Tek kuruş yatırım olmadan ev almaya kalkmak..

Babamla konuştum bu mevzuyu , kendisi bu nasıl iş, doğru düzgün düzenli garanti bir işi mi var, banka kredisi çekiyor.. bu iş şakaya gelmez 1 ay ödeyemesin o evi elinden alıp ödediği parayı hiçe sayarlar.. derdi neymiş bir dönem kıyafetlerine taktı kafayı,huzursuzluk çıkardı,bir dönem çocuk mevzusundan dolayı,şimdi de bu ev olayı..
Nasıl geçinecekmişsiniz, neye güvenerek yola çıkıyor ekonominin şu durumunda vs dedi..
Ben kendisini aradım, bak gel vazgeç gerek yok şuan bu ev olayına bu evde oturuyoruz işte vs dedim..
Nuh diyor peygamber demiyor..
Benim rızam yok diyorum ,tamam olmasın diyor.
Akşam evde konuşalım diyorum
Ben akşam ev bakacağım diyor.. asgari ücretle geçinenler var sen mi geçinemicen diyor :/ tartıştık telefonda, benim suratıma kapattı telefonu hatta...
Sonra babam ve annem çıktı geldi...
Babam derdi neymiş ben akşam konuşacağım diyor..
Oturum işte bu evde şimdi ev almanın gerekliliği mi var bu piyasada diyeceğim diyor..
Daha hala burnunun dikine giderse babam sinirlidir, sabırlı davranamaz ve bu evlilik biter muhtemelen.. bana dayanamayıp geldi ailem
Akşam belli olacak....

Eki Görüntüle 2249131

O konunda bunu yazmışım 1 ay dolmamış sen de farkındaydın herşeyin aslında da bir iki üye kocanı melake ilan edip kafana iyi girmişti simdi nerde onlar merak ettim
Varya aynısıni düşündum konuyu okurken Allahim nerdeyse ayrilmasinlar diye mahkemeye kosacaklar sandim bir ara o kadar adam iyi duygusal aci cekoyordu ki burdaki bir kac iyi niyet elçisi için ama bak ilk olayda patladilar adam cok sinsi ve kurnaz babasida cok hatali konu sahibide kendini tekrar atese atti ama dedigin gibi hani o iyi niyet elçileri bende göremedim.

Şimdi bunu yazdın gene damadı eziyorlar diyenler olacaktır artık üzülme ailen arkanda evin var sen bu adama ne yapıştın bu kadar derdin ne senin eziyet çekmek mi 26 yaşındasın gençsin çok pişman olursun çok

Valla o ara banlıydım acayip sinirlendim telefon başında yok filleri şöyle koymuş muş yok çok acı çekiyormuş muş bu adam karısına etmedigi hakaret kalmamış ne iğrenç iftiralar atmış kendini bile camdan atmaya kalkmış hala ama çok daddluuuu dizi sanıyorlar hayatı heralde

Üzülerek yazıyorum ama bakın Benim evvelce dediklerimi brologcu da benzer şekilde demiş. Tekrarlıyorum ama Sizin eşinizin ve ailesinin hedefi önce arabayı ortadan yok etmek. Ardından boşanmak . Boşandığında Onun zaten oturmak için bir eve ihtiyacı var. Maddi durumu hem araba kredisi hem de ev kirası ödemeye bile yetmezken kaldı ki bir de kiradan bile yüksek olacak bir ev kredisinin altına girmeyi düşündüğüne gerçekten nasıl inanıyorsunuz Siz?

Eşiniz orada otururken kredi ödemeyecek. Çünkü eve peşinat olarak, satacağı arabanızın parasını vermiş olacak (kendisi sadece arabanın kalan kredisini ödemeye devam edecek) Babası ve Kardeşi de krediyi ortak ödeyecekler. Bir çeşit eşit oranlarda ortak yatırım yapmış olacaklar. Böylelikle hem Size arabadan pay vermeyecekler hem de kira ödemeden oturacağı evi temin etmiş olacaklar.

Bu ev alınmadan dava açmaz iseniz, ev alelacele alınacağı gibi mevcut eşyalarınızı da o eve taşıyarak belki de tamamına el koymak isteyebilecekler. Aslında çok çok küçük hesaplar yapıyorlar. Çok yakışıksız bir durum. Ama işler bu noktalara geldiğinde o körkütük, delidivane aşık eş kişilerinin ne ince hesaplar peşinde koşacaklarını bilemiyorsunuz işte, yakıştıramıyorsunuz. O öyle birisi değildir diyorsunuz içinizden muhtemelen. Bakın , mobilyaları nereye koyacağına dair hayaller üretiyor. Görüntüde çok mutlu ev alacağı için. Ama o krediyi ödemeyeceğini o zaten biliyor. İnşaallah Siz de durumun biran önce farkına varırsınız..

Şimdi bu adamın totosu arşa kalkmasında kimin kalksın. Ailecek düşmüşsünüz peşine konuşalım da konuşalım. Adam konuşmaktan anlasaydı şimdi bu konuları açmazdınız.
Ailenize bu durumu reva gören sizsiniz.
Biraz aklı başında biri olsanız ailenize gerek kalmadan kendiniz resti çeker giderdiniz.
Adam tek kalemde boşanma protokolü imzaladı, babanız konuşmasa şu an mahkeme günü bekliyordunuz.
Bu kadar değersizliği hem kendinize hem ailenize nasıl yakıştırıyorsunuz aklım almıyor.
Siz eminmisiniz eşinizi sevmeden evlendiğinize, bekarken peşinizden koştuğuna buradan bakınca tam tersi gibi görünüyor.
Çok sinirlendim artık kusura bakmayın.

Neden anne babanızı kötü yapıyorsunuz?
Adamın zaten size saygısı maygısı kalmamış. Safi kötü niyetli olduğu için ev diye tutturuyor. Siz de boşanmayı beceremeyip "babam şöyle söyledi,babam böyle yaptı,babam çağırdı" diyip topu resmen onlara atıyorsunuz.

Ben evliliğimin son beş yılında aldatılmakta olduğumu öğrendiğim hafta , boşandığım eşim Bana nasıl bir teklifle gelmişti biliyor musunuz? Oturduğumuz ev çok büyük, bunu satalım iki daire alalım demişti. Ne kadar mantıklı geliyor kulağa değil mi? Hatta birisinde oturur, diğerinden de kira alırsınız. Çok cazip yani. Halbuki amaç ileride vuku bulabilecek bir boşanma halinde borçsuz, harçsız bir ev sahibi olmak. Ve inanın ki bu fikirleri ya birlikte oldukları kadınlar üretiyor, ya kendileri şeytanlaşıyor ya da o zamana kadar tamamen ilgisiz aile çevresi aniden etraflarına doluşuyorlar. Bu zihniyetteki insanlardan öyle korkuyorum ki.. ve Ben bunu inanın haketmiyorum. Çok çiftin evlenmesine aracılık ettim yıllardır ve hala da öyle.. Ayrıca çokça ailenin de dağılmasının önüne geçtim. O yüzden Size durumun farkına varın artık demek inanın Beni üzüyor. Ama çok gençsiniz. Saflık, temizlik anlamında söylüyorum yaşınız kaç olursa olsun Sizinle olacak. Ama bakın burada Sizi hiç tanımayan Bizler , Size tecrübemiz ve öngörülerimizle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizlerin Size ayrılın demekte de bir menfaati yok, doğru mudur?

Şuan aksi gibi görünebilir ama gerçekten öyle..
Bu evliliğe ben değil o meraklıydı.. ben değil o mücadele etti..
Ben her fırsatta ayrılmaya çalıştım,ama yemin ederim yakamdan düşmedi.. kendisi de diyordu ,beni kapıdan kovsan bacadan girerim diye..
Ama şimdi gururu çıktı ortaya..
Zaten konuşulamayacak .. babaannemlere çokça misafir geldi,ve kendisi ev bakıyor beyfendi..henüz eve gelemedi,belki de gelmeyecek..
Ben “bu eve rızam yok,akşam gel konuşacağız” dediğim halde ne dedi biliyor musunuz.. ben akşam geç gelirim ev bakacağım dedi..
Benim fikrimin vs hiçbir önemi yok Yani..
Kendim bir konuşma yapacağım muhtemelen..

Al benden de o kadar

Haklısınız..
Beni sevdiği zamanlarda çok güzel severdi, hiç yakıştıramıyorum bu düşünceleri ona dediğiniz gibi..
Banka kredisi olayına bile belki de gerçekten öyledir dediği gibidir diye düşündüm inanın.. o niyette değildir demiştim..
Tabi niyet gerçekten temiz olsa bile kardeş üzerine alınan evi ben yine kabul etmiyorum.. dünyanın binbir türlü hali var ve benim hiçbir güvencem yok,benim hiçbir hakkım yok..
Çok zor zamanlardan geçiyorum, bu işin sonu boşanmak biliyorum.. şimdi bile dediğine göre v bakmaya gidecekti..
Ben kendisine böyle bir eve rızam yok,akşam eve gelince konuşalım dediğimde “ ev bakacağım ,geç gelirim” dedi..
Benim bir evi beğenmemin hiçbir önemi yok.. tabi burdan dediğiniz gibi benimle oturmayacağı İçin benim fikrimi almak gereği duymadığı çıkıyor..
Nerden bakılırsa bakılsın zor durumdayım..umarım çabuk toparlanırım..

Renklihatun biz ayrılmasınlar diye mahkemeye falan koşmayacaktık sizse biliyorsunuz ki biz ne konu sahibini tanırız ne de esini. Ona o sekilde ayrılma diyenlerden birisi de bendim.
Bibibella, sinirlenmene gerek yok,sende biliyorsun burada herkes fikrini soyleyebilir.hayati tatli dizi zannettigimden degil de,konu sahibi takintilari olan psikolojik tedavi almasi gereken bir insan,ben ve bosanma diye konusan arkadaslar kendisine bunu soyledik kendisi de zaten alacağını söyledi.
Kocasinin kürdan kullanmasindan yedek hatti oldugunu düşünüp kafasinda kurmuştu.
Ha demissiniz ki onlar nereleder Renklihatun evet ben burdayim ben ve kendisine bosanma diyen arkadasimizin simdiki yorumlarını yani bu konu icin olan yorumunu biraz kurcalarsaniz görürsünüz.

Bu iki konuyu okuyun sonr boşanma aşamasındaki pembiş gözlüklü cevaplarınıza bakın

Bosanma diyenlerden biri de bendim. Hayirdir biz dusuncemizi yazamiyor muyuz? Bosaaaannn, cocuk yapmaaa demedigimiz icin suclu biz mi olduk.
Evlenme nedeni de bizdik dogru :) bosanmama sebebi de biziz :)

Arkadas konu aciyor fikir soruyor ne benim dememle evliligini yurutur, ne de birileri bosan dedi diye bosanir. Herkes kendi hayatindan sorumludur ve herkesin dogrusu farklidir.

Ama işte onu da konu sahibi arkadaş düşünecek ...sonuçta kendi hayatı !! Biz son güne kadar eski konuları ile onu yuzlestirmeye çalıştık ama demek ki kendisi de bunlari birsekilde yaşamaya devam etmek istiyor.

Değil bugün kendisiyle konuşma yapacağım.. ailemi de kendisiyle muhatap etmeyeceğim..
Ben bu yola kendi kararımla girdim kendi kararımla çıkarım..
O burnunun dikine giden biri bu konuda, son kararın bu mu diyeceğim.. evet diyecek zaten . Ben yokum deyip kapatacağım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…