Tek kuruş yatırım olmadan ev almaya kalkmak..

Elinden zorla alınmadığı ve bu zorlamanın kanıtları olmadığı sürece verilen hicbirsey geri alınamaz ki...Ha kuyumcuda bozdurup kendisi banka aracılığıyla havale yapıp (su evin peşinatı vb.not yazdirirsa ) o parayı onlara ne için verdiğin belgelenir.Diger türlü biz ona altın hediye ettik...o da bize para hediye etti oluyor

İşte bunlar hep ince hesaplar..
Her türlü durumu düşünerek yaşamak lazım. :)
Ayy ben daha çok kazık yerim, hiç öyle hesapçı biri değilim

İşte bunlar hep ince hesaplar..
Her türlü durumu düşünerek yaşamak lazım. :)
Ayy ben daha çok kazık yerim, hiç öyle hesapçı biri değilim
Ben de hesapçı biri değilimdir ama erkeklerin azımsanmayacak oranı hesapçı ki kadinin hak sahibi olabileceği bir yatırım yapmıyorlar....arabayı babalarının üstüne ,evi analarının/kardeslerinin ustune yapmak suretiyle evlilik birligi içinde mal kaçırıyorlar.

Hanımlar teşekkür ederim yorumlar İçin, tek tek yorum yapamadım. Kusura bakmayın öncelikle...
Konuştuk.. Öncelikle şuna değinmek isterim..
Ben önceki dönemde hazırladığım protokolde ondan hiçbir talebim olmadığını madde olarak yazmıştım zaten.. hani biliyordu onun arabasında bilmem neyinde gözüm olmadığını.. babam gerek yok kızım, ben sana yardım ederim alırım bir araba demişti..
Onun hiçbir şeyine ihtiyacın yok senin demişti..
Bu kişi bunu biliyor ve evin kredisini benden mal kaçırmak adına mı çektiriyor kardeşine inanın hiç bilmiyorum ve niyetini tam olarak bilemeyeceğim de .. hani yalan makinasına sokup ta gerçek fikrini anlama şansım yok maalesef ..

Bu evde dedim oturmamakta kararlı mısın, yani kardeşin adına kredi çekip ev almaya kararlı mısın dedim.. evet dedi,bu evde oturmak istemiyorum dedi.. bu evde oturmak istemeyişimin sebebi sensin dedi.. beni zan altında bırakmak istedi burda ve beni ailenle yüz göz ettin dedi..
Ailem olaylara dahil oldularsa ,onun sesini yükseltmesinden dolayı aşağıdaki yaşlı dedem,babannem endişelenip olaya müdahil oldular .. burda benim kabahatim ne ? O düzgünce aramızdaki problemi benimle çözmeye çalışsaydı ,kimseyi olaya dahil etmeseydi yüz göz olmayacaktı..
Ondan sonra ben evlendik evleneli maddi sıkıntı çekiyoruz ,önce eşya borcu,sonra araba ,şimdi de ev dedim..
Bizim seninle zaten çok yolunda giden bir evliliğimiz yok,maddi problemler de bir evliliği zora sokar zaten dedim. Kardeşimin üzerine olan ev seni neden rahatsız ediyor böyle,ödemeye de yardım edecekler dedi ve ben ilk defa dünyanın binbir türlü hali var, ilerde bir gün bir ayrılık durumu olursa benim hiçbir güvencem yok dedim.. hanım efendinin derdi başkaymış, 10 yıl sonra benden ayrılacak olan şimdi ayrılsın dedi...
Öyle mi dedim öyle dedi..
Ayrılma fikri sadece benden değil,senden de olabilir dedim, ben nasıl güvenebilirim dedim..
Koşarak geldi ,Kuran -ı Kerim i eline aldı ve el bastı,bizde gelinliğiyle giren kefeniyle çıkar ben ayrılacak değilim dedi.. döndüm dedim ki sen 5 yıl önce de bugünkü insan değildin dedim,çokdeğiştin, insanların fikirleri duyguları davranışları değişiyor, ben nasıl güveneyim dedim..

Ki bugün bana telefonda konuşurken elinde imzalı dilekçe var,git ver mahkemeye dedin dedim..
Bunu anan sendin,her durumda bundan sonra bunu anacaksın nerden bileyim ben dedim..
Benim üstüme yıktı onu anma sebebini de...

Yani hanımlar, bu defa gerçekten bitti..
Benim karşıma ya bu evde oturacaksın,ya da ayrılacağız diye seçenek kokuyorsun diyor..
Ben seçenek koymadım dedim, tapusu bizim üstümüze olmayan evi istemiyorum dedim,100 kişi çevir ve herkese sor bunu ben değil kimse kabul etmez evlilikte dedim..
Ev Alman şart değil,madem kiraya da çıkar,imkanlar el verince ev alırdık dedim...ona da yok..
Ben de önümü görmediğim bir şeyin içine girmeyi göze alamadım, 10 yıl sıkıntısını çekeyim,yeri gelip ödemesine de yardım edeyim, ama bir şey olsun ipler kopsun hiçbir hak talep edemiyorum ve dımdızlak ortada kalıyorum.. o zaman çok pişman olurdum...

Şimdi üzülüyorum,ama geçer inşallah..
Belki de hayırlısı bu.. ilerde üzülmektedir şimdi üzülmek daha iyi değil mi ..

Hayır alır canım verirse eger altinlari olasi bir bosanma durumunda mahkeme verir ister ev almis olsun ister esya borcuna odemis olsun farketmez dugun cd si yeterli yani

Hayır alır canım verirse eger altinlari olasi bir bosanma durumunda mahkeme verir ister ev almis olsun ister esya borcuna odemis olsun farketmez dugun cd si yeterli yani
3 tane taktıkları bilezik var eşya borcuna gitti.. CD evde.. istersem alabiliyorum Yani onu ? Ama gerek yok pisleşmeye..

Önceki konuyu bilmiyorum sanırım siz kendi babanızın evinde oturuyorsunuz bu batmış eşinize.

Şuanda kresi çekip ev almak imkansız fiyatlar düşse krediler çıkıyor krediler çıksa fiyatlar iniyor ama hep aynı mantık, bizde düşündük 38 civarı birikimle ama hiç akıl karı değil şuanda gerçekten. Ödeyeceği meblağ yanında 38 gözükmüyor bile olsa olmasa aynı yani.

Ama şu açıdan bakıyorum, ben de eşimin ailesinin evinde oturmak istemezdim. Çünkü ev farklı aile farklı artık ki kadın olduğum alttan alabileceğim halde istemiyorum bakın, erkek kişisinin gereksiz gururlarına daha çok dokunabilecek bir konu bu.

Canım kadınin altını eşine verisinde "rızası ve iade şartı koyarak mi verdiği" mahkemede tanik-belge kanitlariyla inceleniyor.Yani kadının bu altını eşine "hibe mi ettigi/geri almak şartıyla mi verdiği" aranıyor.Zorla alınan/el koyulan altınları adam iade etmekle yükümlü zaten

Ha öyle mii onu bilmiyordum bak. Nasil ispatlancak ki o da var şöyle bir durum olmustu. Bir tanidigimin yiğeni bosanmisti. Yigen erkek onlar erkek tarafi. Kaynana eve girip kizin cekmecesinden altınları almış. Kiz baba evinde tabi o esnada.
Mahkemede kadinin mehiri denmis sanirim 3 sene olcak bu olay olayi ya da 4 10 bin tl.de karar kilmis hakim ve erkek ailesi kiza 10 bin tl vermisler.

Kendisine “arabada olan hakkımı istemiyorum,ama eşyalar bende kalacak” dedim..
Güldü ve senin arabada ne hakkın varmış dedi..
Ne diyorsun ya sen 3 yıldır burda oturmamız sayesinde aldın sen o arabayı dedim..
Araba İçin 15 milyar kredi çekmişti, faizini ödediğimizi hesaplamadan diyor ki, arabanın 4 bin kira borcu kaldı, çekerim 2 milyarı senin 2 milyarı benim diyor...
Girdiği pazarlığa bakar mısınız..
Beni bu eve siz soktunuz ben oturmadım diyor...
Biz ne büyük kötülük etmişiz ya..
Annemlerin diğer evlerindeki koltukları biz buraya getirecektik, o eve kiracı geçti ve eşyalar köye gitti.. tekrar eşya masrafı yapmayayım diye ve de hakkım olan eşyaları istemiştim..
4 milyarı bölüşüyormuşuz ya dedim (ana parayı hesaplıyor ödenecek, faizi hesaplamıyor) o zaman 4 parça eşyayı da paylaşacağız dedim.. bunları atarım gerekirse yine vermem diyor..
Bunların parası senin babandan çıkmadı benden çıktı diyor,babanın ödediği beyaz eşyayı al diyor. Yok ya onu da alsaydın dedim...

Bir de ne dedi biliyor musunuz..
Altınların üstüne yattınız dedi, 3 bilezik taktılar 3 ü de eşya borcuna gitti.. bir bileklik taktılar,kendi taraflarından da 15 tane küçük altın takıldı...
Altınları bile paylaşalım diyor Yani neredeyse...
Altınlar hukuka da dinimize göre de kadının hakkı dedim,git araştır dedim... ve en son 3 yıldır burda oturuyoruz biz sana o zaman kirayı ver diyor muyuz dedim, beni zorla siz soktunuz deyince sinirlendim ve o zaman sen de kirayı ver o zaman , 30 milyar dedim..
Babanı ararım gün içinde kira istiyo benden diye söylerim diyor.. söyle dedim...
İnsanların gerçek yüzü böyle zamanda çıkıyormuş .....

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…