- 11 Mayıs 2017
- 3.451
- 1.922
- 83
- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Ziraat bankasından çekeceklermiş krediyi.. ve kardeşinin düzgün bir maaşı olduğu İçin ve o bankadan maaşını aldığı İçin ona uygun faiz oranıyla veriyorlarmış krediyi.. kendisi talepte bulunsa o kadar kolay vermezlermiş.. doğru mu buYok kişinin mesleğine göre farklı faiz oranı yok.
Kardeşi kefil olsun, eğer eşinizin kredi notu iyiyse ve düzenli çalışıyorsa SGK sı varsa çok rahat çıkar kredi, kefile bile gerek yok ki isterlerse kardeşi kefil olur. Onların amacı farklı, sen evde hak sahibi olma diye. Bahanesi çok komik çünkü.Ziraat bankasıymış şimdi sordum.. kardeşi o bankadan maaş aldığı İçin ve maaşı düzgün olduğu İçin o miktarı ona verirlermiş..
Eşime o kadar kolay vermezlermiş...öyle dedi..
BOşanma eşiğinden dönüldü..Daha önce boşanma olayları olmuş. Kardeşinin üzerine yatırım yapılması sizin bir hak talep edemiyor olmanız anlamına gelir bu konuda destek olmayın faizi fazla olsun benim olsun diyin
Direkt yalan .ziraat bankasında faiz oranları herkese aynı .daha iyi bilen üyeler de vardır ama ben en son baktığımda ayrım falan yoktu ,zaten en düşüğü onlar veriyor neden bir daha indirsinler .Ziraat bankasıymış şimdi sordum.. kardeşi o bankadan maaş aldığı İçin ve maaşı düzgün olduğu İçin o miktarı ona verirlermiş..
Eşime o kadar kolay vermezlermiş...öyle dedi..
Kendisi çalışıyor ,siz çalışıyorsunuz .siz hane halkı geliri olarak krediye dahil olabilirsiniz .eğer banka isterse memur kardeşi de gelsin kefil olsun bitti gitti.Ziraat bankasından çekeceklermiş krediyi.. ve kardeşinin düzgün bir maaşı olduğu İçin ve o bankadan maaşını aldığı İçin ona uygun faiz oranıyla veriyorlarmış krediyi.. kendisi talepte bulunsa o kadar kolay vermezlermiş.. doğru mu bu
Kendisi çekerse 35-40 milyar fazla para ödenecekmiş gerekçesi bu...Kardeşi kefil olsun, eğer eşinizin kredi notu iyiyse ve düzenli çalışıyorsa SGK sı varsa çok rahat çıkar kredi, kefile bile gerek yok ki isterlerse kardeşi kefil olur. Onların amacı farklı, sen evde hak sahibi olma diye. Bahanesi çok komik çünkü.
Faiz oranı aynı 1,28 inanmıyorsan bankanın internet sitesinde oranlar kısmında var.Ziraat bankasından çekeceklermiş krediyi.. ve kardeşinin düzgün bir maaşı olduğu İçin ve o bankadan maaşını aldığı İçin ona uygun faiz oranıyla veriyorlarmış krediyi.. kendisi talepte bulunsa o kadar kolay vermezlermiş.. doğru mu bu
En kötü ihtimal evine yakın ziraat yok mu ?git sor faiz oranlarını .BOşanma eşiğinden dönüldü..
Evet hiçbir hak talep edemiyorum..
Şimdi kendisine söyledim aynen ,yüksek faizli oldun bizim üstümüze olsun diye, ben 35-40 bin fazladan mı ödeyeyim dedi, ziraat bankasından maaşını aldığı İçin kardeşi ve düzenli maaşı olduğu İçin düşük faiz oranıyla kredi veriyorlarmış öyle dedi...
Sen çalısıyor muydun? Oyleyse ev sana odetecek bu adam.Evet, tek kuruş yatırımınız olmadan, kenarda tek kuruş paranız olmadan ev almaya kalkabilir misiniz??
Son konumu biliyorsunuz,eşimle boşanma ile ilgili..
O gün ailesinin geldiğinde benim kendi dedemler de geldiler ve 90 yaşındaki dedem kendisine “ senin okulun var devam eden, başka ile giderseniz bir de çocuk olursa nasıl geçineceksiniz,kira vermeden zorlanıyorsunuz” dedi, ve eş kişisi o gün kira yerine bunu alın o zaman diyerek arabanın anahtarını bıraktı masaya..
Birleştiğimiz günden beri her boş vaktinde ev araştırıp, gidip ev bakıyor..
Bir ikisine ben de gittim yanında ve evi beğenmediğimi söylediğimde açtı ağzını yumdu gözünü.. şimdi oturduğumuz ev ile kıyaslıyor hepsini.. şimdi oturduğumuz evi gömüyor aklı sıra, 5-6 yıllık bina ama konumu itibariyle onun baktığı evlerin hepsini havada karada alır..
Allah razı olsun 3 yıldır oturuyoruz demek yok,beni o evde tutuyonuz,oturtuyonuz diyor...
Güya anne babam onu zorla tutuyor sanki.. beni düşündüklerinden oturttular işte..
Şunu anladım ki elin oğluna YARANILMIYOR...
Şimdi konuya geçersem , bizim 35.000 tl lik ortalama bir arabamız var, ve 150.000 tl lik evlere bakıyor,arabayı önden saydırıp gerisine komple kredi çekecekmiş, kardeşi devlet memuru olduğu İçin faiz oranı daha düşük olduğu İçin krediyi de o çekecekmiş..
Ve ödemeye babası da yardım edecekmiş güya..
Ben kendisine “ev almanın acelesi olmadığını,bu evde otırabileceğimizi söylüyorum,bana ; ben başkasının evinde ne zamana kadar oturacağım diyor.. başkası dediği babam..
Ve beni tersliyor.
Birleştiğinizden beri bana yaklaşımı iyi değil,sevgisini zerre hissetmiyorum zaten, benden tamamen bağımsız gibi bir şey..
Şimdi nasıl davranayım ben? Annem hiç karışma ne hali varsa görsün diyor..
Bugün hatta bir ev baktık ve ben beğenmediğimi söyledim o da ben beğendim dedi, iyi kendin otur o zaman dedim gülerek şakadan,tamamen şaka..
Bana dedi ki vallaha da billaha da otururum dedi..
Bu ne demeko kadar kırıldım ki...
BEn çalışmıyorum şuan.. işten ayrıldım KPSS çalışmak İçin.. ama bu düşüncelerle bu kafayla nasıl çalışırım bilmiyorum...Sen çalısıyor muydun? Oyleyse ev sana odetecek bu adam.
Bu adamla bu yolda devam edebileceğine inanıyor musun? Daha kac seneni adam etmek için harcayacaksın? Ben mi çok fevriyim acaba? En küçük şeyde ulan ne minnet edecegim atarim gider diyebiliyorum esim icin.BEn çalışmıyorum şuan.. işten ayrıldım KPSS çalışmak İçin.. ama bu düşüncelerle bu kafayla nasıl çalışırım bilmiyorum...
Tekrar sordum evet 1,28 diye söyledim.. bu defa da bana ziraat 10 bin lira krediyi bile vermedi dedi (araba alırken) ben ziraat bankasıyla görüştüm kardeşimin bulunduğu ildeki dedi, kardeşinizin düzgün iyi bir maaşı var ama ona bile garanti olarak veririz diyemiyoruz, ama size veremeyiz demiş güya..Faiz oranı aynı 1,28 inanmıyorsan bankanın internet sitesinde oranlar kısmında var.
Küçücük beynimle bu ev,kredi planlamasını düşünmeyecekmişim..Bu adamla bu yolda devam edebileceğine inanıyor musun? Daha kac seneni adam etmek için harcayacaksın? Ben mi çok fevriyim acaba? En küçük şeyde ulan ne minnet edecegim atarim gider diyebiliyorum esim icin.
Siz nasıl barıştınız. Ben konuda göremedim. Çocuğum küçük çok da didikleyemedim siteyi. Barışma talebi eşinizden mi geldiEvet, tek kuruş yatırımınız olmadan, kenarda tek kuruş paranız olmadan ev almaya kalkabilir misiniz??
Son konumu biliyorsunuz,eşimle boşanma ile ilgili..
O gün ailesinin geldiğinde benim kendi dedemler de geldiler ve 90 yaşındaki dedem kendisine “ senin okulun var devam eden, başka ile giderseniz bir de çocuk olursa nasıl geçineceksiniz,kira vermeden zorlanıyorsunuz” dedi, ve eş kişisi o gün kira yerine bunu alın o zaman diyerek arabanın anahtarını bıraktı masaya..
Birleştiğimiz günden beri her boş vaktinde ev araştırıp, gidip ev bakıyor..
Bir ikisine ben de gittim yanında ve evi beğenmediğimi söylediğimde açtı ağzını yumdu gözünü.. şimdi oturduğumuz ev ile kıyaslıyor hepsini.. şimdi oturduğumuz evi gömüyor aklı sıra, 5-6 yıllık bina ama konumu itibariyle onun baktığı evlerin hepsini havada karada alır..
Allah razı olsun 3 yıldır oturuyoruz demek yok,beni o evde tutuyonuz,oturtuyonuz diyor...
Güya anne babam onu zorla tutuyor sanki.. beni düşündüklerinden oturttular işte..
Şunu anladım ki elin oğluna YARANILMIYOR...
Şimdi konuya geçersem , bizim 35.000 tl lik ortalama bir arabamız var, ve 150.000 tl lik evlere bakıyor,arabayı önden saydırıp gerisine komple kredi çekecekmiş, kardeşi devlet memuru olduğu İçin faiz oranı daha düşük olduğu İçin krediyi de o çekecekmiş..
Ve ödemeye babası da yardım edecekmiş güya..
Ben kendisine “ev almanın acelesi olmadığını,bu evde otırabileceğimizi söylüyorum,bana ; ben başkasının evinde ne zamana kadar oturacağım diyor.. başkası dediği babam..
Ve beni tersliyor.
Birleştiğinizden beri bana yaklaşımı iyi değil,sevgisini zerre hissetmiyorum zaten, benden tamamen bağımsız gibi bir şey..
Şimdi nasıl davranayım ben? Annem hiç karışma ne hali varsa görsün diyor..
Bugün hatta bir ev baktık ve ben beğenmediğimi söyledim o da ben beğendim dedi, iyi kendin otur o zaman dedim gülerek şakadan,tamamen şaka..
Bana dedi ki vallaha da billaha da otururum dedi..
Bu ne demeko kadar kırıldım ki...
Zorla beni zıvanadan çıkaracaklar. Onun koca beynine kürekle bir çakarım bir de yer çakar.Küçücük beynimle bu ev,kredi planlamasını düşünmeyecekmişim..
Ev 10 yılın sonunda tapusu kardeşinin üstüne olacak diyorum ,Kardeşim hak mı iddia edecek diyor..
bizde ayrı gayrı yok diyor..
Benim hakkım yok Yani hiçbir şeyde..
Sen bi aile kurdun artık,anne babanla birlikte değilsin bunu kavra artık dedim, sen beni o evin içinden çekmeye çalışma, o eve sen dahil olmaya çalış benim karımsan diyor..
Laflara bakar mısınız..
Benimle düzgün konuş sen bana hakaret edecek,küçük görecek biri misin dedim.. küçük beynimle karışmayacakmışım... Sabır Allah ım...
Özelde çalışıyor kendisi.. harita teknikeri.. maaşı yüksek değil ortalama bir miktar.ziraatin kendisine araba alırken 10 bin lira bile vermediğini söylüyor..Faiz oranı değişmez.
Ama her banka herkese o krediyi vermez.
Meslek, memur olma durumu, düzenli ödeme vs dikkate alınır.
Eşinin mesleği ve aylık geliri nedir?
Buna bağlı olarak değişir.
Bu arada araba sizin paranızla mı?
Kendi parasıyla mı alındı?
El oğluna iyilik yaramaz.
Kira başından beri alıp senin için birikim yapsaydı ailen daha büyük iyilikti sana.
Neyse zoruna gitmiştir artık o evde oturmak istemez ben bunu anlarım.
Ama kardeşi üzerine olacak evi almasında iyi niyet görmem.
Boşanmadan dönmüşsünüz sonuçta. Neyine güveneceksin?
Araba konforunu seviyorum.
İstemiyorum satmak diye diret.
Veya taşınmak istiyorsan yine kiraya geçelim o zaman de.
En kötü gir işe çalış senin maaşın da olursa belki yarım ihtiyaç kredisi sen, yarım eşin çekerek
arabayı satarak ev alabilirsiniz.
İşte o zaman tapu da sizin üzerinize ortak olur..
Hayır maalesef .. babam benden habersiz son defa yüz yüze konuşalım talebiyle eşimi çağırdı.. babam çağırdı yani.. geldi konuşuldu.. o yüzden bir kıymetim yok anladınız mı.. Allah yardımcım olsun..Siz nasıl barıştınız. Ben konuda göremedim. Çocuğum küçük çok da didikleyemedim siteyi. Barışma talebi eşinizden mi geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?