Tek kuruş yatırım olmadan ev almaya kalkmak..

Yok kişinin mesleğine göre farklı faiz oranı yok.
Ziraat bankasından çekeceklermiş krediyi.. ve kardeşinin düzgün bir maaşı olduğu İçin ve o bankadan maaşını aldığı İçin ona uygun faiz oranıyla veriyorlarmış krediyi.. kendisi talepte bulunsa o kadar kolay vermezlermiş.. doğru mu bu

Ziraat bankasıymış şimdi sordum.. kardeşi o bankadan maaş aldığı İçin ve maaşı düzgün olduğu İçin o miktarı ona verirlermiş..
Eşime o kadar kolay vermezlermiş...öyle dedi..
Kardeşi kefil olsun, eğer eşinizin kredi notu iyiyse ve düzenli çalışıyorsa SGK sı varsa çok rahat çıkar kredi, kefile bile gerek yok ki isterlerse kardeşi kefil olur. Onların amacı farklı, sen evde hak sahibi olma diye. Bahanesi çok komik çünkü.

Daha önce boşanma olayları olmuş. Kardeşinin üzerine yatırım yapılması sizin bir hak talep edemiyor olmanız anlamına gelir bu konuda destek olmayın faizi fazla olsun benim olsun diyin
BOşanma eşiğinden dönüldü..
Evet hiçbir hak talep edemiyorum..
Şimdi kendisine söyledim aynen ,yüksek faizli oldun bizim üstümüze olsun diye, ben 35-40 bin fazladan mı ödeyeyim dedi, ziraat bankasından maaşını aldığı İçin kardeşi ve düzenli maaşı olduğu İçin düşük faiz oranıyla kredi veriyorlarmış öyle dedi...

Ziraat bankasıymış şimdi sordum.. kardeşi o bankadan maaş aldığı İçin ve maaşı düzgün olduğu İçin o miktarı ona verirlermiş..
Eşime o kadar kolay vermezlermiş...öyle dedi..
Direkt yalan .ziraat bankasında faiz oranları herkese aynı .daha iyi bilen üyeler de vardır ama ben en son baktığımda ayrım falan yoktu ,zaten en düşüğü onlar veriyor neden bir daha indirsinler .

Kendisi çalışıyor ,siz çalışıyorsunuz .siz hane halkı geliri olarak krediye dahil olabilirsiniz .eğer banka isterse memur kardeşi de gelsin kefil olsun bitti gitti.
Gunahını almayayım ama eşiniz yalan söylüyor maalesef

Kendisi çekerse 35-40 milyar fazla para ödenecekmiş gerekçesi bu...
Eğer dediğiniz gibiyse Allah var yukarda o ev onların yüzünü güldürür mü hiç sanmıyorum eğer öyle ise..

Faiz oranı aynı 1,28 inanmıyorsan bankanın internet sitesinde oranlar kısmında var.

En kötü ihtimal evine yakın ziraat yok mu ?git sor faiz oranlarını .

Evliliğiniz çok problemli eşiniz de habire inat edip uzlaşmıyor sizinle hiçbir konuda. Madem çok istiyor tamam deyin , kardesi üzerine çeksin krediyi. Nasılsa üç beş ay öder sonra bunalıp pişman olmaya başlar. Ailenizle de anlaşın o evin kirasını size versinler ama eşinizin haberi olmasın,bunalmadan ihtiyaçlarınızı alırsınız. Eşiniz zaten ödeyemeyince kardeşine sen öde de ev senin olsun der ev sevdasından vazgeçer böylece. Ailenizin de belki biraz kıymetini anlamış olur hem, böyle havadan gelen ev olunca kıymet bilmiyor el oğlu. Bir kredi ödesin de aklı başına gelsin.

Sen çalısıyor muydun? Oyleyse ev sana odetecek bu adam.

BEn çalışmıyorum şuan.. işten ayrıldım KPSS çalışmak İçin.. ama bu düşüncelerle bu kafayla nasıl çalışırım bilmiyorum...
Bu adamla bu yolda devam edebileceğine inanıyor musun? Daha kac seneni adam etmek için harcayacaksın? Ben mi çok fevriyim acaba? En küçük şeyde ulan ne minnet edecegim atarim gider diyebiliyorum esim icin.

Faiz oranı aynı 1,28 inanmıyorsan bankanın internet sitesinde oranlar kısmında var.
Tekrar sordum evet 1,28 diye söyledim.. bu defa da bana ziraat 10 bin lira krediyi bile vermedi dedi (araba alırken) ben ziraat bankasıyla görüştüm kardeşimin bulunduğu ildeki dedi, kardeşinizin düzgün iyi bir maaşı var ama ona bile garanti olarak veririz diyemiyoruz, ama size veremeyiz demiş güya..
Kendisinin SGK su var ve çalışıyor özel sektörde ama kardeşi gibi değil Yani maaşı.. git benim yerime başvur yarın bana çıkmıyor dedi..

Faiz oranı değişmez.
Ama her banka herkese o krediyi vermez.
Meslek, memur olma durumu, düzenli ödeme vs dikkate alınır.
Eşinin mesleği ve aylık geliri nedir?

Buna bağlı olarak değişir.

Bu arada araba sizin paranızla mı?
Kendi parasıyla mı alındı?

El oğluna iyilik yaramaz.
Kira başından beri alıp senin için birikim yapsaydı ailen daha büyük iyilikti sana.

Neyse zoruna gitmiştir artık o evde oturmak istemez ben bunu anlarım.
Ama kardeşi üzerine olacak evi almasında iyi niyet görmem.
Boşanmadan dönmüşsünüz sonuçta. Neyine güveneceksin?

Araba konforunu seviyorum.
İstemiyorum satmak diye diret.
Veya taşınmak istiyorsan yine kiraya geçelim o zaman de.
En kötü gir işe çalış senin maaşın da olursa belki yarım ihtiyaç kredisi sen, yarım eşin çekerek
arabayı satarak ev alabilirsiniz.
İşte o zaman tapu da sizin üzerinize ortak olur..

Bu adamla bu yolda devam edebileceğine inanıyor musun? Daha kac seneni adam etmek için harcayacaksın? Ben mi çok fevriyim acaba? En küçük şeyde ulan ne minnet edecegim atarim gider diyebiliyorum esim icin.
Küçücük beynimle bu ev,kredi planlamasını düşünmeyecekmişim..
Ev 10 yılın sonunda tapusu kardeşinin üstüne olacak diyorum ,Kardeşim hak mı iddia edecek diyor..
bizde ayrı gayrı yok diyor..
Benim hakkım yok Yani hiçbir şeyde..
Sen bi aile kurdun artık,anne babanla birlikte değilsin bunu kavra artık dedim, sen beni o evin içinden çekmeye çalışma, o eve sen dahil olmaya çalış benim karımsan diyor..
Laflara bakar mısınız..
Benimle düzgün konuş sen bana hakaret edecek,küçük görecek biri misin dedim.. küçük beynimle karışmayacakmışım... Sabır Allah ım...

Siz nasıl barıştınız. Ben konuda göremedim. Çocuğum küçük çok da didikleyemedim siteyi. Barışma talebi eşinizden mi geldi

Zorla beni zıvanadan çıkaracaklar. Onun koca beynine kürekle bir çakarım bir de yer çakar.
Yok arkadaş, benimki boşa trip yiyor. Burda kk yı da bırakıyorum. Bu herifler yüzünden kendi kocamdan cıkarıyorum sizin hıncinızı :)) Herkese iyi geceler.. insallah herkes mutlu mesut olur. Öküz sezonunu bir an önce kapatırız. Ohhh rahatladım

Özelde çalışıyor kendisi.. harita teknikeri.. maaşı yüksek değil ortalama bir miktar.ziraatin kendisine araba alırken 10 bin lira bile vermediğini söylüyor..
Kardeşinin üzerine olmasında benim hak talep edemeyişim yatıyor büyük oranda..

Evet araba şuanda kendi üzerine.. yani onda hakkım var şuanda.. ama dediğim gibi eve gidince ölüyor..
Ev almayı koydu ya kafasına araba da gidecek...
Beni hiç ama hiçbir şekilde dinlemez...
Çok çok pişmanım.. onunla evlenmek hayattaki en büyük pişmanlığım zaten, umarım Allah başka pişmanlık yaşatmaz bana .. 2. Pişmanlığım ise bu evde oturmak..

Kiraya da yanaşmıyor.. kiranın bir sonu yokmuş.. bir miktar daha katıp kendi evini alırmış... yani yine bütün yollar kapalı.. yine burnunun dikine gidiyor...
Umarım niyeti sandığım gibiyse Allah evi hiçbir şekilde nasip etmez umarım.. şu mübarek Cuma gecesi...

Siz nasıl barıştınız. Ben konuda göremedim. Çocuğum küçük çok da didikleyemedim siteyi. Barışma talebi eşinizden mi geldi
Hayır maalesef .. babam benden habersiz son defa yüz yüze konuşalım talebiyle eşimi çağırdı.. babam çağırdı yani.. geldi konuşuldu.. o yüzden bir kıymetim yok anladınız mı.. Allah yardımcım olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…