- Konu Sahibi garipbirhayat
-
Amin gerçekten kötü olmuş. Yani tamam ayrılmayın ama o talep etseydi bari bunu. Babanız neden böyle bir şey yaptı acaba. Yine de karamsar olmayalım. Kalpleri evirip çeviren Allah, eşinizin de kalbini yumuşatsın, fark ettirsin inşaallah hatalarınıHayır maalesef .. babam benden habersiz son defa yüz yüze konuşalım talebiyle eşimi çağırdı.. babam çağırdı yani.. geldi konuşuldu.. o yüzden bir kıymetim yok anladınız mı.. Allah yardımcım olsun..
Özelde çalışıyor kendisi.. harita teknikeri.. maaşı yüksek değil ortalama bir miktar.ziraatin kendisine araba alırken 10 bin lira bile vermediğini söylüyor..
Kardeşinin üzerine olmasında benim hak talep edemeyişim yatıyor büyük oranda..
Evet araba şuanda kendi üzerine.. yani onda hakkım var şuanda.. ama dediğim gibi eve gidince ölüyor..
Ev almayı koydu ya kafasına araba da gidecek...
Beni hiç ama hiçbir şekilde dinlemez...
Çok çok pişmanım.. onunla evlenmek hayattaki en büyük pişmanlığım zaten, umarım Allah başka pişmanlık yaşatmaz bana .. 2. Pişmanlığım ise bu evde oturmak..
Kiraya da yanaşmıyor.. kiranın bir sonu yokmuş.. bir miktar daha katıp kendi evini alırmış... yani yine bütün yollar kapalı.. yine burnunun dikine gidiyor...
Umarım niyeti sandığım gibiyse Allah evi hiçbir şekilde nasip etmez umarım.. şu mübarek Cuma gecesi...
Hiç sanmıyorum.. dili çok keskin.. sözleri çok ağır bana karşı..Amin gerçekten kötü olmuş. Yani tamam ayrılmayın ama o talep etseydi bari bunu. Babanız neden böyle bir şey yaptı acaba. Yine de karamsar olmayalım. Kalpleri evirip çeviren Allah, eşinizin de kalbini yumuşatsın, fark ettirsin inşaallah hatalarını
Malesef öyle bir durum yok sadece maaş müşterisine kredi notu iyiyse daha çabuk ve maaşına oranla daha çok kredi çıkar kişiye özel bir faiz oranı yokBOşanma eşiğinden dönüldü..
Evet hiçbir hak talep edemiyorum..
Şimdi kendisine söyledim aynen ,yüksek faizli oldun bizim üstümüze olsun diye, ben 35-40 bin fazladan mı ödeyeyim dedi, ziraat bankasından maaşını aldığı İçin kardeşi ve düzenli maaşı olduğu İçin düşük faiz oranıyla kredi veriyorlarmış öyle dedi...
Hayırlısı olsun hakkınızda. Gün doğmadan neler doğarHiç sanmıyorum.. dili çok keskin.. sözleri çok ağır bana karşı..
Çok kırıcı,çok incitici..
Ne güzel bir yaklaşımı,ne merhametli bir tavrı..
Bilmiyorum...
Yukarda bir üyeye yazdım.. kendisine dedim 10 yılın sonunda ev kardeşinin üzerine olacak diye.. bana “ küçücük beynini kredi,ev planlaması işlerine yorma, Kardeşim hak iddia edecek değil diyor.. tabi benim hakkım yok hiçbir şekilde onu rahatsız etmez tabii..Ortalama demişsin ama hadi olsun maaşı 4bin..
Eşin 70bin ihtiyaç kredisi çekse 60 ay vade imkanı var şuan.
Aylık ödeme 1940 tl..
Vakıf ve Ziraat böyle..
Kalan 2bine, kira olmayacak gayet geçinilir.
Bankalar da kredi vermeye bayılır normalde diye düşünüyorum.
Arabayı sat 35bin. Oldu toplam 105 bin.
Bu durumda kardeşi onun için 50bin ihtiyaç kredisi çekse tapu yine sizin üzerinize olur.
Oradan kurtulursunuz.
Kardeşe borç yavaştan ödenir ''Kardeşmiş'' ya hani..
Madem kötü niyet yok böyle yapmaları gerekir.
Bilemiyorum niyet kısmını en iyi sen bilirsin elbette.
Yukarda bir üyeye yazdım.. kendisine dedim 10 yılın sonunda ev kardeşinin üzerine olacak diye.. bana “ küçücük beynini kredi,ev planlaması işlerine yorma, Kardeşim hak iddia edecek değil diyor.. tabi benim hakkım yok hiçbir şekilde onu rahatsız etmez tabii..
Bizde ayrı gayrı yok diyor.. ben de sen anne babandan ayrıldın bir yuva kurdun artık bunu bi kavra dedim.. sen beni o evden çekip alma benim karımsan o eve dahil ol diyor bana .. laflara bakar mısknız ... ben ne yapayım ya????
Şu durumlardan sonra o arabadaki hakkımı almak isterim.. ama tabiki araba da gidecek..Zaten dilekçeyi imzalayıp vermişti sana.
Git aç davayı, görsün küçük beyni.
Şu durumlardan sonra o arabadaki hakkımı almak isterim.. ama tabiki araba da gidecek..
Bu uğurda açılacaksa çekişmeli açılır dava şuanda..
Tanıyorum evet.Barıştığınıza sevinen biriyim beni konularınızdan tanırsınız.Siz ona nasıl tam bir güven duyamıyorsanız,eşinizde size tam bir güven duyamıyor sanırım.Biz olma aşamasına geçemediniz henüz.Yalnız,baskıcı tutumu hiç değişmemiş eşinizin ve kullandığı cümle çok kırıcı.Benim küçük beynimi beğenmiyorsan var git bildiğin gibi yap deyin ve gerçektende hiç karışmayın.Ev bakmaya falanda gitmeyin.Özür dilemeyi bilsin ve bir daha böyle hakaret edemeyeceğini anlasın biraz.Tamam belki elindeki imkanlarla iyi birşey yapmaya çalışıyor olabilir.Ama,acelesi ne ki?Sizde iş bulup çalışmaya başlarsanız ev işine belki daha rahat bakabilirsiniz.Şu anda ettiği laf üzerine kılınızı dahi kıpırdatmayın.Tartışmayın bile.Sizin onu bırakmakta tereddüt etmeyeceğinizin çok farkında ve bilerek böyle yapıyor bence.
Altınlarımdan kendileri 3 bilezik taktı ve eşyaların borcuna gitti onlar da zaten.. bizim tarafımızdan takılanlar benim ailemde..Altınların yok mu?
Bence onları alsan yeter..
Evliliğinin başından beri çalışmadıysan eğer arabadaki hakkından vazgeçebilirsin.
Kısa yoldan boşanıp önüne bak yeter ki..
Yani ben olsam bunu tercih ederdim..
O zaman ha kardeşinin evi ha senin babanın evi. Adam kendine ev alamıyor kiralayamiyor maddi gücü yok. Böyle olduğunu çok mu yüzüne vurdunuz acaba size hirslaniyor. Veya ailesi mi gagaliyor bunu. Babası kredisine yardım etmeye gönüllü olmusKendisinin gerekçesi kardeşi memur olduğu İçin kredi oranının düşük olması...
Kendisi kredi çekerse 30 bin lira gibi bir para fazla ödüyormuş güya..
Benim hayır sen çekeceksin dememle krediyi kendisi çekecek biri değil eşim... ne yapayım ki ?
Allah yukarda demek istemiştim, Allah dördüncü demişimBarıştığınıza sevinen biriyim beni konularınızdan tanırsınız.Siz ona nasıl tam bir güven duyamıyorsanız,eşinizde size tam bir güven duyamıyor sanırım.Biz olma aşamasına geçemediniz henüz.Yalnız,baskıcı tutumu hiç değişmemiş eşinizin ve kullandığı cümle çok kırıcı.Benim küçük beynimi beğenmiyorsan var git bildiğin gibi yap deyin ve gerçektende hiç karışmayın.Ev bakmaya falanda gitmeyin.Özür dilemeyi bilsin ve bir daha böyle hakaret edemeyeceğini anlasın biraz.Tamam belki elindeki imkanlarla iyi birşey yapmaya çalışıyor olabilir.Ama,acelesi ne ki?Sizde iş bulup çalışmaya başlarsanız ev işine belki daha rahat bakabilirsiniz.Şu anda ettiği laf üzerine kılınızı dahi kıpırdatmayın.Tartışmayın bile.Sizin onu bırakmakta tereddüt etmeyeceğinizin çok farkında ve bilerek böyle yapıyor bence.
Krediyi kardeşi çekecek güya ziraat kendisine 120 bin gibi bir kredi vermiyormuş ..O zaman ha kardeşinin evi ha senin babanın evi. Adam kendine ev alamıyor kiralayamiyor maddi gücü yok. Böyle olduğunu çok mu yüzüne vurdunuz acaba size hirslaniyor. Veya ailesi mi gagaliyor bunu. Babası kredisine yardım etmeye gönüllü olmus
Tamam bir şekilde konuştunuz bir araya geldiniz.Sizi sevdiğini,ayrılmak istemediğini,çocuk konusunu şartlar uygun olana kadar rafa kaldırdığını söyledi ve sizde öyle barıştınız zaten.Kendinizi suçlayıp pişmanlık duymayın bence.Daha evliliğiniz hiç oturmamış.Eşinizde olgun düşünüp davranabilen biri değil.Ben olsam sormuştum şimdiye direk.Peki sen bana güvenmediğin,beni ailen olarak görmediğin için mi böyle yapıyorsun diye.Bakalım ne diyecek beyefendi.Tanıyorum evet.
Ben şuanda babam yüzünden bu aşamadayım..
kendisi kendisinde doğru olanı yaptı..
Ama siz de biliyorsunuz burda kaç kişi bana yaz et ,konuş yüz yüze bitirin dedi,hatta siz de dediniz senin üstüne yıkamasın,boşanmanın sorumluluğunu o da hissetsin son bir defa konuş diye hatırlıyor musunuz..
Ama ben herkese hayır dedim, benim içimden onunla hiçbir şekilde konuşmak geçmiyor,karşılaşmak istemiyorum onunla diye..
Ben blöf yapmıyordum ..gerçekten kararlıydım..
Ama aynı noktaya geldik yine..
Evet hala aynı hala eleştirel tavırları,hakaretvari sözleri devam..
Bilmiyorum.. niyetleri benden mal kaçırmaksa Allah dördüncü diyebiliyorum sadece... canım yine çok dar...
Bilmiyorum yaa.. ben babamı tanıyorum kötü niyetle yaklaşmadı.. beni Ona yamamaya da çalışmadı. Söyledi söyleyeceklerini ben sen söyledim, o kendisi hür iradesiyle devam edelim dedi.. kimse ona bunu şart koşmadı.. yok ben istemiyorum deyip çekip gitseydi yakasına yapışacak değildik.. babam da işte babalık görevini yaptı kendince..Affetmenizden yüz buldu *ıctı birde sıvıyor kendisiyüzsüz anne baban aramızı buldu bide lütuf etti evinde oturtuyor ya beyefendinin biti kanlandi bütün sayfaları okumadım ilk mesajinizdan bu aklıma geldi direk sinir oldum nedense sogukmus mesafeliymis ya kendini ne zannediyorsa
Az önce yazdıklarımı söyledi söyledi gitti yattı.. o şimdi uyuyor.. ama ben.....Tamam bir şekilde konuştunuz bir araya geldiniz.Sizi sevdiğini,ayrılmak istemediğini,çocuk konusunu şartlar uygun olana kadar rafa kaldırdığını söyledi ve sizde öyle barıştınız zaten.Kendinizi suçlayıp pişmanlık duymayın bence.Daha evliliğiniz hiç oturmamış.Eşinizde olgun düşünüp davranabilen biri değil.Ben olsam sormuştum şimdiye direk.Peki sen bana güvenmediğin,beni ailen olarak görmediğin için mi böyle yapıyorsun diye.Bakalım ne diyecek beyefendi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?