- 24 Nisan 2013
- 487
- 660
- 53
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #6.861
Resmen moralim bozuldu bir kadının hem de hamile ve hormonlu bir kadının alışverişi böyle kısıtlanır mı hiç
Canim bir kadar bende oyle oldum hep oturasim geliyordu herseye useniyordum icimden gelmiyordu iki haftadir duzeldim cok uzun surmedi cok sukur.Ayy canim benim..bu donemde hormonlae bir garip calisiyor.ben de senin gibiyim,yataktan kalkma hep yat deseler yaticam.ne ise gidesim var ne evde bir is yapasim..canim hic bisey yapmak istemiyor..sanki uzerime tovbe tovbe olu topragi serpmisler gibi..hormonlara bagliyorum.insallah oyledir..bazen dpktora mi gitsem diye de dusunuyorum.var mi boyle durumda olan acaba??
Canim nasil suruyorsun kiyafetlerine bulasiyor mu? Doktor bana da sur dedi ama daha denemedim.Kokmuyor canım ben kullanıyorum hem göğsüme hem karin bolgeme
Önceki gebelikte bende çok ama çok kilo aldım. Bana doktorumun dediklerini aktarıyorum bende öyle besleniyorum.
Kahvaltı da dahil ekmek tüketmiyorum çok canım isterse bazen simit ya da az olmak şartıyla tahıllı ekmek. Her kahvaltıda yumurta, peynir, mevsimi olmasa da salatalık-domates, yeşillik (roka ve tere seviyorum) zeytin yeşil ve siyah hangisini seversen(ama yanında midemi büyütecek olmasından kaynaklı sıvı tüketmiyorum), bazen yumurta peynirle omlet yapıyorum yiyorum bunları. Ara öğün olarak sabah öğle arası 2 ceviz, küçük çay tabağı çekirdek, 5-6 badem, 7-8 yrr fıstığı veya fındık bunlardan herhangi birini tercih ediyorum. Öğle yemeğinde sebze yanında salata yoğurt veya ayran(tercih etmiyorum istersen içebilirsin). Öğle akşam arası ara öğününde istediğim meyve 2 adet. Kuru meyve de olur. 2 hurma 1 kuru incir mesela. Akşam da köfte, tavuk veya et yanına salata sebze yemeğim varsa o. Akşam ara öğünündr ise 1 çay bardağı süt ve 3 kaşık nesfit.
Bana makarna pirinç bulgur falan yeme dedi ekmekte tabii. Çook canım isterse mesela börek yiyeceksem eğer o gün yemekte yanında yine salata ayran (börekte içiyorum kuru olmasın diye) tabii en fazla 2 dilim büyük olmamak şartıyla börek. O şekilde besleniyorum. Yani gereksiz karbonhidrat almıyorum o sebepten de kilo fazla almadım. Her gün oğlumu okula götürüp getiriyorum. Yürüyerek tabii. Çok kilo alırsan gebelik zehirlenmesi yaşayabilirsin çok dikkat et dedi. E korktum doğal olarak. Günlük 1 küçük kupa kafeinsiz nescafe içiyorum şekersiz. Akşam canım isterse de çok açık çay ya da papatya çayı içiyorum. Gebelikten önce de ekmek yemiyordum. Zor olmuyor o yüzden. Bazen ekmeği kendim yapıyorum mayasız (maya bana iyi gelmiyor) o zaman kahvaltıda da 2 dilim yiyorum. Tabii bu benim beslenme düzenim
Canım ben normalde ekmek yemezdim ama şu durumda illa yemem gerekiyor yoksa doymuyorum canım. Günde 3 dilim kadar uno karabugdayli yiyorum akşamda makarna illa yiyorum yagsiz ve çok olmamak şartıyla .normalde de makarnada yağ sevmem. 17.haftaya giricem 1 kilo almadım daha .ekmek hamileligimde vazgeçilmez şu anda
Bugün doktoruma sordum canım.kızlar çatlaklar için yağ krem vs. birşey kullanmaya başladınız mı
Ben bugün kan verdim canım 4 lu için. Haftaya salı alicam sonucu. Doktora yaptirmak zorunda miyim dedim. Degilsin ama ben her hastama yaptırıyorum sonrasında bi sorun olursa keşke 4 lu yaptirsaydik dememk için diyince verdim kaniHanımlar dün kontrolümüz vardı kızım 2 haftada 2 kat büyümüş maaşallah gününden öne geçmiş dörtlü taramamız var Perşembe'ye. Hiç dörtlü yaptıran var mı aranızda
Canım bana previt possitive verdi ama benim midemi bulandırdı gece yatmadan al dedi gece alınca da uykumdan uyandım bulantıyla o yüzden kullanmıyorum hiç bir ilaç. Değerlerim iyiydi zaten yememde de problem yok kendimi de iyi hissediyorum o yüzden hiç bir ilaç kullanmıyorum vitamin de olsa ilaç ilaçtırBu arada kızlar doktorum bana kan hapın bitince birakabilirsin vitamin e devam et dedi. Sizde durumlar ne? Doğum a kadar kullanmayacak miydik kan hapini
Ay sizinki çok hoş yaaaKızlar aksam iş çıkışı doktora gittim 1 aydır bugunu beklıyorduk cınsıyet için. Ama o sıpa ne yaptı ? Kapattı bacaklarını capraz bi şekilde dondu uyuduçatlatcak bizi ya 16 hafta oldu hala kesin değil ama oran yukseldı %90 kız ama bacak acılmadıgı ıcın garanti değil hırs yaptık resmen yarına devlet hastanesnden randevu aldık arkadaslar caya gelcektı gelmezlerse gidicez olmazsa haftaya
Allah korusun hiç kötü şeyler getirmeyelim aklımıza. Ben dr a hiç itiraz etmiyorum zaten olabildiğince rahat biri. Güzel haberlerini bekliyorumBen bugün kan verdim canım 4 lu için. Haftaya salı alicam sonucu. Doktora yaptirmak zorunda miyim dedim. Degilsin ama ben her hastama yaptırıyorum sonrasında bi sorun olursa keşke 4 lu yaptirsaydik dememk için diyince verdim kani
Bizim tatilimiz çok önceden ayarlanmıştı gebelik de iyi gidiyor olunca dr gidebilirsin sesi veee toplamda yaklaşık 20 saatlik uçak yolculuğu neticesinde gidip geldik ama nefis olduEvet ben de okudum sağ tarafım çok ağrıyordu meğer normalmiş sağdan ağrı yaparmış rahim bağları benim de cuma ya kaldı kontrol o güne aldım randevumu sabırsızlıkla bekliyorum bi hafta dinlenmeye ihtiyacım var benim de
Ben de bio oil kullanıyorumBende bio oil kullanıyorum canım baya yağlı tutuyor
Kotların karnı çok fena sıkıyor eşofmanlarda ben de de problem yok ama basenlerim genişledi karbonhidrat yemekten kendimi alamıyorum biraz engel olmaya çalışıyorum ama olmuyor yemezsem başım ağrıyor geriliyorum diyabetten korkuyorum şişmeye de başladım inşallah yokturCanım benim çatlamadık yerim kalmamıştı kidaha neresi çatlayabilir bilmiyorum. Çok büyük çatladı çünkü çok kilo almıştım. Krem sürüyorum ama nemlendirici sadece daha çatlayamas bence
Benim kot olmasına oluyor da karnımı hafif sıkıyor eşofmanlar hala oluyor. 1 kilo aldım sadece belki de ondan.. Düzenli beslenme diyeti var benim doktorumun verdiği sanırım ondan
Sormayin ya keci gibi gostermicem diye inat etti resmenAy sizinki çok hoş yaaainat etti resmen bebek hayırlısıyla kucağına aldığında gösterecek ancak
Degerlerim iyi diye biraktirdi herhalde diye düşünüyorum bende. Vitamine devam et dedi ama sadece kan hapını birakabilirsin dedi.Canım bana previt possitive verdi ama benim midemi bulandırdı gece yatmadan al dedi gece alınca da uykumdan uyandım bulantıyla o yüzden kullanmıyorum hiç bir ilaç. Değerlerim iyiydi zaten yememde de problem yok kendimi de iyi hissediyorum o yüzden hiç bir ilaç kullanmıyorum vitamin de olsa ilaç ilaçtır
Ben normalde 3 lu ve 4 lu yaptirmicam diyordum. Ama doktoruma da cok güveniyorum. Öyle soyleyince tamam dedim siz ne derseniz o. Inşallah bu sonuçlar da iyi çıkacak Allah in izniyle canımAllah korusun hiç kötü şeyler getirmeyelim aklımıza. Ben dr a hiç itiraz etmiyorum zaten olabildiğince rahat biri. Güzel haberlerini bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?