniz çocuk gibi evliliğin soumluluğu yükümlülüğü umrunda değil demek ki bunları yapıyoÇoktan geçerli bir bahane derken ?
Adamın niyeti kendi evinde oturmaksa evi neden kardeşinin üzerine olacak şekilde alıyor ve neden konu sahibinin fikirlerine önem vermiyor, burda hesaplar başkaAynı konuda gelin olsa kayınvalidesinin evinde oturmak istemese bin türlü yol bulur çıkar.. Demek ki adam da oturmak istemiyor bence gerilmeyin kimseye mecbur olmamak için istiyordur.. Bence eşinize destek olun arkasında durun.. Ben eşimin ailesinin evinde oturmak istemezdim eşim de oturmak istemese asla tutmazdım bak ne güzel ev işte daha iyisini mi bulcan demezdim.. Bemce eşinizi destekleyin..
Bence de kadını ailesinden koparıp tek başına daha kolay hakedecek gibi.. Çünkü konu sahibi ailesiyle daha güçlüdür o da bunın farkında sindiremiyo kadını. Ama çok aptalca hesaplar.. Konularını bilmedn genel geçer bi yorum yaptım ama ayrıntılarda gerçeği gördüm :)Adamın niyeti kendi evinde oturmaksa evi neden kardeşinin üzerine olacak şekilde alıyor ve neden konu sahibinin fikirlerine önem vermiyor, burda hesaplar başka
Anladım, öyleyse durum daha vahim yani adama boşanma konusunda ciddiyetinizi gösterdiğiniz halde değişmiyorsa gerçekten bu böyle gider hatta yıllar geçtikçe daha kötü olur.Geçen aylarda konum var.. biz 1 aylık bir ayrılık yaşadık ve sonunda ben protokol hazırlayıp arkadaşından yolladım,ve onu geriz imzalayıp bana gönderdi...
Onun üzerine dava açacakken işte babam habersiz bir şekilde aramış gel konuşalım diye ,ve bir defa daha bir araya geldik...
Protokol yolladım ve imzaladı zaten..
Adamın tavırları o kadar kötü ki ortada sevgi yok, saygı yok, ev meselesi bi tarafa zaten bu sebeplerden bile bitmeli bu evlilik.Bence de kadını ailesinden koparıp tek başına daha kolay hakedecek gibi.. Çünkü konu sahibi ailesiyle daha güçlüdür o da bunın farkında sindiremiyo kadını. Ama çok aptalca hesaplar.. Konularını bilmedn genel geçer bi yorum yaptım ama ayrıntılarda gerçeği gördüm :)
Aynen dediğiniz gibi..
Annesi babasına itaat eden sözünden çıkmayan,gittiğimizde bile dizinin dibinde oturan biri..
Bana hep derdi sen annem gibi biri olsan senle çok iyi anlaşırdık diye... beklediği aynen o..
Kusura bakmayin, bosanma donemindeki actiginiz konuda sizin adiniza uzulmustum ama su konunuzu okuduktan sonra artik yasadiginiz her seyi hak ettiginizi dusunuyorum. Aileniz size destek olurken kendi hayatinizi kurmak yerine boyle bir adamin boyundurugu altinda yasamayi siz tercih ettiniz. Elbette sizi dinlemez, size surekli hakaret eder cunku gitseniz de doneceksiniz.Şu son zamanlarda ,hatta son bir seneye yakındır bunu hep ben yaptım.. genelde tartışmalardan sonra ben adım attım,ilk ben konuştum.. ben böyle yaptıkça her şey daha da kötüye gitti..
Haklısınız...Eki Görüntüle 2249131
O konunda bunu yazmışım 1 ay dolmamış sen de farkındaydın herşeyin aslında da bir iki üye kocanı melake ilan edip kafana iyi girmişti simdi nerde onlar merak ettim
Şunu biliyorsunuz umarım.eğer ev kredisiyse krediyi kim çekerse ev onun üstüne olur.ihtiyaç kredisiyse durum değisir tabi.ama 150 bin ihtiyaç kredisi olmaz sanırim.ayrılma gibi net olmayan durumlarıniz da varmış.bu durumdan haberiniz olsun.ev kredisi adı altında kardeşi çekerse ev onun üstüne olur ki ayrılma durumunda hak iddia edemezsiniz.Kendisinin gerekçesi kardeşi memur olduğu İçin kredi oranının düşük olması...
Kendisi kredi çekerse 30 bin lira gibi bir para fazla ödüyormuş güya..
Benim hayır sen çekeceksin dememle krediyi kendisi çekecek biri değil eşim... ne yapayım ki ?
Yanlışlrım yok demedim zaten.. ama şu noktada hatam ne ? Kim razı olur eşi kardeşi üzerine kredi çekip te kardeşinin üstüne ev alsın?Ya burada yorum yapan herkesin esinin boynunda ip nereye desen oraya giden erkek modeli mi?
Sahsen babanizin sizin icin iyi olani yapmaya calistigini dusunuyorum ,sizin fazla karamsar ve hep olaylarin kötü yanini gormek istemenizi anlayamiyorum ..Ilk actiginiz konudan su gunku konunuza kadar evliliginizde asil sorunun sizde oldugunu hep düsündum,kendinizi ifade etme sekliniz kesinlikle son soylenecegi ilk soyleyen ,eşinizle iletisimde keskin,tripli,ve aslinda ne ile mutlu oldugunuzu bilmediginizi tum konularinizda memnuniyetsizlik esasinın oldugunu bir kez daha düşünün...Kesinlikle bu sekilde hem kendinizi hem hayatiniza dahil ettiginiz insani uzersiniz acilen uzman destegi almaniz sart......
Sürekli boşanmayı düşündüğünüz bir evlilikte ev ne alaka?Evet, tek kuruş yatırımınız olmadan, kenarda tek kuruş paranız olmadan ev almaya kalkabilir misiniz??
Son konumu biliyorsunuz,eşimle boşanma ile ilgili..
O gün ailesinin geldiğinde benim kendi dedemler de geldiler ve 90 yaşındaki dedem kendisine “ senin okulun var devam eden, başka ile giderseniz bir de çocuk olursa nasıl geçineceksiniz,kira vermeden zorlanıyorsunuz” dedi, ve eş kişisi o gün kira yerine bunu alın o zaman diyerek arabanın anahtarını bıraktı masaya..
Birleştiğimiz günden beri her boş vaktinde ev araştırıp, gidip ev bakıyor..
Bir ikisine ben de gittim yanında ve evi beğenmediğimi söylediğimde açtı ağzını yumdu gözünü.. şimdi oturduğumuz ev ile kıyaslıyor hepsini.. şimdi oturduğumuz evi gömüyor aklı sıra, 5-6 yıllık bina ama konumu itibariyle onun baktığı evlerin hepsini havada karada alır..
Allah razı olsun 3 yıldır oturuyoruz demek yok,beni o evde tutuyonuz,oturtuyonuz diyor...
Güya anne babam onu zorla tutuyor sanki.. beni düşündüklerinden oturttular işte..
Şunu anladım ki elin oğluna YARANILMIYOR...
Şimdi konuya geçersem , bizim 35.000 tl lik ortalama bir arabamız var, ve 150.000 tl lik evlere bakıyor,arabayı önden saydırıp gerisine komple kredi çekecekmiş, kardeşi devlet memuru olduğu İçin faiz oranı daha düşük olduğu İçin krediyi de o çekecekmiş..
Ve ödemeye babası da yardım edecekmiş güya..
Ben kendisine “ev almanın acelesi olmadığını,bu evde otırabileceğimizi söylüyorum,bana ; ben başkasının evinde ne zamana kadar oturacağım diyor.. başkası dediği babam..
Ve beni tersliyor.
Birleştiğinizden beri bana yaklaşımı iyi değil,sevgisini zerre hissetmiyorum zaten, benden tamamen bağımsız gibi bir şey..
Şimdi nasıl davranayım ben? Annem hiç karışma ne hali varsa görsün diyor..
Bugün hatta bir ev baktık ve ben beğenmediğimi söyledim o da ben beğendim dedi, iyi kendin otur o zaman dedim gülerek şakadan,tamamen şaka..
Bana dedi ki vallaha da billaha da otururum dedi..
Bu ne demeko kadar kırıldım ki...
Ev ne alaka derken?Sürekli boşanmayı düşündüğünüz bir evlilikte ev ne alaka?
canım ya inşallah düzelir. Acaba ince hesap mı yapıyorlar kardeşi zaten ev alacaktı arabayıda seninki üstüne saydırıyor ve tüm hepsi kardeşine verilince evde kardeşinin üstüne olacak sen ayrılsan arabadan dahi pay alama diye bence bunlar düşünülmüştür. kardeşi ne alaka senin kredini ödeyim demediyse bir plan gibi buEvet, tek kuruş yatırımınız olmadan, kenarda tek kuruş paranız olmadan ev almaya kalkabilir misiniz??
Son konumu biliyorsunuz,eşimle boşanma ile ilgili..
O gün ailesinin geldiğinde benim kendi dedemler de geldiler ve 90 yaşındaki dedem kendisine “ senin okulun var devam eden, başka ile giderseniz bir de çocuk olursa nasıl geçineceksiniz,kira vermeden zorlanıyorsunuz” dedi, ve eş kişisi o gün kira yerine bunu alın o zaman diyerek arabanın anahtarını bıraktı masaya..
Birleştiğimiz günden beri her boş vaktinde ev araştırıp, gidip ev bakıyor..
Bir ikisine ben de gittim yanında ve evi beğenmediğimi söylediğimde açtı ağzını yumdu gözünü.. şimdi oturduğumuz ev ile kıyaslıyor hepsini.. şimdi oturduğumuz evi gömüyor aklı sıra, 5-6 yıllık bina ama konumu itibariyle onun baktığı evlerin hepsini havada karada alır..
Allah razı olsun 3 yıldır oturuyoruz demek yok,beni o evde tutuyonuz,oturtuyonuz diyor...
Güya anne babam onu zorla tutuyor sanki.. beni düşündüklerinden oturttular işte..
Şunu anladım ki elin oğluna YARANILMIYOR...
Şimdi konuya geçersem , bizim 35.000 tl lik ortalama bir arabamız var, ve 150.000 tl lik evlere bakıyor,arabayı önden saydırıp gerisine komple kredi çekecekmiş, kardeşi devlet memuru olduğu İçin faiz oranı daha düşük olduğu İçin krediyi de o çekecekmiş..
Ve ödemeye babası da yardım edecekmiş güya..
Ben kendisine “ev almanın acelesi olmadığını,bu evde otırabileceğimizi söylüyorum,bana ; ben başkasının evinde ne zamana kadar oturacağım diyor.. başkası dediği babam..
Ve beni tersliyor.
Birleştiğinizden beri bana yaklaşımı iyi değil,sevgisini zerre hissetmiyorum zaten, benden tamamen bağımsız gibi bir şey..
Şimdi nasıl davranayım ben? Annem hiç karışma ne hali varsa görsün diyor..
Bugün hatta bir ev baktık ve ben beğenmediğimi söyledim o da ben beğendim dedi, iyi kendin otur o zaman dedim gülerek şakadan,tamamen şaka..
Bana dedi ki vallaha da billaha da otururum dedi..
Bu ne demeko kadar kırıldım ki...
Krediyi o çekip bu ödeyecek.. ziraat kendisine o kadar para vermiyormuş.. kardeşinin maaşı düzenli ve yüksek olduğu İçin ona veriyormuş..canım ya inşallah düzelir. Acaba ince hesap mı yapıyorlar kardeşi zaten ev alacaktı arabayıda seninki üstüne saydırıyor ve tüm hepsi kardeşine verilince evde kardeşinin üstüne olacak sen ayrılsan arabadan dahi pay alama diye bence bunlar düşünülmüştür. kardeşi ne alaka senin kredini ödeyim demediyse bir plan gibi bu
Tapu kredi çekenin üzerine mi oluyor inşallah vazgeçer günümüzde kimseye güven olmuyorKrediyi o çekip bu ödeyecek.. ziraat kendisine o kadar para vermiyormuş.. kardeşinin maaşı düzenli ve yüksek olduğu İçin ona veriyormuş..
bilmiyorum ne ise bunlar.. sadece canım çok sıkkın.. bunun düzeleceği yok.. yine konuşacağım, kardeşinin üzerine kredi çekmene rızam yok diyeceğim .. o bunu önemsemeyecek,çekerim diyecek.. Ben bu yola giremem.. sıkıntısını çektiğim yeri gelip etmesine destek olacağım evde hiçbir hakkım olmayacak.. eğer illa böyle olacak diye diretirse ben yokum..
Anlaşamadığınız, sık sık boşanmayı dillendirdiğiniz bir evlilikte neden ev alma telaşına düştünüz, anlamadım.Sürekli boşanmayı düşündüğünüz bir evlilikte ev ne alaka?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?