- 6 Ocak 2019
- 226
- 333
- 33
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Cok haklisin kendi çekirdek ailesinin değerini bilmeyip, evli olduğu halde anne, babasinin sözünden çikmayip kendi karisini üzen adamla yürümez.Yanlışlrım yok demedim zaten.. ama şu noktada hatam ne ? Kim razı olur eşi kardeşi üzerine kredi çekip te kardeşinin üstüne ev alsın?
Siz razı olur musunuz mesela ?
Benim babamla ayrım gayrım yok, benim malım babamın malı,babamın malı benim malım diyen bir insanla yapabilir misiniz? Sizinle ayrı bir aile kurduğunu kabul etmeyen,beni babamlardan ayıramazsın diyen biriyle mesela?
Ben bayan olmama rağmen aileme böyle düşkün değilim..
Birlikte ne mal alırsak,edinirsek edinelim babasıyla ortakmış..
Böyle bir şeye gelemeyen sadece ben mi varım ?
Takilarin heosi kadinin kimin takildiginin onemi yok. Bosanirken dugun cd sinin bir kopyadini mahkemeye delil olarak verirsen hepsini alirsin. Araba baskasinin uzerine oldugu icin hak iddia edemezsin. Sadece odedigi makbuzlar varsa oradan ispatlayabilirsin ya da bankadan eft yaparak oduyorsa arabanin taksitlerinin odemesi diye arabanin aslinda kendine ait oldugunu oradan ispatlayabilirsin.Belki de dediğiniz gibi..
Kendi taktıkları bilezikler eşyaların bir kısmına borca gitti zaten. Bizim tarafımızdan takılanlar benim ailemde .. araba da evlendikten sonra alındı ve kedisi hala devam ediyor..
Geçen ayrılıkta 3-5 tahta parçasının da peşine düştü zaten... benim de hakkım var o eşyalarda dediğimde senin be hakkın varmış dedi bana :)
Yok araba kendi üstüne... ama daha önce söylemiştim ben onun arabasını bile istemiyordum.. 1 yıl daha devam edecek kredisi var arabanın.. o 1 yılda ben olmayacağım İçin arabayı istemiyorum diye daha önce belirtmiştim..Takilarin heosi kadinin kimin takildiginin onemi yok. Bosanirken dugun cd sinin bir kopyadini mahkemeye delil olarak verirsen hepsini alirsin. Araba baskasinin uzerine oldugu icin hak iddia edemezsin. Sadece odedigi makbuzlar varsa oradan ispatlayabilirsin ya da bankadan eft yaparak oduyorsa arabanin taksitlerinin odemesi diye arabanin aslinda kendine ait oldugunu oradan ispatlayabilirsin.
Aynen öyle diyor..Adamın kafası hertürlü kendisini garanti altına almak üzere çalışıyor.Benimle devam edeceksen bana uyacaksın diyor.Sizin ona bir müdananız olmadığının farkında.Kayınbabasının evinde 3 yıldır otururken aklı nerdeydi acaba.Beni bu evden çıkartmak istemiyorsunuz gibide bir laf etmiş sanırım.Sayfaların birinde böyle birşey okudum sanki.Küçük beyninle bu işleri düşünme diyede hakaret ederek konuşuyor.Ne kadar iyi niyetli düşünmeye çalışsamda,bu cümlelerden sonra hiçbir iyi niyet kalmıyor bende.Zaten hiçbirşey talep etmeden boşanmaya razıydınız.Gereken konuşmayı daha önceki mesajlarımda belirttiğim hususları dikkate alarak yapıp,durumu ona göre değerlendiriniz.
Boşanıyorduk.. babam kendisini benden habersiz aramış ve gel yüz yüze konuşalım demiş kendisine... ve şuan yine durum bu...siz boşanmıyor muydunuz? önceki konunuzu hatırladım görünce
Ev adamın erkek kardeşinin üstüne olacakBırak naparsa yapsın. Becerirse eviniz olmuş olur ikiniz üzerine fena mı?
Aynen öyle diyor..
Evet abla beni bu evde oturtuyonuz diye bir laf ta etti..
Ben de dedim annem babam beni düşündüğü İçin ,senin oturmana çok mu meraklılar sanıyorsun dedim..
Kendini fasülye gibi nimetten sanıyor galiba.. babam çağırdı onu öyle devam ettik ya, benim hiçbir değerim yok şimdi .. kolaydan ulaştı çünkü bana.. hiçbir mücadele etmeden,hiçbir çaba sarf etmeden..
Burnu kaf dağında.. geçen bana dedi,ben o kağıdı imzaladım verdim dedi..
İşte o zaman dedim tühhh diye..
Böyle işte.. akşam konuşacağım , söyleyeceğim içimden geçenleri.. kafma o kadar karışık ki .. o kadar mutsuzum ki..
Dünya battı altında kaldım sanki..
Göm göm az daha göm babanı.
Sanki kızını döven adama zorla al kızımı dedi adam.
Saçmasapan hırgür, inatlaşma, ego savaşı uğruna bitirilen evlilikte
bir büyük olarak damadı aramış eşya toplanırken, eşin de ben karımı seviyorum deyince
gel konuşalım demiş adam.
Bilinçli bir yetişkin gibi davranmış.
Lise aşkı değil bu.
Bir evlilik biterken aileler de neden bitiyor, nasıl bu noktaya geldiniz diye bir konuşur.
Konuşmayan dangalaklara sövüyorlar her konuda git oku.
Evlilik yürütecek olgunluk ikinizde de yok.
Saklıyorsun protokolü işte.
Çalışan kadın da değilsin ki emeklerinin üstüne konan yok.
Takılarını alıp gitmeye razıydın madem git yine.
Koca koca değil.
Evlat ne istediğini bilen değil.
Günahsız baba suçlu oldu..
Hiç kafa yormana gerek yok.
Zaten 1ay önce hazırdın bitirmeye.
Kayıp yok.
Git adliyeye pazartesi sessizce.
Evde babanın evi, güle güle çekersin biter.
Babam yaptı deyip millete de babanı gömme hakkı verme boşuna.
Valla ben rahatsız oldum artık yeter.
Sevdik, istedik, gönlümüzün he dediğini vardık.
Ailemizin başına bu şuursuzları biz bela ettik.
Dik durup yüz yüze bitti bu iş deseydin madem.
Demek içinde hala umut vardı dimi?
Azıcık hatalarınla kucaklaş.
Babam yaptı deyip durma artık.
Babanızla eşinizin bu dedikleri ve yapmayı düşündüğü şey hakkında konuştunuz mu hiç.Konuşmadıysanız konuşmanızı öneririm.Adam sizin için bir büyüklük yapıp araya girdi.Ama,eşinizin bu tavır ve söylemlerinden haberi olunca ne diyecek bu duruma bakalım.3 yıldır evinde sırf siz sıkıntı çekmeyin diye oturtmuş.Lakin,damat bunu bile ne biçim algılıyor.Yazık gerçekten.Akşam eşinizle yapacağınız konuşmanın sonucuna göre babanızla bu konuyu konuşun bence.Kendinizi daha fazla sıkıp üzmeyin.Sağlam,kararlı ve net bir duruşunuz olsun.Kavga eder tarzda yaklaşmayın ama,aşırı duygusal ve ağlamaklıda olmayın.Gerçekten seven adam böyle yaklaşım göstermez.Meydan okur gibi davranıyor.Restini gördüğünüze göre gardınızı almalısınız değil mi?Aynen öyle diyor..
Evet abla beni bu evde oturtuyonuz diye bir laf ta etti..
Ben de dedim annem babam beni düşündüğü İçin ,senin oturmana çok mu meraklılar sanıyorsun dedim..
Kendini fasülye gibi nimetten sanıyor galiba.. babam çağırdı onu öyle devam ettik ya, benim hiçbir değerim yok şimdi .. kolaydan ulaştı çünkü bana.. hiçbir mücadele etmeden,hiçbir çaba sarf etmeden..
Burnu kaf dağında.. geçen bana dedi,ben o kağıdı imzaladım verdim dedi..
İşte o zaman dedim tühhh diye..
Böyle işte.. akşam konuşacağım , söyleyeceğim içimden geçenleri.. kafma o kadar karışık ki .. o kadar mutsuzum ki..
Dünya battı altında kaldım sanki..
Tartıştık.. çekti gitti...Babanızla eşinizin bu dedikleri ve yapmayı düşündüğü şey hakkında konuştunuz mu hiç.Konuşmadıysanız konuşmanızı öneririm.Adam sizin için bir büyüklük yapıp araya girdi.Ama,eşinizin bu tavır ve söylemlerinden haberi olunca ne diyecek bu duruma bakalım.3 yıldır evinde sırf siz sıkıntı çekmeyin diye oturtmuş.Lakin,damat bunu bile ne biçim algılıyor.Yazık gerçekten.Akşam eşinizle yapacağınız konuşmanın sonucuna göre babanızla bu konuyu konuşun bence.Kendinizi daha fazla sıkıp üzmeyin.Sağlam,kararlı ve net bir duruşunuz olsun.Kavga eder tarzda yaklaşmayın ama,aşırı duygusal ve ağlamaklıda olmayın.Gerçekten seven adam böyle yaklaşım göstermez.Meydan okur gibi davranıyor.Restini gördüğünüze göre gardınızı almalısınız değil mi?
Ben şaşırmadım sen şaşırdın mı şu ruh hastası kocanı haklı gören çok vardı ama bak onlara şaşırıyorumTartıştık.. çekti gitti...
Vermiyorlarmış buna kredi.. benim kuyruk azım farklıymış.. kardeşinin üstüne kalacağından korkuyormuşum evi.. merak etmeyim 10 sene sonra üstüne alırmış..
Bana diyor ki sana kim veriyor bu aklı annen mi veriyo diyor.. lafa bakar mısınız.. benim ailemin günahını alıyor..
Bana akıl veren yok,ama senin akıl hocanı Allah a havale ediyorum.. benim ailemle arama girme diyor... sen 5 sene önceki insan mısın dedim.. ne kadar iki yüzlüymüşsün nasıl kandırmışsın beni dedim...seninle oturup insan gibi konuşulmayacak mı dedim..
Kafasına vurarak çıktı gitti yine... ben çıldıracağım...
Abla yok dinlemek yok..Yahu ne zaman geldide,ne zaman konuya girdiniz ve kavga ettiniz anlamadım ki.Pek hızlı olmuş konuşma.Sadece birbirinizi suçlamışsınız yine.
Ben şaşırmadım sen şaşırdın mı şu ruh hastası kocanı haklı gören çok vardı ama bak onlara şaşırıyorum
Tartıştık.. çekti gitti...
Vermiyorlarmış buna kredi.. benim kuyruk azım farklıymış.. kardeşinin üstüne kalacağından korkuyormuşum evi.. merak etmeyim 10 sene sonra üstüne alırmış..
Bana diyor ki sana kim veriyor bu aklı annen mi veriyo diyor.. lafa bakar mısınız.. benim ailemin günahını alıyor..
Bana akıl veren yok,ama senin akıl hocanı Allah a havale ediyorum.. benim ailemle arama girme diyor... sen 5 sene önceki insan mısın dedim.. ne kadar iki yüzlüymüşsün nasıl kandırmışsın beni dedim...seninle oturup insan gibi konuşulmayacak mı dedim..
Kafasına vurarak çıktı gitti yine... ben çıldıracağım...
Gerçekten bilmiyorum... üşüyorum resmen stresten..Merak ettiğim madem senden mal sakınıyor.
Derdi o.
Kafasına vurmasından daha kolay boşanalım madem demek.
Neden demiyor?
Kaldı ki protokol imzalandı.
Seviyorum ben karımı diyerek neden döndü o yoldan?
Haa seviyor madem neden değer vermiyor?
Enteresan bir tip işte o da..
Gidip baktığımız evlerde buraya köşe takımını koyarız,yatak odasını şu odaya koyarız ,ben bu evi değiştiririm tanıyamazsın vs şeyler diyordu mesela...Bu adam sizden ayrılacak. Ev alıp bir an önce gidecek. Aile yanına dönmek istemediğinden hemen bir ev bulup, satın alıp yeni düzenini kuracak.
Siz daha hâlâ bekleyin çilek ekip, muz almayı.
Babanız ayrıyken nasıl acı çektiğinizi gördü, gitti eşinizle konuştu. Arkanızda dağ gibi aile var ama siz hâlâ kendinize reva gördüğünüz cehennemi cennete çevirmeye çalışıyorsunuz.
Olmaz arkadaşım olmaz. Sizden artık bir yuva, bir hayat olmaz.
Kes at artık şu kangren olmuş kolu, bak yoluna. Sevgisiz, saygısız, huzursuz bir ev size bir şey katmıyor, aksine sizden götürüyor.
Aklınızı artık başınıza toplayın ve yolunuza bakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?